szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

Diza # 2014.02.27. 08:37

Kedves malefides!

Esetleg megosztanád azokat a honlap címeket, ahonnan te is csemegézgetsz az EU-ból?

Előre is köszönöm!

drpisces # 2014.02.26. 17:35

melafides!

Köszönöm szépen!
EU-ból még beleférne sikítva?
Munka-TB részt csak jogszabályból terveztem tanulni.

malefides # 2014.02.26. 16:51

Bocs, a címzett nem Csupi, hanem DRPISCES!

malefides # 2014.02.26. 16:50

Csupi77-nek!

Nézd meg az Ates-féle munkajogi jegyzet közszférára vonatkozó tételeinek kidolgozását. Ha azt megtanulod, kb. annyi matematikai esélyed van a kettesre, mint egy lottó ötösre. Szerintem ez alapján csak akkor mész át, ha a közszféra munkajogából legfeljebb a NEVEDET kérdezik a cenzorok.
Ismétlem: köszönet Atesnek, hogy összeszedte a tételeket. Az elavulásról ő nem tehet, de emellett nagyon sok a lényeges, alapvető hiányosság a tételek kidolgozásában. A tételcímeket megnézve, egész részek hiányoznak a matériából. Az Ates-jegyzet mankónak jó, amellett jogszabályok, EU esetén: internet.

Nyuszifull # 2014.02.25. 10:06

magam részéről és az alk-közig összes, a tételsorban kiadott jogszab-t terveztem vinni. Valakinek ötlete?

drpisces # 2014.02.25. 10:06

Sziasztok!

Én ma kezdem a tanulást. Ha a híres Ates féle jegyzet már ennyire elavult, akkor Ti miből tanultatok? Nyomtassak ki minden jogszabályt vagy jobban járok, ha aktualizálom az Ates jegyzetet?

Köszi előre is!

Nyuszifull # 2014.02.25. 10:05

Sziasztok!
Én 24-én megyek írni alk-köziget, aztán 28-án szóbelizni. Engem is az érdekelne, hogy mennyire kell szűznek lennie a jogszab-nak? aláhúzás lehet?
Illetve hogy alkotmány - közig között lehet választani, vagy szerencse dolga lesz a feladat?

dandyke # 2014.02.24. 14:19

Sziasztok mai vizsgázók!!
Ha majd szusszantok a mai vizsga után, kérjük a beszámolót...

Csupi77 # 2014.02.23. 17:10

Sziasztok!
Március 24-én, illetve 27-én megyek vizsgázni. A kérdésem az lenne, hogy az írásbelire csak teljesen "szűz" jogszabályokat lehet bevinni vagy aláhúzás azért lehet benne? Ti milyen jogszabályokat terveztek vinni?

malefides # 2014.02.23. 16:23

drWolfy - én meg agyonütöm a sztahanovista állatot!!!

znori # 2014.02.22. 21:53

@ Kincsike: Én is 27-én csütörtökön megyek szóbelizni! Úgyhogy leszünk,ne aggódj :)
Hétfőn írásbelizem munkajogból, úgyhogy most arra próbálok készülni...

Ates jegyzet kapcsán: tényleg szuper, hogy van, csak már nagyon nem hatályos! Én alkotmányból, és EU-ból mertem használni,de folyamatosan aktualizáltam. Szóval kiindulásnak jó,de oda kell figyelni!

drWolfy # 2014.02.21. 19:53

Nahát, hozzászólás, lassan én is azt kezdtem hinni, hogy megszűnt a fórum, csak nekem erről nem szóltak. Akik voltak a héten vizsgázni, esetleg - ha kiheverték a sokkot - megsúgnák, hogy milyen volt és miből tanultak. Kincsike én pénteken megyek, addig te már túl leszel rajta. Ami a hatályosság kérdését illeti, sajna nem csak a jegyzet, de a könyvek is hasonló hibában szenvednek, aki viszont az összes megadott jogszabályt, határozatot, stb. át tudja venni az jelentkezzen nálam, mesélje el hogy csinálta és meghívom egy bambira vagy kettőre :)

malefides # 2014.02.21. 19:02

Emberek, Atesnak hálás lehet mindenki, aki kb. egy évvel ezelőtt vizsgázott.
Mára viszont - stílusosan fogalmazva: a szükségesség és arányosság, a közérdekűség, a reális veszély és az összehasonlító teherpróba alapján - TÖBB GONDOT OKOZ A HASZNÁLATA, mint amennyi előnnyel jár!
Ezt annak fényében mondom, hogy az összes jegyzetet átrágtam, és aktualizáltam. Meg is köszönöm Atesnak a forrást, de a mű mára már borzasztóan idejétmúlttá vált!

Kincsike # 2014.02.21. 17:56

Kedves Sorstársak!

Érdeklődnék, hogy jövő héten csütörtökön (2014.02.27) jön-e valaki vizsgázni? Olyan rég hallottam vizsgázóról, egyáltalán van még valaki rajtam kívül? Jelentkezzetek!!!

mark. # 2014.02.21. 15:41

drWolfy:

Azt lehet tudni, hogy mi az ami már nem jó belőle?

drWolfy # 2014.02.20. 09:53

Sziasztok,

Mint azt az Infótv. elsajátítása során megtanulhattuk az információ hatalom :), így ennek jegyében azok a szerencsések, akik tegnap voltak vizsgázni és túl vannak rajta, legyenek jók és osszák meg élményüket, azokkal a kevésbé szerencsésekkel, akik jelenleg is a fejüket verik a falba otthon és próbálják meggyőzni magukat arról, hogy több agyuk van, mint egy kerti csapnak, persze az is lehet hogy egyedül vagyok ezzel...

drWolfy # 2014.02.19. 12:43

Kedves Vargap és mások, akik a jóféle Ates jegyzetet keresik, az elérhetőség:

név: szakvizsga.vegyes@gmail.com
jelszó: vegyes2013

Arra viszont számítani kell, hogy bár alapnak kifejezetten nem rossz (az Mt. kivételével, mert az nagyon karcsú), "mivel a jogbiztonság és az állandóság korszakát éljük" sok minden már nem hatályos benne, szóval aki most lát neki és van még ideje lapozgassa át, hogy ne az utsó pillanatban érje a meglepetés.

Kitartást mindenkinek.

vargap # 2014.02.19. 10:05

Kedves Mindenki! "A" rész után jöttem hozzátok. Valaki tudna abba segíteni, hogy mi az e-mail cím hozzáférése? znori által megadott azonosítók nem jók :(

rrrrrrr # 2014.02.18. 14:09

Sziasztok!

Én is kérem szépen a jegyzetet! majzik.rita@freemail.hu

Nagyon köszönöm!

James55 # 2014.02.18. 10:26

Sziasztok!

Az Ates jegyzeteket szeretném elkérni, ha valaki lenne olyan jó, hogy átküldené.

patakijdr@gmail.com

Előre is köszönöm.

Procon # 2014.02.18. 08:39

Sziasztok!

Akit érdekel eladó:

• Dialog Campus Jogi Szakvizsgakönyv:

Munkajog és társadalombiztosítási jog (2013)

2013. szeptember 1-i kiadás, Új Mt.-vel

/2.500,-/

• Dialog Campus Jogi Szakvizsgakönyv:

Az Európai Unió joga (2011)

/2.500,-/

Érd.: armanah kukac gmail pont com

Diza # 2014.02.17. 08:31

Kedves znori!

Nagyon köszönöm a segítséged!

znori # 2014.02.14. 17:45

A 11. tételhez találtam egy nagyon jó összefoglalót az új választási rendszerről: http://www.gondola.hu/…szer_I_.html
Ez egy három részből álló tanulmány, kicsit hosszú, de egyszeri elolvasás után összeáll a lényeg.

A 14. tétellel kapcsolatban: Mind az Ates jegyzet, mind a Csink Lóránt féle könyv az új jogszabályt ("Nkt.")elemzi, ami akkor még törvényjavaslat volt, de mostanra már hatályba lépett. Amire oda kell figyelni, hogy most már Nemzeti Választási Bizottság, illetve Nemzeti Választási Iroda van.

Aki még mindig az Ates jegyzetet keresi,annak érdemes ide belépni: szakvizsga.vegyes2013@gmail.com, jelszó: vegyes2013

doktorno # 2014.02.13. 18:42

Sziasztok!

Az Ates jegyzetet megküldené nekem is valaki, légyszi.

csakabeton@gmail.com

Nagyon köszi!

Kata1234 # 2014.02.13. 09:58

Sziasztok,

11. és 14. tételhez valakinek valami rövidített anyaga van esetleg?

Köszi