Észrevételek, kritikák


derill # 2005.03.22. 15:40

T. Szilágyi Ur!

Néztem a témaköröket, azokon belül elszórtan, szinte mindenhol szerepel társasági jog. Lehet, hogy érdemes lenne ilyen témakört is betenni valahova az adózás alá-fölé.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Szilágyi Károly # 2005.02.25. 07:48

Köszönöm az értesítést!

Összesen három ilyen topik volt. Kettőt töröltünk, a harmadikat nem, mivel oda már küldtek be válaszokat (de a reklámozott oldal címét onnan is eltávolítottuk). Természetesen a user hozzáférése is megszűnt.

the big cat # 2005.02.25. 04:23

Ahogy nézem zoli23 júzer által indított két topik is erősen hirdetésszagú.

Szilágyi Károly # 2005.01.23. 14:39

Köszönöm az észrevételt, a hozzászólásokat töröltük.

the big cat # 2005.01.23. 08:50

Ha jól tudom, a fóru nem ingyenes hirdetési felület, márpedig karbi júzer több topikban is szolgáltatást reklámoz. eddig ezt valahogy megúsztuk, de ha a kolegák itt a kérédésekre azt a választ fogják adni, hogy itt telszámom, hívjon föl és jópénzért megmondom, akkro ez más nem ingyenes jogi tanácsadó forum lenne.

Szerintem ez amúgy irtózatos pofátlanság is.

Law1 # 2004.12.06. 10:15

@Szilágyi Károly

Folyton azt hangoztatod, hogy ne legyen politikai a fórum, ne legyenek érzelmi jellegü hozzászólások, hanem csak szakmai. Kicsit ellentmondásos ez számomra, hisz amikor néhány topic-al arrébb tele indulattal és érzelemmel beszélnek jogászok arról, hogy mekkora szemétségnek tartják azt, hogy minimálbérért kell gürizniük, hol ott ennek törvényes alapja van. Aztán még sem zártátok be a topic-ot, hanem a mai napig türitek, hogy érzelmi alapon, akár indulatosan is egyesek bírálják a törvényes keretek között létező "minimálbér-munka" moralis oldalát a jogi szakmában.

Tehát ha azt az álláspontot képviselitek, hogy ebben a fórumban csak szakmai hozzászólásoknak van helye, akkor legyetek konzekvensek és töröljetek még egy jó pár más topicot is. de ha még sem, akkor itt sem kellene erőltetni.

Szilágyi Károly # 2004.04.04. 21:09

Kedves Bubó:

A felvetés nem alaptalan, köszönjük! A figyelmeztetés pontos formáját (ha kikerül) még meg kell gondolnunk. Később a fórum személyesebb jellegét is megpróbáljuk növelni azzal, hogy egy-egy hozzászólóról több információ jelenik meg, de ezt a fejlesztést későbbre tervezzük.

Legislator # 2004.04.04. 20:49

Kedves Attila és Jakab4

Köszönöm aggódástokat, egyszerűen csak sokfelé szakadok:))). Egyébként jól vagyok.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2004.04.04. 20:48

Tisztelt Vikman Úr!

Örömmel tölt el, hogy olvasta a velem készült riportot. A Jurátusban, az ELTE ÁJK lapjában is, valamint a Népszavában is nyilatkoztam, mivel az ELTE ÁJK EDK főkönyvtárosaként úgy éreztem, hogy minden ilyen megkeresésre rendelkezésre kell állnom. Ma már nem ott dolgozom. (Ezt egyfelől nagyon sajnálom, mert nagyon jól éreztem magam, és rengeteg új ismerettel gazdagodtam. Másfelől örülök az új szolgálati helynek, hiszen itt tanársegédként oktathatok és kutathatok is).

Köszönettel:
Koi Gyula


Sunshine after the rain.

Legislator # 2004.04.04. 20:41

Tisztelt Vikman Úr!

Dr. Szilágyi Károly főszerkesztő Úr jóvoltából mindhárom publikáció nagy gyorsasággal felkerült a Fórumra, amit ez úton is őszintén köszönök. Különös tekintettel arra, hogy van olyan jogi folyóirat ahol egy évet, vagy többet is kell várni még akár tapasztalt szakembereknek is a megjelenésre, nemhogy egy magamfajta kezdőnek.


Sunshine after the rain.

Bubó # 2004.03.20. 21:59

Kedves Szilágyi Károly!

Volna egy javaslatom a hozzászólásokkal kapcsolatban.
Pár hónapja rendszeresen benézek a Fórumra, sok érdekeset tapasztaltam már.
Vannak rendszeres hozzászólók, akik megpróbálnak segíteni a kérdezőknek, többé-kevésbé pontosan, szakszerűen, de mindig jó szándékkal.

Az egyes hozzászólások címsorában nem lehetne elhelyezni egy linket, ahonnan egy olyan kis rövid bemumtatkozó oldalra lehetne ugrani, ahol a hozzászólónak bizonyos adatairól lehetne tudomást szerezni, amelyet a regisztráció során, önkéntesen adnánk meg?

Véleményem szerint - ezt a segítséget kérő hozzászólók megnyilatkozásából tapasztalom - többen azt hiszik, hogy itt egy hivatásos jogászokból álló, naprakész jogi és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező, profi csapat áll a rendelkezésükre.

Remélem, nem sértek meg senkit, de ez a valóságban nem így van!

Egy balesetnél sem lehet probléma, ha egy gyorsan és szakszerűen végrehajtott elsősegélynyújtás után derül ki, hogy a segítő nem orvos!

De annak, aki ide fordul, és az Õ problémája saját maga számára a legfontosabb, joga lenne tudni, hogy a jogi tanács - hogy tegyen-e, vagy ne tegyen valamit, esetleg feltétlenül forduljon ügyvédhez - mennyire megbízható (szakszerű, teljes körű), kitől érkezett.

Én is tudom, hogy a nyilvánosság a legjobb kontroll, gyakran kijavítják a hozzászólók egymás kisebb-nagyobb tévedéseit. Ugyanakkor mégis azt tartanám korrektnek - a jogi segítséget kérők felé - ha tudomásukra hoznánk az iskolai-, jogi végzettséggel, szakmai tapasztalattal kapcsolatos adatainkat, illetve azt, amiket még Önök vagy a többiek is kívánatosnak tartanak.

Tudom, a Jogi Fórum nem a nép ügyvédjének a fóruma, és bízom benne, nem csak joghallagatók, végzett jogászok, vagy ügyvédek segítségére van szüksége a betérő "vendégeknek".
Üdv.

Béres-Deák Attila # 2004.01.03. 17:33

Tisztelt Vikman Úr!
Köszönöm szépen!


attika

Vikman László # 2003.10.15. 09:13

Tisztelt Béres-Deák Úr!

Természetesen tiszteletben tartom kérését, és megkövetem Önt. Nem a rosszindulat vezérelt.

Vikman László

Leiterjakab # 2003.10.14. 17:35

Nahát, akinek 2 neve is van...:-))). Bátor az aki saját nevén mer írni én személyszerint nem tudnám ezt megtenni, nem mintha nem vállalnám fel a felelősséget saját hozzászólásaimért.

Attila, most már engem is egyre jobban érdekel, hogy mi van Gyulával. Tud róla valaki valamit?


Leiterjakab

Béres-Deák Attila # 2003.10.14. 14:49

Tisztelt Vikman Úr!
Gondolom a "Béres úr" rám vonatkozott. A fórumon Gyulához hasonlóan teljes, eredeti, anyakönyvezett nevemen jelenek meg. Ha nem probléma a továbbiakban a rám hivatkozást szíveskedjék a "Béres-Deák" formulával eszközölni.
Nagyon köszönöm!


attika

Vikman László # 2003.10.14. 09:38

Tisztelt Koi Gyula!

Először is: természetesen van lehetőség arra, hogy publikálja a tanulmányát a Jogi Fórumon. Másodszor: kérem nézze el nekünk, hogy ilyen lassan válaszoltunk kérdésére (sőt még csak nem is a főszerk. :), nem mindig figyeljük a fórum minden topicját, ezt Ön is, Béres úr is már több alkalommal észrevette. Igyekszünk a jövőben erre nagyobb hangsúlyt fektetni, a fórum szerkezetének átalakítása is végeredményben ezt célozta. És végül: szeretnék gratulálni a szerepléséhez, én is láttam Önt a Népszabadságban :)

Üdvözlettel

Vikman László

Béres-Deák Attila # 2003.10.11. 15:50

Tisztelt Főszerkesztő Úr!
Tessék már válaszolni Koi Gyula kolléga kérésére!
Most értettem meg, hogy miért nem ír a fórumban Gyula. Ha igen, akkor igen, ha nem akkor nem. Valamit azért kéne írni neki.


attika

Koi Gyula # 2003.07.28. 13:46

Foszerkeszto Úr, kérem, volna nekem egy álligkaros szakdolgozatom, amely a Közszolgálati etika címet viseli. 2002-ben született e munka. Egy része publikálásra került (Magyar Közigazgatás 2002. december 725 - 736. o.). De az egészet (110 oldal) sehol sem akarják közölni. Számíthatnék az Önök befogadó jóindulatára?

Tisztelettel:

               Koi Gyula


legislator

Koi Gyula # 2003.06.21. 10:04

the big cat írta - 2003.06.9 12:55
HAHÓ! Valaki, a probléma még mindig fennáll, sőt egyre több júzer nem látszik!” Sok júzer lúzer! (Bocs a szójátékért.)


legislator

Szilágyi Károly # 2003.06.11. 17:48

Sajnos ez ismert probléma, de már kész a fórum új verziója, amelyben biztosan nem lesznek ilyen jellegu gondok.

Az átállás hamarosan megtörténik, szíves türelmüket kérjük.

the big cat # 2003.06.09. 10:55

HAHÓ! Valaki, a probléma még mindig fennáll, sőt egyre több júzer nem látszik!

the big cat # 2003.06.05. 15:50

Valami probléma van a fórummal.

A fórumok felsorolásánál látszik, hogy van új hozzászólás, de ha bemegyek a listába, már nem látszik.

Pl. izabella user hozzászólása a joghallgatók fórumban 6. hó 4-én. De más hozzászólásokkal is előfordul, hogy elvesznek. Az oldal frissítése nem segít dolgon.

the big cat # 2003.05.23. 17:38

Nem lehetne, hogy a moderálás során mondjuk az itt nyitott, de egyértelműen nem ide illő, hanem mondjuk jóval inkább a segítségkérésbe tartozó topikokat áthellyezzék oda?

the big cat # 2003.05.23. 17:31

Csatlakozom. Én is szeretném látni a hosszú ő-ket í-ket, ű-ket stb.

A furcsa, hogy a kezdetekkor ez működött.

Info # 2003.05.16. 14:39

Érdekelne a portál látogatottsága. Tudnának erről valami információval szolgálni, esetleg egy scriptet elhelyezni?


kekec