Sziasztok!
A távmunkavégzést szokták kérdezni szóbelin?
Kösz.
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Sziasztok!
Kidolgozott tételek érdekelnének "C" részből, és munkajog írásbelire "felkészítő anyag".
Sziasztok!
Chronowsky Nóra-Rózsás Eszter Alkotmányjog-közigazgatási jog I-II. könyvek 2011-es kiadásai érdekelnének, akinek van eladó írjon e-mailt!
Köszönöm.
Sziasztok!
Crono-Rózsás Alkjog és Közigjog I-II.szakvizsga könyveket vennék használtan, lehetőleg a legutolsó verziót.
Pippa
Köszönöm a gyors választ.
a döntést kell tudni (nálam így volt)
nem a sztori volt a lényeg
hanem az ítélet "rendelkező része"
tb: jól látod
ilyen részleteket nem kérdeznek
Kedves Fórumozók!
Érdeklődni szeretnék, hogy aki volt már C részből, mit tapsztalt.
Mennyire kérdeznek bele EU-nál a jogesetekbe, tudni kell a történetét is, vagy elég a levont következtetés?
TB-nél szóbelin mennyire aprólékosan kérdeznek? Gondolom nem mennek bele pl: x éves nő x gyerekkel mikor mehet nyugdíjba, megy hasonlók.
Előre is köszönöm.
Az ominózus - sajna a tételsort már nem lefedő - szegedi kéthasábos néven ismert kidolgozás remek sorvezető abból a szempontból, hogy milyen mélységig kell tudni az eu-t.
A szakvizsga előkészítőn konkrétan majdnem szóról szóra ugyanazt adták le.
Hekate!
Nem vették ki a tb-t az írásbeliből, csak megszokták kérdezni írásbelinél húzásnál, hogy tb-t szeretnél vagy munkajogot. Ha tb-t, akkor a tb tételekből húzatnak, ha munkát, akkor a muj írásbeli feladatok közül húzol.
Kriszti!
A Blutman könyv a leghatályosabb, de borzalmasan részletes, még az egyetemen is gyűlölnek belőle tanulni. Rettenetesen el lehet veszni az adatmennyiségben, de ez a Novissimára is igaz sajnos. Túlzottan részletes, senki sem kiváncsi rá, hogy hány ad hoc, meg tököm tudja hány albizottság, munkacsoport, cooper, meg egyéb nyavalya van...
Szerintem a legjobb, ha fogsz valami relatíve friss kidolgozást, aztán valamelyik fenti könyvvel hatályosítgatod, aztán az így kapott eredményt tanulod meg.
Sziasztok!
Az eu-jogot melyik könyvből érdemes tanulni? Blutman vagy Várnay vagy Szalayné vagy Novissima?
Akit esetleg érdekel: tegnap beszéltem a Dialóg Campus kiadóval, és azt mondták, hogy új munkajog szakvizsga könyv nem lesz , de TB-jog, és Szalayné-féle eu-jog igen. :)
Pippa!
A közigazgatásban dolgozok, de tb területen, ezért a munkajog, tb-t jelöltem be. Ma adtam be a jelentkezésemet, remélem kapok október elejére időpontot. Azért gondolkoztam sokat, hogy miből írásbelizzek, mert azt hallottam, hogy a munkajog, tb jog írásbeli tételekből kivették a tb jogot, vagy csak nagyon kevés van benne, szóval elég valószínű, hogy munkajogot kapsz, nekem meg pont a tb kéne. Közig, alkotmányból meg nemrég voltam közigazgatási szakvizsgán, azért lett volna jó, de végül mégis csak maradtam a munka, tb mellett hátha szerencsém lesz :)
Nekem is szükségem lenne könyvekre a vizsgához, meg minden jegyzet vagy kidolgozott rövidítés érdekel, ha valaki tudna nekem ebbe segíteni írjon!
Köszönöm!
Sziasztok!
Keresek Novissimás szakvizsga felkészítő könyveket C részre. Jöhet minden, kihúzott is.
Dobjatok egy mailt, vagy SMS-t: dorka.papp9@gmail.com vagy 30 91 91 435
Miből érdemes készülni a törvényeken kívül?
Minden ötletnek tanácsnak örülnék - pl. van-e friss és kidolgozott tételsor valahol elérhető - örülnék, mert munka és kisgyerek mellett egyszerűen nincs időm és nagyon elfelejtettem már mindent az egyetem óta...
Köszi.
drkriszti- nekem egy hónapig ellenőrizték az adataimat az elektronikus jelentkezést követően:)
hekate -én is októberben megyek, munkajogból írok. Ha a közigazgatásban dolgozol, akkor alk-közig, egyébként munka.
Sziasztok!
Mindenki nyaral, vagy esetleg tudja valaki, hogyan kezelje azt az ember, hogy január 15-től új kérdéssor lesz? Kösz
jó vicz
Esetleg Tb. :O)
munkajog (egyértelműen)
Sziasztok!
Októberben szeretnék menni jogi szakvizsgázni és a jövő héten adom be a jelentkezésemet, viszont abban nem vagyok biztos, hogy miből írásbelizzek a C részen belül. Tudna valaki tanácsot adni?
Köszönöm. Azért volt kérdéses a tételsor, mert a jogalkotásról szóló törvény hatályon kívül helyezésre került és az ÁSZ-törvény is új...
EU jogból érdemes az ajánlott irodalmat tanulni? Vagy mely könyvet ajánljátok?
Köszi.
A törvényeket.
Érdemes körülnézni a jogiszaki.hu-n is. Ott a tételsorokat is megtalálod.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, mit érdemes tanulni a szakvizsgára? És miből?
Hol találhatom meg az aktuális tételsort?
Köszi!
dr. Katus:
Az ügyvédi irodával a szakvizsgák letételéig van munkaszerződésem, utána - vagy közben - szeretnék szülni, és aztán még az sem biztos, hogy maradok az ügyvédi pályán...
drkriszti:
Hogy érted, hogy nincs hova sietned?
Sziasztok!
Eladnám a Dialóg Campus Kiadó legújabb, Chronowski Nóra-Rózsás Eszter Alkotmányjog és Közigazgatási jog I. és II. köteteit!
A könyvek nagyon jó állapotban vannak, szövegkiemelővel a lényeg ki van húzva, így gyorsan tanulható.
Akit érdekel bármelyik kötet, írjon privátban!
Üdv

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02