Lakáshitel


Trudi # 2003.10.15. 11:53

Kedves Law1 !

Elnézést, de a kategóriákból választottam, majd a lakáshitelt, s tévútra kerültem. Kérem nézd el ezt nekem, még tájékozatlan vagyok ezen a site-n, mert most voltam itt először. Már megtaláltam az ingatlanügyek fórumot.

Trudi

Law1 # 2003.10.15. 11:30

Kedves Trudi!

Nem tűnt fel, hogy az ingatlanügyek című rovatba tartozik az, amit valamilyen oknál fogva idepasszoltál a joghallgatók fórumába????????

Trudi # 2003.10.15. 11:17

Segítséget szeretnék kérni.
Fiammal (26 éves) együtt örököltünk egy másfél szobás panellakást. Szeretném tőle megvásárolni a részét, s ehhez szeretnék kedvezményes hitelt felvenni. Telefonos érdeklődésemre az OTP-ben azt mondták, hogy rendben. Most személyesen odamentem azt mondják, hogy családtagtól nem vásárolhatok. Most mi az igazság?
(Egyikünknek sincs saját tualjdonú lakása, ingatlana.)

Zsuzska # 2003.07.08. 15:51

Köszönöm a segítséget!!! :o)


Zsu

Dr.Süti # 2003.07.04. 14:32

Kedves Zsuzska!
Elvileg a bank nem fogja megtudni azt, hogy a férjednek mobiltelefontársaság felé fennálló tartozása van, hacsak a végrehajtási jogot nem terhelik rá arra az ingatlanra, amelyik a kölcsön fedezete lesz. Ez azonban már kizárná a kölcsönszerződés megkötését is, mivel a bank csak tiszta tulajdoni lap mellett fogadhatja be a kérelmeteket. Ezt mindenféleképpen kerüljétek el, a többi szerintem nem érdekes.
Minden hiedelem eloszlatása céljából a banknak a egyetlen lehetősége van kiszűrni azt, hogy egy számára ismeretlen ügyfél rossz adós volt-e korábban vagy sem. Ez a lehetőség pedig a BAR, vagyis a Bankközi Adósminősítő Rendszer, melybe valóban felkerülnek a három hónapon túli elmaradással rendelkező ügyfelek. Ebben a rendszerben azonban ti nem szerepelhettek, mivel - a neve is mutatja - bankközi rendszer, a mobiltelefontársaság meg nem bank, aki kölcsönt nyújtott nektek, amit ti nem fizettetek rendesen. Másrészt egyes bankok is eléggé lazán kezelik a rossz adósok felvitelét, tehát a rendszer nem feltétlenül naprakész információhoz juttatja a bankokat. Ettől függetlenül szerintem minden bank ebben kutakodik, ha a te banki előéletedről akar fekete foltokat megtudni.
Egyébként a hitelbírálat a nagyobb bankoknál lelassulhat, akár 3-4 hónap is lehet, főleg a mostani időszakban (Kormányrendelet változása). Ugyhogy a hosszabb elbírálás nem jelent még semmit az eredményre nézve.


Dr.Süti

Zsuzska # 2003.06.26. 09:24

Lenne egy nagy kérdésem.

Június elején beadtunk a lakáshitel kérelmet. A Bank még nem hivott fel engem, hogy kaphatunk-e hitelt vagy sem. Egyenlőre csak az értékbecslő értékelte fel a lakását az eladónak.

1999. októberében a párom bátyja ellopta a férjem mobiltelefonját és elég nagy tartozást csinált. Mivel elég sok idő eltelt azóta, - és a férjem is hagyta a dolgot elég bután - igy már végrehajtás alatt van az ügy. Nemrég jelentek meg az állandó lakcímén a behajtók, hogy van-e lefoglalható vagyona. Párom már nem lakik ott, de apósom átadta a páromnak a telefont, hogy beszéljen az ügyintézővel. Azt a tájékoztatást kapta telefonon, hogy a tartozást az összes banknak lejelentik, ha nem jelenik meg a párom hétfőig náluk.

Nem akarunk kibújni a kifizetés alól - bár valószínű; csak részletfizetéssel tudjuk csak kifizetni - de az lenne a kérdésem, hogy ha nem tudjuk fizetni a részletet, a bank elutasíthatja-e a lakáshitel kérelmünket, ha meg tudja, hogy egy mobilcégnél 370.000 Ft tartozás van??

Köszönöm a segítségüket


Zsu