Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni annak eldöntésében, hogy jogosult vagyok-e álláskereséséi járadékra abban az esetben, ha egy vízgazdálkodási társulatban az ellenőrző bizottság tagja vagyok és tiszteletdíjban részesülök melynek összege bruttó 50.000.- Ft/ év? Egyébként minden más feltételnek megfelelek!
Az 1991. évi tv. 58 § (5) e) pontja szerint e)
- kereső tevékenység: -
az 1-6. pontban foglaltak figyelembevételével
- minden olyan munkavégzés, amelyért díjazás jár, továbbá kereső tevékenységet folytatónak kell tekinteni azt a személyt is, aki külön törvény szerint egyéni vállalkozónak minősül, valamint aki gazdasági társaság tevékenységében személyes közreműködés vagy mellékszolgáltatás keretében történő munkavégzés útján vesz részt, illetve aki a társaság vezető tisztségviselője vagy a társasági szerződésben közreműködési/munkavégzési kötelezettsége/joga fel van tüntetve.
1. Az olyan munkavégzés, amelyért jogszabály alapján tiszteletdíj jár, akkor minősül kereső tevékenységnek, ha a havi tiszteletdíj mértéke a kötelező legkisebb munkabér 30 százalékát meghaladja.
„".....jogszabály alapján tiszteletdíj jár........”"
A munkaügyi véleménye szerint nekem nem törvény-jogszabály alapján jár a tiszteletdíj, ezért a 1. pont nem vehető figyelembe az esetemben ! Jogos ez az elutasítás? Persze még azonnal nem hozták meg az elutasító határozatot, mert "át kell gondolják az elutasítás indoklását " Köszönöm a segítséget!