Tanulmányi szerződés szakképzettség??


the big cat # 2003.11.23. 14:59

Ez a régi tanulmányi szerződések klasszikus formaszövege.

Most már csak az akérdés, van-e a cégnél olyan beosztás, amihez kifejezetten a feleséged MBA diplomáját írják elő, és az magasabb fizetéssel jár-e, mint mostani munakhelye? Kérdés továbbá, hogy az elmúlt egy év alaltt a feleséged sérelmezte-e a munkáltató szerződésszegését.

Szerintem, hacsak a fenti két dolog nem áll, akkor felmondhatja ugyan a munkáltató szerződésszegésére hivatkozva a tanulmányi szerződést, és megtagadhatja a visszafizetéseket, de jogvita esetén kétesélyes ügy, mivel a kitétel abszolút pontatlan.

Nektek arról az oldalról kellene megközelíteni, hogy az új munkakörbe helyezés nem történt meg, és ugyan az nem tudható, miylen munakör is ez, de ezt a munkáltatónak kellett volna rendezni, és nyilván a magasabb képzettség miatt magasabb bérrel is járt volna.

Zozmo # 2003.11.23. 12:47

Tanulmányi szerződést kötött a párom 2000 októberében, mely szerint a munkáltató \"\"vállaja a tandíj költségét \"\"valamint \"\"kötelezettséget vállal arra, hogy a munkavállaló tanulmányaihoz a kötelező iskolai foglalkozás, konzultációk idejére, valamint a vizsganapokra fizetett (alapbérrel) szabadidőt, a vizsgákra való felkészüléshez félévenként 4 munkanap fizetett távollétet biztosít. ... a diplomamunka elkészítéséhez a munkáltató tíz munkanap fizetett (alapbérrel) szabadidőt biztosít.\"\" Egyben a munkavállaló vállaja, hogy \"\"..okmánynak kézhezvételétől 3 évig, a megszerzett szakképzettségnek megfelelő munkakörben a munkáltató alkalmazásában marad\"\"
Ezelőtt egy évvel kapta meg az MBA diplomát, de még mindig számviteli csop. vezetőként dolgozik, mint az iskola kezdete előtt egy évvel. Közben volt egy átszervezés is a cégnél, vezetői posztok üresedtek, de a párom beosztása nem változott. Arra hivatkozva, hogy nem a szakképzettségének megfelő munkát biztosítják részére, felmondhatja-e a tanulmányi szerződését illetve most szeretne munkahelyet váltani, milyen költségeket követlhet rajta a cég.
A szerződésnek van még egy olyan része, ami talán fontos nem teljesítés esetén \"\"...köteles a nunkáltató részére a ténylegesen nyújtott támogatásnak megfelelő összeget egyösszegben visszafizetni\"\"

Előre is köszönöm a választ, sőt esetleg egy olyan munkajogász jelentkezését vagy ajánlását is elfogadom, aki esetleg ezt az ügyet képviselni tudja. 11.26-ig ebben tárgyalnia kell a páromnak....