Sziasztok!
Ma voltam C-ből sz LB-n az első emelet 130. szobában és szuper rendesek voltak. A bizottság elnöke Dr.Mészárosné Dr. Szabó Zsuzsanna LB bíró volt, aki munkából kérdezgetett. Én nem munkából írtam, így utolsó voltam és amikor kérdezték, hogy mivel szeretnék kezdeni, akkor a munkát választottam.
Munkából kérdezték a rendkívüli felmondást, a munkáltatói jogellenes munkaviszony megszüntetést (itt azt, hogy mit érvényesíthetek - 2-12 havi átlagkeresetet, elmaradt munkabért, kárt stb.), valamint a rendes felmondás szabályait, továbbá a kirendelést.
Közig, alkotmányból nem mindenre emlékszem, de tuti, hogy részletesen kérdezték az Alkotmánybíróságot és a különböző eljárásokat (főleg előzetes normakontrollt). (Itt megkérdezték azt is, hogy ha a President visszaküldi az OGY-nak a törvényt újramegfontolni, akkor utána lehetősége van arra is, hogy ha az OGY semmin nem változtat, akkor az AB-hez is elküldje a törvényt. Én erre azt mondtam, hogy szerintem mindkettőre lehetősége van, de valójában, ha az egyiket kimerítette, akkor a másikat már nem teheti meg. Tehát, vagy visszaküldi az OGY-nek, vagy az AB-től kért előzetes normakontrollt.) Önkormányzati jogból kérdezték az önkormányzatok vagyonát és bevételeit, valamit nem várt kérdésként azt, hogy mi van, ha az Önkormányzat csődbe megy (biztos kirendelése+adósságrendezés - na nem túl részletesen, csak hogy egyáltalán van-e fogalmam erről+ azt azért kellett tudni, hogy az állam nem fog helytállni az Önki. helyett).
EU-ból az előzetes döntéshozatalnál azt kérdezték, hogy ha bíró vagyok, mit teszek (felfüggesztem az eljárást stb.) és hogy néz ki a végzésem, továbbá, hogy mik a fő szabályai annak, amikor kötelező előzetes döntéshozatalra utalni az ügyet és ez hogy néz ki Magyarországon.
Ezekre emlékszem, ennél több minden volt, főleg munkából, de semmi olyan, amit soha nem láttam, vagy se kép, se hang. Nagyon rendes bizottság volt. Négyen voltunk, az első lány 5-5-4, a második fiú 4-3-3, az előttem lévő srácot nem tudom, de neki is sikerült. Én 5-4-5-öt kaptam, de tényleg segítőkészek, korrektek voltak, szóval aki ehhez a bizottsághoz kerül, annak már most mondom, hogy az I. 130. az LB-n jó bizottság. (Még egy eszembe jutott, TB-ből kérdezték tőlem, hogy ki a biztosított, amire azért őszintén szólva nem számítottam, szóval nagy vonalakban ilyeneket is érdemes átnézni, mint a foglalkoztató fogalma, biztosított fogalma stb.). De nem az a lényeg, hogy elemről-elemre fel tudd sorolni, hanem, hogy képben legyél.
Összegezve, NAGYON SOK SZERENCSÉT ÉS NAGYON DRUKKOLOK MINDEKINEK!!!!!!