Off - topic

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.14. 06:16

Nem, nem. Szájer írta tableten.

groszfater@gmail.com # 2015.05.14. 16:50

ha látnád a sarlóspusztai birtokot, az állad is leesne...

Egyjogász # 2015.05.14. 20:45

"A Magyar Közlöny 2015. évi 65. számában (2015.május 8.) megjelent a magyar jogalkotás újabb gyöngyszeme, a 2015. évi LVI. törvény a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról
szóló 2014. évi CII. törvény módosításáról"

Nem lehetne egy olyat is, hogy a politikusi szektorban történő néphergelő törvények megalkotásának tilalmáról?:))

wers # 2015.05.15. 14:11

Nem lehetne egy olyat is, hogy a politikusi szektorban történő néphergelő törvények megalkotásának tilalmáról?:))

:)) uhh (szép mondat), van olyan törvény, ami ebbe nem fér bele?

Egyjogász # 2015.05.16. 14:12

Délelőtt beszélgettem egy "fideszközeli" ismerőssel, azt mondja, hogy a Viktor nagy taktikus, és azzal, hogy befogadta a "Semjén és a Haverok Baráti Társaság" (ezt az ismerős mondta így!!) vasárnapi zárvatartási agymenését, jól megszopatta őket, mert tematizálta a közbeszédet, és most már a fantompárt KDNP-t szidja nevesítetten mindenki, mint a bokrot.

Hááát, tulajdonképpen igaz...

Aztán majd ha aktuális lesz, be lehet dobni, hogy a Fidesz meghallotta a nép szavát, és eltörli "Semjén és a Haverok Baráti Társaság" baromságát.

Egyébként az ismerős szerint a Fideszben a "tömjéneseket" (sic.) jobban utalják, mint annó a szocik a Szadeszt.

wers # 2015.05.16. 14:40

Végül is ebbe az off - topicba sok minden belefér, kedves Egyjogász, mióta szoktál te itt politizálni? (szerencsére más sem nagyon)
Neked hiányzik a vasárnapi nyitvatartás? Személy szerint nekem nem nagyon tűnik fel, de alapjába véve szakmailag nem értek egyet a tiltással, csínján kéne bánni a piac túlságos befolyásolásával.

Fontosabb, hova tűnt el mosza? Főleg a hozzászólásai, mert így elég bizarr lett a lenti beszélgetés :))

Egyjogász # 2015.05.16. 15:05

Néhányszor már megtettem..:)

Alapvetően szerintem már régen nem a vasárnapi zárvatartásról szól ez a dolog, hanem a politikusi arroganciáról, amikor egy törpe kisebbség, egy nemlétező törpepárt az "zemberek" véleményét is leszarva úgy gondolja, hogy itt ők most bármit megtehetnek, bármit rákényszeríthetnek másokra. (Persze amíg a Fidesz hagyja...Érdekes módon a Fidesz 2012-ben lazán lepattinta a "tömjénesek" ezen baromságát, tényleg jó lenne tudni a valódi okát, hogy most vajon miért nem?)

Egyébként meg én is azt nézem, hogy hová tűnt az a hozzászólás, amire tulajdonképpen reagáltam? Ha őt kimonderálták, engem miért nem?

wers # 2015.05.16. 15:16

Nem egy hozzászólás tűnt el, hanem az összes moszától, már éppen akartam jelentkezni a négy gyerekkel - négy kerékkel (bónusz + két kutya) hirdetésre, de hát... :)) micsoda lehetőséget szalasztott el.
Máskor a hozzászólások nem szoktak eltűnni, csak a név mellé kiírják: (törölt)

Néhányszor már megtettem..:)
Bizonyára a kevés alkalom, mikor itt vagyok, nem akkor volt.

Egyjogász # 2015.05.16. 22:34

No azért nem gyakran...:)) Meg azért mindíg valami jogszabállyal van összefüggésben...:)

(Kivéve talán, amikor egykoron itt villogott kitartóan egy szoci választási hirdetés, ami rohadtul idegesített...:)

Egyjogász # 2015.05.16. 22:35

No azért nem gyakran...:)) Meg azért mindíg valami jogszabállyal van összefüggésben...:)

(Kivéve talán, amikor egykoron itt villogott kitartóan egy szoci választási hirdetés, ami rohadtul idegesített...:)

mosza (törölt felhasználó) # 2015.05.17. 05:23

Kedves Wers!
Közérdekből átmentem a köztudatba. :D

mosza (törölt felhasználó) # 2015.05.20. 04:44

Kovács Béla mondjon le!
Na má megint kezdődik....mindenki mondjon le...

wers # 2015.05.20. 16:03

:)) szia mosza, legközelebb azért ne töröld magad a hozzászólásaiddal együtt, mert így utólag úgy tűnik, egyesek itt magukban beszélnek. Bár ez az én hírnevemen ez ront.

Kovács Béla mondjon le!
miről?
mindenki mondjon le...
én nem

wers # 2015.05.20. 16:05

Bár ez az én hírnevemen ez ront.
na, azt akartam írni, hogy "Bár ez az én hírnevemen nem ront."

mosza (törölt felhasználó) # 2015.06.01. 17:24

...jé, Magyarországon van Alkotmánybíróság....hm...

mosza (törölt felhasználó) # 2015.06.06. 06:04

...a miniszteri biztosi tevékenység tudományos tevékenység, munka....mi????? Jesszusom, ...

ius latratus # 2015.06.06. 10:40

Van Alkotmánybíróság.
Meg előtte volt olyan tökös valaki, hogy kontrollra küldte a jogszabályt.
Most meg lehet mutogatni, hogy "lám, működik a demokrácia", hiszen az Alkotmánybíróság visszadobta a törvényt.
Mintha nem ez lett volna pont a cél a fércmunkával...

ius latratus # 2015.08.05. 12:28

Nem annyira jó a topic elnevezése, de talán segít valaki.
Létezik olyan bírói ítélet, amely szerint a garantőr teljesítésével a főadós terhe (tartozása) nem csökken. A bíróság szerint a garancia egy önálló kötelezettségvállalás a garantőr részéről, amely független a biztosított jogviszonytól.
Ezt segítenétek
1.) alátámasztani,
2.) megtalálni valahol?

Nagyon-nagyon köszönöm.

ius latratus # 2015.08.05. 12:29

Amúgy nem ide akartam tenni, de a "garantőr kiszolgáltatottságába" valamiért nem tudtam...

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.05. 14:36

Szerintem ez tévedés.

groszfater@gmail.com # 2015.08.05. 16:44
ius latratus # 2015.08.05. 18:42

groszfater

Igen, s az mno.hu, meg még talán a hvg is hivatkozott rá.
Ezzel mondjuk nem vagyok előrébb, de legalább Béla látja, hogy nem feltétlenül tévedek...
:)

Csak látnám azt az ítéletet!

Béla

Akkor jól gondolom, hogy e mellett nem lehet érvelni? (bár hülye kérdés, ha eleve tévedésnek véled.)

Portfólió, Magyar Nemzet, HVG ide vagy oda, amíg nem látom az ítéletet, addig tartsuk fenn a nívót, azaz: reménykedjünk, hogy nincs ilyen ítélet.
...de a fenébe is!, ha van, akkor valahogy csak lehet érveket találni a bíróság döntése mellett, nem?
;)

ius latratus # 2015.08.05. 18:44

Business Law

Jó. De -talán - egy bíró nem így gondolta.

groszfater@gmail.com # 2015.08.05. 18:59

ezzel mi a gond, ez sem elégit ki...

http://projektjeink.birosag.hu/…28_lap1.html#hiv6

Sherlock # 2015.08.05. 19:02

Szerintem a BH1998. 440-re gondolt a cikk szerzője, de az egyébként nem ezt mondja ki.