Csótányírtás

monalisa1 # 2009.08.10. 21:19

nandy

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (= Köjál) nem tud eljárni az ügyben?! Elvégre a rovar miatt akár betegség is lehet - főleg az érzékenyebb szervezetű idősekre és a gyermekekre figyelemmel.

Anno én is laktam olyan házban ahová egy ideig a gázmester 2 havonta rendszeresen járt minden lakásba - aztán a problémás család csak elköltözött...

nandy # 2009.08.10. 11:22

Tapasztalatból mondom, hogy az egyéni irtás sz.t sem ér...
Össze kell fogni a szomszédokkal, és ha a th. nem akarja, akkor külön kontóra ki kell hívni egy rovarirtással foglalkozó szakembert. De muszáj feltérképezni, hogy pontosan hol vannak csótányok, nem elég csak egy-két lakást megtisztítani.

(Nálunk egyetlen lakó miatt állandóan hívni kell őket, mert ez az egy lakó nem engedi be sosem.... és persze tőle jön az összes.)

kadaj01 # 2009.08.10. 11:11

Neked mint albérlőnek semmi jogod nincs közgyűlésén részt venni. A közgyűlésnek kell döntenie, hogy a közösköltségből legyen a rovarírtás, vagy ne. Kezdésnek talán lehetve venni egy rovar/csódányirtó szert mondjuk a tescóban, naponta többször használni, csodákra képes.

poker # 2009.08.10. 10:41

A következő problémám van:

Albérletben lakunk a párommmal, 2 gyerekkel egy 4 emeletes panelben, ami egy 60 lakásos társasház része.
Amióta beköltöztünk van 1-2 csótány a konyhában, de egy pár napja nagyon elszaporodtak, már elviselhetetlen a dolog. Szóltunk a közös képviselőnek, aki nem igazán tett semmit, majd a közgyűlés dönt valamikor ha akar valahogy, és majd úgy lesz ahogy lesz...hát ezt nem nevezném intézlkedésnek.
Én egyénileg hiába írtok, nem ér semmit, szomszédoktól napokon belül ismét visszakapom a bogarakat.
Beszéltem szomszédok egy részével, legalább 5 lakásban van még csótány...már ahol be is ismerik.

Jogi úton milyen lépéseket tehetek, hogy elrendeljék az írtást az egész társasházban? ÁNTSZ nek van-e valamilyen hatásköre ezzel kapcsolatban?
Magát a társasházat mint jogi személyt terheli-e valamilyen felelőség ez ügyben?

Tisztelettel : poker