Off - topic

Legislator # 2011.11.22. 17:41

Gino majálisa:-D.

Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2011.11.21. 20:25

Legislator # 2011.11.20. 21:01

wow. köszi az fb-s bejelölést amúgy.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.11.20. 09:24

Szép! Amúgy: hadd.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.19. 08:05

Szólj, ha súgás kell.

TamasHungarian # 2011.11.19. 07:15

Kedves Legislator!

Igen-igen, csak ahogy leírásodból is kiderül, ezen lehetőségek igen korlátozottak, a végtelenségig ezt se lehet játszani, na főleg nem erre építeni egy tanszéket.

hunfrakk tartalmas hozzászólásán pedig még töröm a fejem!

hunfrakk # 2011.11.18. 20:10

!

Legislator # 2011.11.17. 00:20

Kedves TamasHungarian!

Mindhárom esetre volt példa jogi karokon. A 2. esetkör úgy pontos, hogy egy nem tanszékvezető, de docens oktató vezetett egy, az anyatanszékéhez hasonló tanszéket, de mintha olyan is lett volna, aki fura mód két külön egyetemen két tanszéket is vezetett, de ennek külön nem jártam utána, így ez a rész csak hearsay, szóval, nem 100%, hogy hiteles, de elképzelhető... A3. is úgy igaz, hogy egy nem tanszékvezető dékánhelyettes vett át egy 'elárvult' tanszéket.

Sunshine after the rain.

TamasHungarian # 2011.11.15. 12:07

Kedves Legislator!

Igen-igen, azaz majdnem igen, csakhogy ismereteim szerint:

1, Igen, ez szokott működni, na de ez a lehetőség is véges, pont azt beszéltük, hogy nincs elegendő minősített ember (olyanról is tudok, ahova képesek voltak egy olasz docenst behozni, annyira nem volt senki elérhető)
2, Ez korlátozva van, és nem lehet egy prof akár 15 tanszéknek is a vezetője, na mellesleg gyakorlati szempontból is képtelenség lenne.
3, Igen, ez megint elméletileg és főleg átmenetileg működhet, na de szintén nem lehet azért 10 tanszéket elvállalni, arról nem beszélve, hogy a szakmai kompetencia erősen kétséges lehet a dékán(helyettes) személyétől függően. Harmadik szempontként pedig nem túl elterjedt megoldás, hát szerintem szerencsétlen dékán(helyettes) idegrohamot kapna, ha ezt valaki komolyan gondolná a gyakorlatban is :)

Ha tévedek valamiben, akkor elnézést!

Legislator # 2011.11.14. 12:06

Kedves TamasHungarian!

Több dolgot lehet tenni:
1)Más egyetemről behoznak egy docenst vagy profot;
2)Egy másik (hasonló profilú) tanszék docensi vagy professzori címben lévő vezetője lesz a tszv.;
3)Az egyik dékánhelyettes, vagy a dékán lesz a tszv.

Sunshine after the rain.

TamasHungarian # 2011.11.14. 07:40

Na igen, kedves Legislator, de hát mit tudnak tenni? Tszvezető kell, a megfelelő fokozattal rendelkező ember viszont nincs (hosszú éveken át sincs). Egy kényszermegoldás.

Legislator # 2011.11.14. 07:30

Marci és Mosza hogy egymásra talált. Amúgy hasonló a humorotok. Gyertek JF-talira:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.11.14. 07:29

"Azért az sem állapot, hogy akár éveken át is ideiglenesen adjunctusok legyenek mb. tszvezetők, csak mert egyszerűen nincs megfelelő minősített ember."

Ilyet én nem is engednék...

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2011.11.13. 11:06

Z "King" Imre: "A világ lassan útra kész" (akkor Te mire vársz?)

Sz.Márton # 2011.11.13. 10:28

A süllyedő hajó az EU gazdasági flottájának a himnusza lehetne!

Sz.Márton # 2011.11.13. 10:19

Mosza!

Még várj egy keveset az új Titanic indulására, utána énekeld el a megfelelő pillanatokban Zámbó Jimmy legendás számát!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.13. 08:23

Miért Magyarországon? A Parkinson-törvény általános érvényű.

TamasHungarian # 2011.11.12. 18:33

Igen kedves Legislator, ez abszolút így van. Hát ma is igen nehezen oldják meg az egyetemek ezt, na és tegyük hozzá, legtöbbször csak trükközésekkel, "névházasságokkal" tud működni egy-egy tanszék.

Talán az utóbbi pár évben mintha javult volna a helyzet a korábbiakhoz képest, több e. docensi kinevezéssel, de még messze nem az igazi. Viszont nem gondolom, hogy inkább a követelményekből kellene lejjebb adni, csak hogy fennmaradhasson X és Y kar.

Akkor legyen fele ennyi, de azok kőkemények. Azért az sem állapot, hogy akár éveken át is ideiglenesen adjunctusok legyenek mb. tszvezetők, csak mert egyszerűen nincs megfelelő minősített ember.

Legislator # 2011.11.12. 14:54

Kedves Tamás!

Azért az aggasztó, hogyha komolyan vennék a majdan megalkotandó Ftv.-t, akkor mind a hét jogi kart főiskolai szintre kellene lejjebbíteni.

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2011.11.12. 12:41

Leg!

Nagyon szépen köszönöm! Az IC proffok és egyéb egyetemi vizsgáztató "kulturlények" néha nagyon siettek a vizsgáztatás lebonyolításában, főleg ha valaki nem sokkal a vonat indulása előtt ment volna be még "esetleg" eredményesen levizsgázni! Néha azért a taxi indulása előtt, sikerült egyet-kettőt még ilyenkor is meggyözni!

Üdv:

Sz. M.

TamasHungarian # 2011.11.12. 10:27

Intercity-professzorság :)
Ezt még nem hallottam így, de nagyon találó!!
Én is pont a minősített oktatók helyzetét említettem korábban.
Na és ez ismét nem jogász-specifikus jelenség, ezt is jegyezzük meg. Rengeteg intercity-oktató van a BTK-kon is, meg sztem máshol is.

Legislator # 2011.11.12. 09:17

Különbségek lehetnek, és vannak is. A lényeg azonban az egyénen múlik. A jogszabály ugyanaz, a joggyakorlat megismerhető, kommentárokat és jogtudósi műveket mindenki igényessége szerint olvas (idegen nyelveken meg nyelvismerete szerint), tehát a tudás felcsipegetése mindenki számára nyitva áll. De azon mindig felhúzom magam, ha egyes hallgatók az ő egyetemük (az esetek többségében vélt) érdemeivel akarnak kitűnni.

Marci: nem attól volt valaki nagy egyéniség, hogy hány egyetemre ment el óraadónak, hanem hogy mit tett le az asztalra. De tény, hogy az intercity professzorság egyik oka az, hogy hét karon két-három karra való minősített oktató pendlizik. Amúgy boldog névnapot utólag is.

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2011.11.11. 19:08

Több egyetemen ugyanazok az átjáró tanárok vannak (régebben, amíg lehetett akár három iskolában is tanított egy nagyobbb egyéniség) és a diák ugyanúgy lehet önálló egyéniség, mint akár az egyedi módon vizsgázgató (de sikeresen levizsgázó) szuperceleb a nagy pösti elit képzéseken.Majd az élet megmutatja mi marad a képzettség után a valóságban!

TamasHungarian # 2011.11.11. 16:29

Persze, más.
Na de abban a tekintetben mégis van párhuzam, hogy egyetem és egyetem között is hatalmas különbség tud lenni. Plusz még abban, hogy aztán 5-10 év távlatából már a kutyát nem érdekli, hol szerezted azt az adott szakos diplomát. Ez leginkább diákként, a hatalmas egymás közti rivalizálásoknál van csak jelen, aztán lehet, hogy érettebb lesz mindenki, és nem ezt teszi első helyre, a fene tudja.
Na de kérdezz csak meg egy mai BME-st más egyetemek színvonaláról ! :) Majd meglátod, kb. olyan lesajnálkozó véleményeket lehet csak hallani.

Rexor # 2011.11.11. 16:05

Azért a gimnázium más tészta, itt tényleg lehetnek óriási különbségek a képzésben.