Modulok diploma után


Akacemma # 2018.03.25. 19:51

Tisztelt Olvasók!

Tanácsot szeretnék kérni. Abszolutóriumom most jár le. Most készülök a szakdolgozattal és a készülök a záróvizsgára BTK-n.
Annak idején 2009-ben kértem ezt a lehetőséget. A záróvizsgám az akkori feltételeknek megfelelően lesz. 40 éves elmúltam már a tanulmányaim ideje alatt is, nem kellett volna nyelv vizsgáznom. Jött az abszolutórium. A 2015/16-os tanévben jött nyelvvizsga kedvezmény változása kötelező teheti ma a korábbiak ellenére a diploma megszerzéséhez a nyelvvizsgát?
Köszönöm a segítségeteket!

Rexor # 2017.11.09. 08:40

"munkaerőpiacon jártas jogászok", "nemzetközi viszonylatokban": érdekesen fogalmazol :).

Első körben szerintem azt döntsd el mivel szeretnél foglalkozni. Nem teljesen értem mit értesz nemzetközi viszonylatok alatt, de szerintem a munkatapasztalat sokkal többet ér bármilyen plusz modulnál vagy papírnál. Szerintem helyezkedj el minél hamarabb legalább gyakornokként.

rex12 # 2017.11.06. 20:15

Üdvözlet!

Praktizáló, munkaerőpiacon jártas jogászok segítségét kérném, joghallgatóként.
ELTE-re járok, és lassan aktuális a specializáció. Van lehetőségünk 4 fajta modul közül választani, ezeket fakultatívan lehet teljesíteni, egy plusz papírt jelentenek a diploma mellé. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire hasznos egy ilyen papír diploma után? Van-e bármi értelme? Nemzetközi viszonylatokban?

Válaszukat előre is köszönöm.