végrehajtás kérdések


facsiga77 # 2017.08.07. 06:55

Mi történik abban az esetben ha az adósnak külföldi rendszámú autója van (azzal furikázik), és erre rájön a végrehajtást kérő és kéri a végrehajtónál ennek az autónak a lefoglalását?

Meg tudja tenni a végrehajtó vagy ez már külföldi hatáskör?

Burn Out # 2017.08.07. 04:40

vakon teszi. honnan tudhatná, hogy mi van az adós számláján?! varázsgömb?

Molnar9872 # 2017.08.07. 02:36

Amikor egy birosagi vegrehajto kibocsajt egy inkasszot, akkor tudja azt, hogy kaszalni fog, vagy ezt vakon teszi es remeli, hogy beszed majd valamit?

Grave7 # 2017.08.06. 17:58

Molnar9872: Ez nem végrehajtási kérdés, itt nem fogsz választ kapni rá. Keress egy másik, a kérdéseddel kapcsolatos témát (a végrehajtási jog fórumrészen kívül, pl. segítségkérés vagy büntetőjog).

kuk@c # 2017.08.06. 17:56

És mi lett volna az az öt mondat?
Előre elnézést kértem a hosszúságért, ezt nem tudtam volna én 5 mondatban leírni.
Nem kapott fizetési meghagyást, minden levél érkezéséről értesít. Attól, hogy az exem, még beszélünk egymással. Neki nem áll érdekében bármi levelemet eltitkolni, főleg, hogy ő lakik ott és ő fizeti a számlákat. Mindegy, köszönöm a "segítséget". Holnap bemegyünk a díjbeszedőbe és rájuk borítjuk az asztalt.

Molnar9872 # 2017.08.06. 13:59

Ugy tudom, hogy ha valaki magyar allampolgarkent a magyarorszagi repuloteren belep kulfoldrol nem EU tagallambol jovet az EU teruletere, akkor arra vannak szabalyok, hogy mennyi keszpenz lehet nala. Ugy tudom, hogy ez az ertek 10 ezer Euro, vagy azzal egyenerteku egyeb valuta. Ha ennel tobbet talalnak nala, akkor buntetest kap.
Hogyan van ez a buntetes, hogyan vannak az ertekhatarok?
Ott helyben elveszik az ember penzet?
Ez igy szabalysertes, vagy buncselekmeny?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.06. 08:22

Úgy érted, magyarországi végrehajtható határozatot Németországban végrehajtanak-e? Igen.

Burn Out # 2017.08.06. 08:21

igen, el tudja vinni

Krooner # 2017.08.06. 07:59

Tisztelt Fórumozok !

Olyan kérdésem lenne , hogy van magyarországon tartozásom , mely valoszinüleg végrehajtható, tehát a végrehatjó megtalálhat vele.
A kérdésem a következő lenne .Van nekem Németországban egy Egyéni Vállalkozásom. Na most ha Én itthon mint GIpsz Jakab EV külföldi cimmel vásárolpk egy ingatlant, de nyilván azt a végrehajtó eltudja e vinni ?

Köszönöm a válaszotok !

ius latratus # 2017.08.06. 05:30

Mindezt öt mondatban kellett volna.
A végrehajtási cselekményeket bizony megelőzte egy fizetési meghagyásos eljárás (is), csak hát te nem tudsz róla, de az ex valószínűleg igen.
Bezony...

kuk@c # 2017.08.05. 22:10

Kedves Fórumtagok!
Segítségre lenne szükségem, és előre is elnézést az írásom hosszúságáért, de így azt gondolom, kiderül minden.
A történet:
Üdvözlöm!
Segítségre lenne szükségem.
Előző ½ tulajdoni hányadú lakásomból 2010-ben kiköltöztem, de a díjbeszedő szerződése a nevemen maradt.
Exem a mai napig ott lakik, és ő fizeti a számlákat.
Volt a díjbeszedővel egy régebbi esetünk, miután a vízóra állást rosszul olvasták le, túlszámláztak. Én kértem az állás helyesbítését, de ezt nem tették meg, és ügyvédhez került az ügy, de azt írták, ha kifizetem, akkor csak a 38ezer ft-ot kell kifizessem, és megúszom az ügyvédi díjat. Ekkor nagyot nyelve, de kifizettem az általuk kért összeget, ami után még hónapokig nem értük el azt a vízóra állást, amit már kifizettettek velem. Ezt csak azért írtam, nem a mostani az első eset velük, de most nagyon berágtam rájuk.
Idén májusban voltunk az ex-szel közösen a díjbeszedőnél, hogy átirassuk a nevére a szerződést. Akkor közölték, van elmaradott számlánk, és már behajtáson van. Megkértük nézzék meg mi ez pontosan, mert mi ugyan erről nem kaptunk semmi levelet. Közölték, hogy vízdíj elmaradás, és mondták is mennyin áll az óra. Dejavu... A rendszerük szerint ismét túlszámlázás történt, de nem kicsit (exem direkt készített fotót az óraállásról, ha kérik az átíráshoz, meglegyen), mivel hónapok óta 50m3-t számoltak el havi fogyasztásnak (1 személyre)
Azt azonnal átírattuk 15m3-re.
A behajtáson lévő összeg 161ezer ft volt (erről kértünk volna elszámolást, de azt mondták, azt nem tudnak adni, csak az összeget látják). Kértünk azonnali óraellenőrzést, ami nem sokkal utána meg is történt, és telefonon értesítettek engem, hogy 141eze ft-ot jóváírnak, de a fenntmaradó összeget utaljuk el. Ez meg is történt.
Papírt erről nem kaptunk, csak a terhelési összesítőn látszik a 141ezer ft-os jóváírás.
És most jön az a rész, ami miatt írok!
Augusztus 2-án reggel várva a családi pótlékot, azt tapasztaltam, hogy az egyenleg nem annyi, amennyinek lennie kell. Az összeg megjött, de jóval kevesebb volt az elérhető, és mínuszos tétel nem volt látható.
4 gyermekem van, 2 tartós beteg, 1általános iskolás és 1 most megy szakközépbe. Az összeg amit utaltak (ebben még nem volt benne a legkisebre járó tartós emelt összeg, mert folyamatban volt az orvosi igazolás beküldése) 80950ft, ebből utólag számolva 33%-ot levontak.
Azonnal hívtam a bankomat, hogy valami nagy gáz van, mert megkaptam a családit, és nem stimmel az egyenleg, de nem látom mínuszos tételnek azt az összeget, ami hiányzik. Azt mondták, inkasszózva van a számlám. Kérdeztem, hogy ki, miért, erre azt mondták, nem tudják megmondani ki, csak az összeget, ami 71000ft. (első sokk...ez meg mi...)
Egész napom végig idegeskedtem, de 17:15kor megjött az sms, abból kiderült, végrehajtó. (második sokk...úristen miért, stb...)
Másnap megérkezett a kicsi után is a csp, 23300ft, ennek azonnal a felét vonták. (harmadik sokk, bár már kezdtem magamhoz térni)
Közben az exem elment a postára 08.03-án egy levélért amit nekem küldtek a régi lakcímemre (az értesítőn 08.02 dátum szerepel, és I. értesítés), és hív, hogy lefoglalták az autóm. (negyedik sokk, szívinfarktus közeli állapot...)
Hívtam a végrehajtót, hogy mivan, de csak annyit mondtak, díjbeszedő tartozás, és kiküldik a mostani lakcímemre az anyagot. (egyeztettem velük telefonon a jelenlegi lakcímemet)
Most ezt várom, de fogalmunk sincs, mi ez az összeg, miből jött össze, és egyáltalán, hogy merik ezt megtenni?
Még csak lehetőségünk sem volt, mint a múltkori esetnél, hogy egy fenyegetős levélre befizessük a követelést, mert nem kaptunk az ég világon semmit.
Csak a hidegzuhanyokat egymás után.
Hogy tehetik ezt meg? A foglalási jegyzőkönyvben 30950ft-ot írnak követelésnek, az autóm, mivel már jó öreg 300ezer ft-ra értékelték. 30950Ft-ért autót foglalni???
A foglalási jegyzőkönyv kelte 06.24. a levelet 08.02-án hozta első alkalommal a postás (le van fotózva az értesítő), és én nyugodtan jártam keltem az autómmal, úgy, hogy már lefoglalták.
A díjbeszedőnek nem kellett volna küldeni egy levelet, hogy te figyejjémá tartozol, de ha nem fizetsz, végrehajtóhoz küldjük?
Május 18.-án mikor ott jártunk a díjbeszedőnél, egy ügyről volt csak szó, amiből is az óra ellenőrzése után jóvá is írták a nem jogos követelésüket.
Ha volt más tartozás, azt miért nem közölték akkor?
Rendszerint az elmúlt időkben a díjbeszedő levelek titokzatos módon nem érkeznek meg, pedig az ügyfélszolgálatos jelezte, hogy azt nem is a postás viszi, hanem a saját emberük.
Több díjbeszedős levelünket azelőtt is a szomszéd vitte át.
A végrehajtónak sem kellett volna értesíteni minket, hogy követel akármennyit, az rögtön, ahogy megkapja az ügyet küldi ki végrehajtásra?
Megteheti, hogy a 06.24-én kelt foglalási jegyzőkönyvet 08.02-án postázza?
Lefoglalhatják úgy az autómat, hogy a közlekedési hatóságnál már tudnak róla, de én meg nem, és nyugodt szívvel jártam az autóval? És ilyenkor ha ellenőrzés van, akkor még meg is büntetnek, hogy használom az autót? Mert olvastam az anyagból, hogy kérvényezhetem, hogy árverésig használhassam, de én az ügyről mit sem tudva szó nélkül használtam.
Ezt komolyan megtehetik?
És akkor most hány ügyem is van, ha a számlámról is inkasszózták (71ezer ft), és az autómat is lefoglalták?
Tudnak nekem mondani valami bíztatót? Hova, kihez fordulhatok?
Itt állok egy lefoglalt autóval, inkasszóval a számlámon úgy, hogy sem nekem, sem az exemnek semmi tudomásunk nincs arról, hogy ezt mire fel csinálták.
Mi ilyenkor a teendő?
Köszönöm előre is a válaszukat!

ZZ24 # 2017.07.26. 00:59

Annyi fejlemény van az ügyünkben, hogy az illető már a neten árulja az autót, jóval áron alul.

wers # 2017.07.24. 17:23

Tehát téged is lehet zavarba hozni.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.07.24. 16:58

(Igen, első sorban az "egyéni vállalkozós cég" hozott zavarba. Na és az, hogy mi is a konkrét probléma.)

wers # 2017.07.24. 16:33

Igen, Grave7, de azért KBS valószínüleg nem ezért nem válaszolt. És másodjára sem derül ki jobban, mi is lenne a valódi kérdés.
Mondjuk mindent mindenki sehol sem. De jó lenne, ha nem a kérdést kellene kitalálni, hanem csak egyszerűen csak válaszolni.

Grave7 # 2017.07.24. 15:09

Ha nem kapcsolódik a végrehajtáshoz, akkor ne várd, hogy választ kapsz. Ezért vannak a különböző témák, hogy ne éppen ott kérdezzen az ember, ahol eszébe jut, hanem ahova a kérdés tartozik. (pl. a bankban sem kérdezem meg, hogy mennyi a dinnye kilója)

Keress másik témát, a végrehajtási jogon kívül, ahova illik a kérdésed.

Petike35 # 2017.07.24. 14:40

Nem jön sehogy a vègrehajtashoz, csak ide irtam be.
Az lenne a konkrèt, hogy egy egyèni vàllalkozos cègnèl mindenki alàirhat mindent, vagy hogy van ez?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.07.24. 14:33

?

Mi az igazi kérdésed? És hogy jön ez a végrehajtáshoz?

Petike35 # 2017.07.24. 14:31

Tisztelt drbjozsef!
Tudna nekem vàlaszolni arra a kèrdesre, hogy egyèni vàllalkozo tipusu cègnèl kinek van alàirasi joga illetve milyen mèrtekben?
Köszönöm a vàlaszt!

drbjozsef # 2017.07.24. 13:33

Persze, ha naprakészen tudod az adatokat, akkor mehetsz egyből ahhoz, akinek tartozol. Csak fontos, hogy ő is értse, hogy amit fizetni tudsz, abban benne van vagy sem a végrehajtó költsége, mert azt mindenképpen neki kell fizetnie, ha megegyeztek.

drbjozsef # 2017.07.24. 13:32

Nem figyelsz.

A végrehajtóhoz kell bemenned, hogy a szükséges adatokat megtudd.

Aztán kell elmenned ennek ismeretében a végrehajtást kérőhöz, mert csak vele egyezkedhetsz, csak ő állíthatja le a végrehajtást.

Lina34 (törölt felhasználó) # 2017.07.24. 13:26

Ebben a végrehajtó költsége és a kamat is benne van. Be fogok menni a végrehajtást kérőhöz. Próbát megér.

Köszönöm a segítségedet.

Vadsuhanc # 2017.07.24. 13:23

Tovább is olvastad ? Mennyi az éves kamat, végrehajtás költségei stb ?

Lina34 (törölt felhasználó) # 2017.07.24. 12:43

Kedves Vadsuhanc!

A 2,5 Mft mostani állapot, kb 3hete jött a végrehajtótól, az aktuális tartozásom.

Az elévülésről is most olvasgattam, de az sem ilyen egyszerű.

Milyen további kérdésekre gondoltál?

Vadsuhanc # 2017.07.24. 12:32

Kedves Lina34!

Nem tudom hol olvastad, de végrehajtó az egyetlen, akivel pont nem tudsz egyezkedni.

Azt azért megjegyezném, hogy a 4 éve volt 2,5 millió sem 2,5 millió már.

Majd kijavítanak, de az én javaslatom : Menj be a végrehajtóhoz kérdezd meg mennyi a mai nappal az annyi. Ezután keresd fel a végrehajtást kérőt és mond el, hogy a végrehajtás költségeivel együtt mennyi tudsz fizetni.

HA rám hallgatsz meg csendben vagy még egy évig és, ha letelik az öt év akkor a tartozás elévül. Ez rizikós kockázatos és több más kérdést is felvet.