Ki(k) lesznek az örökösök?!


Kovács_Béla_Sándor # 2006.06.10. 22:12

Nekem úgy rémlik az egy háztartásban élő közeli hozzátartozó átveheti a pénzküldeményt is. De erről jut eszembe: postai átutalással küld egy állami vállalat tízmilliót?!

Szöszi22 # 2006.06.10. 19:07

ha így áll hozzá a dologhoz,eleve kijelenti,hogy nincs osztás,én egyenesen a rendőrségre mennék,hiszen ő a postát megtévesztve,a névazonossággal visszaélve,feltételezem,meghatalmazás-nagyapától-nélkül vette fel a

ma még élő nagyapa pénzét,az ő tudta és beleegyezése nélkül-?-

jobb azt a pénzt biztonságban tudni.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.06.10. 18:15

Igen, mindenképpen fel kell hívni rá a figyelmét, hogy ha ezt az összeget sajátjaként kezeli, azzal sikkasztást követ el. Az igazán megnyugtató azonban az lenne, ha sikerülne rábeszélni, hogy helyezzék el a pénzt egy olyan számlán, amelyhez a testvérek csak együtt férnek hozzá.

monalisa1 # 2006.06.10. 17:02

Volt már itt a fórumon közel hasonló eset taglalva, tehát várd meg amíg jogász előbb-utóbb érdemben hozzászól.

Addig is megnyugtatásul, az a leendő apai örökség egyenlő arányban négyfelé kell hogy menjen majd., az azonos nevő testvértárs ezért jogilag felel.

Az sajna megtörténhet, hogy a sajátjának mondott pénzt idejekorán többé-kevésbé elkölti (...), de ha utóbb a testvéreket nem tudja kiadni az apai jussot, ez már büntetőjogi jogeset.

BálintZ # 2006.06.10. 16:00

Édesapám apja vagyis a nagyapám kapott a MÁV-tól 10 millió Ft-ot, mert egy földterületét kisajátították, mivel vasútvonal fog ott épülni. A nagyapám nagyon beteg, kórházban van, az orvosok szerint sajna meg fog halni. A betegségeit most nem részletezem.
A pénzt nem a nagyapám, hanem édesapám egyik öccse vette fel, akit szintén úgy hívnak, mint a nagyapámat és vele együtt él. Valószínűleg ezért adták neki oda a pénzt a postán.
Édesapámék négyen vannak testvérek. Amely testvér felvette a pénz, kijelentette, hogy a pénz vagyis a 10 millió Ft az övé lesz egyedül, ha nagyapám meghal. Annyit tudni, hogy a pénz az ő számláján van. Mit lehet majd tenni, ha meghal a nagyapám? Hogyan lehet követelni, hogy édesapám ráeső részét kifizesse? Vagy semmi esély nincs erre? S abban az esetben mi történik, ha egy jelentősebb részét elkölti? Légyszí segítsetek!!! Köszönöm! Bálint