Állásidő bedolgoztatása

DienesG08 # 2025.11.02. 12:11

Válaszoltam hogy a szeptemberi bérjegyzéken szerepel az állás időre kifizetett összeg fel van tüntetve, itt már így a munkaidőkeret lényegtelen mivel az órákba bele lett ugyanúgy számolva, de amúgy 4 havi munkaidőkeretben dolgozunk ami szeptemberben kezdődött és dec.31-én zárul

drbjozsef # 2025.11.02. 12:04

Úgy értem, amit eulimen feltett neked, te meg nem válaszoltál...

DienesG08 # 2025.11.02. 12:04

Számunkra mint munkavállalóknak igenis fontos mivel nem mindegy hogy ingyen dolgozunk vagy sem... De mivel igen így még a hétvége kárára is menne, állás idő alatt meg készenlétbe volt mindenki hisz bármikor behívhattak volna dolgozni mivel nem a mi hibáinkból eredően nem tudtak munkát biztosítani a részünkre

drbjozsef # 2025.11.02. 11:49

A többi kérdés legalább ilyen fontos volt...

DienesG08 # 2025.11.02. 11:19

Az októberben kapott bérjegyzéken szerepel hogy: állás időre kapott összeg ( 11 nap)

eulimen # 2025.11.02. 10:48

a tényállás alapján az a valószínűbb eset, hogy a 11 nap mégsem állásidő volt, hanem munkaidőkeretben meghatározott pihenőnap.
Amelyből 4 napot a munkaidőkereten belül áthelyez (ledolgoztat), a munkaidőkeret végével meg elszámol a munkaidővel, és 7 napra fizet állásidőt. Mivel szombatra oszt be rendes munkavégzésre, ez teljesen szabályos.
(eredetileg beosztott ezekre a napokra is, de amikor látta, hogy nincs megrendelés, módosította a beosztást munkaidőkereten belül úgy, hogy 11 szabad- ill. munkanapot kicserélt egymással. Most ebből 4et visszacserél szombatokra. Teljesen szabályos.)
Ha ezek elszámolása mégis konkrétan állásidő volt, akkor azt nem dolgoztathatja le.
Milyen munkaidőkeret van a munkahelyeden? Hány hónapos és mikor zàrul a mostani ciklus elszàmolàsa?
A szeptemberi bérjegyzékeden van bàrmilyen hivatkozàs àllàsidőre?

így még a heti pihenőidő se lenne biztosítva egyrészt,
Ez nem igaz: munkaidőkeretben átlagban, nem pedig tételesen kell teljesülnie a heti pihenőidőnek. Az meg megvan.
Üdv Magyarországon, a rugalmas és versenyképes munkajogi szabályok államában!

DienesG08 # 2025.11.02. 03:53

Sziasztok!
Olyan helyzet fordult most elő, hogy szeptember végén 11 nap állás időn voltunk, de október 31-én bejelentette a munkáltató hogy ebből a 11 napból 4 napot év végéig szombatonként be kell dolgozni, így még a heti pihenőidő se lenne biztosítva egyrészt, másrészt ezeken a szombati napokon nem járna külön juttatás csak úgy " ingyen" be kellene menni dolgozni, állás idő során mi munkavállalók nem tehettünk arról hogy megrendelés hiány miatt nem tudtak munkát biztosítani a részünkre. Köszönöm a segítséget!