szakvizsga - "B" rész (büntető)

Impossible # 2017.04.09. 22:23

Kétségtelen, hogy a büntetőjog logikájában fellelhető egyfajta szépség, bár ezernyi másban jobban tudok gyönyörködni. Az ember alkotta logika szép, de még sehol sincs attól, aki akár a logikát is lehetővé tehette az ember számára, és ezért a logika is, a büntetőjog is egy önmagába zárt világ, aminek a belső szépsége külsőleg a semmibe nyúlik.

Impossible # 2017.04.11. 22:31

Tök jó, hogy nem volt világos, hogy erre külön topic létezik. :D

dr.szofi # 2017.04.13. 16:27

Sziasztok! Ma sikeres bünti vizsgát tettem. A kurián voltam, kedves bizottságnál figyelembe vették azt is h közöm sincs a büntető szakághoz. A kérdéseim:
Btk. Kisérlet fajtái, kegyelem fajtái, különbség, büntetőjogban milyen tipusai vannak, kényszergyogy feltételei, sikkasztás elkövetési magatartásai, többre nem emlékszem
Be. Ügyész feladatai, vádelhalasztás, biroság elé állitás
Bv ebböl sok apro volt evsz, büntetés végrehajtás rendje, büntethetöség elévülése, szabálysértés alapelvei

Mindenkinek sok sikert! És van egy campus kiados általános részem és egy bv könyvem elado utobbiban 2 oldal van kihuzva. Kettöt 6ezerért odaadnám árpád híd környéki átvétellel mellé a jegyzeteimet és toth mihály féle elöadásanyagokat

PAndrea # 2017.04.13. 22:08

Dialog Campus Büntetőjog I. könyv aktuális kiadás, aláhúzott de szép állapotú, 2.800 Ft-ért eladó, átvehető Budapesten a Széll Kálmán téren, érdeklődni kalman.petra@gmail.hu

Szani89 # 2017.04.15. 12:43

Sziasztok!
Valaki tud abban segíteni,hogy ha nem megyek el a vizsgára
annak mi lesz a következménye? Újra kel kezdenem egészet?ez lenne a második vizsga.C meg van
Nincs több halasztási lehetőségem

Előre is köszönöm

Impossible # 2017.04.15. 13:18

Az egészet csak akkor kell újra kezdened, ha az egész szakvizsgát nem fejezed be a megkezdésétől számított 5 éven belül.

Ha nem mész el egy részvizsgára (pl. B részből), és nem tudsz halasztani (bár nem tudom, miért ne tudnál), akkor újra be kell fizetned majd a vizsgadíjat a következő jelentkezéshez.

Én ennyit tudok hozzászólni a szabályzat tanulmányozása után. De érdemes lenne ettől még rákérdezned telefonon, hogy ez tutira így van-e.

(Személyes megjegyzés: ha esetleg amiatt nem mennél el, mert nem érzed magad eléggé felkészültnek, akkor szerintem érdemesebb megpróbálni, mivel nincsen veszíteni valód, max. nyerhetsz. :) )

gyongyi1104 # 2017.04.18. 13:42

Kedves Vizsgázók!

Eladóvá váltak Dialóg Campus-os szakvizsga felkészítő könyveim.

Büntetőjog I. (Balogh Ágnes, kézirat lezárva: 2015.02.09., eredeti ára: 4.980.-Ft) 2.500.-

Büntetőjog II. (Balogh Ágnes, lezárva: 2014.03.15., eredeti ára: 6.480.-Ft) 3.500.-

Büntető eljárásjog (Herke Csongor, lezárva: 2014.03.31., eredeti ára: 6.480.-Ft) 3.500.-

Büntetés végrehajtási jog és szabálysértési tételek(Vókó György, lezárva: 2015.06.20., eredeti ára: 5.980.-Ft) 3.000.-Ft

Együtt odaadom: 11.000.-Ft-ért. Postázni tudom a könyveket. Érdeklődni: gyongyi1104@freemail.hu-n lehet.

kiskrisztina # 2017.04.18. 16:14

Kedves Mindenki!
Bv-ből írásbeli feladatokat tudnátok nekem mondani ami a korábbi vizsgákon előfordultak? Milyen típusú feladatok a jellemzőek? Mi az amire inkább hangsúlyt fektetnek? Hátha segítene ez nekem a felkészülésben :) kinyomtatott formában is be lehet vinni a törvényeket? A szóbeli vizsgán már egyátalán nem
is lehez javítani ha esetleg az írásbelin nem a megfelelő határozatot hoztam?
A friss vizsgázók a szóbeliről is megoszthatnák a tapasztalataikat :-)mi hogyan zajlik... nagyon köszönöm :))

E0123 # 2017.04.20. 15:15

SZiasztok!
Eladó Büntetés végrehajtási jog és szabálysértési tételek TK (Vókó György, Hatodik teljesen átdolgozott kiadás, eredeti ára: 5.980.-Ft) 2.800.-Ft

Érd.: eszterkisvari@gmail.com

onlygodcanjudgemeonce # 2017.04.21. 18:38

Büntető (anyagi/Btk) írásbeli feladatom (első fokú ítéletet kellett írnom): BH 2002.11.421

Gyakorlatilag félig sikerült eltalálnom a helyes minősítést (mint a BH-ban szereplő elsőfokú bíróságnak), ennek ellenére engedtek vizsgázni. A végén meg is jegyezték, hogy főszabály szerint nem lehetett volna megengedniük, hogy szóbelizzek a hiba miatt, de örültek, hogy mégis megengedték, mert látták, hogy egyébként van fogalmam az anyagról. Mondjuk 3 év büntizés után be is cseszett volna, ha nincs. Az utánam következő vizsgázó sajnos teljesen elrontotta a feladatát, őt nem is engedték szóbelizni. Szerintem elmondható, hogy ez az engedjük/ne engedjük dolog abszolút bizottság és hiba függő.

A BTK-s elnök egy alkotmánybíró volt (:D), a Be. egy koll.vez, a Bv./szabs.-ot pedig az egyik főügyészség vezetője kérdezte. Szóval innen nincs nagyon feljebb.

A kérdések, amikre emlékszem.

Btk:

• 3/2013. BJE.
  • közérdekű munka/jóvátételi munka elhatárolása

Be:

• bíró kizárása teljesen
  • pótmagánvád
  • szakértő

Bv./szabs:

• szabs. szankciókat felsorolni
  • ügyész szerepe
  • több végrehajtandó szabadságvesztése elrendelése esetén a mik a szabályok
  • büntetések végrehajtásának sorrendje

Jelöltként nekem abszolút rendben voltak a kérdések, - a szakmai tekintély ellenére - nagyon kedvesek voltak, próbáltak rávezetni a válaszra, ha éppen nem ugrott be.

Impossible # 2017.04.23. 23:47

Akinek nagyobb a tudása, annak nem arra kell rámennie, hogy a kevesebb tudásút kiszívassa, ez csakis a jó öreg idehaza lehet így. De itt nagyon. A szánalmas mindenit minden gyökérkedő őskövületnek! Semmi helyük terpeszkedni a vizsgabizottságban!

csicsike861 # 2017.04.25. 19:46

Sziasztok!
Meg tudná nekem nézni valaki, hogy júniusban van-e még hely jelentkezni büntetőből ?
Sajnos még nem kaptam meg a munkáltatómtól a joggyakorlatról kiállított igazolást, így nem tudok regisztrálni és nem látom a szabad helyeket.
Nagyon hálás lennék a segítségért!

Burn Out # 2017.04.25. 21:23

június 2.,7.,8.,9., 14. - ezeken van még hely, utána már csak szeptember

csicsike861 # 2017.04.25. 21:57

Köszönöm a választ , kedves Bum Out! Ezek , ha jól sejtem szóbeli helyek... Azt még megnéznéd nekem esetleg, hogy írásbelire is van-e hely? Büntetés-végrehajtásból szeretnék írásbelizni.Előre is nagyon-nagyon köszönöm !

Impossible # 2017.04.25. 22:38

júni. 28., 29., 30. írásbelin mindegyik napon ezek közül 1 db szabad helyet látok.

Szerintem mondd meg a munkáltatódnak, hogy sürgős. :)

dorotti.nagy # 2017.04.26. 18:13

Sziasztok!

B részhez eladók az alábbi könyveim:

Dialóg Campus - Büntetőjog I. (2016. január 1.) 4980 Ft helyett 3200 Ft.

• kb. az 1/3-a van szövegkiemelővel kihúzva

Dialóg Campus - Büntetőjog II. (2016. augusztus 31.) 6980 Ft helyett 5500 Ft.

• 4 oldal van szövegkiemelővel kihúzva.

Dialóg Campus - Büntetésvégrehajtási jog (2015. június 20.) 5980 Ft helyett 5000 Ft.

• nincs benne kihúzás

Érdeklődni a dorotti.nagy@gmail.com e-mail címen.

Dr.Attika # 2017.04.26. 21:41

Már leírták többen, hogy ez nem a megunt könyvek bolhapiaca, hanem a szakvizsga tapasztalatok megosztásának helye.

Impossible # 2017.04.27. 19:06

Ez már olyan, mint hogy a pénz oda megy, ahol van. Mivel itt van szó állandóan a szakvizsgáról, itt van a legnagyobb esély arra, hogy megvegyék a könyveket, hiába van erre külön topic (ahová pedig senki sem ír, és nem véletlenül). :)

Anikó04 # 2017.05.04. 07:38

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e olyan személy, aki le szeretné adni a június 7-ei időpontját, mert elhalasztja a vizsgát. Ha igen, akkor a részleteket pm-ben megbeszélhetjük.

Impossible # 2017.05.04. 07:52

Nem hangzik rosszul :D Kár, hogy nincs időpontom :D

E0123 # 2017.05.04. 11:50

Sziasztok!

Ha már (nem csak) a "megúnt" könyvek piaca a fórum (bár szerintem nagyon hasznos ez a funkciója is) gondoltam megosztom én is a tapasztalataimat a vizsgával kapcsolatban.
Már voltam egyszer, akkor sikerült a BE és BV része, de az anyagi jog sajnos nem. Btk-ból most voltam. Tőlem inkább ilyen kissebb, promt kérdéseket kérdeztek, és gyakorlati szemszögből voltak kiváncsiak a válaszra is. Amire emlékszem:

• időbeli hatály,
  • folytatólagosság,
  • mi van akkor ha vki 2004,2005 és 2006-ban is elkövet bcs-ket, ezek a folytatólagosság körébe tartoznak, és minden elkövetéskor más-más Btk volt hatályban, mit kell alkalmazni
  • milyen mellékbüntetések vannak (vigyázat nem csak egy!)
  • bűnpártolás és orgazdaság összehasonlítása
  • pénzhamisításnak van-e gondatlan alakzata

Az elméleten kívül, mondom inkább a gyakorlatra mentek rá, meg is kaptam, hogy nem nagyon látom gyakorlatban a dolgot... (soha nem foglalkoztam és nem is tervezek...) Mindegy, a lényeg h megvan.

A gyakorlati praktikákon túl pedig eladóvá vált

• Büntetőjog I. (Dialog Campus, Balogh Ágnes, lezárva: 2016. január 1.) ára: 3000.-
  • Büntetőjog II. (Patronicium, Deres Petronella, lezárva: 2016. május 2.) ára: 4000.-

vagy a kettő együtt: 6500.-

Érdeklődni: eszterkisvari@gmail.com

Üdv.
E.

ninive444 # 2017.05.09. 13:25

Sziasztok!

Az alábbi Dialóg-Campus könyveket eladnám:

Büntetőjog I. Általános rész ( Balogh Ágnes, 2016. január 1.)
Bolti ár: 4980 Ft helyett 2500 Ft.

Büntetőjog II. Különös rész ( Balogh Ágnes, 2016. augusztus 31.) 6980 Ft. helyett 3500 Ft

Büntető eljárásjog ( Herke Csongor, 2014. március 31.) 6480 Ft helyett 3200 Ft.

Büntetés-végrehajtási jog és szabálysértési tételek ( Vokó György, 2015. június 20.) 5980 Ft helyett 3000 Ft.

A könyvek szövegkiemelővel ki vannak húzva.
11000 Ft-ért együtt odaadom őket. Érdeklődni a ninive444@yahoo.com emailen vagy a 20/2554461 számon tudsz. Budapesten a Nyugatinál tudom átadni.

Üdv,

István

dewü # 2017.05.09. 16:03

Kedves Kollégák!

Sikeres vizsga után eladóvá váltak teljesen új állapotban lévő alábbi könyveim:

• Büntetőjog I. Általános rész, Patrocinium, BP, 2015 (szerk.: Domonkos Andrea) 2500 HUF
  • Büntetőjog II. Különös rész, Patrocinium, BP, 2016 (szerk.: Domonkos Andrea) 3000 HUF
  • Magyar Büntetőjog Különös rész, Complex, BP, 2013 (Görgényi-Gula-Horváth-Jacsó-Lévay)

Ezen könyvek nélkül tapasztalatom szerint nem tudtam volna sikeres vizsgát tenni, Be. és Bv. törvényből megoldható.

Jelentkezés: veressoszi@gmail.com (+36 20 589 38 39)

Kérdéseim (amire emlékszem):
Fiatalkorúakkal kapcsolatban rengeteg kis kérdés (!!!)
Büntetések, intézkedések elhatárolása
Be. tárgyalás megnyitás, megkezdés
Bv. Sajtó-kapcsolattartás
Szabálysértési alapelvek nagyon részletesen
Cserbenhagyás vs. segítségnyújtás elmulasztása
Bv. bíró feladatai részletesen kifejtve
Bűnpártolás, orgazdaság elhatárolása
Akarati, felismerési, belátási képesség elhatárolása
A vizsgabizottságot inkább nem minősíteném...

Sok sikert mindenkinek!

Magister81 # 2017.05.10. 17:44

Sziasztok!
Megpróbáltam tételeket keresni ma a B rész Gmail postafiókjában, de teljesen üres volt. Tudja valaki esetleg, hogy érhetőek el az eddig ott fellelhető anyagok (vagy, hogy miért tűntek el onnan)??

Üdv,
A.

ninive444 # 2017.05.11. 11:42

Sziasztok!

Az alább meghirdetett büntetős könyvek elkeltek.

Üdv,