Álláskereső jogászok

Impossible # 2012.07.31. 19:23

"ideális esetben a kérdező is unja és/vagy röhög magában."

hát ezaz, és mégis így megy, tiszta gáz

kfgabri # 2012.07.31. 19:21

ámen.
ideális esetben a kérdező is unja és/vagy röhög magában.

Impossible # 2012.07.31. 19:21

Egyébként mit gondolsz arról, ha pl. egy olyan helyre jelentkezem, ahol nem adtak fel álláshirdetést, és felajánlom, hogy ingyen dolgozom nekik? Az jön le, mennyire lelkes vagyok, vagy az jön le, hogy mennyire élhetetlen? Majd aztán elmondom, miért kérdezem.

Impossible # 2012.07.31. 19:01

Azt birom nagyon, amikor megkérdezik, mik az igényeim, elvárásaim (ilyenkor mintha elfelejtenék, hogy ez Magyarország...) és miért PONT náluk akarok dolgozni.

Őszintén: ehhez értek és nem akarok éhendögleni és PONT. :D

Ehhez képest mit kell mondani: ez a munkahely az álmom, így születtem és ennek fogok élni halálomig :D

kfgabri # 2012.07.31. 18:48

Imp, értem, hogy mit érzel, én TGYÁS-közben voltam a megőrülés szélén, pedig imádom a gyerekem.
Azonban ilyet nem mondunk. Csak a családnak, barátoknak, nagyon maximum itt.

kfgabri # 2012.07.31. 18:48

Imp, értem, hogy mit érzel, én TGYÁS-közben voltam a megőrülés szélén, pedig imádom a gyerekem.
Azonban ilyet nem mondunk. Csak a családnak, barátoknak, nagyon maximum itt.

Impossible # 2012.07.31. 18:22

Köszi, kedves Tőled!

Bárhol, bármilyen státusz nagyszerű, nem vagyok finnyás. :)

kfgabri # 2012.07.31. 18:13

Megígérem, hogy szólok, ha van státusz.

Impossible # 2012.07.31. 17:30

Gabri, nálatok nem kell plusz ember munkaerönek? Ingyenmunkát is vállalok, ha fizetös nincs, csak csinálhassak már valamit, különben becsavarodom.

Impossible # 2012.07.30. 20:42

Hm... eltünt a hirdetés :D

Impossible # 2012.07.30. 20:40

András, ha jelentkezem, felveszel? Minimálbér is jöhet, kezdek unatkozni...

hunfrakk # 2012.07.26. 17:19

jó film-Életrevalók

kfgabri # 2012.07.26. 15:34

a próbamunka omlóstésztás túrósbatyu és kelt kakaós csiga. reggelire. bibibu

kfgabri # 2012.07.26. 14:39

1hónap alatt kiderül, mert én türelmes főnök vagyok :-)
Simán interjúnak nem hiszünk, 40percre meg lehet okosodni, mint, ahogy bevett tárgyalástechnikai fogás 40percre 1 négyzetméteren meghülyülni a cél érdekében :-)

Legislator # 2012.07.26. 14:34

Jó, mindenre és mindennek az ellenkezőjére is lehet példát mondani. Azt azért gyorsan ki lehet deríteni, hogy ki kutyaütő, és ki az, aki ért is valamihez. És ez a lényeg.

Sunshine after the rain.

kfgabri # 2012.07.26. 14:20

azonban egy 8év alatt végzett ismerős ma már munkaügyi bíró, egy másik rendkívül stabil, gyógyszerezett depis évfolyamtársam depi végett 2évet vastapsolt és büntetőbíró.
egy nagyon lusta srác faluja bölcs ügyvédje lett, egy erősen alsó közepes srác pedig kormányközelben tarol.
egy másik alsó közepes pedig egy konkurens bankból borít ki a napi munkavégzéshez szükséges kérdéseivel.
Szóval érdekes hogy honnan hová lehet jutni.

kfgabri # 2012.07.26. 14:14

erről beszélek.
egy dolog, ki mennyire volt motivált és nyitott az egyetemen, és egy másik dolog, mihez kezdett ezzel a munkában.
tavaly fel kellett vennem egy universitát eszét, próbaidő alatt repült, amikor lízingmintába írt kölcsönt és még neki állt feljebb és 2 milliót (HUF) érő ingatlanra második ranghelyre akart döntésre előkészíteni 50milliós (HUF) jelzálogot.

Egyjogász # 2012.07.26. 14:05

"mielőtt bármely kedves fórumtárs azzal oltana le, hogy micsoda károkat okozott egy rités a minap náluk Szegedről..."

A levelezőst, mint szitokszót kihagytad:))

Tapasztalataim szerint a gyakorlatban általában már nem ezen múlik, hogy valaki jó jogász-e vagy nem.
Mi vettünk fel ritéstől summásig, nappalistól levelezősig sok jogászt, próbaidő alatt kettőt kellett elküldeni, mert baromira nem váltak be, egyik sem rités és nem is levelezős volt:)) (Sőt, az egyik kislány summás diplomával lett kirúgva.)

Sherlock # 2012.07.26. 14:03

Ez pontosan mit jelent?

Hogy miután leadta az anyagot docensként az egyik egyetemen, átmegy a Kálvin tér másik oldalára és ott elmondja ugyanazt tanszékvezetőként.

Egyjogász # 2012.07.26. 13:57

Nálunk Szegeden "intercity professzornak" azokat az előadókat hívtuk, akik az előadás előtt 10 perccel érkeztek meg intercityvel, utána meg már húztak is, hogy az ellenvonatot elérjék.

Azaz ezek az oktatók nem kifejezetten a szegedi egyetemhez voltak köthetőek, hanem több helyen is nyomatták ugyanazt az előadást. (Azaz az ő tárgyukból semmi különbség nem volt a különböző egyetemek között.) Egyszer az egyik intercity professzor büszkélkedett is, hogy ugyanazt az előadást két nap alatt négy helyen is lenyomta:))

kfgabri # 2012.07.26. 13:51

Leo, lehet sztorizgatni, hogy kit tanított több alkotmánybíró, de azok az állások, ahol prioritást élvez, hol végeztél, milyen eredménnyel (ez még pályakezdőknél értelmes kérdés), milyen tagozaton, kevés eséllyel bizonyulnak kellemes légkörű, szakmai és emberi megelégedést szolgáló, tartós munkahelynek.
Persze kivétel erősíti a szabályt, mielőtt bármely kedves fórumtárs azzal oltana le, hogy micsoda károkat okozott egy rités a minap náluk Szegedről...
Aki 5év tapasztalat után nem fejlődik, ne törölje ki a fenekét a diplomájával, mert felsérti az ánuszát.

Leo432 # 2012.07.26. 11:26

Ez pontosan mit jelent?

Sherlock # 2012.07.26. 11:14

Azért ez eltén és a pázmányon elég sok az intra(sic!)city oktató. :P

Dr.Attika # 2012.07.26. 11:03

Ez egyébként normál. Az egyetem meghatározza a jogi látásmódot. Polgári vagy büntető perben az első lépés, hogy kiderítsük, a bíró hol végzett. Annak az egyetemnek a szemléletét állítjuk középpontba.

Egyjogász # 2012.07.26. 10:52

Nagyon egyszerű: ha az álláspályázat elbírálójának ELTÉ-s diplomája van, ELTÉ-ssel, ha pázmányos, pázmányossal. Ha a felvételiztető Szegeden vagy Pécsen végzett, egyikkel sem:))

Régi tapasztalat szerint aki olyan feltételt szab az álláspályázatnál, hogy a jelöltnek X. egyetemen szerzett diplomával kell rendelkeznie, 99,9 % az esély, hogy a felvételiztető is a megkövetelt egyetemen szerezte a diplomáját.