Felmondás határozott idő alatt

the big cat # 2003.11.21. 15:09

Hát ez elég kacifántos ügy.

Az időhatározásnak benne kell elnnie a határozott idejű szerződésben. ez lehet dátum is, de lehet egy esemény, pl. a helyettesítendő személy visszatérése. Ha ez utóbbi esemény lehetetlenül, szerintem a munakszrződés a lehetetlenülés pillanatában megszűnik. De lehet olyan álláspont is, hogy a visszatérés abszolút követelmény, tehát a lehetetlenülés sem befolyásolja a dolgot, szerződés megmarad maximum öt évig a kezdettől, és addig nem mondható fel. Vagy lehet az is, hogy ilyenkor határozatlanná alakul, mert alehetetlenülés után legalább egy napot dolgoztál a munakhelyi vezetőd tudtával.

Ez nagyon bonyolult ügy, szerintem fordulj ügyvédhez.

Andi022 # 2003.11.21. 13:34

Határozott időtartamú munkaszerződés valaki távollétének az idejére szól időkorlát nélkül. Jár e kártérítés a munkavállalónak, (a munkáltató bontja fel a munkaszerződést) ha nem jön vissza az illető és megszűnik a munkakör.

the big cat # 2003.11.21. 12:55

Határozott idejű munkaszerződést nem lehet rendes felmondással megszüntetni, így bármely indok, beleértve a munkáltató vagy a munkakör megszűnését is jogellenes.

Nemcsak kártérítés jár, hanem a határozott időből hátralévő időre a bér is, és a jogellenes felmondás egyéb jogkövetkezményei. be kell eprelni, abszolút nyerő az ügy.

Andi022 # 2003.11.20. 18:12

Határozott idejű munkaszerződést a munkáltató bontja fel munkakör megszűnése miatt. Jár e kártérítés a munkavállalónak?

the big cat # 2003.11.13. 05:19

NEM

Kovacs2 # 2003.11.12. 21:22

SIKER...Várnak rám egy hónapot :-)
Még egy nagyon bugyuta kérdés (bár tudom rá a választ, hogy nem), ha lejárt a szerződésem, már nem tarthatnak vissza sehogy, igaz?

the big cat # 2003.11.11. 14:44

Szabadságod nincs? Annak a kiadását kérheted, és az alatt nem tilos dolgozni máshol.

Elvileg megtagadhatja a szabadásgod kiadását, de legalább a felét akkor kell kiadnia amikor te kéred.

the big cat # 2003.11.11. 14:43

Azért az furcsa lenne, ha egy hónapot nem tudnának rád várni. akkor annyira nem is lenne ott biztos az állásod.

Kovacs2 # 2003.11.11. 11:02

Igen ez a problema az egeszben...En voltam a marha, hogy 4 hónapra határozott idejű szerződést írtam alá, mikor úgy utálok ott dolgozni. (de mint tudjatok otthon sem ülhet az ember mert abból meg nem lehet megélni.) Most eltolodott az egesz holnapra...Szoval újabb 24 óra izgulás...
(A vicc az egészben az lesz, hogy nem engednek el, és dec. 20.-án kirugnak...Így se új munkahely se régi)

the big cat # 2003.11.10. 13:14

Huppszi.

Vigyázz, mivel jogszerűen határozott idejű munkaviszony nem lehet felmondani rendes felmondással, és ha a munkáltatód nem hajlandó a közös megegyezésre akkor le kell töltened a szerződésedet.

Kovacs2 # 2003.11.10. 06:41

Ma reggel minden kiderul, megyek az uj helyre, aztan a regire...Du-tan irok.

mosolygó :) # 2003.11.09. 17:24

Igen, a próbaidő max. 3 hónap.
Határozott idejű munkaviszonyt csak közös megegyezéssel, vagy rendkívüli felmondással lehet megszüntetni. (Mt. 88.§.)

Kovacs2 # 2003.11.09. 11:27

Elnézést kérek mindenkitől, hogy a felmondással foglalkozó topicokat gyarapítom, de problémámra nem talaltam megoldás.

Júliusban kezdtem dolgozni egy budapesti cégnél. A próbaidőm szeptember 30.-ig szólt. A póbaidő lejárta után a munkaszerződésemet meghosszabították december 20.-ig. Szeretném beadni a felmondásomat, de igazán nem vagyok tisztába vele, hogy hány nap a felmondási időm. 30 nap? Vagy a határozott időre más vonatkozik?

És még egy. Azt jól tudom igaz, hogy a próbaidő maximum 3 hónap?