elvett jogosítvány


wers # 2017.10.20. 17:03

Ne már! Hol kell egy nemzetközi kamionosnak minden államra jogsit kérnie??? Ugyan már!

Steven87! Lehet, megköveznek a kiskapuért, én úgy mennék be az okmányirodába, hogy hazaköltöztem. Aztán majd néhány nap múlva ismét bejelented, hogy külföldön élő magyar állampolgár vagy.

alfateam # 2017.10.20. 17:10

Ne már! Hol kell egy nemzetközi kamionosnak minden államra jogsit kérnie???
Ilyet mondtam volna, hogy minden államra?!

Steven87 # 2017.10.20. 17:18

Wers-Nekem törtènetesen a munkàm miatt kellett honosìtani! Ahoz, hogy P-scheinom (Personenbeförderungschein)-magyarul, szemèlyszàllìtàsi engedèly re vizsgàzhassak! Ez egy kis külön sàrga könyv, ami a nèmet jogosìtvànnyal èrvènyes együtt!

De, most röpült a nèmet jogsim a P-scheinnal együtt!

A rendőrsègtől, kaptam 3 hònap eltiltàst! De, egyèbkènt a Landratsamt(okmànyiroda) nem adja vissza a vezetèsi jogosultsàgom Nèmetorszàgban amèg azt a bizonyos MPU-t meg nem csinàlom! Ami kb 1,5èvig tart ès 3000-4000€ kerül, ugyhogy a nèmet pàlyafutàsomnak vège!

Tervezek osztràkba, vagy vissza magyarba! De előtte tudnom kène biztosra, hogy felvehetem e ismèt a magyar jogsit, ès folytatni az èletem màs orszàgban odafigyelve arra, hogy ne csinàljak mègint ekkora hülyesèget ami a jogsimba került!

Tahina85 # 2017.10.21. 16:23

Kedves Fórumozók!

2009-ben Angliaban magyar jogosítványomat angolra cseréltem. Később hazaköltöztem, jogsi elveszett, okmányirodában jelentettem, de ott a régi magyar jogosítvány eltűnéséről vettek fel jegyzőkönyvet . Mivel csak a jogosítvány számát vezették rá, nekem nem tűnt föl, hogy az melyik jogsim száma, ezeket nem jegyzem fejben. Ez történt 2014-ben, azóta vígan használtam az új magyar jogosítványt, múlt héten pedig jött egy határozat hogy adjam le mert van a nevemen egy angol és egy magyar jogosítvány is és ezt ugye nem lehet. Leadtam, de a kormányablaknál semmit nem tudtak mondani, hogyan tovább. Továbbították a Nemzetközi Jogsegélyhez, aztán majd lesz valami. Mire számíthatok? Meddig nem igényelhetek jogosítványt? Eljárás is indul ellenem? Erkölcsimben meg fog jelenni?

wers # 2017.10.25. 05:13

Tahina85 nekem ez a történet így nem túl kerek.

jogosítványomat angolra cseréltem” mármint honosítottad, vagy mintha nem lenne jogsid, Angliában újra vizsgáztál?

jogsi elveszett, okmányirodában jelentettem

Na itt kezdődik, amit nem értek.- Melyik jogsid veszett el? Az angol? Akkor azt mért a magyar hatóságnak jelentetted be? Nem sok közük van hozzá. És nem is rendelkezhetnek felette.
Ha honosítás volt, akkor viszont a magyar hatóságnak látnia kellett volna a rendszerben, hogy a magyar jogsi ott lapul a szekrényükben érvényességének korlátozásával. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan kaptad ki újra, hacsak nem azt mondtad, hogy hazaköltöztél, és kaptál újra magyar lakcímkártyát.
Meddig nem igényelhetek jogosítványt?” Ugye itt nem arra gondolsz, hogy egy harmadikat igényelnél?
Eljárás is indul ellenem? ” Persze
Erkölcsimben meg fog jelenni?” :))) nyugi, ennyire nem rázós a helyzet.
Majd kivizsgálják. Amennyiben az angol jogsidat szeretnéd újra (ha tényleg csak elveszett) azt Angliában kell újra kérned. Választanod kell, egyiket érvényteleníttetni kell. De ott, ahol azt kiadták.

Cantera15 # 2017.10.25. 07:05

Wers!

Pár hozzászólással előttire tudnál válaszolni kérlek?

wers # 2017.10.25. 10:36

Cantera15
Hát, ha nem ragadt volna be a jósgömböm, hasznosabb lennék. Így csak úgy általánosságban írhatok neked.
Nem ritka, hogy az elvett jogosítvány két hónap után érkezik meg Magyarországra (vagyis az a ritka, ha hamarabb). Meg fogják várni, hogy lezáruljon az eljárás és jogerős nem lesz a határozatuk. Ennek egy oka van, a német utakat csak így tudják tőled megvédeni, mert a rendszerükbe csak ez után tudják a tiltásodat rögzíteni.
Nem fogsz örülni, vagy talán mégis, olyan is előfordul, hogy valahogy meg sem érkezik. De ez nagyon ritka.
Tanácsom: írj erről egy levelet a Járási/Kerületi Kormányhivatal részére (lakóhelyed ill. tartózkodási helyed szerint). Kérd a jogosítványod érvénytelenítését, és új kiállítását, amennyiben az még nem érkezett meg meg hozzájuk, vagy a KEKKH-hoz. Ezt ők hivatalból meg fogják kérdezni. Valamint nyilatkozzál, hogy tudomásul veszed, hogy Németország területén nem vezethetsz.

wers # 2017.10.25. 10:40

jogerős nem lesz a határozatuk
:))) tán nem csak a jósgömböm ragadt be. Nem nélkül értelmesebb a mondat.

wers # 2017.10.25. 10:46

Ja, és ne adjunk nekik magas labdát, amit visszapasszolhatnak, írd bele, hogy azt feltételezed, hogy a postán elveszett. :)

mici2222 # 2017.12.05. 10:12

Üdv!Németországba dolgozom lejárt a magyar jogsim csináltattam németet,nyáron otthon voltam magyarba elvették a jogsim ittas vezetésért a b kategóriát megvolt az itélet 10 hónapra eltiltottak a b kategóriából én azt hittem mivel hogy német a jogsi otthon tiltanak el a vezetéstől és visszaadják jogsit de nem így történt a mai napig náluk van a német jogsi.Az lenne a kérdésem hogy nem kellett volna visszaadniuk a német jogsit?

wers # 2017.12.05. 10:47

Nem bizony. Mivel hinosítás volt, a vezetéshez való jog alapja a magyar hatóság által kiállított jogosítvány. Tehát ebből a szempontból magyarnak tekintendő.

gábor10 # 2017.12.20. 19:40

Sziasztok!
Egy hete elvették a jogosítványomat Ausztriában ittas vezetésért.Kaptam 1800 euros büntetést, illetve 6 hónap etiltást, na meg persze utánképzés, orvosi, ami kb. még 1000 euro. A kérdésem az lenne, hogy kötelező Ausztriában végigcsinálnom a továbbképzést, orvosit stb. vagy ezt valahogy Magyarországon is kivitelezhető?
Azt mondták a jogsimat küldik Magyarországra, de fogalmam nincs hová és hol tudnék érdeklődni... Az eltiltás csak Ausztriára vonatkozik?
Elöre is köszönöm a választ!
Üdv, B.

Burn Out # 2017.12.20. 20:27

Egyszerűbb lenne az osztrák hatóságnak feltenni ezeket a kérdéseket

wers # 2017.12.21. 05:17

kötelező Ausztriában végigcsinálnom
igen
Azt mondták a jogsimat küldik Magyarországra, de fogalmam nincs hová
a lakóhelyed szerint illetékes okmányirodába
Az eltiltás csak Ausztriára vonatkozik”?
igen, de ameddig utazik a jogsi, addig sehol. Ez hónapokig is eltarthat. Először a KEKKH-hoz érkezik, ők köldik majd tovább.

gábor10 # 2017.12.21. 10:38

Wers!
Köszönöm szépen a gyors és kielégítő választ!
Megpróbálom érvényteleníteni a jogsit, aztán egy újat csináltatni, igy gondolom müködhet és nem kell hónapokat várnom...
köszi mégegyszer...

wers # 2017.12.21. 10:44

Megpróbálom érvényteleníteni a jogsit,
Elég szélesre tárták a kiskaput :)

Burn Out # 2017.12.21. 18:12

Megpróbálom érvényteleníteni a jogsit, aztán egy újat csináltatni, igy gondolom müködhet és nem kell hónapokat várnom...

max. becsúszik egy intellektuális közokirat-hamisítás is :D

gábor10 # 2017.12.21. 18:49

Burn Out!
A hülyeségeidre szerintem senki nem kiváncsi!!!

gábor10 # 2017.12.21. 18:52

Bementem egy okmányirodába leinfózni, hogy akkor hozzájuthatok-e a jogsimhoz... de sajnos jó magyar szokás szerint, a szakmaiatlanság hiánya miatt nem kaptam tényleges választ, majd jövöhéten kell érdeklődnöm, mert akkor lesz bent az, aki vágja ezeket a dolgokat és aki egyébként is intézi az megküldött jogsikat... Csak annyit tudott mondani a Hölgy, hogy Ö ugy tudja, hogy visszakapom és valóban csak Ausztriában nem vezethetek... Hát kiváncsi vagyok mint mond majd az ügyintéző :-)

KissEmoke # 2017.12.21. 18:57

Szép estét.Elnézést, hogy egy nem a témába illő kérdést teszek föl, de új tag vagyok, ismerkedem az oldallal.
A kérdésem a következő lenne:
Örököltem egy ingatlant, melyet szeretnék májustól bérbe adni.Ha kiadom az ingatlant, akkor a bérlőt birtokvédelem illeti meg.Ez lassítja le az esetleges kilakoltatást (pl.nem fizetés esetén) ,jól gondolom?
Ha csak egy részét adom ki az ingatlannak, akkor nekem is megmarad a birtokjogom? Illetve ez felgyorsítja a kilakoltatást?
Bocsánat a sok kérdésért, de félek a rossz bérlőktől.

Köszönöm szépen a segítséget.

Burn Out # 2017.12.21. 19:21

Azt írtad, hogy "megpróbálod érvényteleníteni". Mégis mire gondoltál? Milyen alapon? Elvesztetted?

Szomorú örökös # 2017.12.22. 04:00

KissEmoke

Elnézést, hogy egy nem a témába illő kérdést teszek föl

Ha tudod, hogy nem a témába illő, akkor miért nem kerested meg inkább a neki való témát?

új tag vagyok, ismerkedem az oldallal

Eddig eléggé rosszul sikerült. Ajánlom figyelmedbe jobboldalon felül a "Keresés" nevű kis négyzetet, ott keress ennek megfelelő témakört.

wers # 2017.12.22. 07:21

Burn Out!
A hülyeségeidre szerintem senki nem kiváncsi!!!

Ha ezzel a stítussal és lendülettél mentél az okmányirodába, nem csodálom, hogy elhajtottak.

Azt írtad, hogy "megpróbálod érvényteleníteni". Mégis mire gondoltál? Milyen alapon? Elvesztetted?

:)) pontosan. Vélelmezheti egy idő után, hogy postázás során elveszett.
Egyébként pofátlanul rájátszanak az oszrtákok és a németek, hogy hónapokig fiókban érlelik a jogsikat, amit nem is kellene elvenniük.

gábor10 # 2017.12.23. 09:22

Nem tudom miből gondoltad, hogy "elhajtottak" az okmányirodából!?!A stilusommal hidd el nincs semmi baj, aki itt össze-vissza forumozgat az nem én vagyok!
Értelmesen kérdést tettem fel, amire hála istennek kaptam is értelmes és mindenképp értékelhető választ, válaszokat, amit nyílván nem neked köszönhetek!
Természetesen, a továbbiakról is szívesen irok majd, mert talán mást is érdekelhet az ügymenet, ill. az eddigi segítségért, pontos válaszokért az a minimum, hogy elmondom mi történt!
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Kedves Wers és még neked is Mr. Burn Out...
Üdv.

Tomika1 # 2017.12.26. 08:31

Sziasztok !
Nekem szlovákiában vették el a jogsimat 23-án. Pár óra múlva bíróság elé állítottak. A büntetés 350 euro, és egy évig nem vezethetek szlovákiában. Kérdésem az lenne ha vissza küldik a jogsim magyarországra akkor itthon visszakapom e, vagy itt is bevonják? Sajnos mindenki mást mond.