Jogi Fórum - találkozó

Grád András # 2010.12.11. 22:59

Szia Zoli!

Nagyon megtisztelsz a bizalmaddal, és bele is néztem a topikba, de amikor megláttam, hogy 2 teljes fórumoldalt kellene visszaolvasnom azok után, hogy egész délután zárthelyiket javítottam, inkább feladtam. Bocs, majd legközelebb belefolyok!

Ami meg a házasság szentségét illeti, szembe kell néznünk azzal a szomorú ténnyel, hogy a világ többi részéhez hasonlóan Magyarországon is nagyjából minden második házasság felbomlik, értelemszerűen a katolikusok között is. Vagyis a házasság nem emberellenes, de láthatólag teljesen kétesélyes, erre feltenni valakinek az egész fiatalságát, hogy ez vele nem fordulhat elő, orosz rulett, amit mint hazárdjátékot és istenkísértést Isten aligha támogatna.

Emberellenes az, ha valakitől egy ilyen bizonytalan kimenetelű vállalkozás jegyében elvárják, hogy lemondjon fiatalsága egyik legfontosabb és legtöbb örömöt jelentő részéről. Ráadásul ilyen előélet után még nagyobb hazárdjáték és istenkísértés fejest ugrani a sötétbe, összeházasodni valakivel, akivel egyáltalán nem biztos, hogy valóban örömteli lesz a szex, hiszen egyáltalán nem magától értetődő, hogy két ember e téren összeillik. Ha pedig nem, akkor annak nagyjából 100% valószínűséggel válás lesz a vége, erről egykori családjogi bíróként tudnék mesélni. Vagyis láthatólag pontosan a szexszel a házasságig várás növeli meg paradox módon a házasság felbomlásának a valószínűségét.

Nem hiszem, hogy egy emberellenes dogma oltárán, ami ráadásul a bibliából csak nagyon erőltetetten vezethető le, érdemes feláldozni az embernek az egész életét. Szeretném, ha értenéd: Nem a hitedet akarom "elvenni" tőled, hanem a dogmák vakon követését, mert sajnos az évszázadok szomorúan bizonyították, hogy bizony ezek a dogmák nem feltétlenül helyesek és főleg nem örökéletűek, erről Giordano Brunon kívül sok egykori "eretnek" és boszorkány tudott volna mesélni, feltéve hogy nem égették volna meg őket máglyán. Jó éjt!

András

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu