szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

eshow15 # 2015.11.04. 07:47

Sziasztok!

Ha megoldható én is elkérném 2015-ös ATES jegyzeteket.

Email: isogabor@yahoo.com

Előre is köszönöm!

BAHA # 2015.11.02. 20:20

Sziasztok!

Pénteken sikeres vizsgát tettem C részből!

Hétfőn az írásbelin az alábbi kérdést húztam:

X.Y. banki alkalmazott. Munkavállalói biztosítékot fizetett. A munkáltató szerint ennek összegét a bankban kezelt nagy pénzösszegek miatt meg kell emelni. Erre nem hajlandó X. Y. A munkáltató a korábbi biztosítékot a munkahely széfjében őrzi. A munkavállaló időközben új állást keres és talál is, ezért felmond a bankban. A munkáltató közli vele, hogy mivel több szabadságot vett ki, mint ami járna neki, ezért nem fogja részére visszafizetni a teljes összegű munkavállalói biztosítékot, hanem levonja belőle a tartozást.

X. Y. ügyvédhez fordul. Tegye meg ügyvédként a szükséges lépéseket.

A munkavállalói biztosíték szabályozásából kitűnik, hogy a munkáltató jogellenes helyezte el a széfben a biztosíték összegét, mivel azt egy erre elkülönített bankszámlán kell tárolni. Ezen kívül nem követelheti a biztosíték összegének emelését sem. De ezek irreleváns megállapítások a jogeset kimenetelében, de azért leírtam. Ezen kívül a munkáltatónak kell biztosítania az elszámolás feltételeit a munkaviszony megszűnésekor. A biztosíték összegét csak az esetlegesen felmerülő kárigények kielégítésére lehet felhasználni, másra nem.
Megoldás: a munkáltató a jogviszonyt jogellenesen szüntette meg, ezért az utolsó munkában töltött naptól számított 5. munkanaptól indulva 30 napon belül keresetet kell indítania X.Y. munkavállalónak a munkáltatóval szemben.
Erre jelest kaptam.

Szóbeli kérdések:

1. Európa
Miniszterek Tanács alatti munkaszervezet (Coreper és munkacsoportok).
Európa Emberi Jogi Egyezményhez való csatlakozás.
Ennyire emlékszem.

2. Munka és tb.
Munkaviszony és kormányzati szolgálati jogviszony keletkezése, összehasonlítása. Ki munkavállaló, ki a munkáltató. Fiatal munkavállaló. A tb. ellátások két nagy rendszere, azokon belül az ellátások felsorolása.(természetbeni és pénzbeni)

3. Közig. és alkotmány
Járási hivatal, kormányhivatal és kormányablak.
Kormány (miniszterelnök, konstruktív bizalmatlansági indítvány).
Családok védelme. Családok anyagi támogatása, szülő-gyermek kapcsolat tekintetében jogok és kötelezettségek.

Ennyire emlékszem. Kedvesek voltak, mosolygósak, nem ették meg az embert. Nem kérdeztek szörnyűségeket. Ha nem tudtam kérdeztek és rávezettek. Mindenkinek ilyen bizottságot.

Hajni

drRucsko # 2015.11.02. 08:39

Sziasztok!

A korábbi felkészülő kolléga mellett kardoskodva én is szeretném elkérni a legújabb (2015-ös) ATES (és egyéb felkészülő) anyagot valamelyikőtöktől.

Az email címem: drrucsko.gergely@gmail.com

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv,

Gergő

grosella # 2015.10.31. 07:59

Sziasztok!

Én is megköszönném, ha valaki átküldené nekem az ATES jegyzeteket.

grosella85@gmail.com

DTSV # 2015.10.30. 11:55

Úgy tudom, hogy nincs Ates 2015...

DTVS

Cinka1922 # 2015.10.30. 06:54

Sziasztok!

Az ATES 2015 tételeket valaki részemre eltudja küldeni?

Köszönöm szépen!

cím: gonczi.szilvia@gfreemail.hu

Mara_Jade # 2015.10.26. 10:16

Sziasztok! Engem is borzasztóan érdekelne, hogy mi a fene az az "ATES" jegyzet. Egészen misztikusan hangzik már ez. :) Thx!

DTSV # 2015.10.22. 12:29

Kedves szakvizsgázók!

Eladó sorba kerültek az alábbi könyveim, lehetőség szerint egyben. (az egyéb segédanyagokat ingyen adom hozzá) Irányár 10.500 Forint.
Budapesten vehetőek át.

e-mail címem: dtvsszakvizsga@gmail.com

Novissima: Dr. Jeney Petra - Dr. Kende Tamás - Dr. Lövenberg Viktória: Az Európai Unió joga (Harmadik kiadás, 2015). (új ár: 4500 Ft)

Novissima: Munkajog (2013., de ez a legfrissebb) (új ár: 4200 Ft)

Novissima: Közigazgatási jog (2013., de ez a legfrissebb) (új ár: 3 900 Ft)

Novissima: Társadalombiztosítási jog (2013., de ez a legfrissebb) (új ár: 3 500 Ft)

Törvények: (2015 nyáron hatályos állapotban):

Magyarország Alaptörvénye (40 oldal)
Magyarország helyi önkormányzatáról (2011. évi CLXXXIX. Törvény) (49 oldal)

Jegyzetek:

• Ates féle jegyzet (2013)(419 oldal)
  • TB jegyzet 2014 (21 oldal)
  • Közigazgatási szakvizsga tananyagból (2014):

Nemzeti Közszolgálati Egyetem: Önkormányzati igazgatás (122 oldal)
Nemzeti Közszolgálati Egyetem: A közigazgatási Hatósági eljárás (93. oldal)

DTVS

Brigi01 # 2015.10.21. 12:57

Sziasztok! C-részből kezdem a felkészülést. Tudna valaki segíteni, hogy mi az az ATES jegyzet? Illetve, mely könyvek képezik a tananyagot? A vizsgatételek fölött csak a joganyagokat látom megjelölve, honnan lehet tudni, hogy mely könyvek az ajánlottak? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat.

Andi8212 # 2015.10.18. 17:15

Ha valakinek lenne munkajog kidolgozott tetele es megkuldene nekem a feketeandi@gmail.com cìmre azt nagyon megkoszonnem,vagy akar munkajog segedanyag. Meg is vasarolnam, ha hasznalhato. Koszonom

zsoju # 2015.10.17. 05:57

Én is rábíznám magam az internet jószándékára. Ha valakinek nagy szíve és ATES 2015 jegyzete, illetve bármilyen egyéb C. rész anyaga lenne, kérem küldje át ide: philosphi3@gmail.com

balogk5 # 2015.10.16. 09:53

Kedves vizsgára készülők!

Sikeresen túl vagyok a "c" részen és szeretném felkínálni a Dialóg Campus jogi szakvizsga kidolgozott tételek sorozatából az ide tartozó könyveket:

Közigazgatási jog (5., átdolgozott kiadás, 2015)
Rózsás Eszter

Az Európai Unió joga (2015) 3. átdolgozott kiadás
Karoliny Eszter, Komanovics Adrienne, Mohay Ágoston, Pánovics Attila, Szalayné Sándor Erzsébet

Munkajog és társadalombiztosítási jog (2013)
Ember Alex Frigyes, Hajdú József, Kun Attila, Lajkó Dóra, Rúzs Molnár Krisztina, Waldmann Gábor

Alkotmányjog (Negyedik, jelentősen átdolgozott kiadás) (2013)
Chronowski Nóra

A könyvek bolti ára: 5980, 5980, 4980, 4980.

A Közig. jog teljesen új, érintetlen példány, ezért azt 5000-ért adnám tovább, a többiért 3000 Ft-ot gondoltam kérni, de ha mindegyiket megvenné valaki, akkor 12000-ért odaadnám őket együtt. Budapest Kossuth tér vagy Kálvin tér környéki átadással.

A számom: 06-20-5221226.

O. Lorka # 2015.10.16. 09:39

Sziasztok!

Ha valakinek megvan, legyen szíves küldje el nekem is az ATES 2015 tételeket! Nagyon nagy segítség lenne!

Köszönöm szépen!

cím: lorkaobol@gmail.com

R. Márton # 2015.10.12. 16:57

Sziasztok,

C részhez amennyiben tudja küldje meg kérem valaki az ATES 2015 tételeket.

Köszönöm

trumpet1986@freemail.hu

ildi1983 # 2015.10.12. 13:56

Sziasztok!

Gyakorlati kérdés munkajoghoz: jár-e az Mt. 82. § (4) alapján választható kompenzációs átalány akkor is, ha egyébként (a más tekintetben jogellenes felmondással) a munkáltató megfizette a felmondási időre járó távolléti díjat?

Köszi a válaszokat

Andi8212 # 2015.10.06. 14:39

Sziasztok!

Ha valakinek megvan az ATES jegyzet, nagy segítséget jelentene a felkészülésben, ha feketeandi@gmail.com címre megküldenétek.

Köszönöm.

Andi8212 # 2015.10.06. 14:32

Sziasztok!

Én is olvastam az ATES jegyzetről, nagyon hasznos lenne számomra, ha valaki meg tudná küldeni nekem is. Köszönöm. Andi

Juca1987 # 2015.10.06. 13:32

Sziasztok!

Tudom, hogy már eléggé uncsi a kérés, de ha valakinek megvan az ATES 2015 c. jegyzet, vagy bármilyen egyéb C. rész hasznos anyag, és nem túl nagy fáradtság akkor légyszi küldje meg nekem a judy5@freemail. hu e-mail címre. :-)

Előre is köszönöm.

vrs_ # 2015.10.04. 10:33

Sziasztok!

Ha valakinek megvan az Ates jegyzet kérem küldje át a norbert.ilcsik@gmail.com címre.

Előre is köszönöm.

Virág9 # 2015.10.02. 10:54

Sziasztok!

Nagyon sürgősen szükségem lenne eu kidolgozott tételekre.

Megköszönném, ha valaki átküldené az alábbi e-mail címre:

temporary@gmail.hu

Hálás köszönet!

Fuli87 # 2015.10.01. 07:20

Sziasztok!

Csatlakoznék az előttem szólókhoz :) és ha valakinek meglenne ATES 2015, valamint összegyűjtött munka+TB írásbeli kérdések, esetleg egyéb releváns anyag ami a "C" részhez való felkészüléshez segítséget nyújt, megkérhetnék valakit, hogy küldje el a jogatti87@gmail.com -ra ?

Nagy segítség lenne, előre is köszönöm! :)

edheena # 2015.09.30. 16:39

Kedves La primavera!

Engem érdekelne az eladó munkajog könyved. Kérlek keress meg az edheena@gmail.com címen.

La primavera # 2015.09.29. 19:51

Kedves Szakvizsgázók!

Eladnám a Dialóg Campusos Alkotmányjog és Munkajog és társadalombiztosítási jog tankönyveket (2013.szeptemberi zárásúak). Akit érdekelne, kérem írjon. Köszönöm.

edheena # 2015.09.29. 13:44

Sziasztok!

Akinek van eladó jogi szakvizsgás, Dialóg-Campus féle Munkajog könyve (Hajdu-Waldmmann-Rúzs Molnár-Lajkó) szívesen venném ha eladná nekem. e-mail: edheena@gmail.com

ajtokeret # 2015.09.28. 13:33

Sziasztok!

Sürgősen szükségem lenne a ATES 2015 tételekre!

Megkérhetnék valakit, hogy külddje el az alábbi e-mail-címre:

lazokz@vipmail.hu

Hálás köszönet!