viccek és ami belefér

Nils # 2009.05.20. 20:02

Kedves Websas,
én is úgy gondolom, hogy a véleménycsere a partnerek okulását, előrejutását segíti. Fontos, hogy tudjuk tisztelni még azok véleményét is, akik máshogy látják a világot vagy annak egy bizonyos szeletét. :)

Mellesleg az alábbi 2 mondaton (is) nagyon jót mosolyogtam. Utóbbiban egy egész életfilozófia benne van: a kezdeti optimizmus és a tapasztalatokon alapuló megalkuvás. :)

„Kurvára megy a pénz“ -mondogatta apám. Anyám is ezt szokta mondani, csak más hangsúllyal."

"Minden ember életében van két jó év: ezeket a sírkövére írják."

websas # 2009.05.20. 15:50

Kedves Avelina-Vivien !

Talán lazításnak:

Egyik feleségemmel sem volt szerencsém: az első elhagyott, a második nem.

Azok a nők, akik úgy gondolják, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni,
egy jó arasznyit tévednek.

"Kurvára megy a pénz" -mondogatta apám. Anyám is ezt szokta mondani, csak más hangsúllyal.

Nagymamám 60 éves korában elkezdett napi rendszerességgel sétálni, naponta 5 kilómétert.
Most 82 éves, és fogalmam sincs, hol van.

Minden ember életében van két jó év: ezeket a sírkövére írják.

websas

websas # 2009.05.20. 15:18

Szia Nils !

Tudod az egész véleménycserében az volt a legjobb, hogy dacára a nézetkülömbségeknek, azért abszolut normális keretek között maradt. És ez így jó! (tudnám bővíteni a kört ahol alkalmazni lehetne sokunk javára).

websas

Avelina-Vivien # 2009.05.20. 14:16

"Nekem hiányzik Imp :( Azóta kicsit „bedöglöttek“ a topic-ok, vagy rosszul látom?" by Ildikó

Nekem is!!Mindenki olyan normális itt , hogy az már unalmas:(

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Nils # 2009.05.19. 21:45

Kedves Websas,
az ország sajnos valóban Budapest központú és ilyenkor, a válság közepén ez az eddigiekben tapasztaltaknál is jobban kihangsúlyozódik. Vidéken sok régióban tulajdonképpen megállt az élet, Bp. azért még zötyög a maga útján. Kérdés, hogy meddig. Főleg ezen a kátyús úton. :)

Kedves Rexor,
a szándék és a mentalitás a kulcsszó, ahogy írod. No meg a közlekedési morál. Nem kellene még bringaút sem, ha az autósok is elismernék közlekedési eszköznek a kerékpárt és nem úgy tekintenének a biciklisekre, mint közlekedési bacilusokra, amiknek nincs helyük az utakon.

Legislator # 2009.05.19. 13:46

Minden viszonylagos.:-)

Sunshine after the rain.

Rexor # 2009.05.19. 13:35

Leg: Mert öreg :-).

Bicajos témához hozzászólva: én is szeretnék egy olyan Budapestet, ahol bicajutak lenneének mindenütt, de ehhez az emberekben is ki kell alakulnia egy ilyen szándéknak. Amennyire látom nem igazán van az emberekben szándék, hogy bicajozzanak sajnos. Pár éve körbebicajoztam a Fertő tavat. 95%-ban osztrák túristákat láttam ott bicajozni, a maradék volt magyar nemzetiségű.

Legislator # 2009.05.19. 13:19

Kedves András,

Miért hagynánk ki?

Sunshine after the rain.

websas # 2009.05.19. 11:36

Kedves Nils!

Értem amit írsz, és nem vitatom annak jószándékot,
sőt kívánom minden Bp.-inek hogy élhető környezete legyen.(kb.:45-évig a Moszkva térnél laktam).
Történelmileg, minden Főváros központú lett. Ennek hasznát élvezte a főváros (OK), most meg ez van.
Késöbb ha majd az iparos nem megy ki javítani,(Én már most sem (bútor kárpitozás) ), a kereskedelmi egységek eltünnek (Rákóczi u., nagyon sok adóbevétel kiesik, azt valahogy pótolni kell.(fantáziádra bízom, hogyan). Már régen az M0-t kellene használni, az alsó rakpartoknak, valamint a hidaknak egyirányuaknak kellene lenniük. Az idézett cikkben példa Amsterdam
ott sokan kerékpároznak, lehetne még Velence is ott meg csonakáznak (vaporetto).

websas

Nils # 2009.05.19. 10:12

Kedves Websas!

Operába, színházba nyilván nem bringával megy az ember, bár már hallottam ilyenről is. :) Az a kép, amit leírtál, valóban nem szívmelengető, de azért ez nem az átlagos szürke, dolgos hétköznap.

Ilyenkor, mondjuk márciustól októberig az esőmentes napokon egy élhető várost lehetne varázsolni Budapestből, ha nem lenne ekkora az autóforgalom. A kerékpáros társadalom erősítéséhez ez persze kevés, mert ezeken kívül biciklibarát munkahelyekre lenne szükség (ahol van öltözőszekrény, tárolóhelyiség stb.).

De ennek az egésznek lehet olyan célzata is, hogy ne autóval, hanem tömegközlekedéssel közelítsük meg a belvárost. Itt megint elérkeztünk a BKV színvonalának emeléséig, de erről lehetne beszélni naphosszat. :)

websas # 2009.05.19. 06:52

Kedves Nils!

Áruszállítás, szolgáltatások,(pl.:vízszerelő),mész a bringával, operába, szinházba kicsit rongyá ázva, a csapat hölgy tagja szétfolyt sminnkel, válladon a bicikli amit beadsz a ruhatárba, és persze van nálad hajszárító is.azért más a hobby kerékpározás, és más a mindennapi munkábajárás, szerintem.

websas

Nils # 2009.05.18. 23:37

Bízom abban, hogy ez nem vicc. Ez lenne a városvezetés eddigi szinte egyetlen jó lépése a több mint 18 éves működése alatt. Az már tűrhetetlen, hogy a Rákóczi út, a Dózsa György út, Hegyalja út stb. lévén olyan autópályák vannak a budapesti belvárosban, ahol kerékpárral közlekedni vagy csak egyszerűen a zebrákon áthaladni életveszély. Támogatom az ötletet.

websas # 2009.05.18. 21:00

Reménykedjünk, hogy ez csak vicc:

http://index.hu/…e_a_fovaros/?cp=1

Grád András # 2009.05.18. 19:18

Fiatalok! Ha lesz valami szokásos találkozó, az öreget se felejtsétek ám ki belőle! De ha valami fiatalok találkozója lesz, Isten látja lelkemet, nem sértődöm meg, ha kihagytok; minthogy nincs szakállam, borotválkozás közben nap mint nap nézek tükörbe! :-) Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Legislator # 2009.05.18. 17:51

Imp igazán szórakoztató jelenség volt.

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.05.18. 17:49

ez jó vicc volt háháhá:)

jól látod amugy

Ildikóka82 # 2009.05.18. 17:04

Nekem hiányzik Imp :( Azóta kicsit "bedöglöttek" a topic-ok, vagy rosszul látom?

Iwikó

Ildikóka82 # 2009.05.18. 10:08

Ez most vicc vagy komoly? :D Nejm tudom, de érdekes hang jön ki a srácból (vagy shemale-ből...)
http://videa.hu/…hlCyenEB4GRs

Iwikó

Legislator # 2009.05.12. 09:48

Kedves Mindenki!

Majd eldől, hogy mi lesz, és mi nem.

Bármi lesz is, kedves Kacsa, mail vagy tel dobása útján:-) tájékoztatlak.

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.05.12. 08:13

Na a morgolódás helyett egy kis vidámság! :DD

(Rapist Glasses)

(Pedophile Beards)

Iwikó

Kacsa1111 # 2009.05.11. 19:06

attól tartok megint impi-mentes tali lesz...:)

Kedves Legislator,

mostanában nehezen tudom követni a fejleményeket.
megteszed, hogy ha valami konkrétum akad találkozó ügyben, akkor dobsz egy mélt vagy egy telt?
hálám üldözni fog a sírig!:)))

Csipkét ki ne felejtsük! (impi így már tutira nem jön...)

Kacsa11

Impossible # 2009.05.11. 18:16

Nem, inkább úgy felel meg, hogy kacsás nem lesz. :D

Legislator # 2009.05.11. 17:52

Akkor lesz egy Kacsás tali, meg egy Impes tali, így megfelel?

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.05.11. 17:45

Ha a gúnár is ott lesz, én nem megyek, az fix, és nem érdekel a képe, tartsa meg.

Legislator # 2009.05.11. 17:43

Kedves Imp,

Majd láthatod a képes felét is:-).

Kedves Nils,

Örülök, hogy legalább Te támogatod az ötletemet. És reméljük, hogy a közös sörözésre is lesz mód és lehetőség. Rád is, Impre is kíváncsi vagyok, Ildire és Vivre pedig különösen:-))). Reméljük, bajussz is eljön, és nem kell az összes klipet külön csak azért megnéznem, mert ő is szerepel benne:-). Kacsát és Rexort pedig személyesen is ismerem, de bizonyára ők is ott lesznek, és talán Marci is.

Sunshine after the rain.