Eos Faktor?


negyszog # 2013.04.16. 20:34

porcmistrec én is erre játszom, hogy előbb-utóbb feladják :) A helyzet az, amit EOS nem hangsúlyoz, hogy ők egy kétes kintlevőséget vettek meg. Nos ott van a csavar a dologban, ha valami gubanc van a történet elején, akkor azt is megvették. Ennek a beláttatása nem egyszerű, mert EOS a pénzéhez akar jutni, méghozzá kevés munkával sokhoz.
Esetünkben nem mi okozzuk a kétességet, hanem E.on, de EOS minden módon próbálja ezt kikerülni. E.on viszont tényleg nem hajlandó érdemben foglalkozni az üggyel, nekik ez az 1xű megoldás - és a maguk szemszögéből igazuk van. [Eddig sikerült egy 100e fogyasztóvédelmi bírságot a nyakukba varrni, ami nekik csepp a tengerben, de azért csak jelzésértékű :)]

porcmistrec # 2013.04.16. 19:58

negyszog

Elhiszem, hogy van ilyen, hogy nem hajlando targyalni, sajnalatos, oszinten. En amugy azert batorkodtam a lenti javaslatomat tenni, mert az en esetemben pedig az eoska annyira nem tudott semmit elerni, hogy feladva az osztalyharcot visszaadtak megbizojuknak az ugyet, mondvan ok tehetetlenek. Na ilyen is van. Majd pedig mar a bank azzal keresett meg, hogy elengedik a tartozas felet, csak fizessek nekik es akkor nem lesz vegrehajtas. Hozzateszem: nem jelzaloghitelrol van szo, tudom ott a tet nagyobb. Ha ez nem velem tortenik meg, en sem hiszem, de megtortent eset.

negyszog # 2013.04.15. 22:27

porcmistrec
Probalj megegyezni azzal akinek erdetileg tartozol, meg az is lehet, hogy ha van fizetesi szandekod, elegengedik a felet a tartozasodnak. Eost felejtsd el! fel se vedd a telefont nekik!

Ez azért nem mindig ennyire egyszerű, se jogilag, se gyakorlatilag.

Ettől még igaz, hogy ezt az egész követeléskezelés, behajtás témát rendbe kéne már szedni, mert nagyon elkanászodtak, nem válogatnak a módszerekben, olyat is követelnek, ami nem jogos, fenyegetnek...

Amúgy az én esetemben is a szolgáltató NEM HAJLANDÓ velünk tárgyalni, mondván az ügy át/el lett adva EOS-nek.

porcmistrec # 2013.04.15. 14:19

marika177

Eosnak semmit se fizess! Nem adnak semmirol elszamolast, csak penzt kovetelnek. Probalj megegyezni azzal akinek erdetileg tartozol, meg az is lehet, hogy ha van fizetesi szandekod, elegengedik a felet a tartozasodnak. Eost felejtsd el! fel se vedd a telefont nekik!

marika177 # 2013.04.14. 19:24

Jo estet mindenkinek en egy ket gyerekes anyuka vagyok eos vann ugyem nem tudom mi lesz a vege de mar nem birom 930 ezer ft bol lett 980 eddig 230 fizettem be ez naluk novekvo valaki adjon valami tanacsot hogy megoldast talaljak eletem legrosszabb hejzeteben vagyok koszonok.mindent elore

ocsikom # 2013.04.12. 19:51

Sziasztok! Nekem is van Eos Faktoros ügyem de nekem még a t-com nál volt elmaradásom és most azt vette meg az eos tőlük de nem adhatnák el a tartozást mivel nem velük írtál szerződést!!!! A faktoring cégeknek nincsen joguk a személyes adatok kezelésére! Kérd meg őket hogy töröljék az adatbázisukból a személyes adataidat! Csak bírósági végrehajtó mehet ki a lakásodra és vihet el Tárgyat és csak ő kereshet fel vagy maga a cég ahova tartozol még ő hívhat fel de ő sem minden héten kétszer! Engem is hívogatnak de van egy megoldás erre hivatkozva faktoring cégekkel kapcsolatban:

Zaklatás a magyar jog szerint:

Zaklatás az az emberi méltóságot sértő, szexuális vagy egyéb természetű magatartás, amely az érintett személynek az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény 8. §-ban meghatározott tulajdonságával (neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozása, anyanyelve, fogyatékossága, egészségi állapota, vallási vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, családi állapota, anyasága (terhessége) vagy apasága, nemi identitása, életkora, társadalmi származása, vagyoni helyzete, érdekképviselethez való tartozása, egyéb helyzete) függ össze, és célja vagy hatása valamely személlyel szemben megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezet kialakítása.

BTK 176/A.§

(1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Aki mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját félelemkeltés céljából személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(3) Aki a zaklatást

  1. volt házastársa vagy volt élettársa
  2. nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére követi el, az (1)bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel, a (2) bekezdéseben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
mszj # 2013.04.12. 05:22

Köszönöm a válaszokat!
Sejtettem én, hogy nem kéne, de már annyira elegem volt belőlük.
Amikor először kérték a hagyatéki végzést, rám nem jellemzően, kitört belőlem a fenevad. A legkedvesebb jelző, ami elhagyta a számat, a hullarablók volt.
Minden esetre, a leveleket lefűztem és a dossziéban van a befizetési bizonylat is.
Most elköltözünk a jelenlegi lakóhelyünkről(na nem az eos miatt) és telefonszámot is váltunk(ezt viszont csak miattuk). Talán lesz 1-2 nyugodt évem. Ha újra kezdik a zaklatásomat, akkor marad a bíróság, legalább ezt is kipróbálom egyszer.

kaliber01 # 2013.04.11. 21:20

mszj!

Én ilyen ügyek (volt már más eset is itt a fórumon) miatt sem fizetek nekik egy fillért sem, ugyanis az így vásárolt "nyugalom" csak időleges bármennyi idő múlva újra követelőzhetnek akár előkerült "új" be nem fizetett számlák miatt, ugyanis olyan papírt nem írnak, hogy ezek után semmiféle követeléssel nem élhetnek a "nyugalmat" vásároló felé, ezért van egy feladóvényed x összegről + szóbeli igéret, hogy így rendben van, de sajnos csak időlegesen lehet nyugodt az (adós???)

negyszog # 2013.04.11. 21:04

mszj - Már eddig is többet fizettél mint kellett volna (pontosabban: semmi sem járna nekik), hisz apósod a lakás eladása után elég nehezen lehetne felelős bármiért is. Sajnos EOS azon az alapon működik, hogy hivatalosnak hangzó, de irreális dolgokat hoz fel fenyegető hangnemben.
Járj utána, hogy néz ki a dolog a te szemszögedből és ne azt tedd, amit ők mondanak, hanem azt, ami neked a legjobb. Adatokat meg végképp ne adj nekik, biztosan állíthatom, hogy nem jó kezekbe kerülne, ha megtörténne!!!

janó1968 # 2013.04.11. 14:32

T. Jogi Fórum!

A mai napon át akart vetetni velem egy levelet az EOS KSI alkalmazottja, írjam alá, de majd utána mondja meg hogy kitől és mit hozott. Sajnos nem jól takarta a levelet, amin rajta volt az EOS KSI logója, neve. Mondtam neki, hogy velük én nem állok kapcsolatban, nincs tartozásom, hagyjanak békén. A hölgy írogatott valamit a kézbesítési papírra, gondolom azt, hogy nem voltam hajlandó átvenni. Aztán a levelet kirakta a postaládák tetejére, ahelyett, hogy bedobta volna oda. Erről fénykép is készült. Majd elment. Természetesen a levelet nem hagytam ott, felbontottam, majd döbbentem láttam, hogy a CIB banknál vezetett számlám szerepel rajta, a kiállítás dátuma a mai nap, a követelés összege, amit be kell fizetnem: 0 azaz nulla Ft. Miután már telefonon többször is zaklattak korábban, ezért felhívtam őket, hogy egyeztessek velük. Természetesen szerettem volna hangfelvételt is készíteni a beszélgetésről, de az ügyintéző ezt nem engedte (gondolom nem véletlenül, nehogy legyen bizonyíték ellenük), viszont ők készítettek hangfelvételt, amit alkalomadtán vagy felhasználnak, vagy nem. Mivel nem jutottunk egyességre, mert ő lát egy 4.0000 Ft körüli tartozást, ami a következő részletem, a papíron meg 0 szerepel, ezért úgy döntöttem, hogy ebből elég.

Bementem a bankba és kérdőre vontam őket, hogy milyen szerződési pont vagy jogszabály alapján adták ki az összes banki adatomat, személyi adatomat ennek a faktoring cégnek. Ők hivatkoztak arra, hogy volt korábban elmaradásom. Valóban, de amikor a bank kiküldte a felszólítót, akkor azonnal rendezve lett az elmaradás a banki pénztárban, még túl is lett fizetve. Ez azonban már kb 20 napja volt.

A lényeg, hogy nem tudtak választ adni kérdésemre, a szerződést nem adták el, nem mondták fel, élő szerződésről van szó. Tisztában vagyok vele, hogy 3-ik személynek ki lehet adni az adatokat, de úgy gondolom, hogy ez élő szerződés esetén nem lenne jogos. A másik, hogy erről az adatkiadásról sem nyilatkozatot nem kértek, se nem értesítettek.

A meglátásom, hogy az adataimat jogszerűtlenül adták így át, ami miatt folyamatos zaklatásnak vagyok kitéve, telefonon. Ezen felül az adataimat az EOS KSI jogosulatlanul kezeli, őket korábban fel is szólítottam telefonon, hogy az adataimat töröljék. Ezt nem tették meg.

Várom hozzáértő jogász tanácsát, véleményét, akár privátban is.

mszj # 2013.04.11. 10:30

Nem igazán értem, de pont a kérdésem maradt ki a moderált hozzászólásomból.
A lényege az volt a kérdésemnek, hogy ki kell-e adnom a kért íratokat és mit tehetek a zaklatások ellen?

mszj # 2013.04.10. 19:34

A következő ügyben szeretnék tanácsot kérni:

Apósom 2009. augusztusában távozott örökre. Haláláig a férjem lakásában lakott, amit 2009. decemberében értékesítettünk. Az új tulajdonossal elmentünk a szolgáltatókhoz és rendeztük a számlákat, ahogy azt kell.
Lezajlott a hagyatéki eljárás, 2010. októberében kimondta a közjegyző? a férjem örökölte apukája teljes vagyonát.
Pár nappal a határozat jogerőre emelkedése után jelentkezett az eos, hogy apósomnak 10200 Ft-os tartozása van az E-on felé, amit átadtak a behajtó cégnek. Kérdésemre, hogy mikorra datálható ez a számla, közölték: 2009. 12. hó, 2010. 01. hó és 2010. 02. hó. Tehát azután, hogy eladtuk a lakást!?
Meguntam a folyamatos zaklatásukat,mert nem csak minket hívogattak folyamatosan, de édesanyámat és a testvéreimet is, így kb egy hete kifizettem a "tartozást".
Erre ma este valamikor 8 után hívnak, hogy ideje lenne rendezni a dolgokat.
Közöltem velük a tényállást, mire kérték apósom halotti anyakönyvi kivonatát és a hagyatéki végzést, mert velem szemben csak ezek alapján tudják lezárni az ügyet. Közöltem velük, hogy kifizettem a jogtalan követelésüket, mert elegem van abból, hogy külföldön hívogatnak és állandóan magas a telefonszámlám miattuk és a nyugalmam többet ér, én ezennel lezártnak tekintem az ügyet.
Mire jött a gyors válasz, hogy az én költségemre, hivatalosan is kikérhetik a papírokat. Én a közjegyzőhöz irányítottam őket és bírósággal fenyegetőztem, ha nem hagynak fel a családunk zaklatásával.
Kérdésem a álaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: mszj

Dr.Attika # 2013.04.09. 15:37
porcmistrec # 2013.04.09. 09:30

Nalam pld semmit nem tudtak elerni, vissza is adtak a megbizojuknak, tehat nem kell veluk abszolut foglalkozni

JohnnyEnglish # 2013.04.05. 14:39

Tisztelettel

Érdeklődnék hogy ki az akitől lehet itt tanácsot kérni EOS ügyben ?
Köszönettel: K J Bp

végrehajtó1 # 2013.04.03. 14:10

Lacky

Igen vonatkozik.PL:internet,mobil-vonalas telefon,kábeles-műholdas tv előfizetésre is.

JohnnyEnglish # 2013.04.03. 09:33

Szép napot mindenkinek !
Én is sajnos az EOS Faktor áldozata lettem kb 200 ezres hitel elmaradásból 626 ezres lett .Persze fél év alatt ugya is az első felszólitó levélre nem tudtam fizetni majd fél évre rá 3x-os összegről jött a papir megálapodtam velük és azóta fizetem nincs elmaradásom közben erre még rájött két másik hitel azokat is ugyan ugy fizetem de nem tudom meddig birom. Kértem h irják le nekem mitől lett ennyi a tartozásom , kaptam is egy vastag levelet amiben szépen leirtak rengeteg számot dátumot stb stb ,semmit nem értek belőle. Lassan már nem tudom fizetni mivel a fizetésem több mint fele az EOS nak utalom havonta. mi lesz ha már nem tudom fizetni mi van ha elmaradok ezekkel ?? A gyerekeimnek enni kell rezsit fizetni kell.
Köszönettel JE

Lacky # 2013.04.03. 06:35

Tisztelt Fórumozók!

érdeklődnék van e tudomásotok olyan perről, pertársaságról, ami az EOS, vagy másköveteléskezelő cég ellen folyik, mert szívesen csatlakoznék, vagy indítanék ilyet a nem etikus magatartásuk miatt, jogalap nélküli pénzbehajtási tevékenység, valótlan információkkal való "fenyegetés", továbbá adatok nem megfelelő kezelése miatt.
A jogászoktól kérdem, lehetséges e valamiféle ilyet indítani, esetlegesen kártérítési igénnyel fellépni, netán az engedélyüket visszavonatni?

köszönettel,
István

Lacky # 2013.04.03. 06:25

Tisztelt Végrehajtó!

Az 1 éves elévülési idő vonatkozik az internet számlákra is? mivel nekem a lenti ügyem 2009-es, és akkor is kifogásoltam a számlát, mivel a szerződés megszüntetése után visszamenőleg állították ki. De mivel már 4 éves, és sosem kaptam felszólítást, így akkor ez is elévült?

Köszönettel,
István

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.02. 17:29

Nem küldték az idézéssel a keresetet? Nem lehet, hogy azok között van, amit te "leveleknek" titulálsz?

Vh-ügyes # 2013.04.02. 15:55

143.§ (2) bekezdés

végrehajtó1 # 2013.04.02. 15:43

Tárgyaláson jelenj meg.Felolvassák a keresett levelet.Utána megszólitanak téged hogy alperes?Ekkor Te hivatkozol a hírközlési törvényre ami előirja hogy ezek a követelések 1 éven belül elévülnek.Punktum.

martusz # 2013.04.02. 15:33

Előszőr kaptam egy felszólítást a MOK-tól , arra mondtam ellent. Most meg arról kaptam , hogy perré alakult és mikor kell mennem , de nincs semmilyen papírom. Az Eos csak sima leveleket külldözgetett , meg hívogatott. Mondjam a Bírónak , hogy elévült ? Még sosem voltam ilyen helyen !

negyszog # 2013.04.02. 14:10

FinanceFairy - úgy tűnik egy számcsere célravezetne :), (legalábbis nyugalmat adna egy időre).

FinanceFairy # 2013.04.02. 08:05

Tisztelt Urak :)

Csak referálni jöttem a fehér suzukis legendája ügyében. Nagy referátum nincs, ugyanis eltűnt.

Hívtam, hogy esetleg megtudhatnám-e, kívánja-e még kézbesíteni a titkos iratot, erre molyolt úgy 10 percet, majd közölte, hogy küld egy sms-t arról, mikor jön. Pestiesen szólva: wattafakk??????!!!!! Ez most tényleg komoly?! Ez a hivatalos ügyintézés? Egyébként soha egy darab sajtpapírt sem dobott be arról, hogy "hello, itt jártam, hoztam volna ezt-azt, majd jövök, csók". Viszont a számomat tudja és használja. Gratulálok.

Tegyek-e valamit?

Köszönet