Sziasztok!
Leírom az írásbelit, amgí friss az élmény:
113. feladat
Az alperes tanulmányi szerződést kötött a felperesi munkáltatóval, amelyben kötelezte magát, hogy esti tagozaton négy éves egyetemi képzésen vegyen részt, amelynek költségét a felperes fedezi. Ezt követően négy éven keresztül a munkaviszonyát a felperessel fenntartja.
A felperes az alperes munkaviszonyát létszámcsökkentésre hivatkozással, a tanulmányi idő második évében rendes felmondással megszüntette, és felszólította az alperest, hogy a már megfizetett tanulmányi költségeket térítse meg, figyelemmel arra, hogy a munkaviszonya megszünt, és így a szerződés célja meghiúsult. Alperes a költségek megfizetésére nem volt hajlandó.
Felperes keresetet nyújtott be az illetékes munkaügyi bírósághoz, amelyben kérte, hogy a bíróság kötelezze az alperest a tanulmányi költség megtérítésére. Az alperes a kereset elutasítást kérte.
Feladat: hozzon ítéletet!
Én elutasítottam a keresetet. (Ami menetközben felmerült bennem, 1: iskolarendszerű képzés-e az esti? Valahol az indoklásban ott van, hogy a levelező az, szóval gondoltam az esti is; 2: van-e vm spec. szabály az estire - NEM Mt. 114.§ alapján a nappalira van... De ezek itt nem relevánsak).
Erre jutottam: Visszatérítési ok a 113§ (2) bek. A rendes felmondás, pláne, hogy nem a munkavállaló "hibájából" történt, nem az.
DE!!! Szerintem nagyon-nagyon sok az a 3 és fél óra, amit adnak rá (Fél 10-ig adminisztráció.. akkor még bőven nem kezdünk). Én már kész voltam fél 12 előtt, és utána kezdtem kombinálni, meg módosítgatni.. szóval szerintem beleírtam egy olyan dolgot, ami kétértelmű... kezdhetem a szóbelit majd magyarázkodással. :-(((
Nagyon drukkoljatok! Csüt. megyek szóbelizni. OIT-ba.