Sziasztok!
Túléltem én is - zéró büntetőjog tapasztalattal. Nagyon rendes bizottság a Fővárosi Ítélőtáblán, bár az elnök dandártábornokot a portástól kezdve mindenki "véreskezűnek" írta le (vagy csak mi értettük így), így kezdődött.
Btk: hatály és minden a közokirat hamisításról- főleg az, hogy mivel áll halmazatban. Ez utóbbi kevésbé ment.
BE: iszonyat leblokkoltam, elsőre nem jutott eszembe egyetlen alapelv sem, de aztán javult a helyzet. Kérdezték még, hogy mikor kell zárt tárgyalást tartani- no itt se sok jutott eszembe, de ez is megvolt. A dandártábornokról kiderült, hogy cukimókus :-))).
Legrosszabb a BV lett. A vizsgáztató nagyon kedves volt, és tulajdonképp megkegyelmezett. Valahogy nekem úgy tűnt (kidolgozott tételsort tanultam főleg, a törvényt csak olvastam)- hogy az egész lényege, hogy mit csinálnak az elítéltek odabenn. A vizsgáztató pécsi prof szerint meg a tananyag lényege az volt, hogy hogyan lehet őket onnan kihozni... ki mikor mentesül... Meg sikerült még pár olyan dolgot kérdezni, ami a kidolgozott tételben tuti nem volt benne- így majdnem szívtam, de mivel a többi megvolt és utolsó vizsga ÉS rendes bizottság, megmentettek.