írtam
Álláskereső jogászok
kfgabri !
Lécccci írja vedd fel velem a kapcsolatot !
mindentebbe@gmail.com
Nekem egy haverom dolgozott pár hétig egy ügyvédi irodában "fizetés=csak tapasztalat"-ért, ahogy mesélte, a másik ingyenmunkás jelölttel lényegében kizárólag abból álltak a munkanapjaik, hogy milyen módszerekkel lógjanak, hogyan szabotálják a munkát..:)) (Azért mentek oda, mert ügyvéd úr híre szerint valami baromi nagy szaktekintélynek volt kikiáltva, akitől csak tanulni lehet, de nem.....:)))
A másik jelölt előbb unta meg, amikor az ügyvéd raportra hívta őket, hogy ez, meg az lesz, ha lógnak, közöltre vele (addig szigorúan csak magázódta), hogy "majd akkor ugass, ha fizetsz is valamit" (sic.), és mondat közben otthagyta a francba.
Ügyvéd úr enyhén megütközött a dolgon, no de annyira azért nem, hogy a havernak fizessen...:)))
egyébként fején találtad a szöget: a félelemben tartott, alulfizetett munkavállaló minden lesz, csak nem lojális.
Lehet, hogy sikerül annyira betörni, hogy nem akar váltani, de, hogy jó munkát nem fog végezni, az megasicher.
Ezt nem is arra írtam, amit te javasoltál, azzal egyetértek.
Az alábbaikban arra a beírásra reagáltam hogy "nekem András ajánlotta egy fórumos találkozón h jelentkezzem úgy h felajánlom az ingyenmunkát"
Egyjogász: és én mit mondtam? mit javasoltam?
Ha már JOGI fórum:
Az komolyan nem zavar, hogy valakinek az ingyen történő foglalkoztatása ma már törvénysértő? Miért vállalna be bárki olyan kockázatot, hogyha egy munkaügyi ellenőrzésen kiderül, hogy munkaszerződés nélkül és/vagy ellenérték nélkül foglalkoztat, akkor jól seggberúgja a felügyelőség?
Tudom, bizonyos ügyvédi irodáknál divat a "fizetés=csak tapasztalat", na de akkor is:))
Egyetértek Kacsával, egy komolyabb munkáltató nem alkalmaz rabszolgamunkásokat. (Illetve alkalmaz, próbálkozz esetleg Ázsiában egy szőnyegszövő üzemben, ott kívánságra még meg is korbácsolnak..:)) )
És a másik, mit várhat el egy munkáltató egy rabszolgáltól? Egy ingyenmunkás mennyire lojális, megbízható, mennyire lehet rá számítani? Történelmi tanulmányaidban olvastál a rabszolgamunka hatékonyságáról?:))
kacsa, nekem ez a folyékony.
Kedves bajussz,
„miért nem tanítsz kölköket?”
nenenenene! nettó kiskorú veszélyeztetése!!!:)
Kacsa11
Kedves kfgabri,
az angolnál nem is az a fontos csak, hogy folyékonyan menjen, hanem, hogy tényleg képes legyen dolgozni azon a nyelven, azaz, ha ír egy bármit (szerződést, emilt stb.), akkor aki olvassa, ne üsse ki a szemét az, hogy ezt bizony nem anyanyelvű írta.
ha ide eljutsz angolból, akkor a másik nyelvet akkor már meg is spórolhatod.:)
Kacsa11
de németül tudsz Imp, nem?
miért nem tanítsz kölköket?
korrepetálás, érettségire felkészítés
ahogy látom, 2-3e ft egy óra, nem semmi
angolt folyékonyra megtámasztva egy másikkal.
Kedves Impossible,
mindent a maga helyén. Ha egy nk-i irodába, vagy valami multicéghez jelentkezel be így, akkor kiröhögnek. Ha egy egyéni ügyvédhez vagy egy kis céghez, akkor beválhat...csak az a baj, hogy rád néznek, a diplomád évére, a CV-dre, és még ők is elküldenek a vérbe.
4 éve diplomáztál, és pont semmit nem tettél azért, hogy vonzóbb legyél a munkaerőpiacon. például a nagy semmittevés közepette megtanultál-e angolul? nem.
Kacsa11
egyébként már csak azért sem támogatom, mert nem lehet felnőtt embereket azzal alázni, hogy "elválik-e", hogy méltó-e foglalkoztatásra.
az álláskereső nem ellenség, nem gyogyós.
ez duma, erre való a próbaidő. tessék kikötni próbaidő alatt akkor alacsonyabb bért, de akkor is fizessenek vmit.
ez nem András ellen szólt.
Imp: nem csak Kacsa követi, hanem az egész világ.
welcome to the internet!
Én cégoldalról közelítem a problémát.
András tanár-mentor-ügyvéd-pszichológusként, ami nagyon-nagyon-nagyon ritka és dicső kivétel.
Gabri, nekem András ajánlotta egy fórumos találkozón h jelentkezzem úgy h felajánlom az ingyenmunkát addig amíg ki nem derítik h megfelelek-e. Senkinek sem volt ellenvetése akkor, bár te nem voltál ott. Namost ezt a módszert is kipróbáltam, senkit se hatott meg.
Kedves Kacsa,
tudom h van hiba a készülékemben, az viszont meglepett h ennyire nyomon követed a pályafutásomat.
mielőtt kidobjuk, végig kell gondolni, mit várunk az élettől.
utána végiggondolni, hogy az élet mit vár tőlünk.
majd ezeket ütköztetni, metszetet találni.
ha nincs meló, ki kell dobni a jogi diplomát a szemétbe és keresni mást
jó pap holtig!
mindezt hogy adta a tudtomra?
"anyucika mondd meg neki, hogy nem játszol vele többet"
a '87-es Wall Street filmben mondja azt Gordon Bud-nak, hogy aki barátokat akar, tartson kutyát, itt élesben lőnek.
Ez nagyon igaz, a Hr-s, a fejvadász, a főnökünk, az ügyfelünk nem a barátunk. Mind egyet akar: a tudásunkat, az alkalmazkodókészségünket, a türelmünket.
Persze a tudás relatív, éppen Sherlocknak fejtegettem a minap, hogy nem arra kell rákérdezni egy "tesztben", ami szerepel egy valamire való felhíváson, hanem azt, ami nem.
Az is igaz, hogy nem mindenki tud mit kezdeni a kompetenciával, a vezetőséggel és érdekes szituk jöhetnek ki.
Azonban lányom úgy tanított, hogy busz, metró, villamos, férfi, szar munka után nem futunk.
Én nem akarok senkit kritizálni, de valami nagyon nincs rendjén, ha valaki ennyire nem tud magával mit kezdeni jogi diplomával. És nem biztos, hogy csak a külső körülményekben.
Kedves Impossible,
lassan négy éve forog ugyanaz a lemez...lassan elhihetnéd már, hogy a hiba a te készülékedben van.
Kacsa11
sajnos az élet olyan, hogy gyakran adogatnunk kell a szarnak a pofonokat.
le kell játszani ezeket a meccseket.
a jelenlegi helyemen, aki felvett, 5perc mi vagyunk a kölcsönös námbörván baszkódás után azt mondta: nekem vérszomjas-dömper üzletkötőim, fúrópajzs back-office-om van, a rendszer fejlesztés alatt, ki fogja bírni?
még valamennyire bírom :-)
őszintén megmondom Imp: hülye ötlet volt.
erre vérszemet kapnak a magyar középvállalkozók, hogy hurrá, még ő fizet nekünk, a multinál pedig nem találnak rá illetékest/programot/bugyi/bármit.
nem szabad kiszolgáltatottá tenned magad.
a legválságosabb időkben is elő kell adnod, hogy ura vagy a helyzetnek, akár külsőségekkel is.
a férjem ezt úgy fogalmazta meg, hogy "miért úgy öltözöl fel, mint akinek nincs szüksége állásra?".
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02