Szerzői jogi és iparjogvédelmi tanfolyamok?


barrerra # 2016.06.13. 08:26

Egyébként abban szerintem igazad van, hogy az SZTNH képzéseinek nagy része nem érnek lószart sem, nem tudom, mi a tervük a középfokú szerzői jogi képzéssel... Az alap- és középfokú iparjogvédelmi képzésüknek sincsen igazából sok értelme.

Mondjuk a szerzői jogi képzésükről azt hallottam, hogy arra majd még épülni fog valami, aminek elvégzésével lehet hatósági engedélyt kapni egy olyan szakmához, amit mostanság akarnak majd "behozni" - csak nem tudom, hogy ez az új szakma mi lesz...

barrerra # 2016.06.12. 21:09

A szabadalmi ügyvivőségben inkább kihívást látok. Egy szabadalmi ügyvivőnek nagyon kell érteni a joghoz és a műszaki dolgokhoz egyaránt a szellemi tulajdonjog vonatkozásában, elég komplex hivatás. A szellemi tulajdonjog eleve nagyon érdekel engem (igaz, kiemelten a szoftverjogi témák érdekelnek, de az iparjogvédelem is érdekel).

Az LL.M képzéssel több problémám van. Az egyik, hogy olyan LL.M képzés, ami engem érdekelne, Magyarországon nincsen. Én legszívesebben szerzői jogi, iparjogvédelmi, esetleg még sportjoggal kapcsolatos LL.M képzéseket csinálnék meg. Olyan LL.M képzést meg szerintem felesleges megcsinálni, ami nem érdekel igazán. Külföldön meg csak úgy tudnék egy ilyen képzést elvégezni, ha mellette dolgoznék, de egy sima magyar jogi diplomával milyen munkát tudnék elvállalni? Nappalisként meg nem tudnék elvállalni olyan munkát szerintem külföldön, amiből megélnék, bár nem tudom, ebben nincsen tapasztalatom - még.

A másik bajom meg az, hogy ezek a képzések iszonyat drágák, nem tudnám kifizetni önerőből, hitelt meg már nem biztos, hogy felvennék... :/

Impossible # 2016.06.12. 11:48

És miért jó szabadalmi ügyvivőnek lenni? Az mennyit keres? Az LLM nem rossz ha csinálsz, sztem inkább az a lényeg h nagyon jól tudj angolul meg még egy nyelvet is nagyon jól mellé. Ha pénzt akarsz keresni. Középfokú és szakjogász szarokkal én nem töltenék időt, pénzkidobás és szart se érnek.

barrerra # 2016.06.09. 07:23

... de egyébként lehet, hogy azért ilyen olcsó, mert a CV cicomázáson kívül nem jó semmire :D A felsőfokú iparjogvédelmiről tudom azt, hogy az kötelező annak, aki egyszer majd szabadalmi ügyvívő szeretne lenni.

barrerra # 2016.06.08. 18:54

Szeretnék majd esetleg LL.M, vagy szakjogászi képzésen részt venni, engem érdekel a szoftverjog, azért is keltette fel a szerzői jogi tanfolyam az érdeklődésemet :D Tegnapelőtt futottam bele az SZTNH honlapján. Kicsit utánanéztem, még nagyon friss a dolog, elvileg erre majd épül valami specifikusabb képzés, de egyelőre még nem látni, milyen szakembereket akarnak képezni az ilyen terület iránt érdeklődőkből... :D Meg egyelőre még nem látom, hogy a CV cicomázáson kívül milyen előnyökre lehetne ezzel szert tenni. Egyébként elég olcsó képzés :D

Impossible # 2016.06.08. 17:33

Sztem semmit. :D de miért pont azt akarod? Nem volt jobb ötleted?

barrerra # 2016.06.08. 13:17

Sziasztok!

Aziránt szeretnék érdeklődni, hogy a középfokú szerzői jogi és iparjogvédelmi tanfolyam elvégzésével mit lehet kezdeni a gyakorlatban? Mihez kellenek/fognak kelleni ezek a tanusítványok, mire lehet ezeket hasznosítani? A felsőfokú iparjogvédelmi tanfolyamról tudom, hogy az kell a szabadalmi ügyvívői szakvizsgához, de a többinél nem látom, hogy miért is lenne bárkinek szüksége?

Milyen funkciója van a középfokú szerzői és iparjogvédelmi tanfolyamoknak azon kívül, hogy jól néznek ki az önéletrajzban??