Külföldi kiküldetés


Valamiki # 2003.11.25. 16:33

Koszonom azert ezt is.

the big cat # 2003.11.23. 19:39

Kérdéseidre az itteni adatok alapján nem lehet válaszolni.

A helyzeted talán munkaerőkölcsönzés, de ehhez méga német törvényeket is ismerni kellene. Plusz a szerződése(i)det.

Az biztos, hogyha a magyar cégnél munkaviszonyban vagy, akkor az ő rendelkezéseik szerint kell munkát végezned, ott ahová a szerződésed szól. a hazatelepülési támogatást szerintem nem követelhetik vissza. Határozatlan idejű szerződés esetén a jogszerű felmondásból származóan nem érvényesíthetsz kárigényt, az ate kockázatod, főleg a barátnőd nem.

Valamiki # 2003.11.23. 19:25

Sziasztok,

Megkiserlem "felhozni" ezt a temat. A 2. es a 3. kerdes az ami kulonosen fontos lenne:

  • a hazaköltözéskor a céges rendelkezések miatt kapni fogok hazatelepülési támogatást, ami plusz egy havi fizetés. Mi van ha, miután megkaptam, azonnal felmondok? Követelhetik ezt a pénzt rajtam?
  • ha még külföldön mondok fel, elvárhatják hogy a magyar irodában töltsem le a felmondási időt? Ha igen akkor haza kell költöztessenek?

Segitsegeteket elore is koszonom:

egy kikuldott.

Valamiki # 2003.11.08. 12:43

Sziasztok!

Egyenlőre újonc vagyok ezen a fórumon de lenne néhány kérdésem.

Egy multinál dolgozom, jelenleg hosszabb távú külföldi kiküldetésen vagyok (másfél éve). Egész pontosan: munkavállalási engedéllyel dolgozom egy másik országban, a cégünk ottani részlegétől kapom a fizetést, de csak a magyar irodával van szerzősédem.

A kiküldetést zagyva indokokra hivatkozva három hete félbeszakította a cég. Elvileg január 1-el kellene otthon kezdenem.

A kérdések:

  • a jelenlegi, külföldi fizetésem vásárlóerő-paritást figyelembe véve számították ki a magyar fizetésem alapján. Ezt most vissza akarják számítani egy alacsonyabb, Magyarországon érvényes összegre, ami majd januártól érvényes (a korábbi magyar fizunál magasabb lenne). Ez a céges belső szabályokkal összhangban van. Jogszerű-e az így kiszámított összeg? Hisz végső soron alacsonyabb, ami ha jól tudom nem szabályos.
  • a hazaköltözéskor ugyancsak a céges rendelkezések miatt kapni fogok hazatelepülési támogatást, ami plusz egy havi fizetés. Mi van ha, miután megkaptam, azonnal felmondok? Követelhetik ezt a pénzt rajtam?
  • ha még külföldön mondok fel, elvárhatják hogy a magyar irodában töltsem le a felmondási időt? Ha igen akkor haza kell költöztessenek?
  • a hirtelen jött hazaköltözés miatt károm keletkezik (a barátnőm beiratkozott itt egyetemre, és lakást kell bérelnünk neki míg vége a félévnek), lehet valamilyen kárigényem?

A segítséget előre is köszönöm.