Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Gyermekelhelyezés

pufó75 # e-mail 2018.07.31. 07:42

Nagyon köszönöm a megnyugtató szavait ügyvéd Úr !
Tiszteletem

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.07.30. 14:02

Nem szoktam ilyesmit nyilvánosan megírni, de a bíróságok elsődleges szempontja - szerintem - a gyerekelhelyezésnél a fennálló helyzet. Ha nincs nyomatékos ok a megváltoztatására, akkor nem változtatják meg.
Mind közönségesen: ha te gyakorlod a szüői felügyeleti jogokat, akkor valószínűleg a bíróság is téged fog rá jogosítani. Minél hosszabb ideje gyakorlod te a szülői felügyeleti jogokat, annál kisebb az esélye, hogy ezt a bíróság megváltoztassa.

Mindezeket nem tőlem hallottad. Nem is beszéltünk soha.

www.kbs-ugyved.hu

pufó75 # e-mail 2018.07.30. 13:53

Tisztelt Kovács Béla Sándor Úr !

Van amit a netről olvastam van amit én gondoltam el rosszul
De akkor ezek szerint én vagyok
nagyon negatív a jövőt illetően ?
Nagyon remélem egy esetleges per vesztese
nem én lehetek..
Üdvözletem !

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.07.29. 17:34

Mondtam, hogy tévúton jársz. Szinte mindent rosszul tudsz. Hogy aztán valakitől hallottad ezeket a szamárságokat vagy magad ötlötted ki, az nagyjából mindegy.

www.kbs-ugyved.hu

pufó75 # e-mail 2018.07.29. 15:45

Kovács_Béla_Sándor#e-mailJelentem! 2018

Tisztelt Kovács Béla Sándor Úr !

Először is köszönöm a válaszát !
Sajnos a gyermek anyja külföldi prostitúcióból szerzi vagyonát (ezt nem hinném hogy bizonyítani tudnám)
Ezáltal szert tett egy vidéki házra, megvásárolta pár hónapja
Talán azt tudnám bizonyitani (fénykép által) hogy alkalmi kábítószer használó, és azt is hogy erőszakos bűncselekmény miatt szabadságvesztését töltötte még a gyermekünk kb. 8.-9. hónapjába
(Így került hozzám a gyermek akkoriban)
Szintén tanúk által bizonyítást nyerne talán, hogy nem látogatja gyermekét
Szóval mint hogy sokak számára ismeretes,
a magyar bíróság általában az anyák részére kedvez, és tartva attól hogy egy fogadott ügyvéd is lehet harcba
száll velem, pert veszitenék
(pedig ismerem a jogi nyelvet úgy ahogy

  • volt élettársam nem képes beilleszkedni a tarsadalomba, stb stb)

Szóval szeretném inkább ily, vagy valami
módon megelőzni inkább gyermekem anyját
A gyermek tartásról pedig azt hallottam ha valaki nem fizet, tán szabadságvesztéssel is sújtható
Azzal pedig nem sokat ernék, csak a
gyermekem esne el a gyér gyerektartásrtól
És gonosz ember sem vagyok
Viszont ha jól gondolom ha csak nekem lenne
szülői felügyeleti jogom, akkor életvitelszerűen nem lennék
Magyarországhoz kötve tán...
És minek is szülői felügyeleti jog
olyas valakinek, aki nem gyakorolja azon jogát

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.07.29. 15:18

Nincs. De egyébként is tévút ez. Amit te akarsz, az az, hogy a szülői felügyelet gyakorlására téged jogosítsanak fel. De most is te gyakorlod a szülői felügyeletet, tehát nem túl sürgős, hogy erről ítélet is legyen.

Amúgy egyik per olyan mint a másik. Mi az oka, hogy egyiket nem akarod megindítani, a másikat pedig igen?

www.kbs-ugyved.hu

pufó75 # e-mail 2018.07.29. 13:14

Üdvözletem újra mindenkinek !

Gondolkodtam, az előző hozzászólásom után, mivel én nem adok be keresetet elhelyezés ügyében, gyermekem anyja pedig ki tudja mikor
szándékozik eszközölni azt.
Szóval csak a gyámhatósági határozat alapján nevelem gyermekemet, és elkezdtem nézelődni
hátha találok bármi a számomra kedvezőt
Dr. Tausz Judit ügyvédnő oldalán a következőket találtam :

"Ugyancsak megszünteti a bíróság a szülői felügyeletet, ha a gyermeket más személynél helyezték el, vagy átmeneti nevelésbe vették és a szülő felróhatóan gyermeke érdekét súlyosan sértő módon nem működik együtt a gyermekét gondozó nevelőszülővel vagy intézménnyel, GYERMEKÉVEL NEM TART KAPCSOLATOT, továbbá magatartásán, életvitelén, körülményein az átmeneti nevelés megszüntetése céljából nem változtat

a Önök szerint a szövegben NAGYBETŰKKEL KIEMELT rész esetén van remény arra, hogy megszüntessék a szülői felügyeleti jogot ?
A gyermekem édesanyja igen gyatrán látogatja gyermekét Volt eset, hogy fél évig dem jelentkezett
Persze életmódba se fog változni tán soha
Egy születésnapján sem volt jelen, a gyermek négy éves
Gyerektartásba sem jeleskedik,
4-5 havonta küld némi pénzt, jellemzően
15-20 ezret, pedig lefényképezem akár a számlákat is, mire költök
Gyámhatóságra sem mentem még hogy ezek miatt
jegyzőkönyvet vetessek fel
Engem a nagybetűs rész azért foglalkoztat, mert legjobban csak erre van biztos tanúm arra hogy erre se dugja az orrát az anya
Köszönöm válaszukat !
Nagy tiszteletem !
Szép napot

egy édesapa # e-mail 2018.07.27. 21:07

Kovács_Béla_Sándor, köszönöm a választ, nem is szerettem volna jóslást kérni, csupán csak annyit, hogy a leírtak alapján van-e bármi esély, egyáltalán érdemes-e harcba szállnom, vagy eleve esélytelen. Sajnos nem tudom, mi a bírósági gyakorlat.
Illetve a másik kérdésem az volt, hogy elköltözhetek-e a gyerekekkel a jelenlegi lakóhelyünkről abba a lakásba, amelyik mindannyiunk állandó lakcímeként van bejelentve, nem származhat-e ebből valami hátrányom a későbbiekben?
Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.07.27. 16:16

Ezt neked senki meg nem jósolja.

www.kbs-ugyved.hu

egy édesapa # e-mail 2018.07.27. 13:23

Kedves Fórumozók!

Tájékozódni szeretnék, milyen esélyeim volnának egy esetleges gyermekelhelyezési per során, illetve miként lehetne rendezni a válás miatt kialakult feszült légkört.
Két kislány édesapja vagyok (4 és 6 évesek), anyukának lett egy új kapcsolata, így válni szeretnénk. Eredetileg közös megegyezésről és heti váltásban történő gondozásról volt szó, azonban anyuka azzal fenyeget, hogy vagy elfogadom a közös megegyezést a neki megfelelő tartalommal, vagy beadja a válópert úgy, hogy akkor kéthetente egy hétvégén találkozhatok a gyerekekkel.
A lányokkal nagyon szoros a kapcsolatunk, 1 éves koruktól én voltam otthon mindkettőjükkel (bölcsibe nem jártak), a kezdetektől fogva én hordom őket reggelente óvodába (anyuka korán jár dolgozni, velem ébrednek, én látom el őket minden reggel) és én megyek értük délután (néha-néha anyuka is jött velem délutánonként, mióta pedig szóba került a válás, elkezdett egyedül is járni értük az oviba egy-egy nap, most pedig oviszünet van). A délutáni programokat is javarészt én szervezem, velem töltik, különórákra, ovis rendezvényekre, orvoshoz, ovis barátokkal játszótérre, stb. általában én viszem őket.
Még együtt lakunk, viszont a helyzet sajnos egyre rosszabb, durvulnak a viták, sőt most már különböző módokon próbál lejáratni és befeketíteni, az új barátja is megvárt a ház mögött az autómnál, hogy megnézzen magának és elbeszélgessen velem. Kértem anyukát, hogy a válási papírok beadásáig írjunk egy papírt, amin csak az szerepel, hogy megkezdjük a különélést és a heti váltásban történő gondozást a gyerekekkel, de ezt nem hajlandó aláírni.
Van egy közös tulajdonú lakásunk (50-50%), itt éltünk 5 évet ez év tavaszáig. Mind a négyünk lakcímkártyáján ez a cím szerepel jelenleg is, mint állandó lakóhely. Én ide költöznék vissza, a gyerekek szobáját újra berendeztem, ők is szívesen jönnének. A gyerekek is ebbe a kerületbe járnak óvodába, illetve a nagylány ősztől iskolába.
Jelenleg feleségem saját tulajdonú lakásában lakunk (kb. 5 hónapja), ahonnan engem mindenáron ki szeretne tenni, de a gyerekek nélkül nem szeretnék menni. Mit lehet ilyenkor tenni? Elvihetem a gyerekeket a régi lakásba, ahova a lakcímkártyájuk is szól, vagy ez nekem lenne rossz, mert elhoznám őket az utolsó közös lakóhelyről?
Milyen esélyeim lehetnek, ha perre kerülne a sor?
Köszönöm a válaszokat előre is!

ObudaFan # e-mail 2018.07.19. 16:57

1. a az orvosszakértői vizsgálatra kötelezett fél a kijelölt szakértőnél vizsgálat, vérvétel vagy egyéb mintavétel céljából nem jelenik meg, illetve a vizsgálatot, a vérvételt vagy egyéb mintavételt nem engedi meg, a bíróság a közreműködőkkel szembeni kényszerítő eszközök közül az okozott költségek megtérítésére kötelezheti vagy pénzbírsággal sújthatja, de elővezetésnek helye nincs. Ugyanez a rendelkezés irányadó a kiskorú gyermek törvényes képviselőjével szemben is, ha a gyermeket vizsgálat, vérvétel vagy egyéb mintavétel végett nem állítja elő, vagy a vizsgálatot, a vérvételt, egyéb mintavételt ő nem engedi meg.
Viszont a bizonyítékok mérlegelése során a bíróság a megtagadást nyilván figyelembe fogja venni.
2. Igen.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Nikolett90 # e-mail 2018.07.19. 13:44

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni két eltérő kérdésben:

  1. Amennyiben egy apa nem akarja elismerni az apaságát és pert indítanak ellene, megkerülheti-e a bíróság által kért DNS-vizsgálatot? Úgy tudom jelenleg már nem állítják elő ilyen esetben az érintettet, hanem ha nem jelenik meg pénzbírságra kötelezhetik. Amennyiben ezt megfizeti van-e lehetőség további lépésekre?
  2. Amennyiben elismerő nyilatkozatot tesz, van-e lehetőség arra, hogy még a gyermek megszületése előtt megállapodjanak a felek a gyermekelhelyezés kérdésében, mondjuk egy szerződés formájában és amennyiben ez a születendő gyermek érdekeivel is megegyezik, a bíróság ezt a későbbiekben ezt elfogadja?
Burn Out # e-mail 2018.05.25. 00:14

hát pedig ezt igencsak "franciában" kellene kérdezni, mert nem gondolnám, hogy itt bárki ismeri a vonatkozó francia jogszabályokat. gondolom jogsegélyszolgálatok ott is vannak, talán még ott érdemes próbálkozni.

Mayalia # e-mail 2018.05.24. 23:34

Üdvözlök mindenkit
Tudom hogy ez magyar fórum de nincs kihez forduljunk már segitségért.
A testvérem Franciaországba él, 3 évvel ezelőtt külön mentek az akkori párjával. Azóta testvérem neveli a közös gyermeküket igaz erről semmilyen papir nem volt. Most az exe beadta a papirt a gyermekelhelyezéshez az ottani bíróságra. Testvérem közbe megkérte az ideiglenes elhelyezést ugyanúgy Franciaországba. A kérdés amire az ottani ügyintézők nem válaszolnak:
Hogy mennyi idő körübelöl még megkapja az ideiglenes elhelyezésről a döntést?
És hogy körübelől mennyi az az idő amig az ideiglenes idő szólhat?
Kérlek olyat ne irjatok h franciába kérdezzük vagy az ottani illetékest ezen már régen túl vagyunk és semmilyen érdemleges választ nem kaptunk valójába még a hölgy volt felháborodva hogy érdeklődünk.
Köszönöm szépen

alfateam # e-mail 2018.05.18. 11:47

Kálmán67!
Te egy szörnyeteg bűnöző vagy aki a saját gyerekeinek árt a legtöbbet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.05.18. 06:59

Kamuszag terjeng.

www.kbs-ugyved.hu

Burn Out # e-mail 2018.05.18. 06:01

igen lehet majd bajod belőle és a hozzáállásod sem a legjobb. majd egyszer talán rájössz, hogy jelenleg sokkal jobban veszélyezteted a gyerekeket, mint bárki más. büszke lehetsz magadra.

ObudaFan # e-mail 2018.05.17. 22:22

Annak, hogy ki a felperes, semmi jelentősége.
Ha eddig te nevelted a gyereket, akkor igen erős indoknak kell lennie ahhoz, hogy ez a helyzet megváltozzon.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

pufó75 # e-mail 2018.05.17. 08:02

Tiszteletem mindenkinek !

Hosszú mesémet próbálom röviden leirni
Volt élettársamat 2013-ban ismertem meg Egy hónapon belül kiderült, hogy örömlányként keresi a pénzét, és az is kiderült, hogy kőrözik erőszakos bűncselekmény végett Időközben élettársam teherbe esett tőlem De mivel nem voltak papirjai, megkértem a gyermekünk érdekében kezdje el fennmaradó szabadságvesztésének letöltését Ennek pár hónapon belül eleget is tett (Tán veszelyeztetve gyermekemet időhúzással) Ez az erőszakos bűncselekmény mint később kiderült, egy rablás volt (A sértettet többször fejbe verték akkori baratjával, a sértett vidékről Budapestre járt műtettni magát)
Ismeretségünk előtt ebből az ügyből már letöltött 15 hónapot Végül is szökésben volt A kb. 24 hónap fennmaradó letöltés alatt, terhes állapotában velem szakitott
10 hónaposan a gyermekünk hozzám került mert nem volt hova kiadnia Én úgy gondolom hogy az anyától való elszakadás lelkileg egy törés volt a gyermekem számára Gyemekem anyja intezetbe nevelkedett, igy fiktiv vidéki lakcimet adott neki a gyámhatóság Igy gyermekem lakcime is az
Befogadó nyikatkozat által nevelem őt anyám élettársának önkormányzati lakcímén Azota hogy a gyermekem velem van, a gyámhatóság előtt heti egy hétvégi és egy szerdai napon kijelölt láthatáson egyeztünk meg
(A gyámhatósági határozat tartalmazza, hogy én nevelem a gyermeket) A gyerektartás, és elhelyezés még nem rendezett Az utóbbi hónapokban erőltette csak meg magát anyagilag gyerektartás címén Amit nem tudok bizonyítani hogy prostituált, a birtokomban van egy 3 éve készült kép amin kábítószert fogyaszt (A gyermekünk 4 éves)
A 3-4 év alatt a volt élettársam ellehetetlenitette a "rám erőltetett" távolléte által hogy én a munkám ellátásán és gyermeknevelésen kívül anyagilag haladhassak, illletve esély legyen (a szociális lehetőségeken kivul) hogy lakáshoz juthasssak
Most pár év után bezengte, hogy tulajdonosa lett egy vidéki 5 milliót érő háznak,
és hogy tervezi, ő szeretné nevelni továbbra a gyermeket
Nem tartom helyén valónak, hogy egy ilyen morált nem ismerő "anya"
neveljen És azt sem szeretném hogy egy számomra nem kedvező bírósági ítélet
újra lelki törést okozzon a világról mit sem sejtő gyermekemnek ártatlanul
Volt élettársam ha még tervezi is hogy legyen egy valós vagy fiktiven bejelentett
munkahelye, most még a mai napig sem rendelkezik ilyennel
Ingajáratban él külföld, és Magyarország között
A kérdésem az lenne, hogy
1 mik a kilátásaim egy esetleges per esetén ha : - az anya lenne felperes

  • ha én lennék a felperes

2 Milyen egyéb érvek, illetve "bizonyitekok"
segithetbek nekem
Ha kérhetném több jogász véleményét, annak nagyon örülnék)

Tiszteletem

ObudaFan # e-mail 2018.02.02. 16:33

Hát kérj másolatot az ügyvédedtől az ügyed iratairól.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 12:03

Igazabòl pont zn gondolkozom, mert nèha olyan mintha nem az en erdekemet kepviselne. Jelen pillanatban meg azt sem tudom hogy Magyarorszag folytatja le a valast vagy Nemetorszag.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.02.02. 11:52

Van ügyvéded, bízz meg benne. Ha nem bízol benne, mondj fel neki.

www.kbs-ugyved.hu

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 10:58

Azt elfelejtettem ìrni apukànak nagyon jò ügyvèdje van egy bevàsàrlòközpont jogi kèpviselőjènek szemèlyèben. Az èn ügyvèdem azt mondta az esèlyeim igen kicsik az elhelyezèsnèl mert nem tudok jövedelmet felmutatni.

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 10:51

Azt elfelejtettem ìrni apukànak nagyon jò ügyvèdje van egy bevàsàrlòközpont jogi kèpviselőjènek szemèlyèben. Az èn ügyvèdem azt mondta az esèlyeim igen kicsik

Burn Out # e-mail 2018.02.02. 09:43

így is megkaphatod a gyerekeket