szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

mesese # 2010.11.10. 19:34

Akik már túl vannak a vizsgán, így vagy úgy, legyenek kedvesek visszatérni ide és megosztani velünk a vizsgán feltett kérdéseket.
A és B résznél sokkal több ilyen infó található, erre számítottam itt is. Nagyon sokat segítene.
Köszi.:)

Amika26 # 2010.11.10. 18:28

Sziasztok
Na megpróbálom leírni a problémám, hogy valaki meg is értse:)2010 márciusában lejárt a gyesem.Májusban várandós lettem 3. gyermekemmel, el is kezdtem járni terhesgondozásra, de nem szólt senki hogy a TB-m a gyes lejárta után 45 nappal megszünt.Továbbra is jártam,-járok a gondozásra.A kérdésem az lenne, hogy az eddigi vizsgálatokat utólag ki kell- e fizetnem, és hogy a tb-m hogy tudom helyre tenni?(Befizetem magam után havonta, vagy ha a szülésig elmegyek munkanélkülire?Teszem hozzá mielött megköveznek, nem a segély miatt mennék munkanélkülire, hanem hogy a tb a szülésig és utánna helyre álljon)
A válaszokat előre is köszönöm.

C. Lombroso # 2010.11.10. 17:49

a fórum alapján ez szerencse kérdése lesz, a lényeg a bizottságon van!

Nem tudja valaki, hogy mikortól lesz hatályos a mai napon elfogadott alk. módosítás? Remélem pro futuro lesz.

vizsgázólány # 2010.11.10. 17:19

Átküldöm, de vmiért én most a gépemen nem tudtam megnyitni.

kondidori # 2010.11.10. 17:08

Szia vizsgázólány!

Azt a használható tb-s cuccot, amit a netről szereztél nem küldenéd el nekem?

kondidori@freemail.hu

köszi

vizsgázólány # 2010.11.10. 15:14

C. Lombroso!

Én is két hét múlva megyek. És én is rövidítettem a dolgokat. Eu= "szegedikéthasábos" :-) plusz a webatus kiegészítések, ami kb még 20-30 oldal.

Alkotmány:Könyv! Ket., Ötv.: Tv.

Munka: tv. Tb.: a webatus rövidítés, plusz a netről szedtem le egy használható cuccot.

Fogalmam sincs ez így mire lesz elég, de nekem ez is sokKKK

Nem beszélve azokról az új jogszabályokról, amikről még nem túl sok fogalmam van :-)

C. Lombroso # 2010.11.10. 14:55

És még egy kérdés: "aki az OIT-ba kerül szerencséje van"
nem úgy van, hogy ezek csak szobák, ahová bemennek a cenzorok vizsgáztatni.
Köszi!

C. Lombroso # 2010.11.10. 13:02

Szerintetek az EU GYIK (webatu) elég a vizsgára? Már teljesen készen vagyok, kezdem feladni a tanulást pedig még két hetem van hátra. Van olyan ember szerintetek aki a vegyesből mindent meg tud tanulni? Kezdek rájönni, hogy ez a vizsga csak a szerencsén múlik...

kondidori # 2010.11.08. 15:55

Mindent.

Bea11 # 2010.11.08. 14:35

Sziasztok!

Szerintetek melyik jogszabályokat érdemes bevinni alkjog-közig írásbelire?

Bea

C. Lombroso # 2010.11.08. 11:39

Sziasztok!

Elolvastam a KIM oldalán a tájékoztatót, de a vizsgaismétlésre vonatkozó min. 2 hónap várakozási időt eltörölték. Szerintetek jól értelmezem, mikortól hatályos, remélem nem pro futuro...:-)

hunfrakk # 2010.11.05. 18:21

Jön valaki december 6-án írásbelizni munkajogból?

hunfrakk # 2010.11.01. 15:51

Köszi kondidori

kondidori # 2010.10.31. 22:44

Hunfrakk!

A belinkelt a kéthasábos. Azért hívják annak, mert valaki átszerkesztette 2 hasábosra, és úgy is kering a neten.

hunfrakk # 2010.10.31. 22:07

Saw 3D-t látta már innen vki? :) fent van neten...

Legislator # 2010.10.31. 21:07

Szellemi szexualizálás helyett (mellett) inkább azt keresd, hogy hogy lehet legkönnyebben megoldani a dolgokat. "Don't carry the world upon your shoulders."

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.10.31. 19:55

Szia Kacsa!

Na végre! Már nagyon rég olvastalak. :)

én a szélmalomharcokban látom a kihívást, nem vagyok megalkuvó, élvezem a lehetetlen helyzeteket, szellemi orgazmus megoldani :D

Kacsa1111 # 2010.10.31. 19:42

Kedves Impossible,

én a helyetekben inkább azon fáradoznék, hogy eltöröljék a szakvizsgát

míg te megvívod a szélmalomharcot, és benne ragadsz, addig más inkább leszakvizsgázik és továbblép...:)

Kacsa11

Impossible # 2010.10.31. 19:24

én a helyetekben inkább azon fáradoznék, hogy eltöröljék a szakvizsgát

nem igaz, hogy ne lehetne megcsinálni

olyan intézményeket fenntartani, amik nincsenek javára sem az egyénnek, sem az országnak, nem érdemes, szerintem

tempora mutantur, et nos mutamus in illis, nem? szerintem nem egy szűk rétegnek kell előírnia, mi a helyes, ez is ellentétes a demokráciával

ha tehát a szakma úgy tartja helyesnek, hogy a szakvizsga léte szükségtelen, el kell törölni

a szakma pedig nem egyenlő néhány vezetővel, csak úgy mondom mellesleg...

hunfrakk # 2010.10.31. 14:10

Ez a "kéthasábos" EU jegyzet?
http://szegediugyvedikamara.hu/info/index.php?…

Miért hívják kéthasábosnak?

Köszi a választ előre is.

vizsgázólány # 2010.10.31. 13:20

Köszi!

De jó informáciÓÓÓÓkat kapok!!

kondidori # 2010.10.31. 11:37

Vizsgázólány!

A kéthasábost ki tudod egészíteni a webatu-n lévő Lisszabonos cuccokkal. Meg ott van, egy ami a kéthasábosból kimaradt összegyűjtés is.
Úgy már elég általában, kivéve azt a rettegett ügyvéd fickót, akihez úgyse tudnál eleget tanulni, de a többi bizottsághoz elég. Az én baráti körömben mindenki ezt tanulta, és négyes-ötösöket kaptak.

vizsgázólány # 2010.10.31. 08:38

A "szegedi kéthasábos" EU kidolgozott valóban elég a vizsgára?
Nekem ez a problémám, meg az h. pl tegnap nézegettem a bíróságos részt, és a bíróságok neve sem ugyanaz már. Én is bajban vagyok "ezzel" az EU-val.

Tordesillas # 2010.10.30. 17:30
kokenyilona # 2010.10.30. 14:37

Sziasztok!

Úgy tűnik az előző hsz-em eltűnt a kábeli zűrzavarban.

Azt írtam, hogy én is nov. 25-én megyek vizsgázni.
Persze a felkészülés nehézkesen megy, de ez mindegyik témánál így van, meg sem lepődöm ezen.

A Szegedi Ügyvédi Kamara honlapján találtam egy kidolgozott EU tételsort (ez a "szegedi kéthasábos"?), de csak 74 tételt tartalmaz.

Kérdés:

Hol találom a maradék igen épületes 10 kérdést?

Köszi!