Észrevételek, kritikák


Iucundus # 2012.05.03. 07:35

Régebbi fórumot, a "Csereszerződést" szeretném frissíteni, de az érdemi bejegyzésem nem kerül közzétételre.

Mi lehet a gond?


Ddr

Poruljárt_Attila # 2012.10.16. 08:36

Tisztelt Szerkesztők!

Szeretném észrevételezni, hogy egyes emberek csak azért vannak a fórumon, hogy felsőbbrendűségi komplexusaiknak megfelelően, piszkálódással töltsék a napot.

A leírt eset igazából teljesen mindegy, a lényeg, hogy válaszként rendszerint egy pökhendi, "joghoz közesincs" beírás születik.

Mint pl ez:
"Nehogy azt hidd már, hogy komolyan gondolja. Grafomán troll, provokál.”"

Szeretném javasolni a T Szerkesztőknek, hogy amennyiben a Fórum JOGI színvonalát fontosnak látják fenntartani, akkor az ilyesfajta megnyilvánulásoknak ne engedjenek teret. Persze a minőség, a színvonal kérdése az Önök ügye, ez csupán egy észrevétel részemről. Amit persze teljesen jogosnak találok!

Köszönöm szépen!

Rexor # 2012.10.16. 08:51

A tisztelt Szerkesztők, ha elolvassák mélyen tisztelt Póruljárt Attila fórumtárs becses hozzászólásait szerintem teljesen képben vannak arról, hogy kik azok,akik a fórum színvonalát emelik. Fenti fórumtárs hozzászólásai saját szubjektív véleményem szerint nem tartoznak a fenti körbe...

Poruljárt_Attila # 2012.10.16. 09:19

T. Szerkesztők!

Rexor nagyon jól megfogalmazta mondandója lényegét, mellyel akkor egyúttal igazolt is engem.
"saját szubjektív véleményem szerint ”"

Nos, én továbbra is A JOGI VONZATOKAT látnám fontosnak egy JOGI fórumon!

Aztán a döntés az Önöké.

Poruljárt_Attila # 2012.10.18. 05:36

T. Szerkesztők!

Szeretném megkérni Önöket, hogy ezzel az "új hozzászólók moderálása" dologgal legalább ne mindenkit egységesen nézzenek hülyének, mert persze vannak, akik megeszik gond nélkül, csak hát az a helyzet, hogy én pl már évek óta regisztráltam, eddig moderálva se voltam, na aztán mióta Matolcsyra tettem egy nem annyira kedvező megjegyzést, azóta kerültem a moderálandó kategóriába.

Úgyhogy nem, nem, szó sincs arról, amit próbálnak elhitetni, ugyanis ez nem a "kezdők" szűrése céljából van, hanem az ellenvéleménnyel rendelkezők megakadályozására, ellehetetlenítésére.

Nagy különbség!

Hát aztán mindenki hisz, amit hisz, az már más kérdés. Csak legalább komplett fogyatékosnak ne nézzenek már mindenkit, mert dühítő. De jelezném, hogy ne aggódjanak, ennek az egész jelenségnek már szép hírneve van a Fórumon kívül is.

Na ennyit a "szabadságról".

Aztán most meg feltételezem, ezt az írásomat nem fogják kiszedni, mert akkor azzal pont engem igazolnának.

Tisztelettel

ius latratus # 2014.02.19. 10:00

Címoldal: Módosul a Munka Törvénykönyve március 15-dikével...
:(

ius latratus # 2014.02.25. 09:05

Ma meg nagyon ráérek.
Még mindig ott van.
Ilyet nem teszünk ki egy ilyen honlapon.
:(

PGabe # 2014.02.26. 08:41

A "BKV bliccelés büntetés" fórum - jelenleg - utolsó három hozzászólásával lehetne esetleg valamit kezdeni? Mintha kezdene átmenni az oldal valami apróhirdetési fórumba, ahol ráadásul jó eséllyel pénzért árulnak kitöltetlen BKV bérleteket olyanoknak, akik jegy nélkül utaztak és elkapták őket...

Sherlock # 2014.03.04. 21:39

Javaslom a pitee nevű fórumozó kitiltását.

Panna50 # 2014.04.29. 20:25

Tisztelt Mindenki!

Szeretném megosztani személyes véleményemet a fórummal kapcsolatban.

Rövid ideje vagyok még csak jelen, de aktívan naponta be-be kukkantok, mert nagyon érdekesnek, sokszínűnek, és főleg hasznosnak találom azt itt felvetett problémákat, s a rájuk adott válaszokat.
Én úgy gondolom, hogy nagyon érdemes okulni, tanulni más kárából, ezáltal legalább már a mások által megismert hibákat nem követjük el (remélhetőleg).

Általában minden témakört végigolvasok, mert éppen akkor hiába nem érint az adott probléma, próbálom átérezni az ott leírtakat, s kutatni az okokat, s a megoldás lehetőség, ami a probléma kialakulásának a hátterében lehet.
Persze jócskán vannak olyan témák, amikhez hozzá sem tudok szagolni, azt is elolvasom, mert közvetetten azokból is lehet tanulni és okulni.
Amihez érdemben hozzá tudok szólni, azt megteszem, természetesen igyekszem pontosan, hitelesen, valósan tenni azt, hiszen ez szolgája a fórum célját.

Sok ismerősömnek ajánlottam, hogy olvasson bele, a tudatos és felelős állampolgári magatartás kialakításához és gyakorlásához elengedhetetlenül szükséges lenne.
Vannak akiket arra is biztatok, hogy bátran szóljanak hozzá, tegyenek fel kérdéseket, hiszen a homályosságot el kell oszlatni mielőbb, az vezet a világosság felé.

Nem vagyok semmiféle mozgalmár, azonban a bizonytalanságnál és a közönynél nincs rosszabb, az már a vég kezdete.

Ezúton is köszönöm, hogy eddig minden kérdésemre válaszoltak, hozzászóltak, üdvüzlet a szerkesztőknek és az összes résztvevőnek.

Angelicasol # 2014.04.30. 06:01

Sziasztok!

A Közvetítés - Igazságügyi Közvetítés témával nem lehetne valamit kezdeni? Színtiszta hirdetés, és ráadásul kóklerszagú...

szivas # 2014.05.22. 05:58

Tisztelt Forum,

régi olvasójuk (és írójuk) vagyok, nem tudom,b hogy jó helyen járok-e itt, és iilletékesek járnak-e erre.

Elsösorban hálával tartozom a forumnak, mert nagyon sok életmentö tanácsot kaptam már itt, igaz sokszor jeges hallgatást is, vagy olyan módon kódolt rejtjeles választ, amiböl nyilvánvaló, hogy nem a kérdezö amatörnek szól, hanem a jelenlevö többi bennfentesnek. De ez már a "cserélje le a fölhasználót"-kategoria.

Amiért most itt írok, azok inkább technikai, programozási nyügök, amelyek számomra idönként használhatatlanná teszik a forumot, de mindenképpen nagyon megnehezítik a használatát:

Nincs lehetöség a válaszban egyértelmüen hivatkozni arra a hozzászólásra, amelyre válaszolok
Ezek után nem marad más lehetöségem, minthogy a válaszba beleírom annak a topictársnak a nevét, akihez szólni szeretnék. De hogyan jelezzem, hogy az illetönek MELYIK hozzászólására gondolok, ha azoknak még csak SZáMA sincs? Leht, hogy az illetö közben 5 másik hozzászólást írt, és ha ezt lehetöleg még 2-3 másik, párhuzamosan futó témában tette, akkor teljes a káosz.

Nem baj, Isten majd kiválogatja?

3. Egy-egy hosszabbra sikerült hozzászólás a küldést követöen nyomtalanul elszáll. nagy öröm ez félóra befektetett munka után! És írás közben semmi nem jelzi, hogy az ember túllépett esetleg valami limitet, (ha van ilyen.)

4. Miután némely fölhasználók kérdését néha több napi jeges hallgatás követi, nem volna baj, ha egy rövid automata mail jelezné, ha mégis válasz érkezett. Egyszerü, automatikusan müködö funktio...

5. Utólag semmi módon nem lehet visszakeresni, hogy az ember hetekkel-hónapokkal elöbb mit írt és hova, mert a fölhasználónak nincs accountja. van erre valami megoldás?

Köszönöm a választ!

derill # 2014.09.01. 21:56

Szivas: Száma nincs, de van pontos dátuma. Egyszerre két helyre biztos nem tud azonos időben írni, hacsak nem ő nyerte a gépírási világbajnokságot, vagy esetleg Ctrl C - Ctrl V-vel dolgozik, de még akkor sem, mert a gép másodpercre jelöl.
Fél óra befektetett munka után jelöld ki és csinálj egy Ctrl C-t, utána nyomj entert, így ha elszáll, viszsamásolod.
Az 5. ponttal egyetértek, tényleg jó lenne. Írj a szerkesztőségnek.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Hisztilda # 2014.10.13. 18:36

Tisztelt Fórumozók!
Már 1 hete írtam kérdést a szomszédjog című fórumban.Szeretném megtudni mikor kapok rá választ.
Tisztelettel: Hisztilda

szuszika56 # 2014.10.15. 10:39

A kérdésemre egy hónapja nem kaptam választ.
Úgy gondolom - ahogy egy barátom is fogalmazott- hogy a közigazgatási joggal problémái akadnak a jogászoknak (vagy legalábbis nagyon kevesen ismerik !!). Közalkalmazottként elég sok probléma adódik, de nem nagyon kapunk megfelelő választ !!
Ha igen, akkor - természetesen??? - a munkaadó szempontjából kedvező a válasz ! Nem gondolom, hogy minden esetben így kellene, hogy legyen !

Egyjogász # 2014.10.15. 10:55

A Fórumon egyáltalán nem garantált, hogy valaki választ kap a kérdésére,és ha kap is, akkor a válasz jogilag megalapozott.

Szerintem forduljatok ügyvédhez, ha olyan fontos a dolog.

Rexor # 2015.12.09. 14:35

Ezt a GVH-s reklámot el lehetne tüntetni a háttérből? Nagyon zavaró, szinte az egész oldal működését leblokkolja.

wers # 2015.12.09. 15:12

Azt hogy csak engem szeret ennyire. Mármint a reklám.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.12.09. 15:13

Ne szépítsd, hogy szinte. :) Gyakorlatilag a honlap minden linkje órákon át a "Kartell"-re mutatott. Az egyes aloldalak csak úgy voltak elérhetőek, ha begépelted a pontos url-t. Ami azért egy fórumrovat vagy akár egy hír esetén sem sanszos, hogy megy.
Ilyenért már járna egy főoldalas elnézéskérés.

Rexor # 2015.12.09. 15:40

Egyetértek KBS. Lehet hogy Jockey Ewing keze van a dologban, mert kikezdett a kartellel.

Immaculata # 2015.12.09. 15:43

Megnéztem, milyen hírről maradtatok időben le:

"Madonna-kép sorsáról döntött a cseh bíróság ..."

:))

wers # 2015.12.09. 15:43

De hiszen már meghalt. Bár tőle ez sem lenne meglepő.

Immaculata # 2015.12.09. 15:45

Ki halt meg a kép, vagy a bíróság?

wers # 2015.12.09. 15:47

Az előző Rexor beírására ment.

Immaculata :))

cica122 # 2016.07.29. 11:54

Nem tartom szerencsésnek, ha egy jogász anélkül, hogy átlátná az egész ügyet (ami mondjuk érthető egy gyors kérdésfeltevésnél) azonnal eljeserítő, negatív választ ad, ráadásul eléggé lekezelő stílusban. A tanácsadó, segítő hivatást gyakorlóknál nem ártana egy kicsit pozitívabb gondolkodásmód, amely elősegítené a megoldások megtalálását.