Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


24 órás munkarend

Kála #   2007.04.21. 20:08

A bírói gyakorlat úgy teszi meg az elhatárolást, hogy egyértelműen azt vizsgálja: esik-e rendszeresen a munkaidőre olyan időszak, amely munkavégzést nem igényel (és persze ez az időszak ne minimális mértékű legyen).
Ha konkrét eseteket nézel, akkor ez szerintem eldönthető.

Megjegyzem: a munkaidő mértéke és a munkaidő beosztása ugye két teljesen külön dolog, vagyis igaz, hogy dolgozhat egy nap 24 órát, de egy héten akkor is csak 60 órája lehet (a főszabályt alapul véve - a kivételeket most hagyjuk).

efi99 # e-mail 2007.04.21. 11:04

Hát lehet. Annyit mindenesetre hozzátennék, hogy nálunk a portás 12 órásban dolgozik, illetve konkrétan pl. a mozdonyvezetőkről is tudom, hogy max 12 óra, sőt heti kötelező kevesebb, mit 40 (és emiatt a buszvezetőknél egyáltalán nem tartom valószínűnek)!
Én mindenesetre ezt igen neccesnek tartom (és nagyon veszélyes kategóriának: készenléti jellegű), hogy, kijelenti valaki, hogy azért 24 órás a munkarend, mert közbe úgy sincs mindig munka. És ha mégis van? Akkor elvárható, hogy valaki 24 órát húzzon le, ténylegesen végigdolgozva?
A készenlét az más, az ember otthon üldögél, ha baj van hívják kimegy 5-6-10 óra alatt elhárítják a gondot stb...

Kála #   2007.04.20. 15:04

BH-k születtek arról, hogy mely munkakörök minősülnek készenléti jellegű munkakörnek és ezekből alakították ki az általános fogalmat.
Pl. autóbuszvezetőt, portást minősítettek készenléti jellegű munkakörnek (mivel előbbiek tényleges munkát csak akkor végeznek, amikor éppen autóbuszt vezetnek - de két buszos út között nem; illetve utóbbi gyakorlatilag akkor dolgozik, amikor valaki érkezik, vagy távozik, de a köztes időkben nem).
Az, hogy a munkáltató nem ad annyi munkát, ami kitöltené a nyolc órát egészen más kategória - tehát ilyen alapon nem lehet készenléti jellegűnek minősíteni minden munkakört.

efi99 # e-mail 2007.04.20. 13:08

És ez hol van definiálva, mert nem találtam, hogy mit jelent a készenléti jellegű munkakör ? Mert a meghatározás alapján, talán minden munkakör az...

Kála #   2007.04.20. 12:40

Nagyon keversz két dolgot a készenlétet és a készenléti jellegű munkakört.
Készenlét bármilyen munkakörben dolgozó munkavállaló számára elrendelhető. A készenléti jellegű munkakör egy olyan munkakör, ahol az ellátandó munka jellege miatt nincs folyamatos munkavégzés.

efi99 # e-mail 2007.04.20. 12:38

Csak nem itt.
129. § (1)289 A munkavállaló a munkáltató által meghatározott helyen és ideig történő rendelkezésre állásra (ügyelet), illetve az általa megjelölt - a munkavégzés helyére tekintettel elérhető - helyen töltendő készenlétre kötelezhető,

Ha a recepciós készenlétes lenne, akkor nyugodtan hazamehetne, aztán ha van valami, akkor vissza...
Mivel a recepciós a recepción üldögél egész nap, legjobb esetben is ügyeletes.

Kála #   2007.04.20. 10:11

Efi99: lehet
119.§(3) A munkavállaló napi, illetve heti munkaideje a tizenkét, illetve a negyvennyolc órát, a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállaló napi, illetve heti munkaideje a huszonnégy, illetve a hetvenkét órát nem haladhatja meg. A napi, illetve a heti munkaidő mértékébe az elrendelt rendkívüli munkavégzés időtartamát be kell számítani.

efi99 # e-mail 2007.04.20. 09:18

Szerintem 24 órát nem is lehetne dolgozni egy nap...innentől kezdve bukott az egész mutatvány.

Celi # e-mail 2007.04.19. 08:39

Sziasztok!

Közalkalmazottként dolgozok egy minisztérium üdülőjében 24 órás munkarendben ( recepciós). A kérdésem az lenne, hogy elvileg hány órát szabadna dolgoznom egy hónapban, mivel létszámhioány miatt immár második hónapja minden másnap megyek dolgozni 24 órát, így ledolgozom a kötelezőt, viszont túlórát nem fizetnek és a létszámhiány miatt nem is lehet lecsúsztatni. Köszönöm a válaszokat előre is!