Többszörözés - trollozás :(


Szilágyi Károly # 2006.09.05. 18:16

Kedves Vadalma!

A többszöri hozzászólásokat valóban figyeljük, ennek ellenére egy-egy esetben elkerülheti a figyelmünket.

A felhívással kapcsolatos javaslatával teljesen egyetértettünk, köszönjük!

Vadalma # 2006.08.28. 13:49

Kedves Szerkesztő úr,
Kedves Fórumozók,

a következőben kérném segítségeteket/ véleményeteket.

1. Sokszorosítás

Ugyan az új hozzászólások szerkesztőfelületénél már megjelenik a figyelmeztetés, hogy "Azonos kérdés többszöri beküldése esetén az összes hozzászólást töröljük!", de sajnos ennek ellenére rengeteg a többszörös kérdésfelvetés (a rekord amit eddig számoltam, 4 db volt ua.-bból pár perc eltéréssel). Szerintem ez már abszolút troll-kategória.

Természetesen megértem, hogy a kérdezőnek nagyon fontos a kérdése, de azt gondolom, hogy pont az fantasztikus ebben a fórumban, hogy nagyon-nagyon ritka a megválaszolatlan felvetés; a legtöbb kérdésre szinte azonnal rárepülnek a kollegák, nem szükséges tehát aggódni.

Sajnos, pont az ilyen többszörös kérdéseknél gyakori, hogy a válaszoló érintetlenül hagyja, vagy azért, mert ilyen nehéz természetű, mint én, hogy zavarja a sokszorosítás, vagy azért, mert azt gondolja, hogy más majd máshol sicher válaszol.

Javasolnám tehát, hogy fenti felirat helyett (mely alapján nem tudom, hogy történik-e törlés, mivel ez persze nem látszik :)) valami olyasmi szerepeljen, hogy "Kérjük, kérdését egyszer tegye föl! A többszörös kérdésfeltevéssel zavarja a fórum működését, és nehezebben tudnak Önnek választ adni a fórumozók." vagy ilyesmi.

2. Új topik

A másik felvetésem: lehet, hogy csak engem zavar, de talán sokkal szerencsésebb volna, ha mindenki új topikot nyitnba, mert sokszor ráír egy új kérdező az előző még megválaszolatlan kérdésre, és ott valaki így kimarad :(

Javasolnám szintén az új hozzászólás szerkesztőmezőjénél feltüntetni, hogy "Kérjük, nyisson új topikot kérdésének, amennyiben az nem tartozik szervesen egy előző topikhoz sem." vagy ilyesmi.

Nagy érdeklődéssel várnám véleményét, véleményeteket fentiekkel kapcsolatban.

Mielőtt ráakadtam a jogifórumra, nem is gondoltam, hogy létezik fórumfüggőség :)

Minden kedves Fórumozónak köszönettel (és elnzését kérve a lányregény-terjedelmű hozzászólásért)

Vadalma