Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Gyermekelhelyezés

ObudaFan # e-mail 2018.02.02. 16:33

Hát kérj másolatot az ügyvédedtől az ügyed iratairól.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 12:03

Igazabòl pont zn gondolkozom, mert nèha olyan mintha nem az en erdekemet kepviselne. Jelen pillanatban meg azt sem tudom hogy Magyarorszag folytatja le a valast vagy Nemetorszag.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.02.02. 11:52

Van ügyvéded, bízz meg benne. Ha nem bízol benne, mondj fel neki.

www.kbs-ugyved.hu

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 10:58

Azt elfelejtettem ìrni apukànak nagyon jò ügyvèdje van egy bevàsàrlòközpont jogi kèpviselőjènek szemèlyèben. Az èn ügyvèdem azt mondta az esèlyeim igen kicsik az elhelyezèsnèl mert nem tudok jövedelmet felmutatni.

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 10:51

Azt elfelejtettem ìrni apukànak nagyon jò ügyvèdje van egy bevàsàrlòközpont jogi kèpviselőjènek szemèlyèben. Az èn ügyvèdem azt mondta az esèlyeim igen kicsik

Burn Out # e-mail 2018.02.02. 09:43

így is megkaphatod a gyerekeket

Anyatigris82 # e-mail 2018.02.02. 09:32

Sziasztok. 3 gyermekes èdesanya vagyok. 2003 ban hàzasodtunk a fèrjemmel. A kapcsolatunk 1 ève romlott meg visszafordìthatatlanul.Ultimàtumokat osztogatott, rendszerint hozzàm vàgott ami èppen a kezèbe akadt Kocsikulcs, ègő cigaretta.2 estben kirakott a közös albèrletből. A munkahelyemen azt terjesztette hogy labilis ès kiszàmìthatatlan vagyok, mert a fejèbe vette hogy a kèt kisebbik gyermekünket magànàl kìvànja tartani ès nekem le kell mondjak ròluk. A nagylànyunk màr 17 èves, őt anyagiakkal megvàsàrolta. Nèmetorszàgban èlünk 2014 òta.Fèrjem decemberben Magyarorszàgon ès nèmetorszàgban kìvàntam megindìtani a vàlòpert.. A munkahelyemet elveszìtettem a fèrjem mindennapos oda jàrkàlàsànak, pletykàlàsnak ès hazugsàgterjesztèsnek köszönhetően. mivel külsèrelmi nyomok nem estek rajtam csak lelki terrort alkalmaz ìgy a rendőrsèg tehetetlen.. Szeretnèm tudni hogy ìgy hogy a munkahelyemet elveszìtettem, tènyleg nincs esèlyem a gyermekelhelyezèsnèl? 1 èvig kapok munkanèlküli jàradèkot az itteni ledolgozott munkaidőm utàn.Februàr 28 val mondott fel a munkàltatom, de januàrban autobalesetem volt igy csak marciustol.dolgozhatok ha a szeggycsonntoresem meggyogyul. Kerem aki erdemben tudna informalni tegye meg. Köszönöm

apuka9 # e-mail 2018.02.01. 21:09

Szaisztok. Apuka vagyok. Van egy 2,5 èves kislànyunk a pàrommal. Megromlott a kapcsolatunk, anyuka vinni akarja a gyereket magàval. Nàlunk lakunk a szüleimnèl, itt fogattak minket a gyerekkel ingyen. A gyerek születèse ota nàlunk lakik, anyuka is akkor jött ide lakni a mi hàzunkba, bejelentett lakcîme van nàlunk. A kislànyunkat èn hordom bölcsibe ès ha beteg èn vagyok vele ithon, anyuka nem tudja ezeket megoldani a munka miatt,cesetleg csak èrte menni, de èn mindegyiket megtudom oldani. Nagyon apàs a kislànyunk, amin nem is csodàlkozom hisz mibden szabadidömet neki szentelem. Minden tèren maradèktalanul eltudom làtni, pl pelenkàzàs, fürdetès ,etetès, öltöztetès stb... Anyukàt sokszor ilyen tèren màr elutasitotta ès csak èn voltam neki jô.
Mit tudok tenni? Milyen esèlyeim vannak igy apakènt?

ObudaFan # e-mail 2018.01.30. 14:15

A közösen használt lakásnak az életközösség megszűnését követő további használatát előzetesen rendező szerződés vagy az életközösség megszűnése után kötött egyéb megállapodás hiányában az életközösség megszűnése esetén bármelyik élettárs kérheti a bíróságtól az élettársak által közösen használt lakás további használatának rendezését.
Természetesen a különvagyoni lakásra a főszabály az, hogy a tulajdonos használja tovább kizárólagosan, de vannak kivételek.
Az élettársi kapcsolat megszűnése esetén a bíróság a volt élettársat - kérelmére - feljogosíthatja a másik élettárs kizárólagos jogcíme alapján közösen használt lakás további használatára, ha az életközösség legalább egy évig fennállt, és az élettársak kapcsolatából származó kiskorú gyermek lakáshasználati jogának biztosítása érdekében ez indokolt. A bíróság az adottságainál fogva arra alkalmas lakásnak elsősorban az osztott használatát rendelheti el.
Kivételesen indokolt esetben a bíróság a volt élettársat a másik élettárs kizárólagos tulajdonjoga vagy haszonélvezeti joga alapján használt lakás kizárólagos használatára is feljogosíthatja, ha a lakáshasználatra jogosult közös kiskorú gyermekek legalább egyike feletti szülői felügyeleti jog gyakorlása ezt a volt élettársat illeti meg, és a kiskorú gyermek lakáshasználata másként nem biztosítható.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

macamaca # e-mail 2018.01.30. 08:52
Élettársi kapcsolat !
  • Üdvözlet mindenkinek. Kérdésem = A fiam a saját pénzén vett egy lakást, a saját nevén van így ő az egyedüli 100 % -os tulajdonos! És ebbe a saját tulajdonába lévő lakásba költözött, a "bejegyzés nélküli " élettársával valamint a közös gyerekükkel! A bebútorozáshoz az élettárs besegített egy bizonyos saját összegű bútorvásárlással! -- Mi a helyzet akkor, ha megromlik az élettársi kapcsolat és már nem tudnak együtt élni közösen és a fiam nem szeretne az élettársával együtt élni a saját tulajdonú lakásában? Hogyan kötelezheti arra az élettársát,hogy a lakást elhagyja ? Tudom a gyerek...! De nyilván kell lenni megoldásnak arra, hogy a saját lakásból elküldhesse, hiszen ha nem tudnak közösen együtt élni,akkor nincs értelme annak, hogy egymást a végtelenségig kikészítsék és esetleg még durva helyzet is előforduljon ha az idegek már pattanásig feszülnek,hiszen feszültségben-folyamatos veszekedésben és az egymás megértésének teljes hiánya nélkül, nem lehet együtt élni a végtelenségig, még akkor sem ha van közös gyerek, na és házasélet sincs..! Mi a jogi megoldás ? Köszönöm a választ, akár az email címemre is !
Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.01.28. 17:05

Akár azt is kérheti, hogy ő gyakorolja a szülői felügyeleti jogot.

www.kbs-ugyved.hu

zsenike # e-mail 2018.01.28. 16:35

Tisztelt Fórumozok.

Az unokám nevelőszülőnél van, és a gyámhatóság megkezdte a haza gondozását hozzám mint anyai nagymamához, az anya beleegyezésével aki hozzám jön a gyermeket látogatni.Az apa életellenes bűncselekményből várhatóan ez év májusában szabadul. A bíróság a gyermeket születésekor az anyánál helyezte el.Kérdésem az lenne az apa mennyire szólhat bele hogy kinél legyen elhelyezve a gyermek.A nevelőszülőnél vagy nálam.A gyermek nem ismeri az apját, pár hónapos volt mikor az apa utoljára látta.Most 7 és fél éves.
Várom válaszukat.

ObudaFan # e-mail 2018.01.08. 08:37

Amíg nincs semmilyen bírósági döntés, ideiglenes intézkedés sem a kérdésben, addig anyuka nem tudja kikényszeríteni, hogy visszavidd a gyermeket. Viszont ha nem te gindoskodsz róla, hanem a nagyszülők, akkor hosszú távon jelentősen rontod az eselyeidet. Elég komoly, súlyos oknak kell lenni ahhoz mindkettotok oldalán, hogy a nagyszülők gyakorolhassák a szülői felügyeletet.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Christian # e-mail 2018.01.07. 18:41

Tisztelt Fórumozok!

Segítséget szeretnék kérni.

Élettársi kapcsolatban élek 7éve.A Tartózkodási helyünk egy helyen van.
Van egy 6éves kislányunk.

Pár napja hazaérkezés után annyira összevesztünk,hogy a lökdösödés közben a párom megsérült és elvitte a mentő,mert össze kellett varrni a sebét.A gyermek és én eljöttünk otthonról,a nagyszülőkhöz(szüleimhez).
Közben az anyuka hazaért a közös lakóhelyünkre.
A kérdéseim az lenne,hogy:

Köteles vagyok visszamenni hozzá és a gyermeket vissza vinni a közös házunkban ahonnan ő bármikor le tud lépni a gyermekkel,vagy nem?

Illetve a nagyszülők maguknál tarthatják a gyermeket,ha az anyuka az apuka akarta ellenére el akarja vinni a gyermeket?

Ha az apuka haza megy a gyerekkel és az anyuka lelép vele mit tehet az apuka?

Hogyan lehet a gyermek felügyeleti jógát átadni,a nagyszülőknek?

Az anyuka nagynénijének milyen joga van?

Kérem segítsenek!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.01.07. 16:16

Elég - de önkéntes teljesítés híján nem végrehajtható.

www.kbs-ugyved.hu

Burn Out # e-mail 2018.01.07. 15:42

ha meg tudnak állapodni egymás között és közöttük nincs vita, akkor elég.

kilimandzsaro5 # e-mail 2018.01.07. 15:26

segitséget szeretnék kérni.Válás után a lányomnál lettek elhelyezve a gyerekek, a szülói felügyeletet közösen gyakorolták.Most az egyik gyerek az apjánál lakik,ezt szeretnék lerendezni.Elég-e az,ha egymás között irásban megállapodnak,hogy az egyik gyerek az apánál,a másik az anyánál marad,és a későbbiekben az apa igényli utána a családi pótlékot és az adónál a családi kedvezményt január 1.-től.Az apa opedig vállalja,hogy a másik gyermek után az anyának 60000 ft gyerektartást fizet.És irásban egymás között megállapodnának arról,hogy kéthetente az Anyánál van hétvégén az Apánál lakó gyermek láthatáson.Elég hozzá az egymás közti megállapodás,vagy birósági papir kell róla?

katinka55 # e-mail 2017.12.21. 11:44

Köszönöm szépen. Első körben megpróbáljuk a szép szót.

Burn Out # e-mail 2017.12.21. 09:55

ha az indokolt eset meg nem jön be, akkor a gyámhatóság magatartási szabályokat írhat elő a szülőknek, meg a gyereknek :)))

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.12.21. 09:47

Na, azért nem egészen. Ha a kiskorú kéri a védelembe vételt, akkor legalábbis megindul az eljárás, és indokolt esetben végződhet harmadik személynél elhelyezéssel is.

www.kbs-ugyved.hu

Burn Out # e-mail 2017.12.21. 09:37

ha a törvényes képviselő nem járul hozzá, akkor ennyi volt.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.12.21. 09:35

Ha jobban tudod, miért kérdezed?

www.kbs-ugyved.hu

katinka55 # e-mail 2017.12.21. 09:06

Nem biztos, hogy járható út, mert az anya bele akarja kényszeríteni, hogy nála vagy az apjánál legyen a gyermek.

Burn Out # e-mail 2017.12.21. 08:36

családba fogadást lehet kérni a gyámhatóságon

katinka55 # e-mail 2017.12.21. 08:06

Üdvözlöm ügyvéd úr!
Egy 15 éves lány az anyjával, annak élettársával és egy 8 éves lánnyal albérletben laktak, de örökös veszekedések miatt az albérletből el kell menniük. A 15 éves nem akar az anyjával menni, mert az élettárssal utálják egymást, és az meg is fenyegette.Olyanokat mondott neki, hogy még az is megbánja, hogy megszületett, stb.stb. A kislány vér szerinti apja börtönből szabadult nemrég gyilkosságért. Az anya azt mondta, ha nem megy velük, akkor az apjához kell mennie. A kislány még nem is látta az apját, beszélni már beszélt vele telefonon és a Facebookon.Oda se akar menni, és intézetbe se. Az anyai nagymamánál se jobb a helyzet, albérletbe lakik a fiával annak élettársával és 3 gyerekkel. A lány jó tanuló, nincs vele gond. Kérdés: Dönthet-e a kislány úgy, hogy nálunk lenne. 3 szobás házunk van, bár elmúltunk 60 évesek, de mindkettőnknek van jövedelme.
Megköszönném gyors válaszát. Tisztelettel: katyusa55