A szakvizsgás ügyintézők legalább annyira segítőkészek, mint a cipőm talpa.
BV:
iratminták: Vokó György szakvizsga könyvében rengeteg van.
Kapott már valaki behívót nov 16-re írásbelizni bv-ből?
(Még hogy egy hónappal előtte meg kell kapni...)
BV:
BV:
November 16 - Torgyán Józsi bácsi szülinapja.. ..említsétek meg, hátha oldja a hangulatot!
Sziasztok!
Én ma voltam Bv-ből, röviden ismertetem a kérdésem. Egy Bv. bírói határozatot kellett hoznom feltételesről az intézet javaslata alapján. emberünk 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltíltásra lett ítélve, feltételes esedékessége 2005. augusztusában. Előtte 3 hónappal tette a javaslatot az intézet. Javasolta, mert 7szer volt dícsérve, szorgalmas, jó magaviseletű, az okozott kárt megtérítette a munkadíjából, rendezett a kapcsolattartása. Annyi volt odaírva, hogy nekem júniusi dátummal kell meghoznom a határozatot. Én feltételesre bocsátottam augusztussal, mert akkor tölti ki a 3/4-ét, és jó a magaviselete. Remélem jó lett. :)Gondolom az esedékes időpont előtt 1 hónappal is lehet már döntést hozni.
Znati,
gratulálok, biztos jó lesz! :) A fickónak, akit feltételesre engedtél, mennyi a feltételes szabadság próbaideje?
Ha van esetleg iratmintád (Vókó könyvön kívül), szívesen megvásárolnám!
Előre is köszi!
Azt írtam, hogy a feltételes tartama megegyezik a szabadságvesztés hátralévő részével. De most hogy utána számoltam, 6 hónap van hátra, tehát kevesebb mint 1 év. Ebben az esetben az utolsó napon kitöltöttnek kell venni, ha nem rendelték el a végrehajtást. Itt most arra gondolnak, hogy a feltételes alatt nem rendelik el, ugye?
Sziasztok!
Komplett kidolgozott „B“ tételsor eladó (10.000,– Ft)
Tel: 06–20–223–9240
Znati,
igen, a feltételes alatt ha nem rendelik el, máskor mikor... Szerintem tuti jó lesz, ne aggódj. Majd számolj be a szóbeliről! Drukk!
Kedves szakvizsgázó társak!
November második felére kértem vizsgaidőpontot büntetőjogból. Ez már a második részvizsgám lesz. Kapott már valaki vizsgaidőpontot büntiből november 16-ával, vagy november 23-ával kezdődő hetekre?
Csak tájékozódni szeretnék, mert még nekem nem jött semmilyen jelzés!
Előre is köszi a visszajelzést!
Sziasztok! Túl vagyok rajta. OIT-ban voltam, Bárándy Gergő volt az elnök.
Az írásbelimet pontosítottam, így az is jó lett és Bv-ből kérdezték: az intézetbe a befogadást, az enyhébb végrehajtási szabályokat, a végrehajtás utólagos meghatározását, szabálysértésből a perújítás okait. Mindenből pár mondatot, még a felét sem hagyták végigmondani.
Anyagi jog: jogos védelem, magánlaksértés. Az egy dolog, hogy elmondtam a törvény szövegét, de ennél több kellett volna, nem ment, emiatt 3as lett.
Be. pedig bünügyi nyilvántartás, mi az a DNS profil, időbeli hatály, területi hatály, szakvélemény miből áll, mikor kötelező, magánvádas eljárás.
Az anyagin kívűl a többi 5ös lett.
Sajnos volt, akit megvágtak, de azt mondta tényleg nem tudta.
Kitartást mindenkinek!
hétfői információ a szakvizsga bizottságtól, hogy idézem: "most a 23-i polgár van kinn"
Ebből én azt értettem,hogy épp azt postázták, tehát a 16-i behívók már elvileg megérkeztek a vizsgázókhoz.
A 23-i behívók szerintem a napokban érkeztek/érkeznek meg.
Azt mondták heti 60 írásbeliző lehet, szóval türelem mindenkinek-csak néha nehéz...
Znati!
A bűnügyi nyilvántartást mennyire kérdezték részletesen?
Znati,
gratulálok!! :-)
Az írásbeliden mit kellett pontosítani? Ezt írd már meg légyszi, mert én is bv-ből fogok írni és nagyon érdekel!
Köszi!
Sziasztok!
Miújság a szakvizsgázókkal? A héten nem volt senki, aki megosztaná velünk a tapasztalatait?
Sziasztok!
Büntetőeljárás és büntetés-végrehajtási jogi iratmintatár kiváló állapotban eladó. Egyszer használtam,amikor a szakvizsgán írásbeliztem, bv jogból. Az írásbelire csak ebből készültem, nekem bevált.
Az új ára: 5700 Ft, én odaadom 3000,- Ft-ért, akit érdekel a következő email-en tud érdeklődni.
apu30@citromail.hu
Sziasztok!
Büntetőeljárás és büntetés-végrehajtási jogi iratmintatár kiváló állapotban eladó. Egyszer használtam,amikor a szakvizsgán írásbeliztem, bv jogból. Az írásbelire csak ebből készültem, nekem bevált.
Az új ára: 5700 Ft, én odaadom 3000,- Ft-ért, akit érdekel a következő email-en tud érdeklődni.
apu30@citromail.hu
Sziasztok!
Sziasztok!
nov 30 bv írásbeli. jön még vki akkor?
Köszi
Szia Mindenkinek!
Ma büntető szakvizsga Legfü-n. 5/5 siker, korrekt bizottság (kivéve a harmadik rész)lásd alább.
Az én kérdéseim:
Btk: társas elkövetői alakzatok (ezekről minden), kényszerítés-önbíráskodás, közokirathamísítás (közokiratok fajtái)
Be: nyomozási bíróról minden, zár alá vétel-biztosítási intézkedés, nyomozás felfüggesztése, jogorvoslatok a bírósági szakban (I. II. III. fok, rk. jogorvoslat) felsorolás
Bv és Szabs: bv. szervezeti felépítése, munkáltatás, bv. gazdasági társaságai???, szabs-i eljárásban kézbesítés szabályai...
3-ik részről no comment...
Eredmény:4-4-2, de MEGVAN!!!!!!!!!!!!!!
Mindenkinek sok sikert!
BM
Sziasztok!
A héten én is sikeresen végeztem a büntetővel.
L.Ü-n vizsgáztam, nagyon rendesek és korrektek voltak.
Kérdéseim, amikre emlékszem:
Bv-szabs: ügyészi óvás, bv bíróról néhány mondat és ezzel kapcsolatban kis kérdések
Btk: maradékbűncselekmény, mi jut róla eszembe; szükségesség-arányosság, bírói mentesítés, lopás-sikkasztás különbsége
Be: ki az a magánfél, ezzel kapcsolatban biztosítási intézkedés-zár alá vétel, felmető ítélet mellett milyen szankciókat lehet kiszabni,biztosíték
Kb ennyire emlékszem.
Nem kell semmi sem részletesen, 1-2 dolgot mondasz róla és nem kérdezik tovább.
Mindenkinek szép hétvégét!
Sziasztok!
Sziasztok!
Szükségem lenne néhány okos tippre, hogy hogyan kezdjek hozzá a büntihez.
A polgáron túl vagyok, jól is sikerült, de büntetővel soha nem foglalkoztam. (a 3 és fél év alatt egyszer voltam egy db szabsértes tárgyaláson) Se agyam, se tehetségem nincs a büntihez. A múlt hét végén beleolvassgatam az államvizsgás jegyzeteimbe és kb olyan volt, mintha kinaiul lenne...
Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan állítsam át az agyamat? :)
Előre is köszi mindenkinek!
É
évicsibe én is hasonló cipőben jártam, minimális büntetős gyakorlattal indultam neki a b résznek. Az agyamat átállítani nem sikerült sajna. Fogat összeszorítani, és nekiállni. Az anyagi jog egész jól ment, abból az általános rész a legfontosabb,arra jobban koncentráltam, szerintem azzal neked sem lesz gondod. A Bv becsapós, mert ahogy olvassa az ember, olyan könnyűnek tűnik, én azt hagytam a végére, úgy éreztem tudom, aztán bepánikoltam az ismétléskor, mert tök kínai volt az egész. Szerencsére nagyon könnyű kérdéseket kaptam :-) Szerintem a Be a legrosszabb, hosszú, és nagyon komplex, már az egyetemen is utáltam. Én nagyon szenvedtem vele, azzalkezdtem a tanulást, azt tapasztaltam, hogy ha kicsit ülepszik az anyag, az ismétlés csodát tehet. Ha nagyon polgáris az agyad, figyelj a szavakra, mert egyes fogalmak mást jelentenek a Be-ben min a Pp-ben (pl berekesztés).

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02