Off - topic

Impossible # 2010.09.09. 18:42

Menj vissza a barátok köztbe, mindjárt kezdődik! :D

Berényi Miki # 2010.09.09. 18:16

Egy háttérrel és egzisztenciával rendelkező oktatótól a kezit csókolom elegánsan hat. Egy zöldfülű, frissen végzett fiataltól pedig olyan, mintha a 10 évvel korábbi énje törne elő, és a szomszéd nénit látná a másikban.

orangeman # 2010.09.09. 17:18

Bocs, hogy tegnap nem jöttem, de a héten volt először, hogy végig dolgoztam, és kissé ki voltam merülve. Próbáltam hívni Leget, de ő ki volt kapcsolva. Másnak meg nem tudom a számát.

For God and Ulster

Impossible # 2010.09.09. 17:00

Ja és nálunk az összes vizsgáztató csókolommal köszön a diákság huszonéves nő tagjainak, nem jó napot kívánokkal. Nem tudnak viselkedni? :D

Impossible # 2010.09.09. 16:58

Eweol,

a JF-es nőknek ezután kizárólag kezit csókolommal fogok köszönni. :DDD

Impossible # 2010.09.09. 16:55

Leg,

hogyan kell szólítani Lamm Vandát? Vanda úr? :DDD

pazs,

igen, és a nők azért szeretnék, hogy egykalap alá vegyék őket a férfiakkal, mert nem akarják azt érezni, hogy a munkában nem érnek annyit, mint a férfiak, nem akarnak másodrendűek lenni, csakhogy szerintem a csókolom-mal nem teszem őket másodrendűvé, hanem külön figyelemre méltatom őket, ami nekik hagyományosan mindigis járt.

Eweol # 2010.09.09. 15:41

Imp, légy önmagad, és köszönj úgy, ahogy Neked tetszik - ha valakit zavar a kezit csókolom, majd felajánlja a tegeződést (miután megkaptad az állást:).

cat981 # 2010.09.09. 15:31

Imp, gondolom pazs interjúztaott hogy kezit csókolommal köszöntél, vagy valamely férfi kollégád üvzözölted meg vele? :)))
amúgy én is úgy tudom, hogy nőnek a kezit csókolom az illendő, bár ha ha így belegondolok és egy jogász nőnélnél jelennék meg lehet elbizonytalanodnék mit köszönjek, a kezit csókolom ebbe a hivatalos helyzetbe valahogy tényleg nem illik. De ha tovább gondolok pl. az is furcsán hangzik számomra, pl. tárgyaláson hogy kezit csókolom bírónő! :)
szeritnem azért szorul háttérbe a kezit csókolom, mert a nők egyre inkább a férfi pályákon jelennek meg. Szerntem pl. a jogász, ügyvédi szakma se illik egy nőhöz, igazgató, vezető, mérnök stb. pláne. A nőt nem erre teremtette a teremtő. Ezt bővetten kelene kifejtenem hogy érthető elgyen amire gondolok de most mennemkell.

bajussz # 2010.09.09. 15:19

sima csókolomot én a szomszéd Éva néninek köszönök, és az évfolyamtársam anyukájának

Imp: te vagy a szélmalom!

mennyivel könnyebb lenne német nyelvterületen, nem? vagy angolnál sincs máshogy, ott csak kétféleképp' köszönnek:) ja nem is

pazs # 2010.09.09. 13:59

A nők a szakmában szeretnék, ha egy kalap alá vennék őket a férfiakkal. Kérdezd meg Leg-et, hogy mit szólna Lamm Vanda ahhoz, ha a MTA jogász tagjai egymást Harmathy úrnak és Vékás úrnak (esetleg Attilának és Lajosnak) szólítanák, őt meg Vandácska kedvesnek.

Impossible # 2010.09.09. 13:36

pazs,

szerintem ne magyarázzátok tovább, mert becsavarodtok :D

a "csókolom"-ban a nőknek kijáró megkülönböztetett bánásmód fejeződik ki szerintem, a napszaknak megfelelő köszönéssel viszont egykalap alá veszem a férfiakkal, ami lehet egy újabb divat, de szépnek nem szép

de ok, ez egy meddő vita :D

hunfrakk # 2010.09.09. 13:36

a legrosszabb a "jó napot"
helyesen "jó napot kívánok"
ez biztos

50 körüli hölgyek pedig "kezit csókolom"-ot szeretik

sima "csókolom" utcai köszönési forma

*

pazs # 2010.09.09. 13:26

Imp: nem vagyok meggyőződve, hogy érted, de te tudod.

Impossible # 2010.09.09. 13:12

vagy az lenne a legjobb ha nem is magyarul köszönnék, akkor nem lenne ilyen probléma :D

Impossible # 2010.09.09. 13:08

jó, akkor mondjuk a kezit lehagyom, és anélkül csókolom

Impossible # 2010.09.09. 13:00

Kacsa,

tudom, tegnap is ezt mondtad, megjegyeztem, de nem tudom, miért adnék azzal +30 évet

nade ne velem törődj, inkább tanulj :D

egyébként köszi a tanácsokat, az összes többivel egyetértek

Kacsa1111 # 2010.09.09. 12:55

Kedves Impossible,

azt fogd már fel, hogy ha egy 30 éves nőnek úgy köszönsz, hogy "kezét csókolom", akkor nem a tiszteletet, hanem +30 évet adtál neki...
nem esik neki jól.
az interjúztatónak meg minden jól kell, hogy essen...:)

Kedves hunfrakk,

sok nőt ismerek, akik megsértődnek, ha „jó napot kívánok“-kal köszönnek nekik

ahham...hány évesek?:)

Kacsa11

Impossible # 2010.09.09. 12:55

pazs,

jó, értem én, csak meg vagyok döbbenve. :D

Impossible # 2010.09.09. 12:53

Jaja, rögtön nem lenne senki a kamarában. Feszültséglevezetés... éljen a kultúra. :D

Legislator # 2010.09.09. 12:52

Az olyan ügyvédeket ki köll pofozni a kamarából. Rögtön lenne helyed:-D.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.09.09. 12:50

"Nézd, nekem konkrétan édesmindegy, hogy akarsz köszönni."

Neked konkrétan úgy akarok köszönni, hogy szia :D

Nem a hugyozásról beszélek, hanem az illemről, de az illem láthatóan kiment a divatból. :D Pl. azt sem értem, miért kell minden ügyvédnek "kurva anyázni" és "bazmegolni", ehhez is alkalmazkodjam? És akkor csodálkozunk, milyen szar ez a világ.

pazs # 2010.09.09. 12:48

Csipke: azt hiszem, ezt már mondtad... legalább egyszer...
Impossible: ezt tegnap sem értetted. nem jó napot kívánok-ra vágyik az ember (a nő), hanem nagyon nem vágyik a kezit csókolom-ra. Igen, tudom, vannak kivételek, de azokra nem építhetsz egy állásinterjún.

Csipke # 2010.09.09. 12:43

Nézd, nekem konkrétan édesmindegy, hogy akarsz köszönni. Azt kérdezted, mi a véleményem. Elmondtam. Ne akarj meggyőzni, mert nincs miről. Pont. :)

Egyébként meg Legnél a pont. Lehet széllel szemben hu...ni, csak nem érdemes.

Csipke

Impossible # 2010.09.09. 12:36

aki jó napot kívánokra vágyik az szerintem gyökértelen gyökér, és felőlem meg is kaphatja, meg be is... :D nade azért vannak még olyanok, akiknek tetszik a csókolom, és ha nekik jó napot kívánokkal köszönök, megsértődnek
a csókolomon nem lehet megsértődni, az max nem divat
de ami divat, az nem biztos h jó is
pl. nagyon trendi a tünci naci

Legislator # 2010.09.09. 12:33

Nézd, ha az éhenhalás elkerülése egy Jó napot kívánok-ba kerül, akkor mi a gond?

Sunshine after the rain.