Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Gyermekelhelyezés

Burn Out # e-mail 2018.05.25. 00:14

hát pedig ezt igencsak "franciában" kellene kérdezni, mert nem gondolnám, hogy itt bárki ismeri a vonatkozó francia jogszabályokat. gondolom jogsegélyszolgálatok ott is vannak, talán még ott érdemes próbálkozni.

Mayalia # e-mail 2018.05.24. 23:34

Üdvözlök mindenkit
Tudom hogy ez magyar fórum de nincs kihez forduljunk már segitségért.
A testvérem Franciaországba él, 3 évvel ezelőtt külön mentek az akkori párjával. Azóta testvérem neveli a közös gyermeküket igaz erről semmilyen papir nem volt. Most az exe beadta a papirt a gyermekelhelyezéshez az ottani bíróságra. Testvérem közbe megkérte az ideiglenes elhelyezést ugyanúgy Franciaországba. A kérdés amire az ottani ügyintézők nem válaszolnak:
Hogy mennyi idő körübelöl még megkapja az ideiglenes elhelyezésről a döntést?
És hogy körübelől mennyi az az idő amig az ideiglenes idő szólhat?
Kérlek olyat ne irjatok h franciába kérdezzük vagy az ottani illetékest ezen már régen túl vagyunk és semmilyen érdemleges választ nem kaptunk valójába még a hölgy volt felháborodva hogy érdeklődünk.
Köszönöm szépen

alfateam # e-mail 2018.05.18. 11:47

Kálmán67!
Te egy szörnyeteg bűnöző vagy aki a saját gyerekeinek árt a legtöbbet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.05.18. 06:59

Kamuszag terjeng.

www.kbs-ugyved.hu

Burn Out # e-mail 2018.05.18. 06:01

igen lehet majd bajod belőle és a hozzáállásod sem a legjobb. majd egyszer talán rájössz, hogy jelenleg sokkal jobban veszélyezteted a gyerekeket, mint bárki más. büszke lehetsz magadra.

ObudaFan # e-mail 2018.05.17. 22:22

Annak, hogy ki a felperes, semmi jelentősége.
Ha eddig te nevelted a gyereket, akkor igen erős indoknak kell lennie ahhoz, hogy ez a helyzet megváltozzon.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

pufó75 # e-mail 2018.05.17. 08:02

Tiszteletem mindenkinek !

Hosszú mesémet próbálom röviden leirni
Volt élettársamat 2013-ban ismertem meg Egy hónapon belül kiderült, hogy örömlányként keresi a pénzét, és az is kiderült, hogy kőrözik erőszakos bűncselekmény végett Időközben élettársam teherbe esett tőlem De mivel nem voltak papirjai, megkértem a gyermekünk érdekében kezdje el fennmaradó szabadságvesztésének letöltését Ennek pár hónapon belül eleget is tett (Tán veszelyeztetve gyermekemet időhúzással) Ez az erőszakos bűncselekmény mint később kiderült, egy rablás volt (A sértettet többször fejbe verték akkori baratjával, a sértett vidékről Budapestre járt műtettni magát)
Ismeretségünk előtt ebből az ügyből már letöltött 15 hónapot Végül is szökésben volt A kb. 24 hónap fennmaradó letöltés alatt, terhes állapotában velem szakitott
10 hónaposan a gyermekünk hozzám került mert nem volt hova kiadnia Én úgy gondolom hogy az anyától való elszakadás lelkileg egy törés volt a gyermekem számára Gyemekem anyja intezetbe nevelkedett, igy fiktiv vidéki lakcimet adott neki a gyámhatóság Igy gyermekem lakcime is az
Befogadó nyikatkozat által nevelem őt anyám élettársának önkormányzati lakcímén Azota hogy a gyermekem velem van, a gyámhatóság előtt heti egy hétvégi és egy szerdai napon kijelölt láthatáson egyeztünk meg
(A gyámhatósági határozat tartalmazza, hogy én nevelem a gyermeket) A gyerektartás, és elhelyezés még nem rendezett Az utóbbi hónapokban erőltette csak meg magát anyagilag gyerektartás címén Amit nem tudok bizonyítani hogy prostituált, a birtokomban van egy 3 éve készült kép amin kábítószert fogyaszt (A gyermekünk 4 éves)
A 3-4 év alatt a volt élettársam ellehetetlenitette a "rám erőltetett" távolléte által hogy én a munkám ellátásán és gyermeknevelésen kívül anyagilag haladhassak, illletve esély legyen (a szociális lehetőségeken kivul) hogy lakáshoz juthasssak
Most pár év után bezengte, hogy tulajdonosa lett egy vidéki 5 milliót érő háznak,
és hogy tervezi, ő szeretné nevelni továbbra a gyermeket
Nem tartom helyén valónak, hogy egy ilyen morált nem ismerő "anya"
neveljen És azt sem szeretném hogy egy számomra nem kedvező bírósági ítélet
újra lelki törést okozzon a világról mit sem sejtő gyermekemnek ártatlanul
Volt élettársam ha még tervezi is hogy legyen egy valós vagy fiktiven bejelentett
munkahelye, most még a mai napig sem rendelkezik ilyennel
Ingajáratban él külföld, és Magyarország között
A kérdésem az lenne, hogy
1 mik a kilátásaim egy esetleges per esetén ha : - az anya lenne felperes

  • ha én lennék a felperes

2 Milyen egyéb érvek, illetve "bizonyitekok"
segithetbek nekem
Ha kérhetném több jogász véleményét, annak nagyon örülnék)

Tiszteletem

ObudaFan # e-mail 2018.02.02. 16:33

Hát kérj másolatot az ügyvédedtől az ügyed iratairól.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 12:03

Igazabòl pont zn gondolkozom, mert nèha olyan mintha nem az en erdekemet kepviselne. Jelen pillanatban meg azt sem tudom hogy Magyarorszag folytatja le a valast vagy Nemetorszag.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.02.02. 11:52

Van ügyvéded, bízz meg benne. Ha nem bízol benne, mondj fel neki.

www.kbs-ugyved.hu

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 10:58

Azt elfelejtettem ìrni apukànak nagyon jò ügyvèdje van egy bevàsàrlòközpont jogi kèpviselőjènek szemèlyèben. Az èn ügyvèdem azt mondta az esèlyeim igen kicsik az elhelyezèsnèl mert nem tudok jövedelmet felmutatni.

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 10:51

Azt elfelejtettem ìrni apukànak nagyon jò ügyvèdje van egy bevàsàrlòközpont jogi kèpviselőjènek szemèlyèben. Az èn ügyvèdem azt mondta az esèlyeim igen kicsik

Burn Out # e-mail 2018.02.02. 09:43

így is megkaphatod a gyerekeket

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 09:32

Sziasztok. 3 gyermekes èdesanya vagyok. 2003 ban hàzasodtunk a fèrjemmel. A kapcsolatunk 1 ève romlott meg visszafordìthatatlanul.Ultimàtumokat osztogatott, rendszerint hozzàm vàgott ami èppen a kezèbe akadt Kocsikulcs, ègő cigaretta.2 estben kirakott a közös albèrletből. A munkahelyemen azt terjesztette hogy labilis ès kiszàmìthatatlan vagyok, mert a fejèbe vette hogy a kèt kisebbik gyermekünket magànàl kìvànja tartani ès nekem le kell mondjak ròluk. A nagylànyunk màr 17 èves, őt anyagiakkal megvàsàrolta. Nèmetorszàgban èlünk 2014 òta.Fèrjem decemberben Magyarorszàgon ès nèmetorszàgban kìvàntam megindìtani a vàlòpert.. A munkahelyemet elveszìtettem a fèrjem mindennapos oda jàrkàlàsànak, pletykàlàsnak ès hazugsàgterjesztèsnek köszönhetően. mivel külsèrelmi nyomok nem estek rajtam csak lelki terrort alkalmaz ìgy a rendőrsèg tehetetlen.. Szeretnèm tudni hogy ìgy hogy a munkahelyemet elveszìtettem, tènyleg nincs esèlyem a gyermekelhelyezèsnèl? 1 èvig kapok munkanèlküli jàradèkot az itteni ledolgozott munkaidőm utàn.Februàr 28 val mondott fel a munkàltatom, de januàrban autobalesetem volt igy csak marciustol.dolgozhatok ha a szeggycsonntoresem meggyogyul. Kerem aki erdemben tudna informalni tegye meg. Köszönöm

apuka9 # e-mail 2018.02.01. 21:09

Szaisztok. Apuka vagyok. Van egy 2,5 èves kislànyunk a pàrommal. Megromlott a kapcsolatunk, anyuka vinni akarja a gyereket magàval. Nàlunk lakunk a szüleimnèl, itt fogattak minket a gyerekkel ingyen. A gyerek születèse ota nàlunk lakik, anyuka is akkor jött ide lakni a mi hàzunkba, bejelentett lakcîme van nàlunk. A kislànyunkat èn hordom bölcsibe ès ha beteg èn vagyok vele ithon, anyuka nem tudja ezeket megoldani a munka miatt,cesetleg csak èrte menni, de èn mindegyiket megtudom oldani. Nagyon apàs a kislànyunk, amin nem is csodàlkozom hisz mibden szabadidömet neki szentelem. Minden tèren maradèktalanul eltudom làtni, pl pelenkàzàs, fürdetès ,etetès, öltöztetès stb... Anyukàt sokszor ilyen tèren màr elutasitotta ès csak èn voltam neki jô.
Mit tudok tenni? Milyen esèlyeim vannak igy apakènt?

ObudaFan # e-mail 2018.01.30. 14:15

A közösen használt lakásnak az életközösség megszűnését követő további használatát előzetesen rendező szerződés vagy az életközösség megszűnése után kötött egyéb megállapodás hiányában az életközösség megszűnése esetén bármelyik élettárs kérheti a bíróságtól az élettársak által közösen használt lakás további használatának rendezését.
Természetesen a különvagyoni lakásra a főszabály az, hogy a tulajdonos használja tovább kizárólagosan, de vannak kivételek.
Az élettársi kapcsolat megszűnése esetén a bíróság a volt élettársat - kérelmére - feljogosíthatja a másik élettárs kizárólagos jogcíme alapján közösen használt lakás további használatára, ha az életközösség legalább egy évig fennállt, és az élettársak kapcsolatából származó kiskorú gyermek lakáshasználati jogának biztosítása érdekében ez indokolt. A bíróság az adottságainál fogva arra alkalmas lakásnak elsősorban az osztott használatát rendelheti el.
Kivételesen indokolt esetben a bíróság a volt élettársat a másik élettárs kizárólagos tulajdonjoga vagy haszonélvezeti joga alapján használt lakás kizárólagos használatára is feljogosíthatja, ha a lakáshasználatra jogosult közös kiskorú gyermekek legalább egyike feletti szülői felügyeleti jog gyakorlása ezt a volt élettársat illeti meg, és a kiskorú gyermek lakáshasználata másként nem biztosítható.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

macamaca # e-mail 2018.01.30. 08:52
Élettársi kapcsolat !
  • Üdvözlet mindenkinek. Kérdésem = A fiam a saját pénzén vett egy lakást, a saját nevén van így ő az egyedüli 100 % -os tulajdonos! És ebbe a saját tulajdonába lévő lakásba költözött, a "bejegyzés nélküli " élettársával valamint a közös gyerekükkel! A bebútorozáshoz az élettárs besegített egy bizonyos saját összegű bútorvásárlással! -- Mi a helyzet akkor, ha megromlik az élettársi kapcsolat és már nem tudnak együtt élni közösen és a fiam nem szeretne az élettársával együtt élni a saját tulajdonú lakásában? Hogyan kötelezheti arra az élettársát,hogy a lakást elhagyja ? Tudom a gyerek...! De nyilván kell lenni megoldásnak arra, hogy a saját lakásból elküldhesse, hiszen ha nem tudnak közösen együtt élni,akkor nincs értelme annak, hogy egymást a végtelenségig kikészítsék és esetleg még durva helyzet is előforduljon ha az idegek már pattanásig feszülnek,hiszen feszültségben-folyamatos veszekedésben és az egymás megértésének teljes hiánya nélkül, nem lehet együtt élni a végtelenségig, még akkor sem ha van közös gyerek, na és házasélet sincs..! Mi a jogi megoldás ? Köszönöm a választ, akár az email címemre is !
Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.01.28. 17:05

Akár azt is kérheti, hogy ő gyakorolja a szülői felügyeleti jogot.

www.kbs-ugyved.hu

zsenike # e-mail 2018.01.28. 16:35

Tisztelt Fórumozok.

Az unokám nevelőszülőnél van, és a gyámhatóság megkezdte a haza gondozását hozzám mint anyai nagymamához, az anya beleegyezésével aki hozzám jön a gyermeket látogatni.Az apa életellenes bűncselekményből várhatóan ez év májusában szabadul. A bíróság a gyermeket születésekor az anyánál helyezte el.Kérdésem az lenne az apa mennyire szólhat bele hogy kinél legyen elhelyezve a gyermek.A nevelőszülőnél vagy nálam.A gyermek nem ismeri az apját, pár hónapos volt mikor az apa utoljára látta.Most 7 és fél éves.
Várom válaszukat.

ObudaFan # e-mail 2018.01.08. 08:37

Amíg nincs semmilyen bírósági döntés, ideiglenes intézkedés sem a kérdésben, addig anyuka nem tudja kikényszeríteni, hogy visszavidd a gyermeket. Viszont ha nem te gindoskodsz róla, hanem a nagyszülők, akkor hosszú távon jelentősen rontod az eselyeidet. Elég komoly, súlyos oknak kell lenni ahhoz mindkettotok oldalán, hogy a nagyszülők gyakorolhassák a szülői felügyeletet.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Christian # e-mail 2018.01.07. 18:41

Tisztelt Fórumozok!

Segítséget szeretnék kérni.

Élettársi kapcsolatban élek 7éve.A Tartózkodási helyünk egy helyen van.
Van egy 6éves kislányunk.

Pár napja hazaérkezés után annyira összevesztünk,hogy a lökdösödés közben a párom megsérült és elvitte a mentő,mert össze kellett varrni a sebét.A gyermek és én eljöttünk otthonról,a nagyszülőkhöz(szüleimhez).
Közben az anyuka hazaért a közös lakóhelyünkre.
A kérdéseim az lenne,hogy:

Köteles vagyok visszamenni hozzá és a gyermeket vissza vinni a közös házunkban ahonnan ő bármikor le tud lépni a gyermekkel,vagy nem?

Illetve a nagyszülők maguknál tarthatják a gyermeket,ha az anyuka az apuka akarta ellenére el akarja vinni a gyermeket?

Ha az apuka haza megy a gyerekkel és az anyuka lelép vele mit tehet az apuka?

Hogyan lehet a gyermek felügyeleti jógát átadni,a nagyszülőknek?

Az anyuka nagynénijének milyen joga van?

Kérem segítsenek!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.01.07. 16:16

Elég - de önkéntes teljesítés híján nem végrehajtható.

www.kbs-ugyved.hu

Burn Out # e-mail 2018.01.07. 15:42

ha meg tudnak állapodni egymás között és közöttük nincs vita, akkor elég.

kilimandzsaro5 # e-mail 2018.01.07. 15:26

segitséget szeretnék kérni.Válás után a lányomnál lettek elhelyezve a gyerekek, a szülói felügyeletet közösen gyakorolták.Most az egyik gyerek az apjánál lakik,ezt szeretnék lerendezni.Elég-e az,ha egymás között irásban megállapodnak,hogy az egyik gyerek az apánál,a másik az anyánál marad,és a későbbiekben az apa igényli utána a családi pótlékot és az adónál a családi kedvezményt január 1.-től.Az apa opedig vállalja,hogy a másik gyermek után az anyának 60000 ft gyerektartást fizet.És irásban egymás között megállapodnának arról,hogy kéthetente az Anyánál van hétvégén az Apánál lakó gyermek láthatáson.Elég hozzá az egymás közti megállapodás,vagy birósági papir kell róla?

katinka55 # e-mail 2017.12.21. 11:44

Köszönöm szépen. Első körben megpróbáljuk a szép szót.