elvett jogosítvány


Monster27 # 2016.11.09. 06:49

Ez akkor azt jelenti,hogy nem kapja vissza esetleg az okmányait,ha időközben elkeseredett? Olyankor mit kell tenni,meddig kell várni,ha valakinek nincsen pénze ügyvédet fogadni.

Monster27 # 2016.11.09. 06:54

Kaptam öntől egy linket,ha azt kitöltöm akkor az a magyar hatóságoknak lesz továbbítja,vagy ki tud nekem ebben segíteni?

wers # 2016.11.09. 09:19

Monster27, nem látom az eredeti kérdésedet, és azt sem, ki mit válaszolt. Leírnád még egyszer? Csak, hogy érthető is legyen.

Monster27 # 2016.11.09. 09:48

Monster27
Sajnos a tapasztalat az, hogy Németországból - hosszú hónapok alatt érkezik meg a vezetői engedély Magyarországra. Találkoztunk sok esetben azzal is, hogy a vezetői engedély "soha" nem érkezett meg. Egy ottani ügyvédet érdemes volna megbízni az ügyintézéssel.
Ami fontos: semmiképpen se igényeljen itthon új vezetői engedélyt, mert annak további büntetőjogi következményei vannak.
Ezen a fórumon hasonló esetekről lehet olvasni:
http://www.jogiforum.hu/forum/34/13096
Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Monster27#e-mail 2016.11.08. 08:01
Jó napot kívánok mindenkinek!
Olyan problémám van,hogy páromtól 2016.01.23-án elvették a jogosítványát Németországban ittas vezetésért,akkor ott azt mondták neki,hogy 6-8honapra veszik el.
A buktató az,hogy se papírt se semmit azóta sem kapott se akkor mikor elvették se később! Igazából azt se tudjuk,hogy hol van az okmánya! Ezért szeretnék segítséget kérni,hogy hol kell az okmányát keresni,vagy igényelni ilyen esetben!?
Segítséget előre is köszönöm!

Monster27 # 2016.11.09. 09:49

A beszélgetés itt kezdődött!

Monster27 # 2016.11.11. 11:09

Wers látod amit küldtem?

wers # 2016.11.11. 16:55

Igen Monster27. Csak kevés az időm.
Amennyiben tényleg semmi kiinduló pont sincs a német oldalról, itthonról kell kiindulni.
Elsőként a KEKKH-hoz, nagy valószínűséggel a Nemzetközi Jogsegély Osztályhoz kerül az ügy. De én a helyedben a lakóhely szerint illetékes okmányirodához fordulnék, és ezt így elmondanám . A mennyiben ennyi idő után tényleg semmi, szerintem pótolják a jogosítványt, de tényleg ne úgy menjen be, hogy elvesztetted, mert akkor azt kell aláírnod, hogy nem folyik ellene eljárás, mert akár folyhat is.
Az fura, hogy az elvételről sem kapott semmit. Nem lehet tudni, hogy van-e eltiltás Németország területére, vagy sem. Amennyiben van eltiltás, az is csak a Német határokon belülre korlátozódik. Ezt a részét ott kell tisztázni.
Az azért talán durva lenne, ha valaki életfogytig többet nem vezethetne, csak mert egy ügyintéző valahol bénázik.

Monster27 # 2016.11.12. 20:20

Szia,wers!
Nem akartalak sürgetni,csak nem tudtam,hogy látod-e a kérdésem.
Igen sajnos nem kapott semmit sem azóta sem! Megpróbálunk akkor ezen az úton elindulni remélem ,hogy valamvel előrébb jutunk. Egy ismerősnek is elvették a jogsiát netben igaz ő totál rêszeg volt és 1-2 hónap alatt lerendeződött az ügye ,a párom nak meg egy papírt sem küldenek.

Nagyon szépen köszönöm a segitséged!

Monster27 # 2016.11.16. 16:56

Szia wers!
Semmilyen információt nem kaptunk se a pesten sem a kormányablakban.
Azt mondták, hogyvissza kell néznünk Németországba és ott rendezzük az ügyet,csak azzal nem foglalkozik senki,hogy anyagilag ez mennyiben van,nem beszélve arról,hogy nekem ahoz tolmácsot kell füzetned aki eljön velem.

Spury__ # 2016.11.20. 18:39

Sziasztok! Végre itt vagyok :D Na szóval látom jó sokan vannak abba a cipőbe mint én! Körbe jártam én is a kormány ablakot... Hát ha lesz valaki aki tud nekem segíteni! Hisz a mai világba van internet! :D Szóval a jogsimmal kapcsolatba annyit mondtak, hogy ne foglalkozzak vele....! Mivel Németbe vették el így semmit se tudnak kezdeni... Mondom fasza de mégis mikor kapom meg a jogsimat drága NÉMET barátainktól :) 2 éve várom :D Válasz annyi volt, hogy valószínűleg sose fogom :D Öröm teli hangulat.
De azért kicsit tovább mentem, ugye mondtam, hogy azóta én már kértem újat látták is azt, hogy kategóriát bővítettem aminek gratuláltak! Szóval én nem tudom mi ez a sok baromság, hogy kormány ablak meg Pest meg stb.. Szart se tudnak intézni! Persze nem is bánom. Új jogsimmal is nyugodtan vezethetek. Nem lesz belőle semmi probléma, hogy ki kértem mert szükségem volt rá! Ezt is megtudtam. Sőt még azt is ki derítettem, hogy ilyenkor ha megint német felé visz az utam és bele futok egy ellenőrzésbe akkor mit tehetek! Egyet tehetsz vagy oda adod a jogsid vagy le tagadod, hogy nálad van. Ha nincs német bejelentett lakcímed szépen el is engednek van 1 heted be mutatni.... Mivel magyar vagy és nem kint élsz kapsz egy bírságot amit kurva gyorsan ki fognak küldeni :) az megy nekik.... De nyugodt lelki ismerettel mehetsz náluk is. Persze ha piás vagy kápszeres vagy akkor véged....! Ezen felül ha MPU vizsgára köteleztek és tele vagy zetonnal akkor ki fizeted németbe plusz a tolmácsot és sose fognak basztatni! Persze az egész egy baromság! Csak szép bevétel! Lényeg max abba tudjanak bele kötni, hogy nincs nálad a jogsi!

Spury__ # 2016.11.20. 18:46

Monster látom kétségbe vagy esve...! Én meglátásom az hogy menjen be a párod kérjen új jogsit nyugodtan! Azt meg is kapja új számsorral! Innentől kezdve nem fognak tudni vele mit kezdeni!

De ha utána olvastok egy két dolognak akkor biztos szembe tűnt már jó pár internetes riport, hogy aki Német állampolgár és el vették neki a jogsit. Az Lengyelbe megy át újra megcsinálni jóval olcsóbb. Azt a német hatóságok nem vehetik el tőlük ha nem csinálnak megint valami büncselekményt! Itt gondolok az ittas ill kábult állapotba vezetésre! Ha ebből ki indulsz akkor kezedbe van a megoldás! További szép napot!

Monster27 # 2016.11.22. 06:28

Szia,Spury!

Én azt értem,hogy menjen be és kérjen másikat,de miért olvasók olyat,hogy aki igényel másik jogosítványt az okirat hamisítá,abban az esetben ha megküldik neki a másikat Németországból?! Megmondom az igazat,hogy nem szeretnék bajt baj hátára halmozni! Itt most ne értsd félre,hogy én kételkedni akarok abban amit te írtál!Azért köszönöm szépen a válaszod,meg a segítséget! Remélem jutunk majd valamire,mindenképpen még fogom írni,ja még azt elfelejtettem,hogy nem tudom mit sz......k vele február 28-án lejár úgy is! Onnantól kezdve nem tudom megint,hogy mi van?!

wers # 2016.11.22. 10:54

de miért olvasók olyat,hogy aki igényel másik jogosítványt az okirat hamisítá,abban az esetben ha megküldik neki a másikat Németországból?!
Mert az. Azon a jegyzőkönyvön, amin elvesztést jelent be, alá kell írnia, hogy nem folyik ellene eljárás.
Én mindenképpen a KEKKH, Nemzetközi Jogsegély Osztályát keresném (ha már az okmányiroda nem tette, pedig ők konkrétan tudják, személy szerint kit kellene keresni). Úgy tűnik egyre több az ilyen eset, amennyiben ezt senki sem jelzi feléjük, soha nem kezdeményezik, hogy rendezzék a helyzetet az országok között.

Spury__ # 2016.11.22. 11:05

Monster! Max vissza élsz az okiratoddal :) Mivel nem hamisitod kettő nem egy! Ha vissza küldik lehet sose fogják főleg ha kinti lakcimed van. Arra várnak, hogy menj MPU vizsgálatra jó vastag buxával!
Nem hiszem ha kérsz uj jogsit elő vesznek....! Miért vennének elő? Mert kértél egy uj jogsit?! Gondolkozz egy kicsit semmit se tudnak a kinti dolgodról sőt még neked kellene utánna járni! Én mondtam az okmányirodába, hogy a kinti hatóságoknál van! Az itteni rendszerbe nem volt benne így kötelességük ki adni még akkor is ha el vette a német, osztrák, bárki! Ami papírt alá írsz az a magyar területre vonatkozik! Németbe Német törvények, Magyarba magyar! Ne feledd!
Sőt uj jogsival is mehetsz németbe....Max ne add oda amikor igazoltatnak jó tanács fotozd le teloval, h be tudd nekik mutatni v a számát ird le! De a kezedből ne add ki még a személyi igazolványoadse! Max mutasd meg nekik azzal be kell érnie. Ha bunkó kapsz 200euro birságot amit ki küldenek 1 hét alatt!

TÉNY: A magyar rendszerbe akkor van benne, hogy elvették a jogsidat ha személyi sérülés vagy halálos balesetet okoztál! Na akkor hiába mész már másnap újat csináltatni mert semmi esélyed!

Spury__ # 2016.11.22. 11:10

Wers igazad van! Elég elszomorító de ez van KEKKH él is jártam ott se tudtak semmit csinálni! De annyit, hogy 2 éves ügy :) Mondom igen néztek is rám...! Ott megsúgták, hogy ne foglalkozzak ezzel piti ügy nem hallt meg senki és személyi sérülés se történt! Szóval lehet, hogy már a volt jogsimat le is darálták...!

Ja Monster a lényeg, hogy a birságot fizesd ki minden kép. :)

Spury__ # 2016.11.22. 11:13

Másik amikor ez történt én kint felhivtam a konzulátust mivel hülye magyar vagyok hát ha tudnak segíteni! Mivel azért vannak kint! :DDD Persze semmit se tudtak tenni se utánna nézni pedig a dolguk az lenne ha a hülye magyar bajba kerül akkor tudjon hova fordulni.......
Tehát számomra szánalmas a NÉMET-MAGYAR viszony!

gpsbandesz # 2016.11.27. 20:09

Tisztelt mindenki !
Ha elvették a jogosítványom több mint egy évre , akkor ujra kell vizsgáznom ? ha b és c kategoriám van , akkor mindkettöre ?
Az egész jogsit kressz , rutin , forgalom , bü , mindent ujra kell ?
Ezek lennének a kérdéseim , köszönöm a válaszokat !

PeterM # 2016.12.14. 09:25

Sziasztok!

Hasonlo kerdessel fordulok hozzatok, ami szinten Nemetorszagban torteno jogositvany bevonassal kapcsolatos. Esetemben gyorshajtas miatt kaptam egy honapos jogositvany bevonast. Mivel Auzstriaban elek, osztrak rendszammal, igy eleg konnyen eljutott hozzam az ertesito a gyorshajtas tenyerol, valamint a buntetesrol. Az egesz eset meg Majusban tortent, en ezt kovetoen azonnal befizettem a buntetest, illetve konzultaltam nemet ugyveddel, hogy esetemben bevonhatja-e a nemet rendorseg a Magyar jogositvanyomat. A valasz nemleges Volt, ezert nem is foglalkoztam tovabb a dologgal. Azonban a napokban Ismet kaptam egy felszolitast, hogy meg mindig nem kaptak meg a jogositvanyomat, es ha tovabbra sem adom le, akkor nemzetkozi szintre emelkedik a dolog.

Kovetkezo lenne a kerdesem: Tenyleg megtortenhet, hogy egy honapos eltiltas miatt akar az osztrak / Magyar rendor is elveheti a jogositvanyomat ha egy kozuti ellenorzes soran megallit? Illetve van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Hogyan lehet "meguszni" az egy honapos eltiltast. Munkam reven napi 70-80km-t kell vezessek amit nem tudok megoldani mashogyan. Lehet esetleg meltanyossagi kerelmet benyujtani?
Koszonom a velemenyeteket!

Spury__ # 2016.12.26. 11:57

PeterM!

Ha a büntetést be fizetted nem fognak szólni az Osztrákoknak se a Magyaroknak!
Nem vehetik el a jogosítványod itthon! De viszont az eltiltás lejártát meg kell várnod! Addig ne nagyon közlekedj Németbe! Ha lejárt az eltiltás közlekedhetsz!!!
Magyar Osztrák hatóságok nem fognak veled kezdeni semmit mert Németországba történt! Max ki nevetik a Német hatóságokat!

wers # 2016.12.26. 13:56

Ismet kaptam egy felszolitast, hogy meg mindig nem kaptak meg a jogositvanyomat,

Ezt kitől is kaptad? És ismét?

Ha a jogisitványodat a magyar hatóság adta ki, azt nekik kell leadni. Egyéb nemzeti hatóság csak korlátozhatja a vezetési jogosultságot, a határion belülre. Amennyiben más nemzet hatósága veszi el a jogositványt, mármint pl. a redőrbácsi elveszi közúti ellenőrzésen, ők megküldik a magyar hatóságnak (elvileg, vagy küzdeni kell érte) de az elég hosszadalmas és üzdelmes.

wers # 2016.12.26. 14:01

és küzdelmes (a vége) egyszer majd megköveztek, mert elrontom, de vállalom.

JózsaLászló # 2017.01.26. 19:37

Kedves Fórumozók!

Segítségeteket kérném a következő helyzetben.
Kettős állampolgár vagyok, román és magyar, illetve Romániában születtem és ott szereztem jogosítványt.
Több, mint 1 évvel ezelőtt sebességtúllépés miatt elvették Romániában a jogosítványomat 3 hónapra, melyet egyből visszaigényeltem és bepereltem a rendőrséget, hogy a bizonyítékokat mutassák be, mi alapján veszik el a jogosítványomat. Első fokon, tavaly áprilisban (nem voltam jelen a tárgyaláson) a bíróság alaptalannak nyilvánította a vádjaimat, pedig a rendőrség részéről nem került bemutatásra bizonyíték. Fellebbezést nyújtottam be tavaly szeptemberben (a megadott határidők betartását figyelemmel tartva), melyre most érkezett válasz, hogy jogtalan a fellebbezés és le kell adnom a jogosítványomat. Azóta már Magyarországra költöztem.
A kérdésem, hogy van-e arra bármiféle lehetőség, hogy Magyarországon továbbra is vezessek? Ha nyilatkozatot teszek, hogy Románia területén nem vezetek a 3 hónap alatt? Esetleg, ha magyar jogosítványt megcsináltatom?
Segítségeteket előre is köszönöm!

wers # 2017.02.04. 13:46

A kérdésem, hogy van-e arra bármiféle lehetőség, hogy Magyarországon továbbra is vezessek? Ha nyilatkozatot teszek, hogy Románia területén nem vezetek a 3 hónap alatt?

Szerintem nem.

adamsztefanov # 2017.02.13. 13:40

Kedves Fórumozók,

Segítségeteket, és véleményeteket szeretném kérni.

Németországban honosítottam a B kategóriás magyar jogosítványomat. Ittas vezetés miatt elvették(a német kártyát). Még nem jött ki a bírság, és az sem hogy mennyi időre tiltanak el. A rendőrségtől annyit tudtam meg hogy, 1,37 ezrelék volt a véremben, és megkérdeztem hogy vezethetek-e külföldön. A válasz az volt hogy az eltiltás csak németország területére vonatkozik.

Szerintetek kiadják a magyar jogosítványomat a magyar okmányirodában, ha most gyorsan magyarországra megyek ezért?

Előre is köszönöm,

Ádám

wers # 2017.02.13. 14:56

Amennyiben az eredeti jogsid most Magyarországon van az okmányirodában, akkor kiadják. Már régóta nem szükséges honosítani, nem tudom anno mi volt nálad az eljárás, szerintem az eredetinek is nálad kellett volna maradnia, de ezt te tudod jobban. (már csak azért is a vezetőnél maradt, mert azzal lehet máshol is, pl. Magyarországon vezetni, tehát ezt így nem értem)