Munkáltatói igazolás gyermekfelügyeletről


efi99 # 2022.10.21. 20:40

Mondjuk én az iskolát sem értem, mit görcsölnek. Egész egyszerűen nem kéne 7:30 előtt kinyitniuk aztán problem solved. Legalábbis a részükről.
Végül is a tanítás 8-kor kezdődik, miért is kéne illetve mikortól is kéne nyitva lenniük korábban: 7 órától, esetleg 5-től, mert van, aki 6-ra jár, éjjel 2-től vagy nonstop?

Majordomus # 2022.10.21. 19:36

Na ha. A mátészalkai csigajelmezes futó aki lehagyta a vonatot...

drbjozsef # 2022.10.21. 16:25

gylab,

Nekem is nehéz elhinni - mármint, hogy a német kollégák csodálkoznak. Ha valami, a német MÁV a lehető legtávolabb áll a német precizitástól, az elővárosi hálózatuk hiába 10x sűrűbb, kb. kétszer annyit késik is, mint a MÁV. Egy rakás szar. Sok minden sokkal jobb abba az irányban, de a vonatok pont nem...

gylab # 2022.10.21. 12:14

Ennél közelebbit, mint a HO??? Egyébként SW mérnök vagyok, nekem a folyamatos tanulás alap, most is a tanfolyam miatt kell, ha itthon vagyok, nem gond a 7,30-as iskolakezdés. Egyébként akinek vagy egy elég jó mérnöki szakmája, az nem fog a faluban tudásának megfelelő állást találni. Egyébként egy kis történet ezzel kapcsolatban: német kollégák szokták kérdezni, hol lakom. Mondom, Budapesttől kb. egy órányira vonattal. Kérdezik, 150-200km? Nem, 30. Nem szokták elhinni.

drbjozsef # 2022.10.21. 04:30

(facepalm)

Majordomus # 2022.10.20. 21:23

Nem lenne jobb közelebbi munkahelyet választani?

gylab # 2022.10.20. 09:35

De csak addig gurítják, míg gombölyűre nem kopik a sarka. Onnantól viszik.

Majordomus # 2022.10.19. 20:47

Mint a hadsereg: ami gömbölyű azt cipelik, ami négyszögletes azt guritják.

gylab # 2022.10.19. 12:22

@drbj megértetted a lényeget, nincs átmenet! Most kértem még egy igazolást is, hiszen a szerződésemről nem tudják biztosan, hogy él-e még. Kíváncsi vagyok, ezt hogyan fogadják.
Amúgy a gyanúm, hogy miért nem akarják beengedni, az az, hogy ha senkinek nincsen ilyen igazolása, akkor oda sem mennek, ki sem nyitnak. Sajna ez nem az első olyan viselkedésük ahol az a lényeg, hogy nekik semmit ne kelljen csinálni. Nem egy barátságos hely, és nem is törekednek arra, hogy azok legyenek.
Plusz bónusz: mindkét szülőtől kell ilyen, feleségem tanár, most a KLIK-től fog kérni ilyen igazolást. Amit aztán bevisz a KLIK iskolájába... Kíváncsi vagyok, mit fognak neki adni.

drbjozsef # 2022.10.19. 11:20

gylab,

Hát kérjél erről igazolást. Vagy azt sem : mutasd be a munkaszerződésedet az iskolában. Ha benne van, hogy rugalmas a munkarended, akkor bármikor előfordulhat, hogy szüksége van a reggeli ügyeletre a gyereknek. Elégnek kellene lennie.

drbjozsef # 2022.10.19. 11:18

Hát a házirend alapján. Nem kell ehhez felsőbb jogszabály.
Azért a házirendbe se lehet beírni mindent. Nem tudom hol a határ, nyilván nem kifogásolhatom, hogy mikor van uzsonnaszünet, de VAGY kérhetnek ilyen igazolást ÉS akkor a munkáltatónak kötelessége ilyet kiállítani, VAGY ha nem köteles ilyet kiállítani a munkáltató, de akkor nem is kérhet ilyet az iskola. Nem látok átmentet, bár valószínűleg túlspilázzuk ezt a dolgot itt.
Illetve nem mi : az iskola. Ha már ilyen bunkó, hogy nem fogadja a gyereket valami cetli nélkül, ha már amúgy is VAN ügyelet reggel...

gylab # 2022.10.19. 10:44

Annyira nem egyszerű, rugalmas munkarendben dolgozom, ami sokak hitével ellentétben nem azt jelenti, hogy akkor dolgozom, amikor akarok, hanem azt, hogy amikor kell. Ráadásul azzal sem tud számolni sem a cég, sem az iskola, hogy mennyi az utazási idő. Nálam egyébként majdnem 2 óra! Pl. jövő hétre kellene egy igazolás a cégtől, hogy kötelező tanfolyamon veszek részt 9-17 óra között, egy budapesti cégnél. Aztán azt már nem tudom miképpen igazolhatná, hogy a menetrend alapján a 7:30-as vonattal kell elinduljak ahhoz, hogy a tanfolyamra odaérjek. Azt sem tudom, ki igazolhatná, hogy a gyereket 7:15-kor kell otthagyjam, hogy elérjem a 7:30-as vonatot. Ez egyébként kész nevetség, hogy időnkénti 10-15 percről beszélgetünk, ez zavarja őket.. Korábban nem is akarom vinni, most sem kellene, ha nem lenne a tafolyamom, mert alapvetően HO van.

gerbera317 # 2022.10.19. 09:07

szerinte kérhetnének, de nem tudja, mi alapján
Hát a házirend alapján. Nem kell ehhez felsőbb jogszabály.
A munkahelyem erről nem ad igazolást, hogy is adhatna, hiszen semmi köze ahhoz, hogy
Biztosan nem jól kérted, illetve olyat kértél, amit Micike nem tud megfogalmazni. Kérd azt, hogy igazolják, hogy a munkát a jelenlegi beosztásod szerint tomisén 6 órakor veszed fel. Pont. Ezt Micikének sem lesz nehéz sem megfogalmazni, sem legépelni, az iskola pedig már ki tudja belőle logikázni, hogy miért ácsingózik a gyereked már hajnalok hajnalán az iskola előtt.

drbjozsef # 2022.10.19. 04:34

gylab,

Megkérdeztem egy intézetvezetőt, ők nem kérnek ilyen igazolást, de szerinte kérhetnének, de nem tudja, mi alapján.
(Megjegyzem, a reggeli felügyelet nem tudom, jogszabályilag kötelező-e, ő sem tudta, de az biztos, hogy ezt az időt EGYÁLTALÁN nem fizetik ki a felügyelőnek. A 26 órájába sem számolják bele. Teljesen ingyen van ott.)

Ötlet 1 : Ha az iskola ragaszkodik az igazoláshoz, akkor írásban nyújtanám be az igazgatónak a kérdést, hogy legyen szíves jelölje meg pontosan a köznevelési vagy bármilyen más jogszabály pontos szakaszát, ami ezt kötelezően előírja. Nem kötözködésből, hanem mert a munkahelyed ezt kéri az igazoláshoz.

Ötlet 2. : én doszt leszarnám, kiállítanák egy igazolást magam, amin még látszódna is, hogy kamu. Vitassa az iskola...

gylab # 2022.10.18. 13:37

Sziasztok! Belefutottam egy ilyen gondba, hogy másodikos gyermekemet nem akarják az iskolában reggel 7.30 előtt fogadni a házirendre való hivatkozással:
"A reggeli ügyeletet (6:45-7:30) azok a tanulók vehetik igénybe, akiknek erről a szülők
munkahelyi igazolást nyújtanak be, miszerint gyermekük felügyelete a fenti időpontban nem
megoldott."
A munkahelyem erről nem ad igazolást, hogy is adhatna, hiszen semmi köze ahhoz, hogy az én gyermekem felügyelete megoldott vagy sem. Csak arról ad igazolást, hogy ott vagyok alkalmazásban, heti 40 órában, ez viszont nem jogosít arra, hogy reggel bevigyem a gyereket. Nekem az a gyanúm, hogy valami jogszabályt sért valaki, de nem találtam semmi relevánsat. Mert vagy nem kérhetnek ilyet, vagy ha igen, akkor pedig a munkáltató lenne köteles adni, de legalábbis az igazolás pontos tartalmáról jogszabálynak kellene rendelkezni. Ötlet?