Válaszoltam hogy a szeptemberi bérjegyzéken szerepel az állás időre kifizetett összeg fel van tüntetve, itt már így a munkaidőkeret lényegtelen mivel az órákba bele lett ugyanúgy számolva, de amúgy 4 havi munkaidőkeretben dolgozunk ami szeptemberben kezdődött és dec.31-én zárul
Állásidő bedolgoztatása
Úgy értem, amit eulimen feltett neked, te meg nem válaszoltál...
Számunkra mint munkavállalóknak igenis fontos mivel nem mindegy hogy ingyen dolgozunk vagy sem... De mivel igen így még a hétvége kárára is menne, állás idő alatt meg készenlétbe volt mindenki hisz bármikor behívhattak volna dolgozni mivel nem a mi hibáinkból eredően nem tudtak munkát biztosítani a részünkre
A többi kérdés legalább ilyen fontos volt...
Az októberben kapott bérjegyzéken szerepel hogy: állás időre kapott összeg ( 11 nap)
a tényállás alapján az a valószínűbb eset, hogy a 11 nap mégsem állásidő volt, hanem munkaidőkeretben meghatározott pihenőnap.
Amelyből 4 napot a munkaidőkereten belül áthelyez (ledolgoztat), a munkaidőkeret végével meg elszámol a munkaidővel, és 7 napra fizet állásidőt. Mivel szombatra oszt be rendes munkavégzésre, ez teljesen szabályos.
(eredetileg beosztott ezekre a napokra is, de amikor látta, hogy nincs megrendelés, módosította a beosztást munkaidőkereten belül úgy, hogy 11 szabad- ill. munkanapot kicserélt egymással. Most ebből 4et visszacserél szombatokra. Teljesen szabályos.)
Ha ezek elszámolása mégis konkrétan állásidő volt, akkor azt nem dolgoztathatja le.
Milyen munkaidőkeret van a munkahelyeden? Hány hónapos és mikor zàrul a mostani ciklus elszàmolàsa?
A szeptemberi bérjegyzékeden van bàrmilyen hivatkozàs àllàsidőre?
„így még a heti pihenőidő se lenne biztosítva egyrészt,”
Ez nem igaz: munkaidőkeretben átlagban, nem pedig tételesen kell teljesülnie a heti pihenőidőnek. Az meg megvan.
Üdv Magyarországon, a rugalmas és versenyképes munkajogi szabályok államában!
Sziasztok!
Olyan helyzet fordult most elő, hogy szeptember végén 11 nap állás időn voltunk, de október 31-én bejelentette a munkáltató hogy ebből a 11 napból 4 napot év végéig szombatonként be kell dolgozni, így még a heti pihenőidő se lenne biztosítva egyrészt, másrészt ezeken a szombati napokon nem járna külön juttatás csak úgy " ingyen" be kellene menni dolgozni, állás idő során mi munkavállalók nem tehettünk arról hogy megrendelés hiány miatt nem tudtak munkát biztosítani a részünkre. Köszönöm a segítséget!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02