Mi lett a Jogi Fórumból???


ktamas85 # 2009.01.19. 21:12

Rég jártam a Fórumon, de úgy látom nem sokat változott a távollétemben ...! Mindig van valaki, akibe beleharap egy a csapat pusztán azért mert különvéleménye van.

És mennyi félreértés, feltehetően félreolvasás...

kaméleon # 2009.01.19. 20:50

A net közbeékelődött leállása – sajna – eltűntette a gyönyörű szövegformázásomat. Sebaj, a lényeg talán így is érthető.

kaméleon # 2009.01.19. 20:44

Drága Impossible, ha ilyesmiket írok, akkor szokta a soraimat a szigorú cenzor eltüntetni, de csak nem állhatom meg: szerinted nincs itt némi ellentmondás?
2009.01.19. 14:24
szerintem jó ez így, ahogyan van, egyszerűen csak nem kellene állandóan azon picsognia valakinek, hogy mi miért nem jó. Picsogás helyett tegyen azért, hogy jobb lehessen, de ne úgy, hogy másokat kritizál, hanem úgy, hogy megnézi, önmaga mit képes hozzátenni.
2009.01.19. 18:26
”hülyének lenni nem alkotmányellenes, de talán előbb nézd meg, konkrétan minek mondtam ellen, és utána okoskodj, addig pedig csak süketelsz a semmibe. Semminek sem mondtam ellen, ha így látod, akkor vegyél különórákat szövegértésből.
Csipke,
meg kellene ütnötök egy bizonyos szintet ahhoz, hogy értelmét lássam elmenni a találkozótokra.
Mindössze 4 óra a különbség. Szóval, bár úgy vélem, nem mindenkinek/minden eszmének(!) tesz jót az, hogy éppen az áll ki mellette aki – elnézést is kérek Egyjogásztól –, mégsem hagyhattam ezt ki.

Legislator # 2009.01.19. 18:00

"Az offtopicot én nyitottam"

Elnézést, ezt tévesen állítottam, sokat tettem hozzá, de nem én nyitottam.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.01.19. 13:24

Leg,

szerintem jó ez így, ahogyan van, egyszerűen csak nem kellene állandóan azon picsognia valakinek, hogy mi miért nem jó. Picsogás helyett tegyen azért, hogy jobb lehessen, de ne úgy, hogy másokat kritizál, hanem úgy, hogy megnézi, önmaga mit képes hozzátenni.

Impossible # 2009.01.19. 13:22

wasp,

a nullenergiáról még írhatnál nekem...

Legislator # 2009.01.19. 13:18

Kedves Impiboy!

Én is pártolnám a zártabb, tanácsadóbb fórum kialakítását (lásd: orvosi fórumok), bár a nyitott modellnek is vannak előnyei, de talán több a hátránya. Ez azonban a tulajdonosok dolga, kompetenciája.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.01.19. 13:16

Kedves Colleganők, Collegák!

Szerintem nehéz előre látni, hova vezet egy témától való eltérés (lehet, hogy két hsz-hez, de lehet, hogy lesz belőle húsz, mint a küzdősportok esetében.) Szerintem igenis értékelni kell, hogy a kollegák barátkoznak (vagy ha valaki a szlengeket szereti: spanolnak, bróznak) egymással. A social life-ot nem szabad csírájában eltaposni, bizonyára mindannyian elfoglaltak vagyunk, nekem PL. nincs időm/kedvem stb. heti rendszerességű találkozók megszervezésére, és itt bárkinek módja lehet társadalmi életet élni. Az offtopicot én nyitottam, kár, hogy nem használjuk. Szerintem moderátori kompetencia lehetne az ilyesmik offtopikba, illetve különtopikba helyezése, persze, erre a kedves kolleganők, kollegák is gondolhatnának, és ilyen irányú kérelmük bizonyára nem süket fülekre, hanem segítő kezekre találna. Tehát dicsteli dolog lenne egymás leszólása, szakmai minősítgetése helyett a békés egymás mellett élésre törekedni. Ugyanakkor a fórum messze nem az, mint ami régen volt.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.01.19. 12:57

a fórum nemcsak arra van, hogy jogi tanácsokat osztogassanak rajta, hanem azért is, hogy beszélgessenek rajta. Egyébként nem tartom jó ötletnek, hogy idegeneknek bele a vak világba, az esetek túlnyomó többségében tapasztalatlan és hozzánemértő jogászok fórumon adjanak jogi tanácsot. Műkedvelő szinten és szórakozásból lehet ezt így csinálni, de komolyan nem.

Egyjogász # 2009.01.19. 12:32

Hát igen...tőled kb. ilyen színvonalú reagálás volt várható....

Na ezért nem írok oda, ahová te.....

Érdeklődéssel várom egyébként a Fórumra jogi tanácsért fordulók kérdéseire adott értékes szakmai válaszaidat. Jajj bocs, tudom, te oda nem alacsonyodsz le.....

Egyébként valóba: LOL!

Impossible # 2009.01.19. 12:23

wasp,

LOL !

Egyjogász,

azér az ereidet fel ne vágd nekem, nem tudnám kiheverni!
Egyébként pedig könnyen feladod. Bedobhattál volna egy szerinted odapasszoló szakmai témát, a picsogás helyett. :D

Egyjogász # 2009.01.19. 12:16

Már bocsánat, de ezekben a topicokban nem egy off kérdés-válaszról van szó (az mindenütt előfordulhat, eszembe sem jutott volna ezt szóvá tenni - sőt önmagában a küzdősportokra vonatkozó előadásaitokat sem, csak így együtt az összes offolás volt egy kicsit sok), hanem néhány fórumozó általi, hetek óta folyó következetes offolásról, néhány - korábban nagyon színvonalas szakmai - topic tönkretételéről.

De mondom, lehet, hogy én látom rosszul, és így a helyes, én a magam részéről a kérdést lezártam, és csatlakoztam azokhoz a Kollégákhoz akik kizárólag a jogi tanácsadási rovatokban szólnak hozzá (érdekes módon néhány offoló Kolléga itt elég ritkán jelenik meg értékes jogi véleményével - ezt sem Rád értem)

Szóval részemről most már végelegesen ennyi.

_Wasp_ # 2009.01.19. 12:01

oké, ez nagyon szép elmélet. De mi a teendő, ha egy topicban offtopic dolgot kérdeznek?

Írjam azt, hogy kérdezze meg a megfelelő topicban, aztán válaszoljak neki ott? Ugyan. Egyszerűbb válaszolni egyből, és jelezni, hogy off a téma. Minden internetes fórum így működik.

Egy picit szűrni kell az információt, ez egy jogásznak igazán nem okozhat nehézséget.

Úgy képzeld el a fórumot, mint egy beszélgetést egy témáról. Ha valakinek épp egy vicc jut róla eszébe, hát istenem, nem kell leharapni a fejét érte. Mint ahogy egy baráti társaságban sem tennéd. Sőt, még néha céges meetingeken is előjönnek offtopic témák.

Ha szigorúan csak jogászkodnánk, akkor olyan lenne ez a fórum mint a menyország....

...jó a légkör, csak sehol egy lélek....


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Egyjogász # 2009.01.19. 11:48

Pl. a joghallgatók rovatban a korábbiakban valaki indított egy topicot "Off-topic" címmel, ezek a hozzászólások pont odavalók.

De lehet nyitni topicot "Viccek", "Küzdősportok", "A hitélet nagy kérdései", stb. címekkel is, aztán akit érdekel, elolvassa.

Azt hiszem egyébként összekeversz valakivel, én soha nem kértem senkinek a kitiltását a Fórumról (még akkor sem amikor mindenki ki akart tiltatni mindenkit), ezek a dolgok kizárólag a T. Fórumozók odafigyelésével oldahtóak meg.

Egyébként most is csak azért tettem szóvá ezt a jelenséget, mert tegnap felhívott egy kezdő jogász ismerősöm, akinek figyelmébe ajánlottam egy-két, (korábban) hasznos topicot, hogy próbálta őket olvasgatni, de "itt minden hülyeségről beszélgetnek, csak arról nem, amit a topic címe alapján várni lehetne", neki nincs erre ideje...

_Wasp_ # 2009.01.19. 10:45

Gondolom a topicindító hozzászólásban (részben) én lettem leoltva, mint küzdősporttal kapcsolatos offoló a jogi pályák topicban. Mindazonáltal feltettek nekem egy kérdést, amihez véletlenül volt némi lövésem, és úgy gondoltam hogy - jelezve a válaszom offtopic voltát - leírom a lényeget.

Egyébként meg tipikus amit felhoztál: problémát, sirámokat említesz, de megoldást nem.

mit szeretnél? Tiltsák ki az offolókat? Lőjék le őket? (ez utóbbi ellen határozottan tiltakozok, becses személyem ne legyen lelövetés tárgya!)

A korábbi javaslatomat, amiben kértem a fórumgazdákat, hogy tegyék lehetővé a hozzászólások releváns (és jogilag megalapozott) voltának fel/lepontozását a fórumozók egyhangúan elvetették. Lehet, hogy mégiscsak lett volna valami értelme?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.01.19. 08:32

Nem vagy egyedül.:)

Egyjogász # 2009.01.19. 07:05

Kedves Kaméleon,
Félreértés ne essék, engem ezek a off-magánbeszélgetések nem zavarnak, sőt már az sem zavar, hogy az említett szakmai topicokban folytatják, mivel a több hete folyó folyamatos offolások már leszoktam ezen topicok látogatásáról.

kaméleon # 2009.01.18. 22:30

Kedves Egyjogász,
a „megfelelő témát a megfelelő topic-ba” című tavalyi rendcsináló felbuzdulásra gondolsz esetleg, aminek eredményeképp olyan hosszan kell az egérgombot tekergetnem, ha új hsz-t írok?
Most – mint annyiszor -, veled kell egyetértenem, de nem úgy van az, hogy amit nem szabad a kisökörnek, azt szabad …. ? Az is lehet, hogy az annyira áhított szigorúbb szabályok csak a Fórum „segítségkérés” rovataira vonatkoznak, a renitens „offolók” pedig – veled ellentétben -, arrafelé nem nagyon járnak.

Mint mindenre kíváncsi mindenolvasó, egyébként, néha igazán jól szórakozom a „szakmai témák”-ban megjelenő szakemberek gyakran tiszteletromboló ki-és beszólásain.

Egyjogász # 2009.01.18. 20:37

Sokáig gondolkodtam, hogy szóvá tegyem-e, de ma este belenéztem néhány általam korábban igen kedvelt topicba, és enyhén megdöbbentem.

Olyan topicok (pl. Gürizás minimálbérért, Jogászi hivatás-jogi pályák, stb.) ahol korábban értelmes szakmai vita folyt a topic címének témakörében, és ahonnan korábban az érdeklődő, a topic címére figyelemmel odalátogató joghallgatók, kezdő jogászok érdemi információkat szerezhettek nem hogy szét lettek offolva, de számomra (és több általam személyesen ismert fórumozó számára is) már enyhén nevetségesek lettek.

Természetesen lehet folytatni a Jogi Fórumon is sehová nem vezető hitvitákat, viccmesélést, különböző küzdősportok kitárgyalását, programszervezést, stb., csak azt nem értem, hogy ezt miért korábban színvonalas szakmai topicok keretében keretében kell tenni.

Természetesen most engem is el lehet küldeni a ....-ba, meg ki lehet oktatni, hogy egy nyílt Fórumba mindenki azt ír, amit akar, ettől még a Fórum egyes topicjai szakmaiságának tönkretétele tény marad.

Ennyi.