elvett jogosítvány


demoni # 2012.05.12. 12:24

Csak arról van szó,hogy a szabálytalanul az egész forgalmi sávra leparkoló autó vezetője nem hibás semmibe,nem volt elakadás jelzője sem hogy bajban van,nekem nem volt korlátozásom,nem volt záróvonal,semmilyen kreszt nem szegtem meg,utánna néztem az uttesten való megállás lakot területen kívül szabályszegés,ami 100000ft pénzbirságot von maga után,jó mehettem volna 60 helyett 30al is,csak akkor lehet ha nem tudok visszasorolni vagy lassú menetbe gyorsan reagálni frontálisan belém jön a szembe lévő autó,és azt aki szabálytalanul leparkolt ,1%-ba sem hibás,hát ezt senki nem érti,de én sem,és ha most nem fogadom el és fellebbezek,lehet olyan hogy nagyobb bűntetést fogok kapni mint amit most kihoztak? vagy van ilyenkor valami perküöltség ha elbukom,mert ez nem polgári per! amugy itt van a kresz szabály h hol nem lehet leállni:

Tilos megállni:

  1. be nem látható útkanyarulatban, bukkanóban vagy más olyan helyen, ahol a járművet a többi jármű vezetője kellő távolságból nem észlelheti;
Atis77 # 2012.05.12. 05:52

Álló autó nem lehet hibás. Mindig ugy kell közlekedni hogy meg tudj állni.

Gabicsek # 2012.05.11. 11:09

Jogos a büntetés. Mindenképp olyan sebességgel kellett volna megközelítened, hogy minden körülmények között meg tudj állni. Ez nem orosz rulett, hogy vagy jönnek szemben, vagy nem, vagy nekimegyek, vagy nem.
Más kérdés, hogy rossz helyen állt, ez nem jelenti azt, hogy nem kell körültekintően megközelíteni. Attól, hogy szabálytalanul áll meg valaki, a KRESZ-t még be kell tartani.
Ha nem értesz egyet a rendőrségi határozattal, (le van írva) kifogást lehet előterjeszteni határidőn belül.

demoni # 2012.05.11. 10:34

Kedves Ügyvéd Úr

Olyan kérddéssel fordulnék önhöz,hogy volt egy közlekedési baleset,amely ugy történt hogy az illettő egy kanyar bejáratban leparkolt a teljes forgalmi sávba,kikerülést szerettem volna elvégezni ugy 60-65 kmes sebességnél,de az autóhoz közeledve hogy lássam a szembejövő forgalmat ezért a másik sávba mentem és ugy láttam h velem szembe jönn egy autó a frontális ütközést erkerülvén visszamentem a sávomba de mivel az uton parkoló autótól nem fértem el igy a hátuljába csúsztam 17.70 m féknyomot hagyva,a rendőri intézkedés során amit ma kaptam papírt engem hoztak felelősnek és 40000ft birság ás 3 hónapra bevonták a jogosítványom,de kérdem én,jogosan parkol valaki az út kellős közepén,mert sem műszaki hiba sem rosszullét,hanem csak oda megállt gondolkodni,ez szerintem nem,és még kérdezném,maga szerint ez jogos ítélet amit most hoztak?

Orsika11 # 2012.05.02. 00:36

Kedves Ügyvéd Úr!

A barátom Németországban két pohár sör után szalagkorlátnak ütközött.
Sajnos munkaeszköz a kocsija, mert azzal jár, és a helyszínen a németek elvették a jogsiját. Magyar jogsija van.
Ilyenkor mi a teendő? Meg kell várni, hogy értesítsék levélben Őt ott kint a hatóságok?
Ilettve ilyen esetben a magyar kötelező biztosító fizet?
A kocsi már itthon van és már ki kellett fizetni a szallagkorlátot és a hazaszállítást.
Mivel munkaeszkóz lehet kérni, hogy megkaphassa a jogsiját?

Atis77 # 2012.04.24. 11:14

Szerintem nem kell utánképzés. És máshol is kiadják az ujat. Határozattal menj be és érdeklődj.

zsomi # 2012.04.21. 17:24

Nagyon nagyon régen 1992 06 hónapjában bevonták a jogosítványomat 4 hónap időtartamra A. és B. kategória. Ennek akkor nem jártam a végére egyéb okokból. Most az elmúlt években nekiveselkedtem mert a munkámhoz kellene. A történet a következő: Az okmányiroda nem adja ki mert szerintük utánaképzésre kellene mennem, ami nem megvalósítható mivel öt év múlva megsemmisítették a rendőrségi és bírósági iratokat az esetről. így semmi okirat nem létezik ami szerint a “feltárást” elvégezhetnék, sőt olyan papírt sem tud senki kiadni ami alapján a gépjármű oktatási intézmény szóba állna velem. A Nemzetközi adatnyilvántartó hiv. szerint… : orvosi, befizetet: 4000Ft csekk, és Vizsgaigazolás ki kell, hogy adják (ezt mondja szinte minden megkérdezett hivatal, ügyvéd, jogász stb.). Más okmányiroda “mert állítólag bárki kiállíthatja” már kiadta volna…. de a számítógépes rendszer szerint csak aki bevonta adhatja ki (megjegyzem akkor még nem voltak okmányirodák), Ők viszont nem….
Tehát mit tegyek most ?

frankieeeeee # 2012.04.12. 06:36

Hát ettől tartok én is igen,nem hinném hogy elnézőek lesznek,nem ez a jellemző....

Véleményem # 2012.04.11. 12:14

Volt két eltiltásod, és te az első eltiltás után megcsináltad a továbbképzést ha jól értem.
A gond az, hogy a két eltiltási idő után kell megcsinálni a tovább képzést.
Nem láttam még ilyen esetet. Elég szigorúan veszik ezeket a továbbképzéseket. Lehet, hogy feleslegesen csináltad meg, és újból meg kell majd...

frankieeeeee # 2012.04.11. 07:15

Tisztelt uraim!!
Valaki adjon nekem választ!
A történet a következő:
2004-ben ittas vezetésért eltiltottak 1.6 évre a vezetéstől és utánképzésre köteleztek.Elvégeztem 2 hete,majd az okmányirodában kiderült hogy volt még egy ügyem 2007-ben melyszerint 12 hónapra ismét eltiltottak és utánképzésre köteleztek.Én erre nem is emlékeztem a levelet is más vette át helyettem,mert nem voltam még a környéken sem,de nem ez a lényeg.Szóval mentem az Nkh-hoz,és azt mondták hogy tudnom kellett volna és akkor a kettőt meglehetett volna csinálni összevontan.Most így utólag nem tudok valamit kezdeni hogy ne keljen mégegyszer megcsinálni,és hónapokat várni?

mreka73 # 2012.03.25. 15:28

Sziasztok4
Nem tud nekem valaki segíteni? Szeretném megkezdeni az utánképzést. Valószínű VI- vagy VII-es programot kapok.
Nem tudja valaki véletlenül mennyibe fáj most egy hatos program?

ptimus86 # 2012.02.17. 15:18

Köszönöm a választ!
De sajna nem tudom miképp hogyan kell ezt a felebezést csinálni mert sose volt dolgom ilyennel,valami segítségek kérnék milyen indokkal vagy hogyan kell majd ha meg kapom!Mert a biciklis meg tudod volna állni ahelyett hogy a kocsi elé hajt menekülő útként de rendőrségen ez nem érdekelte őket!

Gabicsek # 2012.02.17. 12:44

mosómedve!
Mivel van gondolom kötelező biztosításod, a biztosítód köteles helytállni. Tehát a néni a biztosítót vonhatja perbe.

Gabicsek # 2012.02.17. 12:42

ptimus86!
Van helye fellebbezésnek, hát akkor fellebbezd meg.

Véleményem # 2012.02.17. 11:35

mosómedve

A jogsit talán nem veszik el. De ebben az esetben, ha a néni követelőzik, és perre mentek, akkor ügyvédet kell fogadnod, aki a jogsidat megvédi, illetve kiharcolja hogy a legkevesebbet kelljen fizetned.

pitmus86

Fellebbezz, jó indoklással, csökkentik a 2 évet...

ptimus86 # 2012.02.17. 09:44

Üdv!
Közlekedési balesetet okoztam és azt a büntetést kaptam hogy nem adtam meg az elsőbbséget hol ott nem is láttam a naptól annyira elvakított de szinte meg is álltam körülnéztem előtte mikor kívántam balra befordulni és sehol nem láttam senkit mikor elég került a biciglis jobb oldalról de nagyon lassan történt ez kb 10-20km/h között a biciglis átesett a biciglijén és az eséstől 8 hetes lett a sérülése!Erre szabtak ki:18.000ft-ot +2 évre veszik el a jogosítványom amit sokallok pedig sose volt semmilyen féle balesetem és 7 éve van jogosítványom rendszeres vezető vagyok!
Azt szeretném tudni hogy fellebezhetek vagy bármi segítségek kérnék!
Köszönöm!

mosómedve # 2012.02.10. 17:54

Tisztelt Jogi Fórum!
November elején egy áruház előtti parkolóban álltam egy pickup, dobozos terepjáróval. A boltból kijövet beszálltam, és megkezdtem a kitolatást, amikor is megláttam, hogy egy idős néni kileng a kocsi mögött... és én ki is ugrottam a kocsiból, de akkorra már elesett. 87 éves, súlyos csontritkulása van, és persze combnyaktörése lett, 8 napon túl gyógyuló. A baleset előtt is már alig tudott járni, és mint kiderült a kocsi mögött beszélgetett egy másik hölggyel, aki a nénit rögtön otthagyta.
Sajnos megtaláltam a környék legidősebb emberét...
A helyszínre kiérkező rendőrök felvették a vallomásom, persze egyértelmű a hibázásom. Nem láthattam a nénit, aki derékszögbe állt a kocsi mögött, mert már akkor is mélyen meghajolva járt. De nekem meg kellett volna kérnem egy járókelőt hogy segítsen kiállni.... ezt mondták a rendőrök.
Kártérítésben kellene kiegyeznem a nénivel, aki annyira gerinctelen, hogy minden hazugságot terjeszt rólam a faluban (mert persze ismerjük is egymást), és fél milliót követel.
Mi van akkor ha én nem fogadom ezt el? Bevonhatják a jogsim? Mi lehet a legrosszabb ami történhet? Kérem segítsenek... előre is köszönöm...

TamasHungarian # 2011.12.09. 06:35

Tényleg képtelen egy helyzet, hiszen ez bármikor, bárkivel megtörténhet.
Nem kérheted át az ügyet más megyébe, ehhez minimum hivatkozni kéne valamilyen szintű elfogultságra, de gondolom ilyet nem tudsz felhozni.

Ezért tenném kötelezővé a bizonyítást (konkrétan a kamerafelvételt) közlekedési szabsértések esetén mindenképpen. Sajnos a rendőreink olyanok, amilyenek, sajnos hiába mész bíróságra, ott majd már 8-an fogják tanúsítani, hogy márpedig átmentél és nem csak így véletlenül futottál bele. Hát ez van :(

Véleményem # 2011.12.08. 22:43

A piros jelzésen való áthajtás az 100.000 Ft pénzbírság. Ha ezt a rendőr látta akkor meg is büntet érte, gondolom ezt közölték is.
Olyan hogy más kapitányságra tegyék át az ügyet ilyenről még nem hallottam... mivel ilyen nincs is szerintem ezért utasították el a fellebbezést. Azzal hogy kérted azt hogy írják bele hogy nem ismered el azzal tovább rontottad a helyzetedet. Nincs értelme fellebbezni, mert nem tudod bizonyítani az ellenkezőjét. A rendőr meg nem egyedül volt, meg amúgy is, amit ő lát az úgy is van legtöbbször...

Rexor # 2011.12.08. 08:27

Hát ha piros volt, amikor áthajtottál akkor elég olcsón megúsztad a dolgot. Egyébként most már nem nagyon tudsz mit csinálni.

szorgos # 2011.12.08. 04:56

Sziasztok. Októberben éjszaka 1-körül ráhajtottam teherautóval egy fénysorompós vasúti átjáróra,fehéret villogott mikor odaértem akkor váltott pirosra szembe kb7-800mre jött egy rendőrségi autó azt állították hogy átmentem a piroson.Beleírattam a feljelentésbe hogy nem ismerem el a szabálysértést. azt mondták lesz aki eldönti!kéthétre kaptam 100000 ezres büntetést. kértem hogy tegyék át más kapitányságra mert a rendőrök szerintem ellenségesek voltak velem.Nemrég kaptam egy levelet fellebbezésnek helye nincs a büntetés jogos.Érdemes e fellebbeznem ha megkapom a csekket?

Véleményem # 2011.12.07. 13:48

nem kell vizsgázni
vissza kapja a jogsit, abban lesz egy kódszám hogy meddig volt eltiltva.

dette # 2011.12.07. 13:25

Nem volt ittas.a személyi sérülés 8 napon belüli volt a másik autósnak.Nem fogyasztott alkoholt amúgy sem iszik soha sem!! az első levélban az volt,hogy 30 ezer ft és 3 hónap eltiltás.Megfellebezte ,mert neki munkaeszköz az autó és az apukája is beteg,szóval kell a jogsija.Most jött meg a levél,hogy 30 ezer ft+1 hónap eltiltás.azt nem tudjuk,hogy utánna,kell e vizsgázni amikor visszakapja.

Várom válaszukat.
Üdv

Gabicsek # 2011.12.06. 19:15

Van már határozat arról, hogy x bírságot és x hónap vezetői engedély bevonását rendelik el, amely határozat jogerős? Ha van ilyen és egy hónap összesen a jogsibevonás, úgy tudom, nem kell újra vizsgáznia, csak ha hosszabb időre vették volna el.

Véleményem # 2011.12.06. 17:32

Ha ezért vették el akkor az érdekes.
Nem volt ittas aki okozta a balesetet? A szem sérülés nem lehet hogy 8 napon túl gyógyuló lett?
Ha elvették a jogsit akkor addig szerintem nem kapja vissza amíg a nyomozás nem zárul le.
Nem akarok össze vissza beszélni hülyeségeket, de ez így nekem kevés, hogy ezért elvették a jogosítványt...