Off - topic

hunfrakk # 2010.03.25. 08:43

A jogi egyetem záróvizsgáján az utolsó két diák izzad a kihúzott tétele felett.

• Jöjjön kolléga! - szólítja az egyiket a professzor.
  • Na kolléga... Tudja a tételt?
  • Háát... Nem jut eszembe semmi. - válaszol a nebuló.
  • Hát kolléga, akkor maga nem lesz kolléga.
  • Professzor úr! Lehet egy ajánlatom?
  • Halljuk!
  • Ha fel tudok Önnek tenni egy olyan jogi jellegű kérdést, amire nem tud válaszolni, beírja az ötöst?
  • Ilyen pofátlan kérés 40 éves tanári pályafutásom alatt nem volt, de lássuk!
  • Rendben. Mi az ami egyben törvényes, de nem jogos, jogos de nem törvényes, és se nem törvényes, se nem jogos?

Pörögnek a kódexek, izzad a professzor úr, de nem tudja a választ.

• Rendben, megfogott, itt az ötös és takarodjon innen!
  • Na, halljuk az utolsó mit produkál! - szólítja az utolsó diákot.
  • Professzor úr... Én sem tudom ezt a tételt...
  • Hát mi van ma itt? - fortyan fel a professzor.
  • Rendben... Hallotta az előző diák által feltett kérdést?
  • Hallottam - felel a diák.
  • Rendben. És tudja rá a választ?
  • Tudom.
  • Tudja? Akkor ha megmondja, átengedem egy kettessel.
  • Rendben.

Szóval az, hogy a professzor úrnak van ugye egy 20 éves felesége, az törvényes, de nem jogos.
Azt, hogy a feleségét az előző diák kefélgeti, az jogos, de nem törvényes.
Az pedig, hogy ezért Ő most ötöst kapott, én meg kettest, az se nem törvényes, se nem jogos...

bajussz # 2010.03.25. 08:46

na Imp, nem voltál elég gyors:D

Türelmes # 2010.03.25. 08:54

:o)))))))))))))))
EZ VOLT AZ!!!
kérem a banxámlaszámod :o))))))))))))))))

hunfrakk # 2010.03.25. 08:58

tényleg fizetnél / fizettél volna ezért a viccért?
*

Impossible # 2010.03.25. 09:08

hunfrakk,

mert ha fizet, elfogadod bakker?! :D

Türelmes # 2010.03.25. 09:10

kár hogy nem látod közben az arcom :o)))
helyesbítek: jobb :o))))
de tényleg ez volt az, basszus, napok óta gondolkoztam rajta... és még 1x köszi hogy vetted a fáradtságot bemásolni!!

más:
politika.
ma hallottam a rádióban azt a szerencsétlen,szánnivaló majszterházit kaposváron beszélni arról, hogy a maszop "mostantól húz egy vonalat, hogy mostantól minden másképp lesz"....a hírt csak kicsit döngölte sárba, hogy azután hangzott el, hogy lendvai gülüszem ildikó tagadta érintettségét a bkv-botrányban....
:o)))))))))

hunfrakk # 2010.03.25. 09:15

nem baj, 2014-ben úgysem jut be az MSZP a parlamentbe

Impossible # 2010.03.25. 09:16

Hát ő így húzta meg a vonalat. :D

Legislator # 2010.03.25. 10:06

A vicc szerepelt a JF-en már. Szia, Türi!

Sunshine after the rain.

Türelmes # 2010.03.25. 10:14

hali LEG
nem tudtam, de engem csak az érdekelt.
remélem jól vagy!

Rexor # 2010.03.25. 11:22

Üdv ismét Türelmes :). A közelgő választások előcsaltak? Csökkent azért a baánatod az előrehozott választások elmaradása miatt :)

Legislator # 2010.03.25. 13:17

Köszönöm, egyelőre még vagyok.

Sunshine after the rain.

Türelmes # 2010.03.25. 15:30

Szia Rexor, nemcsak az én bánatom volt,hanem 3 millió emberé is, sőt még a tiéd is, csak még nem ismered be. :o)))))

közel a bukás Rexor, és neked meg a többi csalódott szocinak be kellene látnia, hogy nem 63:18 lenne az arány ide, ha előrehozott választások lettek volna. De ti akartátok, most már egyétek meg amit főztetek :o))
jó étvágyat :o)))))

bajussz # 2010.03.27. 12:22

most szedtem össze vagy 3 kiló egyetemi jegyzetet, megy a szelektívbe. remélem viszkisdoboz lesz belőle:D

Legislator # 2010.03.27. 12:28

Hahahaha...:-D

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.03.27. 12:29

Ezentúl valamennyi viszkisdoboz megpillantásakor arra fogok gondolni, hogy bizonyára a Te jegyzetedből készült:-D.

Sunshine after the rain.

bajussz # 2010.03.27. 13:15

nem az enyém, csak fénymásoltam:)))

de én tanultam meg!

van még a szekrény aljában kb 2x ennyi, holnap nekilátok annak is

Legislator # 2010.03.27. 16:08

javítom: a más által írt, de Bajussz által lefénymásolt és megtanult jegyzetlapok újrahasznosításával készült viszkisdoboz:-D

Sunshine after the rain.

moli1m # 2010.03.27. 16:12

Kedves joghallgatók!

Bocs,hogy itt kérek tanácsot, de minden létező helyen pangás van.
Kérdésem a következő: Bérleti szerződésben szerepel, hogy amennyiben nem fizet a bérlő, minden értesítés nélkül, 15 napos határidővel életbe lép a rendkívüli felmondás. Holnap (03.28-án)jár le. Szerepel még az is, hogy a továbbiakban nem vagyok köteles őrizni a holmiját.
Kipakolhatom-e az utcára, ha nem megy el magától? Ha nem jelenik meg a megbeszélt időpontra (holnap 12-kor még hívom),valahová leadjam mondjuk az iratait?

Előre is köszi a gyors választ: Lilla

guba # 2010.03.27. 18:28

Naiv vagy te, Kedves! :-)

Impossible # 2010.03.28. 02:01

Az utcára talán nem kellene kipakolni, az nem valami emberséges dolog. A jog az erkölcs minimuma, nem a maximuma! :D

A bérlet szabályait én már elfelejtettem (locatio conductio, ennyi megmaradt... ööö asszem lol ), majd a többiek megválaszolják. :)

Kacsa1111 # 2010.03.28. 09:47

Kedves Impossible,

az ügyfelek ritkán fizetnek azért, hogy az erkölcsről prédikáljanak nekik...:)

Kacsa11

Legislator # 2010.03.28. 09:50

Mondjuk erkölcstelenségekért biztos szívesebben fizetnek a kuncsaftok:-D.

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2010.03.28. 10:20

Kedves Moli1m!

Ha már hivatkozott az 'elvileg' a 1993. évi törvény 25.§ (2) bekezdésében szereplő, "15 napos határidőre" akkor:

Az 1959. évi IV. törvény (Ptk.) szerint az otthagyott tárgyaival kapcsolatosan a törvény ezt mondja ki:

"197. § (1) Ha a jogosult a dolgot megfelelő határidő alatt felszólításra nem szállítja el, és annak máshol való elhelyezése aránytalan nehézséggel vagy a költségek előlegezésével járna, a felelős őrző a dolgot értékesítheti vagy felhasználhatja.

(2) A gyorsan romló dolgot - amennyiben lehetséges - értékesíteni kell, illetőleg fel kell használni.

(3) Az értékesítésből befolyt összeg, illetőleg a felhasznált dolog ellenértéke a jogosultat illeti meg."

Sz.Márton # 2010.03.28. 10:43

Az elején idézett, az 1993. évi LXXVIII. törvény lenne.

A személyes tárgyakat nem nagyon szerencsés egyből az utcára tenni...,ha kell neki, majd érte jön! Főleg ha az iratai is közte vannak!