A nappalisok között nagy számban vannak az állami finanszirozásúak, és mellettük vannak költésgtérítéses rendszerben tanulók. A költségtérítés összege szakonként és intézményenként eltérő.
levelező jogász képzés
ja, ezt tudom.
régebben nem volt olyan, hogy mindenkinek volt valami alaptandíj?
Sziasztok!
Az én időmben a levelezős elsődiplomásoknak is volt állami finanszírozásos részre.
Csipke
Az én időm = 2000-2005. :)
Csipke
az enyém is:)
Nahát Csipke, akkor csak 2 évvel jártál felettem, azt hittem öregebb vagy sokkal. :D
nem öregebb csak érettebb nálad...
"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."
De öregebb. 2000-ben vették fel, engem meg később (elsőre vettek fel), tehát ebből következik, hogy öregebb (függetlenül attól, hogy évvesztes-e).
Hogy érettebb-e, azt nem tudom, ezt itt nehéz ám eldönteni, de a hozzászólásodból kiderül, hogy feltehetőleg nem tartasz érettnek. Itt nyilván felmerül az érettség fogalmának meghatározása, amely meghatározás esetlegessége sokkal inkább adhat alapot véleménykülönbségre, mint e fogalom esetemben történő alkalmazhatóságának indokoltsága.
Avelina,
nálad a pont, köszönöm... :)
Imp.,
én örök tizennyolc vagyok... de Te akkor max. örök tizenhat... (és tényleg!!) :D
Csipke
De öregebb. 2000-ben vették fel, engem meg később (elsőre vettek fel), tehát ebből következik, hogy öregebb (függetlenül attól, hogy évvesztes-e).
Hogy érettebb-e, azt nem tudom, ezt itt nehéz ám eldönteni, de a hozzászólásodból kiderül, hogy feltehetőleg nem tartasz érettnek. Itt nyilván felmerül az érettség fogalmának meghatározása, amely meghatározás esetlegessége sokkal inkább adhat alapot véleménykülönbségre, mint e fogalom esetemben történő alkalmazhatóságának indokoltsága.
Imp.,
elsőre is elolvastuk... :)
Csipke
De mondom egyszerűbben: mit jelent az, hogy valaki érett, milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy érett személyiségnek?
Csipke, nem elolvasni kell, hanem megérteni. :D
"Az érett személyiség lényeges jellemzője az az egyensúly, mely akkor alakul ki, mikor érzéseink és
MEGGYŐZŐDÉSEINK HANGOZTATÁSÁnak bátorságát ÖSSZHANGBA TUDJUK HOZNI MÁSOK érzéseinek és MEGGYŐZŐDÉSEINEK TEKINTETBE vételével"
Imp.,
hogy könnyebben értsd, kiemeltem a lényeget! :)
A feladat, hogy megtaláld, hol találtam, no, meg, hogy kihez tartozik az idézet. :)
Csipke
Stephen R. Covey ??
A mű eredeti címe: The Seven Habits of Highly Effective People???
Én igyekszem tekintettel lenni mások érzéseire és véleményére. Amit írtál, az csupán egy jellemzője az érett személyiségnek, ráadásul csak szerinted és a szerző szerint, én egyáltalán nem mondanám, hogy ez az egyik leglényegesebb jellemző, ez inkább csak egy részletkérdés. Egyébként mások érzéseinek tekintetbe vétele nem jelenti, hogy igazat adunk másoknak.
egy érett férfi nem " öregezi" le a nála egy -két évvel idősebb nőket sőt ,egy nőt sem aki korban előtte jár....Mivel a nőkkel való tapasztalatod is hiányos ezt elnézzük neked...:)))
"Én igyekszem tekintettel lenni mások érzéseire és véleményére. " hahahaha..
"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."
Azért, mert én nem fekszem le senkivel házasság előtt, nem hiányos a nőkkel való tapasztalatom, sőt épp ezáltal jobban tisztelem a nőket azoknál, akik komoly elköteleződés vállalása nélkül csupán használják őket. A házasság ezt a komoly elköteleződést jelenti tulajdonképpen, azt a közösséget, amelyben a felek kölcsönösen egymásnak adják az életüket, de még ennél is többet jelent, mivel a házasság egy szentség, de ugye ezt már a nem hívők nem érthetik meg, mert számukra ez így - egyébként érthetően - értelmezhetetlen.
A leöregezés tilalmazása pedig csak egy egyszerű társadalmi konvenció, aminek megszegését könnyed humorral is fel lehet fogni. Aki ilyesmin sértődik meg, az szerintem önmagát minősíti.
majd írok az avelina-impre ez nem az a topic
ok, várom :D
Érdekes. Úgy harminc éve sem "lefeküdtünk", hanem szeretkeztünk a nekűnk igazás KEDVES leánnyal, asszonnyal.
A tevén pedig nem lovagolunk, hanem tevegelünk, ugye? :D
Nem szükségszerű, hogy megértsd a szeretkezés és a lefekvés közötti különbséget. "Ki mit lát úgy ítél".
Attika,
nagyon jól értem, amit mondani akarsz, és egyet is értek azzal, hogy helyesebb (mert szebb) a te általad ajánlott kifejezés használata, viszont tartalmát illetően lényegi eltérés jószándékú beszélők közt nincsen. :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02