Autóhitel és behajtási költség


babett 1 # 2010.08.04. 10:52

Az előbbi kérdésre reagálnék.
Patrika kérdezte,hogy 49.000ft tartozással elviheti-e a Leasinges csoport az autót?
Ön azt felelte hogy igen.
Nekem a munkahelyi jogász azt mondta mert nekem 53.000ft elmaradásom van egy autó leasingnél,hogy ekkora összegnél nem vihetik el az autót!

Patrika # 2010.08.04. 10:43

Rendben akkor többet nem kérdezek,úgy sem kaptam soha egyértelmű választ!


Hol kérdezhetek?

nandy # 2010.08.04. 10:03

Ne haragudj, ha nem érünk rá a nap 24 órájában a te rendelkezésedre állni... Kezdesz visszaélni az ingyenes kérdezés lehetőségével.

A kérdésere a válasz: igen, elvihetik az autódat!

Patrika # 2010.08.04. 08:56

Kapok a kérdésemre választ????????????????????????????


Hol kérdezhetek?

Patrika # 2010.08.02. 17:27

Van egy leasinges autóm,amit 6 éven keresztül fizettem.(Deviza)
Sajnos már egy jó ideje nem tudok fizetni.49.000ft tartozás volt hátra a leasingből.Átadták egy külső behajtó cégnek és így 98.000ft lett.
személyesen megkeresett egy külső cég hogy fizessem be az elmaradásom mert elviszik az autót.
Kérdezném,hogy 6 évig fizettem és már csak 49.000ft volt hátra így is elvihetik az autót?
A héten utalgatok az ERSTE BANKRÓL van szó.
Ha látják a fizetési készségem elnézőek szoktak lenni?
Köszönöm a választ.


Hol kérdezhetek?

nandy # 2010.08.02. 08:50

Nem tudom, melyik bankról van szó, de van, ahol minden hónapban felszámítják a bekérő napján érvényes árfolyamkülönbözetet, és a köv. hónapban még a fizetés napján esedékes tényleges különbözetet is.

ptr22 # 2010.08.02. 07:57

Üdv mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni!
Most fog lejárni egy ötéves autóhitel szerződésem és a bank az utolsó csekkre kétszer számolt el árfolyam különbözetet. Telefonáltam az ügyfélszolgálatra és közölték velem, hogy ez így van jól, mert a legelső csekkre nem tudtak árfolyam különbözetet számolni, így az utolsó befizetéskor kettőt számolnak el a jelenlegi árfolyamon. Tehát nekem dupla árfolyam különbözetet kell befizetnem egy jóval magasabb árfolyamon. Nem értem miért most számolják el és nem terhelték rá akkor a következő hónapi csekkre, vagy az akkori árfolyamon számolják ki a különbözetet. Szerintem a bank még egy bőrt akar lehúzni rólam utoljára. Ha valaki tudna segíteni, vagy tanácsot adni, hogy mit tegyek, azt megköszönném.

Egyjogász # 2010.06.27. 17:17

És akire nem haragszol meg, ha a tartozását helyette kell kifizetned. Volt már nekem olyan esetem, amikor két édestestvér esett egymásnak az irodában, mert lényegében a kezes fizette ki a testvére hitelét, aztán amikor kérte a pénzét, a testvére megvonta a vállát, hogy neki pont úgy nem tudja megadni, mint a banknak.....

guba # 2010.06.27. 16:05

Kezesként azt vállalod, hogy te fizetsz, amennyiben a kötelezett nem fizet. Olyan személyért vállalj kezességet, akinek ajándékba is odaadnád azt a pénzt, amit helyette kellene teljesítened.

szszj # 2010.06.27. 15:21

Üdvözlöm!

Kezességgel kapcsolatosan lenne Önökhöz kérdésem. Egyik hozzátartozóm vásárol személyautót havi törlesztésekben fizetve, aminek egyik feltétele a kezesség. Engem kért meg, hogy vállaljam ezt a „pozíciót“. A kérdésem: abban az esetben, ha a hitelfelvevő pontosan fizeti a havi törlesztőrészletet, nekem nem lehet semmi problémám? Honnan tudom meg, hogy a rokon fizet-e rendesen vagy elmaradásai vannak? Kapok-e havi szinten én is értesítőt arról, hogy hogyan halad a visszafizetés vagy csak akkor értesítenek, ha valami probléma van? Meg fognak-e keresni a megadott telefonszámon azzal kapcsolatban, hogy ténylegesen vállalom-e a kezességet?

Kérném Önöket, hogy válaszoljanak a feltett kérdéseimre!

Adam08 # 2010.06.14. 19:18

Köszönöm a választ, Nandy!

Sajnos a felszámolás azért nem jó megoldás, mert a KFT 1 személyes, egyedül vagyok benne tulajdonos, ezért a teljes vagyonommal felelek. Így a nevemen lévő ingatlanokra rá tehetné az APEH és a bank is a kezét. Vagy ez nem így van?

nandy # 2010.06.09. 14:50

ezért én csalással vagyok vádolható?

Azzal biztosan nem!

Szeretnék úgy kijönni ebből a helyzetből, hogy az a legkevésbé fájjon, ebben kérnék segítséget, tanácsot.

Nehéz jó tanácsot adni, mert mondhatnánk azt, hogy egyezz meg a bankkal, de ez az elmondásod szerint nem lehetséges.

A legjobb talán, amit tehetsz, ha felszámolást kérsz a cég ellen.

Adam08 # 2010.06.09. 14:40

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni vételi joggal terhelt gépjármű hitellel kapcsolatban.

Saját tulajdonban lévő Kft-m nevére vásároltam autót néhány éve. Fizetési nehézségek támadtak, néhány hónappal el vagyok maradva. A hitelcég felmondta a szerződést. Lehetőségem lenne újra szerződni kb. 300 ezer forint egyösszegű befizetés után, de ezt most nem tudom megtenni. Viszont a helyzet nem olyan egyszerű, hogy akkor "viszi a bank", mert az autón Apeh végrehajtás is be van jegyezve... Ez kb. 600 ezer, ezt sem tudom befizetni.

Ha jól sejtem, ebben a szituációban, mivel a hitelcég nem tudja érvényesíteni a vételi opcióját az Apeh miatt, és a törlesztést sem fizetem, ezért én csalással vagyok vádolható? Vagy milyen egyéb jogi, büntetőjogi felelősségre vonásra számíthatok?

Szeretnék úgy kijönni ebből a helyzetből, hogy az a legkevésbé fájjon, ebben kérnék segítséget, tanácsot.
Az autót eladnám, ha tudnám, de mivel a vételár kb. 5-6 millió, az önrész pedig 1 millió volt, 2,5 éve törlesztem a 10 éves futamidőt, továbbá 600 ezer Apeh foglalás és 300 ezer lízingtartozás van rajta, így eléggé lehetetlen a helyzet. Az már csak hab a tortán, hogy kb. 147 HUF/CHF volt a vételkori árfolyam, tehát az árfolyamkülönbség is rájönne most a lezárásra...

Minden ötletet, segítséget, választ szívesen vennék, előre is köszönöm.
Ui.: a behajtócég akar jönni fényképezni. Számít ez valamit? Hozzájáruljak?

végrehajtó1 # 2010.04.17. 14:15

Csongi622

Az összes kérdésedre a válasz:Igen

Csongi622 # 2010.04.17. 14:03

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni autó lízing ügyben.Egy évünk lenne hátra a tartozás teljesítéséig,de sajnos elért bennünket is a válság és sajnos már 2havi elmaradásunk van.Kaptam a héten egy levelet a banktól,egy bizonyos szerződés felmondást és vételi jog érvényesítőt.Ebben köteleznek a 2 havi tartozás kifizetésére, késedelmi kamat fizetésére, valamint 50000Ft behajtási díj teljesítésére.Ha nem fizetek 3napon belül elviszik az autót ami sajnos már üzemképtelen,se műszaki,zöld kártya,biztosítás nem érvényes és még a forgalomból is kivonták!Azt szeretném megtudni,hogy ha elviszik az autót akkor ugyan úgy ki kell fizetnem a fent leírtakat és a még hátralévő 1év tartozást is.És ha az autót nem tudjuk saját lábán bevinni akkor elvitelért is fizetni kell?Nem ragaszkodnánk az autóhoz mivel működésre képtelen és így eladni sem fogják tudni!Ha nem tudunk fizetni akkor a házunkra is ráterhelhetik a tartozást?


csongi622

jockey # 2010.03.30. 21:06

hello végrehajtó1

  1. 1,7 milliót ér most, a bank pedig 1-1,2 m-t adná el.

    mit tehetek ellenük ilyenkor?

  2. a nyugdíj hogy van veszélyben? letiltják a 33%-ot?
  3. közeli hozzátartozón is behajthatják?

    köszi

végrehajtó1 # 2010.03.23. 22:25
  1. Mi az hogy feltünően olcsó?Lehet hogy csak neked az.A banknak nem.
  2. Nyugdíj és a ház van veszélyben.
  3. Marad a nyugdíj.(ne közeli hozzátartozónak.Ptk.)
jockey # 2010.03.23. 21:35

Üdv Mindenkinek!

Abban kérném a segítséget,hogy van egy 10 éves autóhitelem amit másfél éve rendszeresen fizetek. Sajnos úgy alakult,hogy már nem tudom fizetni tovább a hitelt.
Az autót hirdetem hitelátvállalással,de sajna nem kell senkinek. Már ott tartok,hogy visszaviszem a banknak az autót. Tisztában vagyok vele,hogy ilyenkor nyomott áron értékesítik és utána a fennálló különbözetet nekem kell megfizetni.
A kérdéseim a következők:
1.Ha a bank feltűnően olcsón értékesíti,mit tehetek?
2.Az értékesítés után fennálló tartozást ha nem tudom
kifizetni,akkor mit tehetnek? nyugdíjas vagyok,nincs
semmi a nevemen,csak a házam,azon is van haszonélve-
zete rokonoknak.
3.Ha átíratom a házat vkire akkor már semmim sincs,csak
az adósság, mit tehet a bank?

cselikri # 2010.03.01. 15:19

üdv mindenkinek! Nekem is segítségre van szükségem! Van egy régi tipusu suzukim amit már 5.éve így vagy úgy fizetek! Az így vagy úgyot úgy értem,hogy a válság minket is elért,és nem tudtuk az autót rendszeresen fizetni,amikor jött pénz 10-12 hónapot is egyszerre befizettünk. Ez idő alatt(2 év) 2szer telefonáltak a bankból,és mi kértünk haladékot.Mindig a haladék lejárta elött befizettük.Tavaj év végén telefonált egy kedves hölgy hogy ismét tartozásunk van.Januárban ezt a tartozást is befizettük,és még 3.-om hónapot előre mondván most már nem fáj a fejünk!ÓÓÓ dehogynem ! Ismét telefon a banktól van egy csomó tartozásunk amit két héten belűl fizessünk be!Itthon kutatás a csekkek után ,fejtörés miért van tartozás! Telefon a banknak mégis árúlják el mi ez,a hölgy megigéri,kikűld egy összesítőt!Hát megjött:(8 db 27000.-ftos behajtási költség,amit vagy befizetek két héten belűl,vagy aláírok egy papírt amennyiben 80.000.-et most és mééég 2 évig a törlesztőt(már csak 10 hónapom van hátra),és igy most ismét több a hitelem mint amit az autóm ér! Kérdésem most mit tudok csinálni?? Fizessek,vagy adjam vissza az autót??? Mivel nagycsaládos vagyok én ezt már nem tudom kifizetni!Pláne a nagy semmire,mert semmilyen papírt én ezekről nem kaptam! 2 éve elkőltöztünk előző lakcímünkről 3szor faxon egyszer levélben,és egyszer internetten keresztűl kértük a levelek kézbesítését!

nike71 # 2010.02.25. 17:11

Kösz minden hozászólonak.

Az ügy vége a következő lett. Bészéltem ügyvédel aki látta a papirjaimat amit a behajtó hozott, majd közölte hogy át kell adnom a járművet. Ha nem teszem a rendőrségel jön vissza a behajtó teljesen törvényesen eljárva.

A behajtó megjelent 2 db papirral. 1:megbizás a leasing cégtől, majd álapott felmérés. 2:ami arról szólt, hogy belegyezem hogy a bank újra eladhasa az autot ha nem szeretném a késöbiekben kiváltani.(lehet hogy szeretem volna de ez se olyan egyszerü mint gondolnánk).Mert hosszas beszélgetés után persze kiderült alá "kell" hogy írjam, mert ha a késöbiekben mégse tudnák a kiváltosról megegyezni Ne Nekem kelljen pluszba még az új eredetiség vizsgálat, új zárcsere díját, stb. kifizetnem.

Ez csak tájékoztatás aki hozám hasnló helyzetbe van-lesz, hogy legyen valós rálátasá hogy, hogyan is müködnek a dolgok.

monalisa1 # 2010.02.24. 17:41

Egyenlőre valószínűleg nem viszi a kocsit hanem csak lefoglalja: áll a garázsban vagy az udvaron vagy az utcát - de nem használhatod.

monalisa1 # 2010.02.24. 17:38

BimmerAti

Lehet hogy egy kisebb bank adta a kölcsönt és év végén a csekkek kiküldésével nem álltak a dolgok magaslatán - csak feltételezek. Ettől függetlenül ha nem jön meg egy csekk haladéktalanul kérni kell - személyesen, vagy postai piros csekken is befizethető az aktuális havi az összeg a pontos kitöltéssel.

Ahhoz hogy 4 hónap miatt ne veszítsd el a kocsit tisztázni kellene a bankkal a dolgot., 3 hónap és együttesen a minimálbérrel egyező összeg elmaradása esetén mondhatják fel a szerződést - az a 20 nap az önmagában még nem szolgáltat erre okot.

Csak a bank tudja leállítani a végrehajtási folyamatot, de ez sajna nincs ingyen.

Haladéktalanul járl el az ügyben és személyesen, ezt nem lehet telefonon stb. intézni.

"Mona"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2010.02.24. 17:29

nike71

A behajtót nem vagy köteles a lakásodba beengedni, az más kérdés hogy a sikertelen behajtási kisérlet(ek) költsége(i) növeli(k) a végső fizetnivalódat.

Vagyis előbb utóbb fizetned kell és neked sem mindegy hogy mennyit...

Az alaptartozáshoz a késedelmi kamat is ketyeg hónapról hónapra.

"Mona"
laikus hozzászóló

BimmerAti # 2010.02.24. 16:13

Üdv mindenkinek!

Olyan problémám lenne,hogy a feleségem autójának hiteléből 4 hónap van hátra.Decemberben nem jött meg rendesen a csekk,majd telefonos egyeztetés után megnyugtattak hogy várjuk türelemmel az új csekket.Ezek után jan 7-én felmondták a szerződést(20 nap!)nem fizetés miatt.Január végén jelentkezett egy végrehajtó közölve hogy vinné a kocsit.Akkor már a február is be volt fizetve.Hétfőn megjött a márciusi csekk is amit befizettem már,de a tag ragaszkodik a 60e ftos visszaállitási díjhoz.Elviheti így a kocsit?
A bankkal tudok még egyezkedni vhogy?Akár kifizetem a végén is a díjat ha kell.Mit tegyünk?

Köszi!

nike71 # 2010.02.23. 23:46

Szia "Mona"!
Jó épenséggel lehet fizikailag tarni tőle de, de engem inkább a jogi következmények érdekelnének.
Ha nem adom és rendőrt hivók kinek "segít" végrehajtási papírok hiányában??
Enyi erővel Józsibácsi is jöhet behajtani. Nem??