Dini, most már nagyon várjuk a híreket!!!
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Sziasztok!
Köszönöm a sok segítséget és drukkot, nagyon aranyosak vagytok!
Kicsit kikapcsolódtunk délután, most értünk haza, de a lényeg, hogy van egy szép SÁRGA!!!! lapom :)
Jelentkezem majd a részletekkel!:)
Dini, jajj, de jó! Gratulálok! :))))
Külön kalapemelés, amiért kisgyerekes anyukaként abszolváltad a feladatot! :)
Várjuk majd a mesélést! :)
Sziasztok!
Valaki elküldené nekem az Ates-féle jegyzetet a paha85@citromail.hu email címre? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
valaki lenne szíves elküldeni nekem is az Ates féle jegyzetet avidacsandrea@gmail.com címre!
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Most fogok bele a szakvizgába és C résszel indítok :)
Tudom ember függő, aktív tanulással hány napot kellene rászánni a "vegyesre"?
Kedves Sorstársak!
El tudnátok küldeni kérlek az Ates-féle jegyzetet?
Kétszer kértem itt a fórumon, de még sajnos nem küldte el senki.
Köszönettel előre is a segítségetekért!
Üdvözlettel
sennafan
Az e-mail címem: pmikee@gmail.com
Köszönöm a segítségeteket!
Kedves Kollégák!
Köszönöm szépen a segítségeteket, többszörösen megkaptam az anyagokat.
Nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek!
Üdvözlettel
Sennafan
Sziasztok!
Az ATES féle jegyzetre volna nagyon nagy szükségem a készüléshez! Volna valaki olyan rendes és önzetlen, hogy egy e-mailben elküldi nekem?
Előre is nagyon köszönöm...
e-mail cím: denes.gergo@freemail.hu
Kedves Elvtársak, Sorstársak, aki az Ates-féle jegyzetből tanul, legyen kedves írja meg nekem, hogy a közszféra munkajogáról szóló jegyzetrész elég, vagy nem a szakvizsgán? Mert a törvény alapján én nagyon "nagyvonalúnak" tartom...
Segítségeteket köszönöm!
Sziasztok Sorstársak !!!
Nagyon szépen kérem, hogy valaki legyen olyan kedves és küldje el nekem a "reményt adó" Ates féle jegyzetet, nagyon de nagyon nagy szükségem lenne rá, mert csak átnéztem a tételsorokat és máris frászt kaptam, brrrrrrrrrrrr. Azt gondoltam, hogy az A.) résznél nincs rosszabb, de tévedtem….jó nagyot:-))))
email címem:dr.mmaria@gmail.com
Előre is hálásan köszönöm.
M
P.S.: ha valakinek az A.) rész még hátra van és szüksége van rá akkor nagyon szívesen ingyen és bérmentve átadom a novissima szakvizsga könyveket - igaz egy kicsit viseltesek- , illetve a kinyomtatott és spirálozott Pk,AB hat., PJE, stb anyagot.
Sziasztok,
korábban Pp írásbelit valaki netalántán bevállalta?Ha igen, kérlek, legyél olyan kedves megírni, hogy miből készültél rá, és mi volt az eseted!
mentacska@freemail.hu
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Köszönettel megkaptam az Ates jegyzetet, már csak erőt kell gyűjtenem annak tanulmányozására ....:-(
Mindenkinek jó tanulást, erőt és kitartást kívánok.
Akik már a rajtvonalnál vannak azoknak HAJRÁ,MINDENT BELE!!!!!! Nagy nagy kalappal:-)))
Üdv
M
Sziasztok, SEGÍTSEN VALAKI, legyen szíves:
Munkatv. 274. § (2).: pl. egy 500 fő szax taggal bíró munkáltatónál havonta és évente hány óra munkaidő kedvezményben részesül az 1 fő szaxis tisztségviselő? Ha 2 szax-tagonként havi 1 óra, akkor 500 × 0,5 óra = 250 óra/hó. De nincs is ennyi munkaidő egy hónapban...
Hogyan kell ezt a szakaszt értelmezni?
Előre is köszönöm.
Sziasztok! Nekem is el tudnà valski küldeni az Atees fêle jegyzetet??? Szüksêgem lenne rà! Ki milyen könyvböl tanul? Ki mikor megy a harcra?
Az email cimem: dr.karolyi.eva@gmail.com
Elôre is köszönöm
sziasztok!
tudna küldeni nekem valaki Ates jegyzetet a munkajogi részhez a borostyan.timea@gmail.com-ra ? nagyon köszi
Köszönöm, de már tárgytalan az Ates-féle jegyzet iránti érdeklődésem.
Sziasztok,
Úgy látom, hogy sokaknak kellene az Ates jegyzet, mely a gmailes közös címen érhető el (több más anyaggal együtt):
név: szakvizsga.vegyes@gmail.com
jelszó: vegyes2013
A belépéskor a teljes címet írjátok be, a kukac bla bla részt is és működni fog
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy C részből fogok írni munkajogból. Ez azt jelenti hogy írásbelin TB-ból is kaphatok írásbeli feladatot?
Válaszotokat élőre is köszönöm!
Sziasztok!
remélem lehet még életet lehelni ebbe a fórumba, és nem csak a csodás Ates-féle jegyzet elkérésére szolgál még.:)
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mennyire lesz az elégséges a vizsgán? Ki mit tanul még mellé? Mert én pl. EU-ból semmit, googli barátommal frissítettem ugyan a dolgokat, de többet nem gondoltam rászánni. A másik két témakörből meg persze a hatályos jogszabályok.
Elmondom, hogy nekem ez már az utolsó lesz, unom már nagyom az egészet, nem is hajtok a jó jegyekre, csak görbüljön. szerintetek elég lesz?
Valamint nagy tisztelettel kérném a már vizsgázottakat, hogy legyenek szívesek megosztani a nekik feltett kérdéseket, amikre emlékeznek.
Köszönet és kitartás Mindannyiótoknak!, Ani
Sziasztok!
Jön valaki még rajtam kívül munkajogból írni jövő hét hétfőn(jan. 20)? Ha munkajogból írok, milyen színű lapot kell majd húznom?
Hunited, ahogy néztem, a Munka tv-ből szoktak lenni a kérdések, de én mindent viszek, tb összeset is, hátha kell hozzá.
Ja, és viszem a korábbi mt-t és az átmeneti rendelkezéseket, meg persze a régi és új köztisztviselői tv-t (átmeneti rendelkezésekkel)és a közalkalmazottit.
Arra az esetre, ha ítéletet kellene írni, viszem a Pp-t is.
Aki még előtte áll, annak Alkjogból és Eu-ból a Dialog Campus könyveket tudom ajánlani (szerintem az alkjog törvényből halálos). A többit én tv-ből tanultam. Hogy elég-e, azt még nem tudom. :)
ja, és ne felejtsétek, hogy gyed extra is van, a közös gmail-es címen tök jó anyagot találtam rá.
drWolfy, köszi, h felraktad az emailcímet, én erről eddig nem tudtam (még csak nemrég nézegetem a fórumot)
üdv
és jó készülést mindenkinek, továbbá egy kalappal (illetve Kína egész éves termését)!
Szia Ani,
most épp alkotmányt kezdtem, Atesből, meg persze mellette a hatályos Alaptv. Eu-t szintén Atesből tervezem, a munkát tv-ből tanultam, a tb részt Atesből. Nagyon remélem, elég lesz. Szintén utolsó, csak görbülne! :)
Neked is kitartás!
Szia Ani!
Nekem is ez lesz az utolsó vizsgám most pénteken és hasonlóan érzek, mint te.
Én munkajogból és közig eljárásból csak a jogszabályokat tanultam. Az Ates-féle jegyzetet alapjogoknál, valamint a szervezeti rész egyes részeinél használtam általam frissítve. EU-ból csak a jegyzetet néztem, valamint egy diasorozatot, ami rövidítve tartalmazta a jogeseteket.
Nekem másra nem lesz/volt időm. Szerintem elégnek kell lennie.
Te mikor mégy?
Hanna
Kedves Hanna!
kitartást akkor még erre a két napra!
Meglátod, meglesz az pénteken, és egy életre le lesz tudva. Én jövő hét pénteken megyek majd.
Én minden vizsgámhoz úgy álltam hozzá, hogy nem igaz, hogy nincs egy elégséges szintű a tudásom.Az ember becsülettel készül, a gyakorlatban is használja (bár ezt a 3. témakört mondjuk pont nem)de akkor is, MEGLESZ!
Lényeg a pozitív hozzáállás. Más eshetőséggel ne is számolj, csak azzal hogy végezni fogsz.
Majd ha túl leszel rajta, számolj be róla légy szíves, hogy mik a tapasztalatok.
Kitartást és erőt kívánok!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02