Off - topic

Impossible # 2010.09.10. 09:45

Csip,

mindkettő. :D
Lehet, hogy kicsit önfejű, különc, makacs vagyok, vagy legalábbis ilyennek látszom, van mit fejlődnöm (mint ahogy egyébként mindenkinek, csak kinek ebben, kinek abban).
Nem tudom, októberben lesz-e tali, én úgy hallottam, hogy még ebben az évben lesz. (Bőven bele is fér. :) ) De nem akarom, hogy állandóan rólam legyen szó, a többiek miattam ne szoruljanak háttérbe, bár Kácsa azt mondta, jól szórakoznak. :D

Csipke # 2010.09.10. 07:48

Jó reggelt!

Csipke: azt hiszem, ezt már mondtad… legalább egyszer…

Pazs, volt az talán több is, de csak nem lehet a fejébe verni... most már feladom.

Imp.,

egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy tényleg ilyen reménytelen kockafejű vagy, vagy csak szerepelni szeretsz ennyire. No, majd októberben - ha végre sikerül eljutnom egy JF talira - eldöntöm.

Csipke

cat981 # 2010.09.10. 07:08

Impi,
én is és biztos mások is már írták, hogy egyelőre neked kell alkalmazkodni az interjúztatóhoz és a leendő főnöködhöz, nem fordítva. Ha a szakmádban jelenleg ez a protokoll ahgoy többen itt írják - függetlenül attól hogy mi volt, és illett régen, vagy általában - fogadd el legalább addig amíg eladod magad az interjún. Annyi "kurválkodás" még belefér, hogy úgy köszönj neki ahogy elvárja :), ez nem olyan sok azért hogy a kedvébe járj (nem megdugnod kell :)))).

Impossible # 2010.09.09. 22:55

Eweol,

Miki a férfiakra gondolt... de majd akkor megkérdezzük tőle. Csak a kezitcsókolomos témát hagyjuk mostmár a fenébe, már sajnálom a JF-talis csapat tagjait. Fogadjuk el, hogy nem értünk ebben egyet, kész, aztán jöhet valami más.

Eweol # 2010.09.09. 22:29

Imp,

amikor Miki "sok ezer ember"-t emleget, akkor annak nem a német férfi szó a megfelelője, erre utaltam röviden. Német nyelvtani kérdésekbe ne menjünk bele, már aludnom kellene.

Impossible # 2010.09.09. 21:45

Na, szerintem jóécakát. :D

Jó tanulást holnapra! Van egy olyan érzésem, hogy nem viszed túlzásba. :D

Kacsa1111 # 2010.09.09. 21:40

felesége és gyereke van?
akkor egy ideje nem látott...:)))

Kacsa11

Impossible # 2010.09.09. 21:19

Kedves Kacsa,

na, kimondtad a kulcsszót: ha nem vagy szolgálatban. Olyankor én is, de most nem arról volt szó, hogy pl. kocsmában mit csinálunk. :D

felesége is van, gyereke is (nem örökbefogadott)... látott :D És nem ő az egyetlen.
Soha senki nem rökönyödött meg a csókolomon, Ti voltatok az elsők.

De mindegy, ha csak ennyi a probléma. Arra lennék inkább kíváncsi, még mi.

Kacsa1111 # 2010.09.09. 21:03

Kedves Impossible,

korombeli lányoknak - ha épp nem vagyok "szolgálatban" - helló-val köszönök...
még egyik sem sértődött meg...biztos, ők is ugyanolyan bunkók, mint én...:)))

Berényi Miki elfelejtett magyarázatot adni arra, hogy a 30 körüli tanársegéd a huszonéves hallgatónak miért köszön csókolommal.

mert egy modoroskodó seggfej, aki még nem látott...na nem folytatom.:)))

Kacsa11

hunfrakk # 2010.09.09. 20:45

Férfiak esetében sokszor előfordul, hogy "Kezét csókolom!" köszönést mondanak, ám ilyenkor ne feledkezzenek meg arról, hogy bár ez a forma a protokoll szabályai szerint helytálló, az egyéb bővített formái ennek a köszönésnek nem megengedettek!

idézet innen

http://www.hrportal.hu/index.phtml?…

amúgy nehogy már
csak az úriemberek
kiváltsága legyen
az illemtudás

egy galeritöltelék
is köszönhet a nevelőtisztjének
illedelmesen, udvariasan,
ahogy egy hölgynek illik

Impossible # 2010.09.09. 20:42

hunfrakk,

mert neki már van mire föl úriembernek lenni :DDD na mindegy, tényleg hagyjuk már ezt. :D

hunfrakk # 2010.09.09. 20:40

Zlinszky János pl. kezet csókolva üdvözli Tersztyánszkyné Vasadi Évát

de a TO-s nénit nem

Impossible # 2010.09.09. 20:34

Miki,

"Mindez az elegáns viselkedés, és úriemberként bánás a nőkkel, csak akkor hatásos, ha tényleg van háttér, ha van mire fel úriemberként viselkedned!"

Van mire fel: nem vagyok paraszt. :DDD

Ha jól értem, szerinted akkor engedhetem meg magamnak, hogy úriemberként viselkedjem, ha tele vagyok lével stb. Mellesleg a kézcsók fiatal nőknek is járt, onnét származik ez a köszönés, van, aki még manapság is kezet csókol, ez a nők kitüntetése, nem pedig öregasszonyszámba vétele, rohadtul semmi köze ahhoz.

hunfrakk # 2010.09.09. 20:32

nekem még soha nem volt gondom a "kezit csokolom"-ból

sőt

a 40-50-60 éves hölgyek kimondottan ezt kedvelik

hunfrakk # 2010.09.09. 20:25

A tanítónéni csúszó-mászó állatokat kérdez a gyerekektől.
Az első:

• Kígyó.
  • Nagyon jó!

A második:

• Giliszta.

Nagyon jó!
Pistike majd kiesik a padból, úgy jelentkezik:

• Pistike?
  • A sógorom.
  • A sógorod? Hogy-hogy a sógorod?
  • Éjjel bent aludtam a nővéremnél, és azt hallottam: "Csússzál lejjebb, te állat!!!"
Impossible # 2010.09.09. 20:24

hunfrakk,

csak az egyik angol, a másik meg német

Impossible # 2010.09.09. 20:23

Kedves Kacsa,

1)

Berényi Miki elfelejtett magyarázatot adni arra, hogy a 30 körüli tanársegéd a huszonéves hallgatónak miért köszön csókolommal. De betippelem: mert egzisztenciával rendelkezik, vagy pedig a tanársegéd, mint Sólyom volt személyi titkára sem tud emberek között viselkedni. Meg a többiek sem tudnak. :D

2)

"nem tudsz emberek között viselkedni…"
Bunkók között sem leszek bunkó, bármilyen szokatlan is. :D

"és nem csak a köszönésre gondolok"
Még mire gondolsz?

"nem azért nincs állásod, mert az interjúztató barom"
Ettől függetlenül rengeteg interjúztató barom van.

hunfrakk # 2010.09.09. 20:06

man-woman
nem ok nélkül van a woman szócskában benne a man

Impossible # 2010.09.09. 20:00

Eweol,

"man" az általános alany, "der Mann" pedig a férfi.

Eweol # 2010.09.09. 19:51

Ez fájt. "man" a helyes forma.

Berényi Miki # 2010.09.09. 19:33

Na véget ért a BK... :) Imp! Amit mondasz oké, én is egyetértek, hogy a nőkkel ÚGY kell bánni, hogy érezze, nő! És a fenébe kívánom azokat az okoskodó feministákat akik megsértődnek ezen a viselkedésen; akik a férfit engednék előre, akik elvből nem akarnak szülni, akik elvből szinglik, mert hogy ők majd megmutatják...!

De!

Mindez az elegáns viselkedés, és úriemberként bánás a nőkkel, csak akkor hatásos, ha tényleg van háttér, ha van mire fel úriemberként viselkedned! Máskülönben olyannak tűnsz, mint a kisgyerek, aki leszedett 3 szem szilvát, és azt hiszi, ő szüretelte le az egész gyümölcsöst!

És ez nem személyeskedés, a "TE" szót mint a német "MANN" megfelelőjét használtam... érthető rajtad kívül sok ezer emberre, sőt, egyelőre rám is igazak, amiket leírtam!

Kacsa1111 # 2010.09.09. 19:22

Kedves Impossible,

1)
egyet kell értenem Berényi Mikivel...

2)
attól tartok neked baltával sem lehet semmit sem beleverni a fejedbe...
csináld ahogy akarod, de most már világos számomra, hogy nem azért nincs állásod, mert az interjúztató barom...a hiba egyértelműen a te készülékedben van: nem tudsz emberek között viselkedni...és nem csak a köszönésre gondolok.

Kacsa11

Impossible # 2010.09.09. 19:20

Egyébként kedves Miki,

nem terveztem, hogy érdemben reagálok a hozzászólásodra, de most mégis.
Van olyan nő, aki azon sértődik meg, hogy előreengedik az ajtóban. Az előreengedés elvileg tiszteletet fejez ki, udvariasság, és nem azért engedem előre, mert lenézem, bár így is lehetne érteni. Vannak hagyományok, amik idejétmúlttá válhatnak, pl. ma már nem szokás kezet csókolni a nőknek, de ha megteszed, nem hülyének kellene nézni miatta, hanem fel kellene nézni az ilyen férfira. Szerintem legalábbis az mondhatja magát férfinak, aki a nőkkel úgy bánik, hogy attól a nő érzi, hogy nő, ez pedig nem az ágyra korlátozódik, bár az is kezd divatossá válni.

hunfrakk # 2010.09.09. 18:49

Impossible # 2010.09.09. 18:43

Kedves orangeman,

semmi gond. :D Majd legközelebb. Bár gondolom, nem pont én hiányoztam neked. :D