szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

drkriszti # 2011.07.06. 09:43

Kedves kbs! Tudom, hogy már korábban is bejelentkezhettem volna, de nincs hova sietnem...:)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.06. 07:42

Kriszti, ha június végén lejárt a 3 éved, akkor már márciusban bejelentkezhettél volna vizsgára, ahelyett, hogy csak szeptemberben kezdesz készülni. Szeptemberi vizsgára szerintem még most is bejelentkezhetsz.
Persze, ha szeretnéd minél tovább húzni a jelöltösködést...

Julius_Maximus # 2011.07.06. 06:17

Eladnám Az Európai Unió joga a gyakorlatban című könyvemet. A könyv bolti állapotban van, nincs aláhúzás benne.
Irányár: 5000,-Ft

drkriszti # 2011.07.05. 14:04

Sziasztok!

Kriszti vagyok, jelenleg ügyvédjelöltként dolgozom, június végén járt le a 3 éves joggyakorlatom.
Szeptemberben kezdem a felkészülést a C részre, ezért szeretnék kapcsolatba kerülni olyan "sorstársakkal", akik szintén ezzel a blokkal kezdenek. :)

Múlt héten beregisztráltam az elektronikus jelentkezési rendszerbe, de úgy hallottam, hogy elég lassan zajlik a feltöltött adatok ellenőrzése. Meddig várjak a visszajelzésig? Jobb, ha papír alapon is elküldöm a jelentkezést, hogy biztosra menjek?

Köszönöm a válaszokat, és azok jelentkezését, akik szintén most állnak neki a szakvizsga időszaknak!

Együtt könnyebb! :))

adventure # 2011.07.01. 08:30

Túl vagyok rajta, éljen! LB-n vizsgáztam, és ezzel megvan a szakvizsgám:)
Rendes bizottságunk volt.

Kérdéseim:

Alk-közig: gyülekezési jog, közig.hat. bírósági felülvizsgálata (alapban kérdezte csak)

Munkajog: munkaszerződés kötelező elemei, munkaszerződés módosítás körébe nem eső esetek, munkaidőkeret, munkáltató kártérítési felelőssége

EU: közszolgálati bíróság, szubszidiaritás, diszkriminatív adózás tilalma (ő kérdezett a legrészletesebben).

5,4,4:DDD

Dorka0629 # 2011.06.30. 17:49

Sziasztok!

Eladnám a közig-alkotmányhoz használt Chronowski-Rózsás könyveimet. A könyvek ki vannak húzva tollal és színes kiemelővel, ha kevés az idő, ez segít...
Eredeti áruk együtt 9000 ft volt, én darabját 1700-ért, tehát a kettőt együtt 3400 ft-ért gondoltam+posta...
Ha vkit érdekel írjon privit!

Mindenkinek szép nyarat!

simag # 2011.06.30. 14:51

Sziasztok!

Szerencsés voltam meglett a C-rész, mindenkinek hasonló jó vizsgabizottságot kívánok!

Vannak NOVISSIMA könyveim, amelyek eladók:

Dr. Csink Lóránt: Alkotmányjog (2010), nincs kihúzva: 2500 helyett 1500

Dr. Csink Lóránt-Dr. Rixer Áddám: Alkotmányjog és közigazgatási jog (2006), kihúzott: 3500 helyett 1000

Dr. Horváth István: Munkajog+KTV+KJT (2007), nincs kihúzva 3500 helyett 2000

Molnárné dr. Balogh Márta: Társadalombiztosítás jog (2008), nincs kihúzva 2900 helyett 1500

Jeney-Kende-Lövenberg: Európai Közösségi jog (2011), nincs kihúzva 3500 helyett 3000

Tel: 30/365-10-54

s1s@freemail.hu

MINDENKINEK EGY KALAPPAL

doktordorka # 2011.06.29. 15:04

Szia Rafina!
C részből Novissimás könyvem van eladó közigből. 2011. márciusi zárás. Kihúzóval van kiszínezve, írni nem írtam bele. 2000 Ft-ért eladó.

06-20-485-3410

doktordorka # 2011.06.29. 13:02

Szia Rafina!

C részből Novissimás könyvem van eladó közigből. 2011. márciusi zárás. Kihúzóval van kiszínezve, írni nem írtam bele. 2000 Ft-ért eladó.

Libertin (törölt felhasználó) # 2011.06.29. 08:51

köszi szépen!

kondidori # 2011.06.29. 08:32

Igen, délre kell menni, mert ott adják meg a helyszint. És érdemes is odamenni pontosan, mert sokszor elirják a névsort - amikor én voltam is volt két ember akik Adrián helyett Adrienn volt, meg egy Enikő, aki Ernő lett - és kell idő ahhoz, hogy leadminisztrálják a tévedést.

Rafina67 # 2011.06.29. 08:31

Sziasztok!

Novemberben mennék erre a "C" részre. Tankönyvekre lenne szükségem. Kérem, hogy akinek már nem kell és nem írt bele sokat az írjon emailt, hátha megvenném a könyveit.

Anyagi részt a törvényből a Be-t és a Bv. jogot tankönyvből kell átolvasni.

A bizottság nagyon segítőkész volt. Szigorúan csak azt kérdezték, ami a tételsorban benne volt. A Bv-t a kezembe sem vettem de kihúztak belőlem egy közepest.
Ha csak kevés az időtök az a vizsga megcsinálható munka mellett is szerintem 3-4 hét tanulással. Csak a vizsga előtti pár napot kell kivenni szabinak hozzá.

Várom a tankönyveladók leveleit!
Köszönöm!

Libertin (törölt felhasználó) # 2011.06.29. 07:40

Sziasztok! 13 órára van kiírva a szóbelim. Hallottam, hogy 12.00-ra kell menni, akkor hirdetik ki a bizottságokat. Tényleg délre kell menni? Mi van, ha nem érek oda? Köszi

Tig. Évi # 2011.06.27. 08:19

Sziasztok!

Eladnám Chronowsky Nóra-Rózsás Eszter Alkotmányjog-közigazgatási jog I-II. könyveimet. Én csak ezekből tanultam és bevált. Minden ABH-t tartalmaz, ami a vizsgához kell. Nem kell összeszedegetni, minden egyben van.
A lényeg ki van benne húzva színes filccel, ami kevés idő híjján aranyat ér. :-)

A könyvek eredeti ára 4 480,- Ft/db. Én darabját 2 000,- Ft-ért odaadnám+ postaköltség. Vagy ha valaki Pécsett jár, akkor meg is nézheti és személyesen át is veheti.

Ha valakit érdekel, írjon privát e-mail-t.

Mindenkinek jó nyarat és sikeres felkészülést!

Tig. Évi # 2011.06.24. 20:07

Én arra gondoltam, hogy a bünti résszel folytatom. Azt még szerettem az egyetemen. Majd valamikor szeptember-októberben gondoltam folytatni. Legyen azért egy kis nyaram is... :-)

De a polgár az iszonyú messze áll tőlem is. Azzal nem tudom mi lesz...

Én is a közigben dolgozom és a közig szakvizsgát meg is csináltam tavaly. De arra gondoltam, h sosem lehet tudni mit hoz az élet és inkább nekiállok ennek is.

Dóri! Akkor sajnos legközelebb nem tudunk majd értekezni a vizsga előtt?

fdori # 2011.06.24. 19:51

Idén nincs több szabim erre, úgyhogy jövőre folytatom:(; illetve most gondlkozom más megoldásban:), de nem tudom melyikkel; igazából én a közig-ben dolgozom, szóval a másik két terület messze áll tőlem.

Ha vki túl van már rajtuk, adhatna tanácsot, melyikkel érdemesebb folytatni!
Évi, te mikor, mivel?

Netti7 # 2011.06.24. 16:11

Kedves Dóri!

Köszönöm a segítséget.
Gratulálok!

londonier # 2011.06.24. 08:48

Lányok!Hatalmas gratuláció, nagyon ügyesek voltatok!Bárcsak már én is itt tartanék...Jó nyarat és pihenést Mindenkinek!

Tig. Évi # 2011.06.24. 08:03

Dóri!

Gratula, nagyon ügyes vagy!!!! Neked is nagyon jó pihit!!!!

Mikor mész a következőből? ÉS melyik lesz a következő?

Mindenkinek kitartást! És jó nyarat!

fdori # 2011.06.23. 18:47

Sziaztok!

Gratula Évi, ma én is túl vagyok, 2, 4, 5, 5 az eredmény. Nagyon rendesek voltak, segítőkészek, senki nem bukott. Jó hangulatú volt a vizsga, ha tudtad nem engedték mondani, és segítettek ha fogalmad sem volt.

Alk-közigből írtam, a győri kolostorban talált gyerekről: a helyes válasz: magyar állmapolgár lesz születésével, mikor kiderül, h kik a szülei, hontalan lesz, aztán honosítssl és a közt.elnökhöz történő nyilatkozattal szerezhet állampolgárságot.
Szóbelin a honosítás eseteit elemezgettük tovább, de volt, hogy csak a 1 honosítási feltétel jutott eszembe, vagy nem pontosan a normaszöveg szerint mondtam...; így is 5-t kaptam.

Munka: határozott idejű munkajogviszony felmondása, munkavállaló kárt okoz, mit tehet a munkavállaló, van vmi Lb állasfoglalás (nem tudtam)
TB: alapelvek, kisegítő családtag, kiegészítő vállalkozás fogalma (fogalmakat nem tudtam) Ebből kaptam 2-t, én megbuktattam volna magam. Azt tanácsolom, ami a tételsorban a tétel címe mellett MK, LB jogegységi hat. van; azt nézzétek meg.

EU: régiók bizottsága hogyan kapcsolódik az önkormányzatokhoz, döntéshozatalhoz hogyan kötődik...
Önkormányztanál dolgozhat e Eu állampolgár? És még ki? (szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelekző, tehát az EU-s állampolgár nem EU állampolgár családtagja is)

Mindenkinél ahhoz kapcsolódó kérdést tettek fel, ahol dolgozik.

EU-ból jogeset senkinél nem volt, Tb-ből is olyan kérdések voltak, hogy látod e rendszerben a dolgokat... semmi %, napok.....

Bárcsak minden többi bizottsgom is ilyen lenne!!

A jövő heti vizsgázóknak egy kalappal, és mindenkinek nagyon jó pihit!!

Tig. Évi # 2011.06.23. 07:53

Sziasztok!

Bocs, hogy csak most írok, de tegnap muszáj volt egy kicsit lazítanom! :-)

A vizsgám sikerült, 4-es eredménnyel. Nagyon rendes és jó indulatú volt a bizottság - a KIM-ben voltam. Munkajogot a debreceni egyetemen tanító docens kérdezte, alk-közigből azt hiszem az AB-ról volt a hölgy, az EU-t pedig a helyettes államtitkár Úr. Ő volt a legrendesebb szeirntem! De a másik két vizsgáztató is jó indulatú volt.
A felkészülés előtte tényleg borzalmas volt, de a vizsga már nem annyira.
Igaz megkérdezték, hogy hol dolgozom és még véletlenül sem kérdeztek abból a területből.

Ja igen, a kérdéseim:
Munkajog: az írásbelimhez kapcsolódóan az érvénytelenségről beszélgettünk, aztán európai üzemi tanács(!!!!!???) majd a csoportos létszámleépítés.

Alkotmány-közig: állampolgárság megszerzésének esetei felsorolás szinten, a honosítás alapesetét kellett elmondanom (nem is hagyta végig mondani), illetve megkérdezte, hogy a kedvezményes esetek közül melyik változott mostanában (az egyszerűsített honosításnál idén januártól nem kell már 1 éves Magyarországon tartózkodás, elég csak a felmenő, származás bizonyítása). Aztán az önkormányzat tisztségviselőinek felsorolása, majd a polgármesterrel kapcsolatban egy-két kérdés (állampolgárok tudják-e valahogy kezdeményezni az eltávolítását ha nincsenek vele megelégedve, illetve ha törvénysértő az eljárása akkor ki és mit tud tenni? Képviselők minősített többségű döntéssel keresetet nyújtanak be a bírósághoz).

EU: Európai Ombudsman kik fordulhatnak hozzá milyen ügyekben. Illetve a Daily Mail-ügy (letelepedés szabadsága).

Ha tudtam akkor nem is hagyták, hogy végig mondjam. Ha nem tudtam, akkor meg segítettek, rávezettek.

Dóri! Dorka! Nektek nagy kalappal mára!!! Ügyesek legyetek! Meg persze mindenki, aki még mostanában megy! Majd várjuk a beszámolót!

Egyébként a fórum nagyon jó!!!! Rengeteget segít! Pláne az első vizsga előtt, amikor az ember még azt sem tudja, h mire számítson.

Jó nyarat mindenkinek!

Wyatt # 2011.06.22. 12:39

Eladó
Chronowski Nóra: Alkotmány és közigazgatási jog I. 2,000 Ft
Rózsás Eszter: Alkotmányjog és közigazgatási jog II, 2,000 Ft,
Blutman László: Az Európai Unió joga a gyakorlatban 4,000 Ft.

fdori # 2011.06.21. 10:15

Netti!

A jogiszaki.hu-n megtalálsz mindent! Illetve olvasgad a fórumot (bár lehet h nyáron halott lesz:)), oda meg szokták írni az aznapi kérdéseket!!
dóri

fdori # 2011.06.21. 10:14

Én is elég jót húztam, győri kolostorban gyereket találnak, ismeretlenek a szülők. (fent van a jogiszakin)
Alk-közigből 6an írtunk, volt egy népszavazásos kérdés, gyülekezéses-macskaaksztás, önkoriból, amikor visszaküldi egyszer a polg.mester a döntést. (ezek mind fent vannak)
A másik kettő azt hiszem ket-es volt, bírósági keresete nyújt be az ügyfél, talán építéshatósági ügyben, de elksett, benyújt igazolási kérelmet is arra hivatkozással, hogy nyaralt.
Hogy dönt a bíróság?.... valami ilyesmi volt, nem olvastam el a srácét:) így pontosan nem tudom.

Visszatérve a sajátomhoz, 18 éves korában kiderül h venezuellaiak a szülei (ott területi elv van), MI LESZ A GYEREK SORSA?
A kidolgozottakban is eltérő válaszok voltak, én írtam a kedvezményes honosítást és a nyilatkozatot. A nyilatkozatban nem vagyok bizto, nem tudom, h a gyereknek születésekor van e mo-in lakcíme???
Valaki, Évi tud ebben segíteni. Csüt-ön még módosíthatom a választ.

Amúgy én OIT-ban vizsgázom, fsz1/b.
Évi, holnap ügyesen, aztán ha még lesz erőd, számolj be nekünk arról, hogy milyen volt!!!

doktordorka # 2011.06.21. 09:00

Kedves Sorstársak!

Legfrissebb kiadású Npvissimás közigazgatási jog könyvemtől mielőbb megszabadulnék.Én ebből készültem, csak ajánlani tudom.

Érdeklődni:06-20-485-3410