Dr.Attika
:)
Sztrájk esetén munkabér - kiesés?
„Amit persze egy f.-fel kezdődő párt teli torokból támogat...”
Sajnos a mindenkori ellenzék szokta támogatni. Emlékszem egy nagyon hosszú és csúnya sztrájkra, ahol az akkori ellenzék nagyon támogatta.
Ezzel együtt öngyilkos taktika szerintem.
A f. szadesz pártra és a "taxis sztrájkra "gondolsz valószínűleg. Én átéltem, mint aktívan személygépkocsival közlekedő ember. A "kárpitos fia" - mint fő szervező- azóta is a magyar költségvetésből él.
Nem arra, hanem az eddigi leghosszabb vasutassztrájkra. Ami szerintem a leghosszabb is marad. Igen meglepődnék, ha a VDSZSZ túlszárnyalná. Ha túlszárnyalja, akkor valaki anyagilag nagyon megtámogatta.
Munkavállalónak MÁV bérlete van, de a közlekedés a munkáltatóhoz egyszeri átszállással Volán járattal is lehetséges.
Igazolt nem fizetett hiányzásnak számít-e ebben az esetben is a távollét?
(nem a most rendkívüli beállított MÁV pótló buszokra gondolok, hanem menetrendszerinti Volán járatra)
Nem. Meg kell beszélni a helyzetet a munkáltatóval.
Köszönöm a választ.
De egy kicsit jobban kifejtenéd?
Csak, hogy el tudjam majd magyarázni, miért is.
Másik kérdés:
Ha a MÁV bérlete ellenére Volánnal utazik Nem olyan járatra gondolok, amelyik esetleg elfogadja a MÁV bérletet, hanem jegyet vált, akkor ki is téríti meg neki?
Kezdek kicsit megzavarodni:)
Úgy értette: nem minősül igazolt távollétnek.
Az írt módon vásárolt buszjegyet senki nem fogja neki megtéríteni.
Húgom szakdolgozatához lenne szükség a következő információra, megoldási javaslatra: ha valaki összeférhetetlenség miatt felfüggeszti bizonyos tagságát, akkor a tiszteledíj (nem munkabér!), nem jár, vagy jár? Illetőleg ha mondjuk 3 napra felfüggeszti, és a sztrájk a 3. napon véget ér, de ténylegesen csak 1 napot sztrájkoltak, akkor 1 vagy 3 napra jár?
Köszönöm!
Bocsánat, rosszul írtam le az utolsó sort, tehát helyesen: "Illetőleg ha mondjuk 3 napra felfüggeszti, és a sztrájk a 3. napon véget ér, de ténylegesen csak 1 napot sztrájkoltak, akkor csak arra az egy napra vagy a sztrájk egyik napjára sem jár a tisztelet díj?"
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02