Munkaszerződés módosítása


tiberius # 2003.12.09. 09:55

Hello!

Nem tudom, hogy a megfelelő helyen teszem e fel a kérdésem, ha nem bocsi!

Szóval: egy ismerősöm munkaszerződésébe olyan módosítás került, hogy beleegyezik abba, hogy ha a jelenlegi munkahelye megszűnne, 6 hónapig hasonló munkakört nem tölthet be.
Most vált munkahelyet, és hasonló munkakört fog betölteni. Mit lehet ilyenkor tenni?
Egyáltalán lehet ilyet csinálni?

Köszi mundenkinek!

the big cat # 2003.10.28. 08:12

Amennyiben a munkaviszonyokat nem mondjátok fel, ez mindenképpen módosítás lesz. (És ugye csak és kizárólag a munakvállaó beleegyezésével lehet a munkaszerződésket módosítani)

Lehet átfogó módosítást csinálni, és ha egységes munakszerződéskete szeretnétek formai szempontból, akkor érdemes egy teljesen új szövegezésű szerződést írni, megcímzitek, hogy Munkaszerződés módosítás, és a szerződés tényleges pontaji elé beszúrtok valami iylesmi szöveget:

XY cég, mint munkáltató és XY mint munkavállaló egybehangzó akarattal kijelenetik, hogy a köztük fennálló munkaviszony érintetlenül hagyásával a munkaszerződés szövegét 2003. október 2x-től az alábbiak szerint állapítják meg, azzal, hogy akorábbi munkaszerződésszöveg teljes egészében hatályát veszti a fenti dátummal:

MUNKASZERZÕDÉS

1. Felek...
2.....
Stb.

Madar # 2003.10.28. 06:42

Big Cat, mit tanácsolsz? A régi munkaszerződéseket kívánjuk módosítani, főleg formai szempontból és az érintett dolgozók egyetértésével. Írjunk új szerződést visszadátumozva, vagy csak egy szerződés módosítást?