Albérleti szerződés


Szomorú örökös # 2017.12.28. 17:14

Isti33

ne viccelj mar bodri.csak informalodtam.

No meg nem kicsit bunkó voltál most is, amit nyilvános fórumon nem illik, holott én teljesen kulturáltan írtam neked. De talán próbálkozz ilyen stílusban azzal, aki eléd teszi otthon a kaját, hátha ő ezt szó nélkül elviseli tőled. ;-)

Te azt vártad el, hogy majd ötleteket kapsz, hogy tudsz megszívatni egy tulajdonost, mert az nem a te szájad íze alapján viselkedett. Na ez volt egy roppantul pocsék ötlet. De úgy őszintén, mit vártál?

Isti33 # 2017.12.28. 14:19

Addig kertem haladekot h addig rendezem biztosan.de elmentem a bankba ahogy kinyitott karacsony 25.e utan es kivettem a penzt.8.ikat azert mondtam neki mert akkor megyek be legkozelebb az irodaba es ott van penz.de az ha ket hetre kerek haladekot az sem azt jelenti egyenesen h szerzodesszego lennek.es ha itt felteszek egy ket kerdest az neked mar azt jelenti h neki is mondom?!ne viccelj mar bodri.csak informalodtam.
hagyjuk a temat.nem vitazni tamadt kedvem amikor ide beirtam eloszor es ha te annyira unatkozol igy ket unnep kozott gyere el hajduszoboszlora kicsit lazitani.szia

Szomorú örökös # 2017.12.28. 12:41

Isti33

Egy nappal kesobb kapta meg a penzet azt ti mar magyaraztok.hogy szerzodesszego.?!

És mellesleg szerintem nem igazán egy napi késést jeleztél a tulajnak:

nem tudjuk idoben kifizetni a lakas berleti dijat most 25.en kellett volna fizetnunk es 8.aig kertunk haladekot

Akármerről számolom, ez egészen konkrétan 2 hét. Joggal aggódott tél közepén a tulaj, hogy bajban lesztek a fizetéssel többször is később.

Szomorú örökös # 2017.12.28. 11:32

Isti33

en nem fenyegettem, kekeckedtem senkivel

Na ja, akkor ez mi volt?

hogyan tudnam ellenorizni,hogy bevagyunk e jelentve mint alberlok,hogy adozik e utanunk?hamar o ilyen kedves velunk....Egy eve lakunk itt.van e lehetosegem utolag szamlat kerni az elmult egy evrol tolle?

Isti33 # 2017.12.28. 11:13

Mire legyek alazatos te idiota.elore fizet a berlo nem utolag.kivan elore fizetve a felmondasi ido vegeig es most hogy majd visszakene adni a kauciot mar alkudozik h lakjuk le a ket honapot.dehogy lakjuk. nincs penz visszaadni.mert a tulajdonosok 85%a elkolti a kauciot nem rakja felre.tipikus.
A masik en nem fenyegettem, kekeckedtem senkivel,csak itt kerdeztem a jogaimat.de ertelmes valaszt csak egy embertol kaptam..
Egy nappal kesobb kapta meg a penzet azt ti mar magyaraztok.hogy szerzodesszego.?!
Ne is reagaljatok tobbet nekem mert nem erdekel mit irkaltok.

Szomorú örökös # 2017.12.28. 05:01

Isti33

ugy gondolom,hogy jo es szep alberletet konnyu talalni,mig tiszta rendes berlot nehez. Az hogy neha megcsuszik a berlo elofordul a legjobb csaladban is.

Viszont az a tiszta rendes bérlő nem kezd el kekeckedni és fenyegetőzni, amikor a várva várt pénz nem érkezik meg időben a bérbeadó pénztárcájába és ezért az nem tetszését fejezi ki, mert nyilván komolyan számított rá így karácsony tájékán, tehát ha szarul esik neki, akkor úgy gondolom, teljesen jogos.

Nekem leginkább az a gyanús, hogy van más is a háttérben, nem csak ez a "megcsúszás", amiért a tulajdonos úgy döntött, hogy kiborítja a bilit. Na de hát ezek után vajon mi másra is számítsunk tőled? A beírási stílusod gyakorlatilag mindent elárult. ;-)

nonolet # 2017.12.28. 00:13

"rendes berlot nehez"

Tisztázzuk...

A szerződést BE KELL TARTANI, tehát:

Aki nem tud időben fizetni
az
(már) eleve NEM RENDES BÉRLŐ!!!!!
Bármi is az oka, hogy miért nem fizet.

Az innentől KOCKÁZATOS.
Nem kívánatos, gyanús lett.

nonolet # 2017.12.28. 00:10

Naja, de akkor legyen alázatos és ne magas lóról akarja meg mondani, hogy a bérbeadó mit tegyen amikor a bérlője NEM FIZET időben.

Azaz: éppen egy szerződésszegő!!! aki még okoskodik is.
Sőt egyből a jogaival jön elő a faszkalapja...

Jobb az ilyentől mielőbb szabadulni.

Isti33 # 2017.12.27. 22:28

En meg ugy gondolom,hogy jo es szep alberletet konnyu talalni,mig tiszta rendes berlot nehez.
Az hogy neha megcsuszik a berlo elofordul a legjobb csaladban is.

matthiasi # 2017.12.27. 20:03

Isti33 Isti33 !

Tegnap este 2017.12.26. 21:17 kor még haragudtál a bérbeadóra , ma pedig 11:36 -kor közlöd, hogy rendezted az adóságodat, sőt durcásan közlöd, hogy otthagysz csapot papot ! A felmondási idő rád is vonatkozik... habár ilyen bérlőnek ezt elengedik !!
Képzeld az egyik bérlőm renszeresen később fizet, de mindig szól előre és nincs probléma vele... 7 éve lakik nálam, remélem kölcsönös megelégedésünkre.

itt inkabb lakas berbeadok vannak akik farkaskent inkabb egymast vedik”
Érdekes megfigyelés. Én pedig úgy látom, hogy vannak még itt akik az ötvenes évek lakáspolitikájának bűvöletében élnek.

Akkor valaki csak rosszul lát !!

Isti33 # 2017.12.27. 10:36

Ennyi ..megkapta a penzet.boldog.felmondtam.keressen jobbat szibpatikusabbat,biztos tolonganaka berlok.inkabb utazgatunk plusz napi 80percet de visszamegyunk sajat hazba veresre.

Szomorú örökös # 2017.12.27. 05:23

Isti33

de latom nem itt kellett volba rakerdeznem ezekre mert itt inkabb lakas berbeadok vannak akik farkaskent inkabb egymast vedik

Ha esetleg ezt a fórumot olvassa a lakás tulajdonosa is, akkor nem lepődnék meg, ha páros lábbal rakna ki a lakásból rövid határidővel. És tudod, tökéletesen megérteném még akkor is, ha ezzel egy kis törvénytelenséget követne el.

Bea1 # 2017.12.27. 03:47

"Nem akarom felnyomni a navnal.csak rakerdeztem.de vicc hogy a tulaj fenyegetozhet osszevissza ,a berlo meg ne
m tehet semmit?"

Tudja, az Ön által említett "fenyegetőzés" = a szerződés szerinti teljesítésre történő felhívás, amit a szerződés nem teljesítése esetén történő szankciók sorát is magába foglalja természetesen.

Szerintem ez nem fenyegetődzés, hanem a felek közt létrejött szerződés átismétlése.

"a kedves berbeado leveheti a neki jaro osszeget es utanna mi visszapotoljuk."

A kérdés, hogy ezt tartalmazza-e a szerződés?

Illetve hogy Ön felajánlotta-e ezt a lehetőséget a bérbeadónak, illetve hogy a bérbeadó akarná-e ezt, mert mondjuk azt is láthatja, hogy az eddigi károkat sem fogja fedezni a kaució, nemhogy a lakbért, akkor nem köteles belemenni.

Úgy gondolom, elég kevés olyan bérbeadót fog találni, akit nem érdekel, ha karácsonykor nem fizet a bérlője, mert tudja épp forrásadó befizetés van, az elmúlt 3 hónap forrásadóját most kellene befizetni előlegnek...

"de latom nem itt kellett volba rakerdeznem ezekre"

Tudja, ha azt akarja hallani, hogy a bérbeadójának nincs igaza, és hogy Ön továbbra is fizetés nélkül lakhat az albérletben még 3 évig, sőt, ha tulaj ismét rákérdezne arra, mikor szándékozik fizetni, akkor bukja a a lakása tulajdonjogát, és az automatikusan Önre száll, akkor ez valóban így van.

Isti33 # 2017.12.26. 22:20

Koszonom az infokat.

ttip # 2017.12.26. 21:19

Először is, írásban fel kell szólítania a fizetésre. Ha a felszólításnak 8 napon belül nem teszel eleget, további 8 napon belül felmondással élhet a bérbeadó. A felmondás az elmulasztott határnapot követő hónap utolsó napjára, azaz január 31-re szólhat.

Isti33 # 2017.12.26. 20:17

Kedves bea asszony.Nem akarom felnyomni a navnal.csak rakerdeztem.de vicc hogy a tulaj fenyegetozhet osszevissza ,a berlo meg ne
m tehet semmit?elhiheti hogy sajnalommal kezdtem a beszelgetest.de vita lett belole.a kaucio meg ugy tudom erre IS szolgal hogy ilyen esetekben a kedves berbeado leveheti a neki jaro osszeget es utanna mi visszapotoljuk.de latom nem itt kellett volba rakerdeznem ezekre mert itt inkabb lakas berbeadok vannak akik farkaskent inkabb egymast vedik.

drbjozsef # 2017.12.26. 20:15

erdeklodnek van e joga az alberletunk tulajdonosanak mostani evszakban kirakni minket az utcara?

Van. De ha magatoktól nem mentek, akkor bírósági úton keresztül kell kilakoltatnia (hacsak nem közjegyzővel ellenjegyzett szerződésetek van), az meg nem gyors, szóval pár hónapig ki lehet húzni.

Masik kerdesem,hogyan tudnam ellenorizni,hogy bevagyunk e jelentve mint alberlok,hogy adozik e utanunk?

Bejelentve? Hova? Az 27 évvel ezelőtt volt, nem kell most sehova bejelentenie titeket. Adót kell fizetnie, de ehhez nektek semmi közötök.

Egy eve lakunk itt.van e lehetosegem utolag szamlat kerni az elmult egy evrol tolle?

Bármilyen formában is adózik, minden hónapban minimum egy darab átvételi elismervényt kell adnia. Kérhetsz.

Van egyáltalán rendes bérleti szerződésetek kötve? Abban mi szerepel ezekkel a dolgokkal kapcsolatban? Azt kellene megnézni.

Bea1 # 2017.12.26. 19:19

"erdeklodnek van e joga az alberletunk tulajdonosanak mostani evszakban kirakni minket az utcara?"

Van.

"Masik kerdesem,hogyan tudnam ellenorizni,hogy bevagyunk e jelentve mint alberlok,hogy adozik e utanunk?"

Jézus Mária... Az Ön hibájából borul a szerződés, haladékot kér, de közbe fel akarja nyomni a NAV-nál???

Jószándékért (fizetési határidő kitolás) névtelen, aljas, rosszszándékú feljelentgetés? Biztos ez a helyes módszer?
Biztosbiztos?

Azt tudja, hogy a bérbeadó meg feketelistára rakathatja?

"hamar o ilyen kedves velunk."

Ezt nem értem, nem az van, hogy Önök nem tudnak fizetni? Ez esetben sűrűn elnézést kell kérni, és nem vitázni, esetleg alternatív lehetőségeket megbeszélni a fizetésre, lévén a bérbeadónak zálogjoga van az ingatlanába bevitt cuccokra, onnan semmit ki nem vihet az Ő tudta nélkül, amíg tartozik neki, illetve Ő megakadályozhatja azok elvitelét.

"van e lehetosegem utolag szamlat kerni az elmult egy evrol tolle?"

Amennyiben Ő is szabadon belejavíthat egy plusz sort az Önök között létrejött bérleti szerződésbe, akkor Önnek is joga van egy évre visszamenőleg kérni azt, amit eddig kifejezetten nem kért, igen!

"nagy vita volt belole sajnos."

Ha sajnálja, mondja ezt meg a bérbeadónak, tuti értékelni fogja, én legalábbis értékelném. :)

Tudja, lehet épp a családja karácsonyi ajándékát nem tudta megvenni az elmaradt lakbérfizetés miatt. :(

Isti33 # 2017.12.26. 18:43

Udv mindenkinek.
Sajnos nem tudjuk idoben kifizetni a lakas berleti dijat most 25.en kellett volna fizetnunk es 8.aig kertunk haladekot.nagy vita volt belole sajnos.
erdeklodnek van e joga az alberletunk tulajdonosanak mostani evszakban kirakni minket az utcara?van e valami jogszabaly ilyen esetekre?
Masik kerdesem,hogyan tudnam ellenorizni,hogy bevagyunk e jelentve mint alberlok,hogy adozik e utanunk?hamar o ilyen kedves velunk.
Egy eve lakunk itt.van e lehetosegem utolag szamlat kerni az elmult egy evrol tolle?mert soha semmi papirt nem kapunk a kifizeteseinkrol.

polgar # 2017.12.19. 08:06

Sajnos a haszonélvező több milliós közüzemi számla tartozást halmozott fel gyakorlatilag ki árult a lakásból minden értéket, van okom mindenre amit írtam.Hiaba kap vissza esetleg az árat a dolgoknak egy 1700 évekbeli családi óra értéke nem mérhető pénzbe. A szolgáltatások rendben vannak fizetve mivel a haszonélvező tartozott és sokmindent kikapcsoltak már a nevemre vettem korábban és kontrollálni tudtam. Sajnos a haszonélvezeti jog elég szemét dolog nem sokat tehettem de tulajdonosként az albérlők ellen talán van némi jogi támaszom.

matthiasi # 2017.12.19. 06:01

Azért ha így indul neki valaki mint polgár polgártársunk... akarom mondani topiktárs, akkor sok nyugta nem lesz. mindenféle veszélyt feltételez a leendő bérlőiről, de előzőleg megállapította, hogy
na még eccer beidézem :

nem élték le a lakást továbbra is szeretném ha Ők lennének a bérlők de szeretném hivatalossá tenni a dolgot a későbbi problémák elkerülése miatt.?
ha látnák a jelenlegi bérlők /akik tulajdonképpen nem is az ő bérlői / ezeket a feltételezéseket, akkor ha olyanok lennének / nem tudom / jöhetne egy potya világ részükre -
ingyen lakhatnának valameddig, közüzemeket se fizetnének valameddig ... majd elpárolognának.
Ahogy olvasom itt a jogi eszmefuttatásokat ... nekik áll a világ .... egy darabig !
úgyhogy polgár ügyesen diplomatikusan !!

matthiasi # 2017.12.19. 05:49

polgár !
Ahogy írtad :

....A bérlőkkel tartottam a kapcsolatot, nem élték le a lakást továbbra is szeretném ha Ők lennének a bérlők de szeretném hivatalossá tenni a dolgot a későbbi problémák elkerülése miatt. Találok valami szerződésmintát az interneten ami elfogadható?
Mi itt a problém ?
Ideális bérlőknek tűnnek.
Szerződést itt a neten találsz eleget, én már 10 éve is innen vettem a mintát.
Mielőbb kössél velük bérleti szerződést. Probléma lehet a kaució, mert így közben nehezen adnak pár százezret... finoman rá lehet kérdezni, hogy az előző bérbeadó / a halott / kért e anno.
még egy javaslat . ha most tulajdonképen nincs is tulajdonváltozás, de a közüzemi mérők helyzetét tisztázni lehet.
Ha véletlenül a bérlők nevén van akkor el kell érni, hogy a te neveden legyenek. Ez praktikus többféle kontrol miatt is.
kontrolálni lehet a fizetési fegyelmet és kontrolálni lehet a lakás állapotát.
Természetesen a számlák kiegyenlítése továbbra is az ő feladatuk.
Ha nem fizenek... akkor a szolgáltató előbb útóbb megelégeli.

drbjozsef # 2017.12.18. 14:50

Jó. Ne ragozzuk. Higgy ami jólesik, és köss szerződést. Minden más csak gittrágás.

polgar # 2017.12.18. 05:58

Persze nem szeretnék semmiféle erőszakot itt a szerződésen van a hangsúly nem pedig a határozott vagy határozatlanon. Ha van szerződés és ismét a szerződésen van a hangsúly visszakaphatom az okozott kárt.

drbjozsef # 2017.12.17. 21:32

Tégy ahogy jónak látod. Én is szerződnék velük, az nem is kérdés. És igen, nonoletnek igaza van, a határozott az jobb ilyen szempontból _elvileg_, de gyakorlatilag ugyanott vagy, hogy ha tudja mit és hova kell beadnia, akkor elhúzhatja sokáig a lakó. De ez ilyen dolog, ha nem gondolod olyan nagyon dörzsöltnek, akkor mindegy.

szerződök de határozott időre és akkor némi esélyem van arra, hogy az esetleg nem fizetett számlák árát valamikor visszakapjam
De azért továbbra is van itt homály, a fenti idézetben a két résznek a világon semmi köze egymáshoz. Miért is kapnád vissza könnyebben a nem fizetett közüzemi díjakat, ha határozottat kötsz?

Egyet ne nagyon tegyél : haverokkal kidobatni. Birtokosként elég sok joguk van, még szerződés nélkül is, csúnya dologba futhatsz bele az ilyen önkényességgel. Ennek is eljöhet az ideje, és meg van az az idő, amikor nem nagyon van más, de ezzel csínnyán kell bánni. Láttam én már közelről ilyet, akkor bejött a kirakás (leginkább mert a lakónak is igencsak volt vaj a fején), de necces dolog volt.