Adás-vétel


guba" # 2014.04.09. 07:04

Nem szükséges visszahelyeztetni.

képkeret # 2014.04.09. 07:44

Köszönöm az információt, kedves guba"

ildi 2 # 2014.04.09. 13:00

Tisztelt Ügyvéd Úr/ Nő!
A problémám a következő: 2013 októberében eladtam a szgk.-m egy ismerősömnek közjegyző előtt történt a megállapodás a következő feltételekkel: 60ezer Ft előleget kaptam és a vevő vállalta, hogy 2014.01.31.-ig
részletekben a fennmaradó 310ezer Ft-t megfizeti. A gépkocsi üzembentartója ő lett (hogy tudjon vele külföldre menni illetve a fenntartási költségek őt terheljék) de a tulajdonos továbbra is én maradtam.
Sajnos a mai napig nem rendezte a tartozást csak ígérget. Én most már mindenképp szeretném megkapni a pénzt egyben és nem részletekben vagy vissza kapni a kocsimat mert úgy gondolom eleget használta úgy, hogy ő teljes mértékben a tulajdonnának tekinti de fizetni nem akar érte. Kérek tanácsot, hova forduljak, hogy gyorsan megoldást találjak erre?
Köszönettel

guba" # 2014.04.11. 07:29

Mivel közjegyzői okiratba foglalták, érdemes a közjegyzőt keresni és végrehajtási kérelmet előterjeszteni.

kegyvesztet # 2014.04.16. 15:19

2014 január 5.-én vettem egy külföldröl behozott autót.Mivel december 18.-án helyezték forgalomba ezért még nem volt törzskönyve. Az adásvételi szerzödésbe ezt rögzitettük is.Az eladó megigérte amint az okmányiroda megküldi részemre postáza.Ezt nem tette meg,és azota is elérhetetlen

kegyvesztet # 2014.04.16. 17:19

2014 január 5.-én vettem egy külföldröl behozott autót.
Mivel december 18.-án helyezték forgalomba ezért még nem volt meg a törzskönyve.Az adásvételi szerződésbe ez szerepel is.Az eladó azt az igéretet adta ha megküldi az okmányiroda akkor elpostáza.Sajnos ezt nem tette mag azóta sem,söt telefonon sem tudom elérni.Mit lehet ilyegor tenni?

guba" # 2014.04.17. 12:41

Bemenni az okmányirodába, bejelenteni az adásvételt és elmondani mindezt.

LMisi # 2014.04.23. 08:51

Tisztelt Ügyvéd Nő/Úr!

Tanácsot szeretnék Öntől kérni a következő ügyben.
Autóvásárlásra adtam a fejem és ezügyben megkerestem egy embert, hogy külföldről tudna-e nekem autót behozni. Elmondta, hogy kb 2 hét alatt tud nekem autót behozni és a nevemre is íratja. Minderre 1 millió forintom állt rendelkezésre, azt mondta az bőven elegendő lesz. Pár nap múlva jött is és írt kézzel egy papírt foglaló címszóval és az adatainkkal, hogy elvitt tőlem 500ezer forintot, mindez 2014.02.10-én történt. Ezek után jött egy kis szünet, gondoltam nem talál autót. Majd 2014.03.23-án jelentkezett, hogy csütörtökön hozza az autót. Csütörtök lett, az autó sehol, Ő fel se vette a telefont. Pénteken elértem, azt mondta kint ragadt külföldön, de jön és az autót hozza. Egy héttel később ismét csütörtökre ígérte az autót, megint ugyanez lett a szituáció. Akkor mikor elértem végre, azt ígérte azt követő hétfőre itt az autó, de gondjai adódtak, mert az alvázszámot elírták kint és vissza kell mennie. Ezen időponttól kezdve szinte elérhetetlen lett, nagyon ritkán reagált egy sms-t felém, hogy ne izguljak meg van az autó.
Tegnapra, 2014.04.22., volt ismét megbeszélve, hogy hozza az autót és ismét nem tudtam elérni és azóta se sajnos. Attól félek, hogy csalás áldozata lettem, ilyenkor mi a teendő, hogyan tudom a neki adott 500.000Ft-t legalább visszakövetelni?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel, Mihály

Rexor # 2014.04.23. 12:07

Valószinűleg jól érzed a dolgot. Csalás áldozata vagy, szóval javasolt, hogy tegyél feljelentést a rendőrségen. Legalább megvannak a személyes adatai a partnernek?

LMisi # 2014.04.23. 13:28

Köszönöm a választ, az adatai meg vannak az általa írt foglaló papírján.

rgzoli751 # 2014.09.19. 11:16

Tiszteletem!

Pár hete vásároltam egy veteránnak számító motorkerékpárt,szürke forgalmival és adás-vételi papírral,az eladó a motorkerékpár tulajnak valami rokona,csak az a baj hogy a tulaj elhunyt pár éve,a hagyatékba nem vették fel a járművet,így még az örökössel sem tudnék új adás-vételt írni míg nincs pót hagyatéki tárgyalás! Az internetes oldalon jeleztem az eladó felé hogy szeretnék rá műszaki vizsgát (erröl írásos dokumentáció van)! Ő ezt tudomásul vette,vagy nem azt nem tudom,de mikor közöltem velük hogy nekem kéne az a pót hagyatéki dolog ,persze azt is felajánlottam hogy fizetem én a papír dolgokat,teljes mértékben elutasítóan bántak velem,Ők nem hajlandóak semminek utána menni,szedjem szét,ez volt a válasz! Igaz az adás-vételibe mint bontott jármű lett beírva ,de az is igaz hogy azért, mert nagyon ramaty állapotba van a jármű! Továbbá, az okmány irodában közölték hogy forgalomba van a jármű nincs kivonva forgalomból,ezek szerint akkor a gépjárműadót kéne valakinek fizetni az önkormányzat felé,és ezt leinformáltam hogy nem fizeti senki! Az lenne a kérdés hogy az ilyen eladóval mit lehet tenni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel
Zoli

Adachale # 2014.09.26. 19:45

Elhunyt édesanyám után örököltem egy gépjárművet. Megkaptam a jogerős hagyatéki végzést, én vagyok az egyedüli örökös és Kb 5 nap múlva eladom a gépjárművet (családban marad). Az Okmányirodában azt az infót kaptam, hogy nem szükséges átírnom a saját nevemre, hogy utána 5 nap múlva újra át legyen írva egy másik személyre. Más szóval a vevő az adás-vételi szerződéssel + a hagyatéki végzéssel azonnal a saját nevére tudja íratni a gépjárművet. Az a kérdésem, hogy ez tényleg így van e, vagy rossz infót adtak az Okmányirodában?

Válaszukat előre is köszönöm.

rgzoli751 # 2014.09.29. 12:35

Üdv!
Igen így van,ennek én is utána mentem már!

Detti0609 # 2014.10.04. 09:36

Két hete vásároltam egy használt kisautót egy kereskedésből. Már az első útnál kiderült, hogy valami nincs rendben a váltóval. Nem lehetett négyesből hármasba, hármasból kettesbe, stb. tenni.A váltó egyértelműen nem működik, ezt szerelő is megállapította. Az autókereskedés mindentől elzárkózott, amikor telefonon megkerestük őket. Hétfőn be fogok menni hozzájuk, és jegyzőkönyvet vetetek fel a panaszomról, de nem tudom ennek lesz-e eredménye. Csak polgári peres eljárásban tudom érvényesíteni a jogaimat, ha nem hajlandók megjavítani a váltót?
Köszönettel, Detti0609

Éhes86 # 2014.10.16. 08:21

Tiszteletem!

Egy gondom támadt az autó eladását követően.

Internetes hírdetésre jelentkezett egy fiatalember,hogy megvásárolná az autóm.

Adás vételre sor került, viszont fen maradt a vétel árból egy összeggel, aminek a felét postán elküldte viszont a másik felét nem,és ez az adásvételi szerződésben nem szerepel,úgy egyeztünk meg,hogy a törzskönyv nálam marad.

Hiteles autó volt. A hitelt kifizettem a bank megküldte a papírokat,amivel az eladási korlátozás feloldható. Viszont ezt régen nem tettem meg és a korlátozás még él,így az adásvételt nem tudtam bejelenteni,mert a forgalmit oda adtam az úrnak és kell a tilalom feloldásához az okmányirodában.

Szóltam neki töbszőr is,hogy postázza el a forgalmit és a fent maradó pénzt,hogy a forgalmazási korlátozást töröltetni tudjam,így ő sem tudja a nevére iratni,de ennek ellenére 2 hónapja nem hajlandó sem eljönni sem kifizetni sem a forgalmit elküldeni,hogy lejelentsem az adásvételt

Biztosítást ő kötött az autóra,nekem megszűnt díj nem fizetéssel,bár a csekket beküldtem,de addigra,már a biztosítást felmondták.

Ami még szép a dologban,hogy az autót azért kellett eladnom,mert kaptam rá egy trafipax bűntetést,amit a vevő nem fizetése végett a jóindulatom,hogy odaadom az autót utólagos fizetéssel,nem tudom kifizetni.
A rendőrség által kűldött levélben adók módjára történő behajtást emlegetnek és a jármű forgalomból való kivonásának kezdeményezését.

így hogy az autót hivatalosan nem adhatom el viszont eladtam,gondolom a forgalomból ki vonják,mert még az én tulajdonom..
Nem tudom mit kellene tennem.
Azt megtehetem,hogy az autót visszahozom és így zárom le ezt az ügyet?

Talmács Gábor # 2014.10.17. 18:45

Végre valami értelmes törvénytervezet, hurrááá!

Impidimpi # 2014.10.20. 08:40

Üdvözlöm!
Segítséget kérnék az alábbiakra:
Átírattam a vevő nevére az autót, de nem fizeti ki a vételárat, a törzskönyv hozzá fog érkezni. Mit tehetek? Ha nem fizet, hogy írathatom vissza az ő aláírása nélkül?

bzoli70 # 2015.02.02. 16:45

Tiszteletem!
Sajnos eladtam a gépkocsimat amelyet eladás előtt a szerelő átnézett és ami hibát felsorolt az én leírtam az
adásvételibe is.A vevőnek nem volt gondja bár hozzáteszem
itéletidőbe vitte el az autót ami állítolag Dösöd elött
megált és nem indult el,bár szerelöt nem tudom látott-e.
Egy 23éves gépkocsirol van szó most vissza akarja adni amire én hajlok is de!!!!Mit kell ilyenkor tennem na és mi baja lett a kisautonak?
Atanácsát kérném mi a jobb ha visszaveszem vagy ha nem ill ha visszaveszem milyen feltételek vannak mert én egy mükködöképes autot adtam ugy is szeretném visszakapni, vagy ha nem üzemel mit csináljak egyáltalán van erre valami szabály.Elnézést ha őssze vissza írtam de igy sosem jártam még KÖSZÖNETTEL bjz

pozri # 2015.02.06. 16:48

Tiszteletem!

Olyan problémával fordulok önökhöz ,hogy 2007-ben vásároltam egy 1985-ben gyártott személygépkocsit amiben motor átalakítást hajtottak végre. Bekerült az autóba egy sokkal jobb környezetvédelmi osztályba való diesel motor (vw 1.9 TDI). Mikor én megvásároltam az autót átment az eredetvizsgán rá is került a nevemre. A forgalmiba ugyanazok az adatok kerültek mint az előző tulajdonos gépjárművének az adatai ezt teljesen hivatalosnak találtam.Ez évben eladtam ezt a gépjárművet másik vásárlása miatt (megjegyzem 8 évig volt nálam). A vevő szintén megcsinálta a papírokat rá is került a nevére minden úgy tűnt renben van. De új rendszámot igényelt az autóhoz így bement a közlekedési hatósághoz környezetvédelmi matricát igényelni az új rendszámra. Ott közölték vele ,hogy erre a gépjárműre nincsen átalakítási engedély és ennek hiányában nem adnak neki. Így engem megkeresett ,hogy azonnal vegyem vissza a járművet fizessem meg az összes költségét vagy fel fog jelenteni. Én most nagyon nem tudom, hogy ilyen esetben mit lehet tenni. Ezért és kérném a mielőbbi segítségét. Én teljesen vétlennek érzem magam.

Üdvözlettel: Krisztián

dzsozi79 # 2015.05.06. 10:54

üdv mzindenkinek !

2003-ban a nyakamra sóztak egy trabant gépkocsit amit
nem irattam át , és azóta mégcsak most kaptam róla egy levelet a kormányhivatal-tól hogy fáradjak be tisztázni az ügyet.
Az autó kb 2 hétig volt nálam aztán eltünt !!!
Feljelentést nem tettem !!!!
Szó szerint letojtam az egészet.

A kérdésem hogy ennyi idő után nem évül e-el a dolog ?
Mire számolhatok ?
Reagáljak a levélre ? hisz ennek már 12-éve.
Miért csak most kerestek fel ?

előre is köszönöm a választ.

lajcsó # 2015.05.06. 12:42

"2003-ban a nyakamra sóztak egy trabant gépkocsit"
Ez konkrétan mit jelent (ajándék, adásvétel, megőrzés stb.)? Nagyon nem mindegy, ha mégsem évült volna el az ügy!

dzsozi79 # 2015.05.06. 16:38

Üdv !
adásvételit írtunk róla.
Gondolom akkor ennek nincs elévülési ideje. ??
Ennek már több mint 12-éve,és eddig még nem kerestek meg soha.Komolyan mondom fogalmam sincs hogy mi lett az autóval,egyáltalán hogy hová lett.

Bori Bori # 2015.05.06. 19:49

A Trabantoddal jövő héten bűncselekményt követnek el, kirabolnak egy trafikot. Te vagy az utolsó ismert tulajdonos, nálad csöngetnek a rendőrök, tömlöcbe vetnek. Ezért nem évül el (többek között) egy gépjármű adásvétel.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.06. 20:11

A szerződések általában sem évülnek el, ilyen vonatkozásban a fogalom értelmezhetetlen. A követelés tud elévülni.

dzsozi79 # 2015.05.07. 07:00

Tehát akkor a követelés elévül ?
És ezt hogyan tudom meg ?
Esetleg valaki tudna tanácsot adni ?

Belesem merek gondolni hogy mekkora birságot akarnak kiszabni rám . :(
Havi 25000-res munkám, jövelelmem van nekem is, és a feleségemnek is. plussz van két kiskoru gyermekünk. :(

Hálás lennék ha valaki tudna segiteni.
Hogy hová kellene fordulnom vagy hogy mit tegyek

Előre is köszönettel : Horváth József