Angol vagy német nyelv középfokú ismerete

Legislator # 2010.09.23. 20:53

Persze, használni is kell. Én valóban egy kicsit amolyan elméleti figura vagyok, aki élvezi a dogmatikát, a rendszertant, a felsorolást, a példákat:-). Nézz bele egyszer a kb. ezer oldalas Kovács-Lázár-Merrick-féle Angol nyelvtan A-tól Z-ig c. kötetbe. Sokat lehet tanulni belőle.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.09.23. 19:31

Kedves Legislator,

én nem tudok könyvekből nyelvet tanulni, csak úgy, ha használom...de persze nem vagyunk egyformák.:)

Kacsa11

Legislator # 2010.09.23. 18:00

http://www.berlitz.hu/hu/hibaoldal/

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.09.23. 17:58

Majd akkor én is a Berlitzhez járok szinten tartani, mert tényleg nagy név, persze csodákat nem szabad várni, a jó szótárak és leíró nyelvtanok nélkül mit sem ér a küzdelem.

Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2010.09.15. 18:59

a Berlitz ténlyeg jó hely
drága
de jó

*

így van Egyjogász, ahogy írod...

Egyjogász # 2010.09.15. 17:12

Kedves Kacsa,

Az általános műveltséget aláírom, DE.

Hozzánk jött egy srác egy NEMZETKÖZI (:)) irodából (nem vicc, megunta:) ), aki angolul anyanyelvi szintem beszélt, és németből is felsőfokúja volt.

4 év alatt a nyelvtudását egyszer használta, amikor is a titkárnő odakiabált neki, hogy "Gyere már ide Pista, valami hülye azt hiszi, hogy Csikágóban van, beszélj már vele, te biztos megérted." (sic.) (Mint kiderült, téves hívás volt.) Úgy hogy a végén beiratkozott a Berlitzbe valami szintentartó tanfolyamra, mert kezdett elfelejteni angolul.

Úgy hogy lehet, hogy ahol Te dolgozol, ott tudod használni napi szinten az "angolodat", de a magyar jogászok nagy többségének a napi munkájához nem kell nyelvtudás, Dr. Attikának igaza van, a hirdetésekben ez a követelmény manapság divatból van benne, ott is előírják, ahol valójában még köszönni sem kell soha idegen nyelven.

Dr.Attika # 2010.09.15. 15:20

OK. De nem látom, hogy jeleznék, hogy a nyelvtudás miatt több pénzt fizetnének. Régen az átkosban volt un. nyelvpótlék, ami nem volt kevés. Úgy 300-500 forint.
Szerintem ezt csak beírták , nem kell itt semmiféle idegen nyel tudása.

Kacsa1111 # 2010.09.15. 15:05

Kedves Dr.Attika,

talán a partnerekkel történő kapcsolattartás és kapcsolat-építés, ügyfelekkel való kapcsolattartás az, amihez nem árthat valamilyen nyelven beszélni...

vagy csak úgy, mint általános műveltség...:)

Kacsa11

siomnes # 2010.09.15. 14:56

Szerintem azért, hogy ha valamelyik német vonatkozású hírben azt látja a szerkesztő, hogy Bundesgerichtshof, akkor tudja, hogy kb miről van szó.

Dr.Attika # 2010.09.15. 14:13

Olvasom az alábbi álláshirdetést:
szerkesztőségi munkatárs (teljes munkaidő)
A Jogi Fórum – Első Magyar Jogi Portál pécsi székhelyére keres azonnali munkakezdéssel szerkesztőségi munkatársat.
• Feladatok:
o a jogiforum.hu portál tartalomszolgál¬tatással kapcsolatos napi szervezési feladatok ellátása,
o „offline” rendezvények, konferenciák szervezése,
o partnerekkel történő kapcsolattartás és kapcsolat-építés,
o ügyfelekkel való kapcsolattartás.
• Elvárások:
o jogász vagy jogi asszisztensi végzettség, ennek hiányában jelentős releváns tapasztalat,
o nagyfokú önállóság,
o kiváló kommunikációs és szervezési készség,
o kreativitás,
o irodai és internetes szoftverek zökkenőmentes használata,
o angol vagy német nyelv középfokú ismerete.

Minek kell ehhez a munkakörhöz angol vagy német nyelv középfokú ismerete?
Olvasott már valaki angol vagy németnyelvű hozzászólást?