Ügyész / ügyvéd


guba # 2006.12.06. 12:01

Sajnálom, és jobbulást kívánok!

Initram5 # 2006.12.06. 12:13

Önértékelési zavarral küzdő emberek pörögnek ennyit azon, hogy ki mennyit keres és miért nem többet/kevesebbet. Közhely, de a boldogságod nem ezen múlik. A sikeredet sem ez méri le, mert Teréz anya sikeresebb volt abban amit csinált mint Martonyi János, de sejtésem szerint ő nem járt 7-es BMW-vel bevásárolni és nem áztatta magát évente 3x más-más tenger partján. Ja, és nem feltételezem hogy csak ettől a ténytől és a pénztől Martonyi János boldogabb lenne mint Teréz anya. :)

Az meg megint más, ha valaki nem boldog akár 800.000-es, akár 150.000-es fizetés mellett a munkájával. Ott mást kell csinálni, szerencsére ezer dolog van még a világon ami még jobb is mint 8-14 órákat egy uniformizált irodában ülve a cikaszpálma alatt, A4-es papíron szerződést fogalmazva.

Eweol # 2006.12.06. 14:50

" szerencsére ezer dolog van még a világon ami még jobb is "

Ez bizonyára így van. De akkor minek éveken át jogi egyetemre járni, ha egyébként nem is szereted, amit csinálsz?

Türelmes # 2006.12.06. 14:57

és miért pont Martonyi János? Miért nem az "energetikai professzorunk" kovácslászló,a gejl fásyádám,vagy a többször,több kórházból kirúgott molnárlajos miniszter úr..vagy a többi országrontó kommunista?
Hagyd nyugodtan a Martonyival való élcelődést,és menj kalkuttába terézanyunak,ha ezt a szadeszes "szivjunkegyspanglit és mindent szebben lác"-tipusu dumát nyomod Initram.

woodslave (törölt felhasználó) # 2006.12.06. 15:28

gondolom azért mert ők nem sztárügyvédek.
Kicsit túltöltöd politikailag a dolgokat - mégha azonos oldalon is állunk. Nem hiszem hogy Initramnak ilyesmi hátsó gondolata lett volna.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.06. 17:50

A csuda tudja:)) Nekem például inkább a Bárándyak jutottak volna eszembe ebben a vonatkozásban, mint Martonyi.
Pletyka ON
A legifjabb már bukott úgy pert, hogy per se volt. A keresetet idézés nélkül elutasították formai hiba miatt. Sic transit...
Pletyka OFF

Initram5 # 2006.12.06. 18:02

Ennyi túlérzékeny embert, aki ráadásul jogász létére nem olvas figyelmesen. :)

Eweol, ezt írtam: "...ha valaki NEM BOLDOG...fizetés mellett a munkájával. Ott mást kell csinálni, szerencsére ezer dolog van még a világon ami még jobb is...". Amire te írod: "...minek éveken át jogi egyetemre járni, ha egyébként nem is szereted, amit csinálsz?" Nos, én szeretem amit csinálok de sokan csak az egyetemi szenvedések után, a munka során tapasztalják meg hogy miről szól ez a pálya, és elmegy a kedvük. Más pályán is vannak ilyenek. Orvos volt mindkettő, aztán egyikük riporter lett a tv2-ben, a másik pedig vállalkozó majd gazdasági miniszter. :) Nincs ebben rendkívüli a mai világban, ahol már az a kivételes ha valaki egy életen át egyféle dolgot csinál, pláne egy munkahelyen. Az A4-es papír feletti munka helyett meg sztem te is tudsz egy tucat jobb dolgot, nem kell ezt részletezni. Én pl. szívesen lennék a közt. elnök protokoll főnöke, vagy Madonna turné menedzsere havi 10.000 GBP-ért. Netán utazó nagykövet. :)

Lhotse # 2006.12.06. 18:07

KBS Azt a pert még nem "bukta el". Egyrészt nem ítélt dolog, másrészt benyújthatja a jogerőtől számított 30 napon belül...

Egyébként tényleg inkább Bárándyak... :)

Initram5 # 2006.12.06. 18:38

Türelmes: higgadj le Kiscsillagom. Azért montam Martonyit és nem Téged, mert a "sikeres és nagyon jómódú magyar ügyvéd" kategóriában az ő neve ugrott be és nem a tiéd. De persze írhattam volna még Bárándy I-II-III-at, Zamecsnik urat, bárkit.

Elárulod hogy mi bajod Teréz anyával azon kívül hogy nálad 100x hasznosabb életet élt és nem volt jobboldali párttag?

Elárulod, hogy Martonyi nevének és annak a ténszerű közhelynek az említése hogy sikeres és jómódú de az egyéni boldogság nem ebből származik, miért váltott ki belőled gyűlölködő mondatokat? K.rvára nem érdekel ám a politika és nem is tartozik ide.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.06. 19:20

Lhotse, magyarázhatod ezt akárhogy. Egy olyan fickó, akinek apja, nagyapja "sztárügyvéd", és már fogamzása pillanatában korában eldőlt, hogy ő is az lesz, akkor is ha a lábmérete meghaladja az IQ-ját... Szóval egy ilyen fickó ne kövessen el leventehibát. (Konkrétan az alperes lakóhelye helyét nem adta meg, és a hiánypótlásra adott időt is elmulasztotta.)

Initram5 # 2006.12.06. 22:04

Kovács_Béla_Sándor: lehet, hogy az ügyfél igérte aztán mégsem hozta a munkadíjat. :) Nem hiszem hogy Bárándy I-II-III csak pontosan fizetö ügyfeleket kap.

Lhotse # 2006.12.07. 06:22

Kedves KBS. Tényleg szörnyű, de csak a játék kedvéért: becsattog Hozzád egy ügyfél és azt mondja, van neki egy adósa, de nem tudja a címét. A követelés az iratokból láthatóan egy héten belül elévül. Mit teszel? Mert én (gondos tényvázlat felvétele mellett) azon nyomban benyújtok egy keresetlevelet/fmh-t és bíztatom az ügyfele, hogy találja meg az adósát. A bíróság felhív hiánypótlásra (mert nyilván "kamu" címet írtam a keresetlevélbe), de az ügyfelem "eltűnik", nem előlegez költséget a lakcímnyilvántartóra/nem közöl személyes adatot az adósról, így ennek alapján nem beazonosítható. (Mondjuk a kereset alapját képező kölcsönszerződésben elírták a nevét...) Jön az elutasítás, mi még mindig jók vagyunk a jogerőtől 30 napig, de az ügyfelemnek ennyi is kevés, mert akitől adósa teljes nevét megtudhatja, csak fél év múlva jön vissza Amerikából... Eredmény: idézés kibocsátása nélküli elutasítás, de: 10% illetékért megszakadt az elévülés és esély van a későbbi érvényesítésre.

Ez OFF volt, de semmi nem fekete-fehér...

Lhotse # 2006.12.07. 06:23

Initram 5 A munkadíj meg nem fizetése nem mentesíti az ügyvédet a gondos eljárás követelménye alól... Sajnos. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.07. 08:16

Lhotse, a példád rendben van.
De. :) A konkrét esetben a legifjabb Bárándy könnyen megtalálhatja az ügyfelét a pártjában, és az illetőnek a költségek semigen okozhatnak problémát. :)

Egyébként tényleg, ma már Negróból is van fehér... Megérett ez a világ a pusztulásra. :)

Initram5 # 2006.12.07. 09:17

Kovács_Béla_Sándor: most éppen nehéz időket él át a koalíció, villongások vannak az MSZP-ben is. :)

Lhotse # 2006.12.07. 10:29

KBS Tényleg csak a játék kedvéért és valóban nem tipikus a példám... :)
OFF
Negróból fehér?!? Egy épületben dolgozom a cukorka kitalálójának (egy Negro nevű olasz csávó - ez esetben helyénvaló a szóhasználat) azt hiszem dédunokájával... :) (Õ is Negro)

Ha az öreg ezt tudta volna...

Türelmes # 2006.12.07. 12:50
"Elárulod hogy mi bajod Teréz anyával azon kívül hogy nálad 100x hasznosabb életet élt és nem volt jobboldali párttag? "-
  • ezt irtad rólam/nekem tegnap este fél8kor Initram.

Megkíméllek attól,hogy ezt a zavaros mondatot akát stilisztikailag,akár másféle szempontból izekre szedjem.Röviden,hogy te is megértsd:
olyan,mintha a körtét az almával hasonlitanád össze.
A másik: nem tudom,terézanyu mivel érdemelte ki,hogy már 100adszor hozod fel,mint erkölcsi alapot "miheztartás végett".

Õ is mást csinált és én is.És KBS is és Wood is és Lhotse is.Tehát más lepratelepen sebet kötözni és más uniformizált irodában szerződéseket körmölni.Nem tudom,még talán számodra is érzékelhető a különbség.Ugye értesz initram?
De aszem tulbeszéltük terézanyut.Megyek szerz-t körmölni.Ja,és uniformizált irodában.
üdv

Initram5 # 2006.12.07. 13:20

Türelmes, inkább dobj össze egy szerződést mint hogy országrontó kommunistázz egyet megint. Jah, és a "stilisztikai vagy másféle szempontú ízekre szedést" azért elolvasnám tőled szívesen csak hogy ne a Kabaré Csütörtök a Petőfi rádióban szolgáltassa egyedül a mai humor adagomat. :)

T.anya és M.János munkája, jövedelme körte és alma viszonyban állnak egymással, pont ezért hasonlítottam össze - nem a munkájukat mert azt nem lehet - őket mint embereket és állapítottam meg hogy az egyéni boldogság nem a havi bevételtől függ elsősorban. Ezzel szemben itt a topicban nem te hanem Law1 úgy állította be az életet, mintha azon állna vagy bukna az egyén lúzersége vagy sikere, hogy 200.000-et vagy 850.000-et lapátol be havonta. Remélem, hogy egyetértesz velem abban, hogy ez butaság.

Minden más meg személyskedés amire nincs szükség. Jelentem: én is megyek szerződést írni, de nem az uniformizált irodámban hanem a teraszon, notebookkal mert éppen süt a nap. :)

Türelmes # 2006.12.07. 13:30

1.tecik,h a leveled 1/3-a személyeskedés,majd közlöd h erre nincs szükség.
2.nem csodálom h nem szereted olvasni az "országrontó komcsizást".Én is utálom h ha az enyémeimet szidják.De elborul az agyam ha ..na hagyjuk.Majd visszafogom magam.
3.Law-val kapcs-ban 1et értünk.
4.Lehet h Woodnak van igaza és tulreagáltam martonyit.De akkor maradjunk bárándiban.Lásd 2es pont.
5.Nálam nem süt a nap.És notbukom sincs.(még)

Initram5 # 2006.12.07. 14:04

Türelmes: ha akarod, akkor visszaszívom a személyeskedést. Mérgemben írtam.

A 2./ pontról annyit, hogy tőlem itt semmi igaztalant nem olvashattál egyik pártról, kormányról sem. Na persze megvan a véleményem mindkét oldalról de azt inkább nem neten mondanám el hanem egy sör mellett, mert a neten a politizálás mindig durvább mint szemtől szemben beszélgetve. Az o.rontó komcsizás sztem nem egy jogászhoz illő vélemény, ennél szofisztikáltabb az élet. :)

4/ Felőlem. :)
5./ Notebookból MacBook-ot ajánlok. Most le is árazták. És lehet rajta XP-t is futtatni ha valamiért az Apple rendszere nem tetszene neked.

Az ügyész/ügyvéd témáról: az én személyiségemnek az ügyészi hierarchia rendesen betenne. Szegeden volt már ordítozó vezető ügyész, örökös az intrika, szóval hacsak lehet inkább leszek a szakvizsga után is magányos farkas. Vagy egy ügyvédi iroda, jó kollégákkal, jó hangulatban. Türelmest biztos bevenném, mert vele nem lehet unatkozni. :)

Eweol # 2006.12.07. 14:05

" teraszon, notebookkal mert éppen süt a nap. :) "

are u in Thailand? or in Malaysia ? :)
na mindegy, mindenesetre én is örülnék, ha sütne a nap.

Türelmes # 2006.12.07. 14:22

az nem lenne gyenge,ha Initrammal nyitnék közös ügyv-i irodát :o)
egy film cime: egy ágyban az ellenséggel :o) (ez poén volt)
az a baj,h rohadt könyen bepöccenek...kicsit hirtelen vagyok :o)

Initram5 # 2006.12.07. 14:24

Szeged. Sunshine City - de már lemenőben van itt is. Persze Thailand, Malaysia, Bora Bora mégjobb lenne. :) Amúgy ha már a munkahelyek szóba kerültek, majd 30-35 év jogászkodás után igyekszem is elmenni ezekre a helyekre és valahol életvitelszerűen letelepedni, nyitni egy bárt a parton, és megkímélni magamat a korai infarktustól. :)) Egy menedzsment tanácsadó céget vezető ismerősöm 60 évesen meglépte ezt, most a Fülöp-szigeteken eszi a fene. Mondjuk nincs felesége, nincs gyereke. Majd ott esetleg.

Initram5 # 2006.12.07. 14:26

Türelmes, egy ágyban?! Én ffi vagyok. Talán sejteni lehetett. És full hetero. Szóval ha a paraméterek ugyanezek nálad is, akkor a közös munka ezen szegmense részemről sztornózva! :)

Türelmes # 2006.12.07. 14:34

kezd átcsúszni a topik témája vmi tejesen egészen másba :o) nem tom miböl gondoltad h lány vaok :o)) oan nőies a stliusom? :o))))

ezt még sosem mondták :o))